Ινδονησία Μαλαισία Σιγκαπούρη Απο δω κ απο κει στη Ν.Α. Ασία

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.447
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου

Ξεκινώντας την ιστορία αυτή θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ΚΑΤΗΓΟΡΩ σε όλους αυτούς τους περίεργους τύπους της κοινότητας του travelstories που γράφουν για φανταστικά ταξίδια σε περίεργα μέρη που δεν γνώριζα καν την ύπαρξή τους ... και μετά εγώ ονειρεύομαι μέρη μαγικά , ξεπατικώνω ιστορίες και καταλήγω μετά απο μήνες έχοντας ξοδέψει άφθονο χρόνο και ένα σωρό χρήματα στο συμπέρασμα οτι ... αν θέλω να κάνω αποταμίευση ΠΡΕΠΕΙ να κόψω το travelstories λέμε :) :)

Δύο χρόνια είχαν περάσει απτο σύντομο πέρασμά μου απο την γοητευτική Ταυλάνδη και το σαράκι της Ασίας με κατέτρωγε απο τότε. Βέβαια παράπονο δεν έχω, τα δυο αυτά χρόνια γύρισα αρκετά την Ευρώπη άλλα όπως και να το κάνουμε, σαν την ΝΑ Ασία δεν έχει --- (κλεμμένο)
Φυσικά για ένα τέτοιο ταξίδι έπρεπε να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. (Α) Τίποτα λιγότερο απο 15 μέρες και (Β) εξεύρεση παρέας ικανής για ένα τέτοιο ταξίδι. Ειδικά το Β ήταν αρκετά δύσκολο με την τωρινή οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που βιώνουνουμε λίγο πολύ όλοι μας. Αυτό το καιρό στη ζωή μου είναι η Μ. η οποία έχει αποδειχθεί άριστη συνοδοιπόρος στις μικρές ευρωπαικές αποδράσεις μας. Έφτασε λοιπόν ο καιρός να της κάνω πλύση εγκεφάλου παρουσιάζοντας της μέρη μακρυνά και ιντριγκαδόρικα και δίνοντας της υποσχέσεις για εμπειρίες διαφορετικές και εικόνες συναρπαστικές.
Όσο για τις μέρες του ταξιδιού, τόσο μεγάλη άδεια απτις υποχρεώσεις μου μπορούσα να πάρω ρεαλιστικά μόνον το καλοκαίρι. Φέτος ειδικά μόνον τέλος τέλος καλοκαιριού, πράγμα που αρχικά λίγο με χάλασε άλλα μόλις είδα τις τιμές των πτήσεων για εκείνη τη περίοδο, μάλλον με έφτιαξε !!

Το πρόγραμμα όπως ήταν λογικό φτιάχτηκε και αλλάξε αρκετές φορές για να ικανοποιήσει γούστα και επιθυμίες και των δυο μας, τα "μεγάλα" αεροπορικά κλείστηκαν, τα "μικρά" αεροπορικά κλείστηκαν και αυτά, και το καλοκαίρι κυλούσε με πολύ δουλειά και βουτιές τα ΣΚ στην αγαπημένη Χαλκιδική. Φυσικά μέχρι και 15 μέρες πριν το ταξίδι δεν είχαμε αναφέρει και πολλά πολλά σε φίλους και γνωστούς καθώς μετά την προπέρσυνη εμπειρία μου δεν ήμουν διατεθειμένος να τρέχω ξανά σε ξεματιάστρες και να εξηγώ οτι .. "δεν είναι επικίνδυνα, δεν έχει καρχαρίες ουτε πελώριους γορίλες κ δεν χρειάζεται να κάνω εμβόλια για τύφο και χολέρα" !!!

Α ναι, μην ξεχάσω , φτιάξαμε και το budget του ταξιδιου (χαχαχαχαχαχα). Όσο το σκέφτομαι τόσο γελάω. Εννοείται πως στην πορεία το budget τινάχθηκε στον αέρα άλλα ... δεν βαριέσαι, απτο να μου τα κλέψει ο Στουρνάρας και οι τράπεζες, καλύτερα να τα φάω σε ταξίδια.

Έφτασε λοιπόν η πολυαναμενόμενη Παρασκευή, ήπιαμε ένα τελευταίο freddo στο αεροδρόμιο Μακεδονία και ξεκινήσαμε γεμάτοι ενθουσιασμό. Η Aegean θα μας μετέφερε μέχρι το επόμενο αεροδρόμιο και το ταξίδι είχε μόλις ξεκινήσει !!

 
Last edited:

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Δύο χρόνια είχαν περάσει απτο σύντομο πέρασμά μου απο την γοητευτική Ταυλάνδη και το σαράκι της Ασίας με κατέτρωγε απο τότε. Βέβαια παράπονο δεν έχω, τα δυο αυτά χρόνια γύρισα αρκετά την Ευρώπη άλλα όπως και να το κάνουμε, σαν την ΝΑ Ασία δεν έχει ---
Ποσο δικηο εχεις !!!!!!

Ταξιδεψε με......
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.447
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Η Πτήση

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ευχάριστο, τα γερμανικά bakeries γευστικότατα, το Α380 της Lufthansa θηριώδης, όλα έμοιαζαν ιδανικά. Η χαρά μας κόπηκε όμως όταν είδαμε τα economy seats της γερμανικής εταιρείας. Έχω κάνει κάποια μεγάλα ταξίδια στη ζωή μου και όλα ήταν με Ασιατικές ή Αραβικές εταιρείες και απο ΟΛΕΣ έμεινα πολυ ευχαριστημένος. Η αντίδρασή μου οταν είδα πως θα ταξίδευα τις επόμενες 12 ώρες ήταν ένα μακρόσυρτο " Πλλλάκα ΜΕ κάνειςςςςςςς !!!! "
Οι κατάρες στους φρίτζ και στην Μέρκελ έδιναν και έπαιρναν ( σε αυτήν δεν ξέρω γιατί, μάλλον επειδή για οτιδήποτε στραβό αυτή η καταραμένη φταίει !!!)

Εδώ να σημειώσω οτι προσπάθησα να εξασφαλίσω καλύτερες θέσεις κάνοντας web check in μέσα απτην ιστοσελίδα της aegean άλλα μάταιος κόπος. Τρείς φορές προσπάθησα άλλα δεν μπόρεσα να αλλάξω τις θέσεις που μου έβγαζε το σύστημα για την πτήση της lufthansa. Τζίφος και στα γκισέ στη θεσσαλονίκη, τζίφος και στα service points της lufthansa στη φρανκφούρτη.

Η πιο δυσάρεστη εμπειρία σε πτήση μακράν. Το φαγητό τραγικό (κάποιος να τους ενημερώσει οτι τις πατάτες οταν τις ξαναζεστάνεις ΔΕΝ τρώγονται λέμε ), το inflight entertainment χάλια - είχε κανα δυο ενδιαφέρουσες ταινίες, όμως το όλο σύστημα υπολειτουργούσε, έπρεπε να το κοπανάς για να λάβει εντολή και το χειρότερο, άναβε μόνο του μέσα στη νύχτα όσο (λαγο)κοιμόσουν. Όταν πια πήραν όλοι οι επιβάτες θέση ανάκλισης, ήταν ΑΔΥΝΑΤΟ να βγείς απο τη θέση σου αν ήσουν στο παράθυρο. Έπρεπε να κάνεις κυριολεκτικά ακροβατικά και να σκαρφαλώσεις στις άλλες δυο θέσεις για να βγείς.
Χάλια, χάλια και ξανά ΧΑΛΙΑ. Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία ήταν οτι η πτήση ήταν βραδυνή και οτι απο ένα σημείο και μετά αποκοιμηθήκαμε όσο άβολα και αν ήμασταν.

Όταν ξυπνήσαμε , ήταν ήδη μεσημέρι και πλησιάζαμε στον προορισμό μας. Χαζεύαμε την ασιατική μεγαλούπολη απτο παράθυρο μέχρι να προσγειωθούμε σε άλλο ένα εντυπωσιακό αεροδρόμιο. Το immigration ήταν σύντομο, η παραλαβή των αποσκευών γρήγορη, λίγα χρήματα στο ανταλλακτήριο και βουρ για την πόλη. Η πράσινη γραμμή του μετρό μας μετέφερε στο κέντρο και μετά απο μια σύντομη αλλαγή ήμασταν στην Chinatown. Στο μικρό ξενοδοχείο στην Temple Street μας υποδέχθηκαν με χαμόγελο και εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε την στιγμή να θέσουμε το ταλαιπωρημένο μας κορμί σε ύπτια θέση.

Το γεγονός της έλλειψης ασανσέρ το ήξερα και το είχα αποδεχθεί εκ των προτέρων. Εκεί που δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω παρά τα αμέτρητα reviews που διάβασα , ήταν η κατάσταση και η .. χωροταξία του δωματίου μας.

Ανοίγουμε λοιπόν την πόρτα .. και τι να δούμε .....
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
Ti είδατε? Τι είδατε?
Φίλε μου σερφερ, κατέβα απο την σανίδα, βγες απο την θάλασσα, βάλε το μαγιουδάκι να στεγνώσει, φόρα και ένα σαρόνγκ και γράφε.


Επίσης νομίζω ότι έχεις ξεχάσει να αναφέρεις την χώρα. Λεπτομέρειες θα μου πεις... ασία να ναι κι ότι να ' ναι..
 

Panos_65

Member
Μηνύματα
506
Likes
1.170
Όταν ξυπνήσαμε , ήταν ήδη μεσημέρι και πλησιάζαμε στον προορισμό μας. Χαζεύαμε την ασιατική μεγαλούπολη απτο παράθυρο μέχρι να προσγειωθούμε σε άλλο ένα εντυπωσιακό αεροδρόμιο.
Εδώ έχω ένσταση.
Το Changi, δεν είναι άλλο ένα εντυπωσιακό αεροδρόμιο, είναι ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ :D
 
Last edited by a moderator:

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.447
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Σιγκαπούρη (Ι)

-Ντάξει μωρέ, δυο βράδυα θα μείνουμε, μην κάνεις έτσι.
-Κοίτα, τώρα που το ξαναπαρατηρώ δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, τουλάχιστον είναι καθαρό !!
- Και με το μπάνιο/τουαλέτα τι θα γίνει ?
-Εεεεεε , όποιος πάει ας ανοίγει τη βρυσούλα και ας ρίχνει κανα τραγουδάκι να μην ακούγεται :)

Μετά την πιο στριμόκωλη πτήση που είχα ποτέ, ήρθε η ώρα και για το πιο ... ... στενό να το πω, μικροσκοπικό να το πω, μια τρύπα με ένα κρεβάτι να το πω, όπως και να το πω για να περιγράψω το δωμάτιο μας, μέσα θα πέσω. Γενικά στη Σιγκαπούρη ένα θεματάκι με τον χώρο σαν έννοια , τον έχουνε. Δεν υπάρχει χώρος βρε αδερφέ, πως να το κάνουμε, ένα νησί - πόλη - κράτος είναι οι άνθρωποι, αν ήθελες XL καταστάσεις ας πήγαινες στο Texas λέμε.

Το δωμάτιο μας λοιπόν ήταν ΠΟΛΥ μικρό και σαν bonus επειδή είμασταν στην Chinatown (λέω εγώ τώρα για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα) δεν είχαν κανονική πόρτα για το μπάνιο. Όπου κανονική πόρτα = μια κλασική πόρτα με ένα χερούλι ρε παιδί μου ή έστω συρόμενη, κάτι τέλος πάντων που να κόβει θορύβους, μυρωδιές και κάθε επίδοξο ματάκια. Ήταν λοιπόν μια ξύλινη κατασκευή, κατι ανάμεσα σε πόρτα σαλούν και παντζουριού, με κινέζικα γράμματα η οποία όπως καταλαβαίνετε, έκοβε ελάχιστα. Αν πάντως κάποιος απτους δύο είχε στομαχικές διαταραχές, ήταν ικανή (η πόρτα) να σκοτώσει τον ερωτισμό για τους επόμενους μήνες. (Ευτυχώς εμείς δεν είχαμε ακόμα :)

Για να μην αδικήσω το ξενοδοχείο βέβαια, απείχε θα έλεγα απτο να χαρακτηριστεί dimkyrοhotel ,κυρίως λόγω της καθαριότητας του. Άλλωστε όποιοι έχουν μείνει σε ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη, γνωρίζουν πολύ καλά οτι το μεγαλύτερο ποσοστό έχουν τέτοια μικροσκοπικά δωμάτια ασορτι με εξωφρενικές τιμές. Εμείς λόγου χάρη μείναμε στην Chinatown σε 3* και πληρώσαμε παραπάνω απο όσα είχαμε δώσει στη Βιέννη σε 4* κοντά στο παλάτι και μάλιστα σε περίοδο γιορτών. Πολύ διαδεδομένα είναι για τους low low budget και τα δωμάτια χωρίς παράθυρο, σαν ποντίκια στη φάκα δλδ, ακόμα και σε τετράστερα ξενοδοχεία.

Anyway μετά τα απαραίτητα (ντους και ξάπλα δλδ) βγήκαμε μια βόλτα να δούμε τα σοκάκια της Chinatown, να πιούμε κανα καφέ και αλλάξουμε χρήματα. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί κάποιοι οδηγοί συστήνουν βόλτα στην Chinatown της Σιγκαπούρης, δεν πρόκειται για κάτι αξιοπρόσεκτο, ουτε οι πάγκοι με τις πραμάτειες ουτε και τα φαγάδικα.
Το βραδάκι είχαμε ραντεβού με τον Α. ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία 2.5 χρόνια. Το ταξί του έφτασε στο ξενοδοχείο μας και μετά τις αγκαλιές και τις χαιρετούρες, μας οδήγησε σε ένα υπαίθριο food court σχετικά κοντά στην περιοχή της Marina Bay. Τα food courts είναι πολύ διαδεδομένα στην Ν.Α. Ασία, είναι μεγάλοι χώροι όπου καντίνες/μικρά εστιατόρια ετοιμάζουν διαφόρων ειδών εδέσματα και υπάρχουν διάσπαρτα τραπεζάκια. Έτσι λοιπόν, εσυ μπορείς να πάρεις οτι θέλεις απο όποιον "καντινιέρη" θέλεις και να τα απολαύσεις στο τραπεζάκι σου. Μετά τα άθλια γεύματα της Lufthansa, του δώσαμε και κατάλαβε.

Με γεμάτο (επιτέλους) στομάχι, κατευθυνθήκαμε στο κέντρο των πάντων στη Σιγκαπούρη, στη Marina Bay. Και στο Dubai είχα δει χλίδες και πολυτέλειες, άλλα αυτοί στη Σιγκαπούρη ήταν ένα επίπεδο πάνω και κερδίζουν εύκολα τις εντυπώσεις του επισκέπτη. Το νερό, τα φώτα, οι ουρανοξύστες, το εντυπωσιακό resort Marina Bay Sands με τους τρείς πύργους και τo φανταστικό skypark. Το Marina Bay Sands δεν απλά ένα ξενοδοχείο, άλλα ένας πολυχώρος, με ενα απτα μεγαλύτερα καζίνο, εμπορικό κέντρο, θέατρα, μουσεία τέχνης και διάσημα εστιατόρια και διάφορα άλλα (όπως ένα κτήριο-θόλος της L.V)

Οι άνθρωποι φτιάξαν μια περιοχή η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, ένα τεχνητό landmark για τον τουρίστα και τον επισκέπτη. Ο Α. μας οδήγησε περιμετρικά του κόλπου, περάσαμε απτους δρόμους που χρησιμοποιούνται για τη Formula , μας πήγε μια βόλτα στην εξέδρα του Merlion, του συμβόλου της πόλης και μετά απο άφθονο περπάτημα καταλήξαμε στο rooftop bar ενος ξενοδοχείου απέναντι ακριβώς απτο Sands. Τέρμα κυρίλα, με πισίνα, εντυπωσιακό bar και θέα. Αφού απολάυσαμε τα ποτά μας και συζητήσαμε με τον Α. για τη ζωή και τους τρελούς ρυθμούς της πόλης (και του είπαμε και μεις για την τρελή μιζέρια της Ελλάδας) αποχωριστήκαμε δίνοντας ραντεβού για το επόμενο βράδυ. Είμασταν ψόφιοι απτο ταξίδι και δεν έβλεπα την ώρα και τη στιγμή να γυρίσω στο μικροσκοπικό μας δωμάτιο.

Αύριο είχαμε πολύ περπάτημα ... (ή έτσι νομίζαμε)
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
Ξεκινώντας την ιστορία αυτή θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ΚΑΤΗΓΟΡΩ σε όλους αυτούς τους περίεργους τύπους της κοινότητας του travelstories που γράφουν για φανταστικά ταξίδια σε περίεργα μέρη που δεν γνώριζα καν την ύπαρξή τους ... και μετά εγώ ονειρεύομαι μέρη μαγικά , ξεπατικώνω ιστορίες και καταλήγω μετά απο μήνες έχοντας ξοδέψει άφθονο χρόνο και ένα σωρό χρήματα στο συμπέρασμα οτι ... αν θέλω να κάνω αποταμίευση ΠΡΕΠΕΙ να κόψω το travelstories λέμε :) :)

Δύο χρόνια είχαν περάσει απτο σύντομο πέρασμά μου απο την γοητευτική Ταυλάνδη και το σαράκι της Ασίας με κατέτρωγε απο τότε.
Πραγματικά πόσο σε καταλαβαίνω...:D
Περιμένω τη συνέχεια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom