Grerena

Member
Μηνύματα
1.305
Likes
17.276
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas

12η ημέρα - Ταξίδι επιστροφής!
Τελευταία μας μέρα σήμερα, η οποία θα αποτελούνταν ως επί το πλείστον από …πολλά χιλιόμετρα αλλά και … πολλά ναυτικά μίλια! :eek::eek:
Με αναχώρηση στις 8:00 και με τελικό προορισμό το Bari απ’ όπου θα παίρναμε το πλοίο των 18:00, είχαμε ένα περιθώριο για να κάναμε μια μικρή παράκαμψη προκειμένου να δούμε τη Ματέρα.
Αλλά οι γνωστοί αστάθμητοι παράγοντες έκαναν πάλι το θαύμα τους! Και ποιοι ήταν αυτοί; Έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Είχαν “ανοίξει η ουρανοί” στη Ρώμη. Δεν έβρεχε το πρωί απλά, αλλά είχε … τον κατακλυσμό του Νώε. Και απ’ ότι κατάλαβα εμείς μάλλον δεν τον υποστήκαμε και πολύ. Τον ψιλοαποφύγαμε τον κακό καιρό, γιατί απ’ ότι μάθαμε αργότερα μόλις φύγαμε γίνανε μέχρι και καταστροφές, σε σημείο που το είπε και η Ελληνική τηλεόραση και μας έπαιρναν και τηλέφωνο συγγενείς για να δουν αν είμαστε καλά!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μέχρι να φορτώσουμε υπό βροχή και να ξεπεράσουμε τα ποτάμια που είχαν σχηματιστεί στην πόλη, φύγαμε κατά τις 9:00. Φάγαμε και λίγο κίνηση στην έξοδο, που σημαίνει ότι δεν είχαμε πια και πολλά περιθώρια για τη Ματέρα. Κρίμα. :(
Είχαμε όμως για τη…Νάπολη.
Όταν πρότεινα στον καλό μου μια απρογραμμάτιστη στάση στη Νάπολη, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά … ΝΑΙ!
Η αλήθεια είναι ότι του είχα “φάει τα αυτιά” για την πίτσα της Νάπολη. Σε παλιότερο ταξίδι που είχα κάνει με τον μεγάλο μου γιο στη Νάπολη, είχαμε φάει και την περίφημη πίτσα της. Μετά από αυτό το ταξίδι έλεγα χαρακτηριστικά ότι η πίτσα της Νάπολη αποτελεί από μόνη της… λόγος ταξιδιού. Οπότε αφού είχαμε τρία τέταρτα με μία ώρα καιρό, γιατί να μη στρίβαμε προς τα εκεί;
Βαθιά μέσα μου βέβαια φοβόμουν την περιβόητη κίνηση και την οδηγική συμπεριφορά των Ναπολιτάνων, αλλά έλα που με “τράβαγε”….
Και πήγαμε….
Ένα θα πω! :eek::confused:Εμπειρία!:eek::confused:
Μπορώ να το σβήσω από τη λίστα μου. Οδήγησα στη Νάπολη! :lol:
Τι … κορναρίσματα, τι … προσπεράσματα από δεξιά, τι … οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας που ξαφνικά γίνονταν μία, χωρίς σήμανση φυσικά. Χάος!
Θα περιγράψω μια πολύ χαρακτηριστική φάση: Υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Εμείς κινούμαστε στην εξωτερική. Στην εσωτερική εμφανίζεται εμπόδιο (παρκαρισμένο φορτηγό). Το αυτοκίνητο που κινείται στην εσωτερική λωρίδα λοιπόν αρχίζει να κορνάρει μανιασμένα σε μας για να “κόψουμε” και χωρίς να κομπλάρει καθόλου, βγαίνει από δεξιά σφήνα, γιατί απλά…θέλει να περάσει πρώτο!
Ομολογώ όμως ότι αυτόν τον χαμό τον συναντήσαμε πιο έντονα σε κεντρικές λεωφόρους, που τελούνταν και έργα, στον παραλιακό δρόμο και κοντά στο λιμάνι και επίσης στην είσοδο και στην έξοδο της πόλης.
Στην υπόλοιπη πόλη, όπως στα προάστιά της και σε κάποιες βόρειες γειτονιές ήταν πιο ήπια τα πράγματα. Και ναι! Νιώθω ότι την γυρίσαμε αρκετά με το αυτοκίνητο, γιατί ψάχνοντας να βρούμε τη διάσημη πίτσα του «Da Michele» το gps μας έστειλε σε άλλο «Da Michele» που ήταν …αλλού. Δεν θυμόμουν και εγώ τη διεύθυνση. Ήταν και απρογραμμάτιστο θυμίζω… για να δικαιολογηθώ. :icon_redface::icon_redface:

Έτσι, από τη βόλτα μας αυτή αποκομίσαμε αυτές τις εικόνες …

























Ύστερα από αρκετή ώρα κυκλοφορίας μέσα στη Νάπολη, τελικά φτάσαμε στο «Da Michele». Αλλά τι απογοήτευση! Ήταν κλειστός. Ήταν Κυριακή μεσημέρι. Τόση ταλαιπωρία, παράκαμψη, κινδυνέψαμε και να τρακάρουμε … και πίτσα δεν θα φάμε;
Πίτσα θα φάμε. Απλά δεν θα φάμε τη διασημότερη της πόλης. Απέναντι από το “Da Michele” υπήρχαν άλλες δύο πιτσαρίες. Επιλέξαμε την “D’ Angeli”. Παραγγείλαμε 5 πίτσες “Μαργαρίτα” και ω! τι έκπληξη! Οι πίτσες που πήραμε ήταν επίσης θεϊκές σαν του Michele. Μου φαίνεται όλοι εδώ στη Νάπολη το ξέρουν το μυστικό. Δεν έχω φάει ισάξια πίτσα σε καμιά άλλη πόλη της Ιταλίας.
Πήραμε λοιπόν μία για τον καθένα και πολύ μετανιώσαμε που δεν πήραμε άλλες πέντε για αργότερα ή ακόμα και για αύριο. Η τιμή τους; 5€ η μία (οικογενειακό μέγεθος).









Η διάσημη πίτσα Μαργαρίτα έχει τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας που αντιπροσωπεύονται με την ντομάτα, τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό (κόκκινο, άσπρο, πράσινο). Δημιουργήθηκε για χάρη της βασίλισσας Μαργαρίτας και πήρε το όνομά της.

Έχουν ειπωθεί πολλά για την πίτσα της Νάπολη..... Εγώ θα πω μόνο ότι... δεν είναι τυχαίο!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πήραμε και λίγο μάτι τη Νάπολη. Πάλι θα το ξαναπώ: όλες οι Ιταλικές πόλεις είναι όμορφες. Μπορεί να είχα ξαναέρθει Νάπολη, αλλά τώρα που κυκλοφορήσαμε λίγο με το αυτοκίνητο και ψιλοχαθήκαμε κιόλας στις βόρειες γειτονιές και είδα κομμάτια της πόλης εκτός κέντρου, που δεν είχα δει προφανώς την προηγούμενη φορά, σχημάτισα καλύτερη άποψη για την πόλη και για μιαν ακόμη φορά θα πω ότι και η Νάπολη είναι πανέμορφη και μου φάνηκε επίσης και πολύ αρχοντική!



















Με παρέα τις πίτσες κάναμε τα υπόλοιπα χιλιόμετρα μέχρι το Bari. Δεν τα πολυκαταλάβαμε τα χιλιόμετρα, γιατί εκτός από τις πίτσες, παίζαμε και με τα σουβενίρ μας, χαζεύαμε τις φωτογραφίες μας και πήραμε και έναν υπνάκο (οι οδηγοί εναλλάξ :lol:).

Και έτσι φτάσαμε στο Bari.




Όσο και αν είχα ψάξει στο forum για να μάθω χρηστικές πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι αυτό Ιταλία – Ελλάδα, δεν είχα βρει τίποτα. Όσες ερωτήσεις και αν είχα κάνει, δεν είχα πάρει καμιά απάντηση. Τώρα λοιπόν θα τα μάθαινα όλα από πρώτο χέρι.
Πολύ καιρό πριν το ταξίδι έκανα έρευνα για τα ακτοπλοϊκά. Από Αγκόνα, Πρίντεζι ή Μπάρι για Ηγουμενίτσα ή Πάτρα. Δεν με ενδιέφερε το λιμάνι, ούτε και η εταιρεία. Με ενδιέφεραν τα οικονομικά εισιτήρια. Και τα βρήκα!
Τα εισιτήρια τελικά τα “έκλεισα” εκμεταλλευόμενη μια εξαιρετική προσφορά της “Βεντούρης” early booking, που ήταν ότι έλεγε το όνομά του, δηλ. “αγόρασέ τα νωρίς και φθηνά”. Το νωρίς δεν ήταν και πολύ νωρίς. Ήταν κάπου στα μέσα Ιουλίου (για τις 10 του Σεπτέμβρη). Όταν τα είδα στο internet γεμάτη χαρά τα έκλεισα προς 30€ το κεφάλι περίπου (μαζί με το αυτοκίνητο 176€) για τη διαδρομή Μπάρι - Ηγουμενίτσα και εννοείτε ότι ήταν θέσεις καταστρώματος. Υπήρχε δηλ. μια έκπτωση της τάξεως των 100€!
Τώρα αυτό το κατάστρωμα με είχε αγχώσει λίγο. Θα είχε θέσεις για να μη μας φάει το αγιάζι; Θα μπορούσαμε να στρώσουμε κάτω τα sleeping bag μας; Ή μήπως οι γραμμές της Αδριατικής είναι πιο κυριλέ από αυτές του Αιγαίου, που τόσο καλά ήξερα; Με παρηγορούσε λίγο βέβαια η εταιρεία Βεντούρης, που μου θύμιζε τα φοιτητικά μου χρόνια. Έχω κοιμηθεί σε sleeping bag στα πλοία του Βεντούρη … ατέλειωτες ώρες. Τι θα πείραζε άλλη μια φορά και αντί για Αιγαίο να είναι Αδριατική;
Η χαρά μου για τα οικονομικά εισιτήρια μετριάστηκε λίγο όταν συνειδητοποίησα την παλαιότητα και το μέγεθος του πλοίου. Που πάω η τρελή; Ο άνδρας μου με καθησύχαζε λέγοντάς μου ότι αυτά τα πλοία είναι δοκιμασμένα και να μην αγχώνομαι…..

Φτάσαμε στο λιμάνι γύρω στις 4:00. Ακολουθήσαμε τις ταμπέλες προς Grecia και βρεθήκαμε στην είσοδο του λιμανιού, που ήταν όμως η λάθος είσοδος …. Η σήμανση δηλ. σε ένα τόσο σημαντικό λιμάνι ήταν λανθασμένη. Έπρεπε να πάμε πίσω 3κμ. να μπούμε στο λιμάνι από άλλη πύλη, για να ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο που μας έστελνε και η ταμπέλα “Grecia”. Αυτά τα καταλάβαμε με το ζόρι γιατί ο φύλακας δεν γνώριζε…γρι Αγγλικά. Καλώς ήρθατε στον Ιταλικό Νότο δηλ. :cool:



Φτάσαμε στην είσοδο και μπήκαμε στο λιμάνι και κάναμε μια στάση για να εφοδιαστούμε με νερά για το πλοίο και εκεί μαθαίνουμε από τον “περιπτερά” ότι εδώ θα έπρεπε να κάνουμε και check in. Ευτυχώς. Πάλι θα προχωρούσαμε και μετά θα γυρνούσαμε πίσω. Έτσι, κάναμε και check in. Στη συνέχεια περάσαμε και τον έλεγχο και λίγο πριν μπούμε μέσα, έκπληκτη αντίκρισα απέναντι απ’ το πλοίο μας αραγμένο το πλοίο – φάντασμα «Norman Atlantic», που πριν μερικά χρόνια είχε πάρει φωτιά εν τω μέσω της Αδριατικής. Τώρα για καλό το είδαμε αυτό; Γιατί να το έχουν εδώ; Για να ταράζομαι; Δεν φτάνουν οι αρνητικές σκέψεις που είχα; Τουλάχιστον το πλοίο αυτό ήταν άλλης εταιρείας….



Το φορτηγό μοιάζει να 'ναι μεγαλύτερο από το πλοίο. Θα χωρέσει; :haha:





Και μπήκαμε στο πλοίο. Και παρκάραμε άνετα στο ψιλοάδειο γκαράζ. Και ανεβήκαμε στα άδεια σαλόνια. Και αράξαμε στις αεροπορικές που ήταν … άδειες. Δηλαδή, όλο το πλοίο ήταν άδειο. Μόνο ένα group Άγγλων είχε μόνο, το οποίο είχε και καμπίνες. Συνεπώς το πλοίο ήταν όλο … για πάρτυ μας και πεντακάθαρο. Ας είναι καλά ο Σεπτέμβρης. Σε αυτόν οφείλεται αυτή η …ησυχία. Εννοείται ότι ήταν παλιό το καράβι, αλλά ήταν ανακαινισμένο και το αποτέλεσμα ήταν ολίγον… ρετρό! :p Άσε που είχε νερό πιο φθηνό απ’ ότι το αγοράσαμε απ’ έξω και φανταστικό παγωτό μηχανής. Ο καιρός επίσης ήταν υπέροχος, οπότε και εμένα μου έφυγε το όποιο άγχος είχα και χαλάρωσα.








Ανοίξαμε και τα sleeping bag μας, άλλοι στο πάτωμα και άλλοι στα καθίσματα και κάναμε έναν ήσυχο ύπνο έως τις 7:30 το πρωί που φτάσαμε στην Ηγουμενίτσα.

13η ημέρα…Στα πάτρια εδάφη
Τη Δευτέρα λοιπόν το πρωί στις 11 Σεπτεμβρίου πατήσαμε το πόδι μας στη 10η χώρα του tour, στην Ελλάδα!
Μη γνωρίζοντας ακριβώς ότι για να πάρουμε την ταχύτατη πλέον Ιονία οδό θα έπρεπε να πάμε αρχικά προς Ιωάννινα, πήραμε την κατεύθυνση προς Πάργα. Θέλαμε όμως να δούμε και την πανέμορφη Πάργα. Φτάσαμε λοιπόν και πήραμε ένα ωραιότατο πρωινό σε έναν παραδοσιακό φούρνο. Ήταν και τα νερά της θάλασσας υπέροχα, αλλά τα παιδιά ήταν ελαφρώς “κουδούνια” από το πλοίο και από το ταξίδι γενικά, που μπάνιο στις 8:00 το πρωί δεν….



Η επόμενη στάση έγινε για καφέ στο Αγρίνιο, σε φίλους, μετά για φαγητό στο Ξυλόκαστρο, σε συγγενείς και τέλος στις 7:00 το απόγευμα μας είδε και το σπίτι μας….
Γυρίσαμε αισίως με τα χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου να έχουν φτάσει στα 5.400.
Άντε και σ’ ανώτερα!!! (είπα από μέσα μου). Γιατί αν με άκουγαν οι υπόλοιποι…..:lol::lol:

Συνεχίζεται με τον επίλογο….:)
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.746
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.029
Likes
41.018
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.305
Likes
17.276
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.
Ήδη μελετάω νέο οδικό μέχρι την Πολωνία για του χρόνου. Μακάρι να με ακολουθήσουν πάλι τα παιδιά. Βέβαια δεν είναι και πολύ παιδιά...είναι στο όριο...;);), τα δύο μεγάλα. Αλλά και πάλι χαίρομαι πολύ που με ακολουθούν αν και δεν συμετέχουν και πολύ στις ΅δουλειές του ταξιδιού΅.:(

μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
Σε ευχαριστώ πολύ, πολύ...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραία !
Σε διαβαζω με πολύ ενδιαφέρον και περιμένω τη συνέχεια .
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.305
Likes
17.276
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!

Σχετικά με το κοστολόγιο του αυτοκινήτου:
Το Opel μας (1800cc), με κατανάλωση 9lit στα 100km, “χάλασε” 580€ σε βενζίνη και άλλα 320€ σε διόδια, parking (συνήθως υπόγεια γκαράζ), γέφυρες, τούνελ, βινιέτες. Δηλ. μας πήγε και μας έφερε με 900€. Δηλ. μας κόστισε 90€ η χώρα. :cool::cool: Εντάξει, δεν είναι και λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά για 5 άτομα.
Η τιμή της βενζίνης στα Βαλκάνια είναι πολύ καλή καθώς και στην Αυστρία & στον Άγιο Μαρίνο (κάτι που με εξέπληξε) με 1,16€ το λίτρο! Στην Ιταλία είναι πανάκριβη (μέχρι και 1,65€ το λίτρο τη βρήκαμε).
Για την ιστορία: έπεσα μέσα στον προϋπολογισμό μου.:cool:
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.915
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία.
Μου αρέσουν πολύ τα οδικά ταξίδια και περίμενα την ιστορία σας.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.141
Likes
20.431
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.305
Likes
17.276
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:

Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.141
Likes
20.431
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
Εμένα ο περίγυρος μου, εκτός απο παλαβή, με λέει και ανώμαλη, αλλά ποιός σκοτίζεται;;;; :haha:
Εγώ πάντως με θεωρώ λογικότατη, όπως και εσένα, όπως και την κυρία που πήγε στη Νορβηγία με μηχανή, όπως και μία φίλη μου, που πήγε στη Σκωτία με μηχανή !!!! Μια χαρά άνθρωποι είμαστε και μάλιστα με πολλές εικόνες τοπίων, μνημείων, πόλεων κτλ στη μνήμη μας ;););)
Και η τρέλα συνεχίζεται !!! :p:p:p:p
 

Μάγδα

Member
Μηνύματα
350
Likes
1.337
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κι εμείς φέτος τον Ιούλιο κάναμε 10ήμερο road trip Βόρεια και κεντρική Ιταλία με δυο παιδιά 11 και 13, Μπέργκαμο, Μιλάνο, Λίμνη Κόμο (Κόμο, Μπελάτζιο, Βαρένα), Τσινκουε Τέρρε (Βερνάτσα, Μαναρόλα), Φλωρεντία, Κιάντι, Σαν Τζιμιτσιάνο, Σιένα, Βερόνα, Γκάρνταλαντ, Βενετία). Πήγαμε με ρυανναιρ Μπέργκαμο και νοικιάσαμε αυτοκίνητο. Ξενοδοχεία: 2 μέρες στα περίχωρα του Μιλάνου, 3 μέρες στην Τοσκάνη, 2 μέρες στη Βερόνα, 2 στο κέντρο της Βενετίας (το αυτοκίνητο έμεινε στο πάρκινγκ Τροντσέτο) σύνολο 4. Στα υπέρ: γεμίζεις εικόνες και γενικά βγήκαμε ελάχιστα έξω από το πρόγραμμα (δεν είδαμε Πίζα, γιατί πάθαμε λάστιχο). Στα κατά: ήταν 3 ταξίδια σε ένα (Μιλάνο- λίμνη Κόμο/ Τοσκάνη-Τσίνκουε Τέρρε/ Βερόνα-Βενετία) και μεταξύ μας θα προτιμούσα να τα είχα κάνει ξεχωριστά. Αν εξαιρέσεις τη Βενετία που μείναμε κέντρο και την απολαύσαμε, κι εμείς πιο πολύ εξοχές είδαμε ( η Τοσκάνη όνειρο). Τα παιδιά δεν θυμούνται ποιο μέρος ήταν ποιο τώρα που τα ξανασυζητάμε. Γενικά πάντως οι δρόμοι της Ιταλίας εξαιρετικοί και δεν συναντήσαμε σχεδόν πουθενά μποτιλιάρισμα. Γενικά, μη φοβάστε να παίρνετε τα παιδιά μαζί σας. Τα ταξίδια είναι μέρος της διαπαιδαγώγησης τους και είναι εμπειρίες που θα τις θυμούνται για μια ζωή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom