Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas

Ψάχνοντας να βρω τίτλο για αυτήν την ταξιδιωτική ιστορία προσπάθησα να βρω κάτι πολύ έντονο, κάτι πολύ χαρακτηριστικό που να “καπελώνει” αυτό το ταξίδι. Δεν βρήκα όμως τίποτα που να υπερέχει των άλλων.
Μετά αναρωτήθηκα: Ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού; Η Βενετία; Το Μόναχο; Το κάστρο του Λουδοβίκου; Μήπως τα Βαλκάνια; Οι λίμνες της Κροατίας; Μπα…Τίποτα απ’ όλα αυτά.
Ήταν … όλα αυτά μαζί!
Τι να πρωτοθυμηθώ;
Τη φύση της Αυστρίας; Τα σπήλαια της Σλοβενίας; Τα ψαρομεζεκλίκια στις όχθες του Δούναβη; Τα κανάλια της Βενετίας; Τις μακαρονάδες της Μπολόνια; Το πανέμορφο Zagreb; Τα χωριουδάκια κάτω από τους Δολομίτες; Α ναι! Πήγαμε και Ρώμη. Φάγαμε και πίτσα στη Νάπολη. Στο ίδιο ταξίδι όλα αυτά!
Τελικά ήταν πολλά ταξίδια!
Βέβαια αν γινόντουσαν μεμονωμένα μάλλον θα έμενα μία ή δύο μέρες παραπάνω στην κάθε πόλη και πιθανώς να μην έβλεπα καθόλου τις εξοχές. Σε αυτό το ταξίδι είδα εξοχές και χωριά και αρκετά συνοπτικά τις πόλεις. Τις εξοχές τις χάρηκα. Όσον αφορά τις πόλεις, κάποιες τις ξανάβλεπα ξεναγώντας τα παιδιά μου και σε κάποιες επέλεγα κάποια πολύ χαρακτηριστικά τους σημεία να δούμε και μόνο παίρνοντας μια γεύση από αυτές. Ήταν μεγαλούτσικο ταξίδι (για τα δικά μου μέτρα) και λόγω της πληθώρας και της ποικιλίας αυτών που είδα, μου φάνηκε ακόμα πιο μεγάλο.
Θα μπορούσε μερικά από αυτά τα δέκα ταξίδια να είναι και ανεξάρτητες ιστορίες, με τίτλους: «Μια ημερήσια στο Βελιγράδι», «Ένα διήμερο στη Βαυαρία», «Ο παγετώνας της Αυστρίας», «Τα Unesco sites της Σλοβενίας» κ.τ.λ.. Όμως, αν τα έγραφα έτσι, θα χανόντουσαν κάποιες πληροφορίες, εμπειρίες ή και συναισθήματα που προκύπτουν από ένα πολυήμερο ταξίδι!

Και πως προέκυψε όλο αυτό;
Όταν πέρυσι τέτοια εποχή ρώτησα την παρέα: Που θα θέλατε να είναι το επόμενο ταξίδι μας; Πήρα πολλές διαφορετικές απαντήσεις. Ο ένας ήθελε να πάει Γερμανία, ο άλλος να δει Ρώμη και Βενετία, ο τρίτος ήθελε Βαλκάνια και εγώ απλά να «κλείσω τρύπες» από προηγούμενα ταξίδια…Για να ικανοποιηθούν όλοι λοιπόν οργάνωσα ένα οδικό ταξίδι που να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω.
Η παρέα αποτελούνταν από 5 άτομα. Τα ίδια που κάναμε την περσινή οδική εκδρομή μέχρι το Split της Κροατίας. Μπαμπάς, μαμά, 2 αγόρια και μια μικρή κόρη. Ναι ! Οι έφηβοι γιοι μας, μας ακολούθησαν και φέτος. Νομίζω ότι τους έχω μεταδώσει λίγο το μικρόβιο….
Η διαδρομή που κάναμε ήταν: Αθήνα, Σκόπια, Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, λίμνες Plitvice, Λιουμπλιάνα, σπήλαια Škocjan, λίμνη Bled, Salzburg, Μόναχο, Landsberg am Lech, κάστρο Neuschwanstein, κοιλάδα Funes (Ν. Τιρόλο), Bolzano, Βενετία, Ferrara, Μπολόνια, Άγιος Μαρίνος, Ρώμη, Νάπολη, Μπάρι, Ηγουμενίτσα, Αθήνα.

Και για πιο παραστατικά:
Διαδρομή2.jpg


Συνολικά ήταν 5.400km.
Δεν θα έλεγα ότι μοιραστήκαμε το τιμόνι με τον άντρα μου. Τα 2/3 της διαδρομής κάλυψε εκείνος και τα υπόλοιπα εγώ. Εγώ περισσότερο ασχολήθηκα με τους χάρτες, τους δορυφόρους και με το να επικοινωνώ με τα ξενοδοχεία για να ενημερώσω ότι θα φτάσουμε αργά…συνήθως μετά το check in. Και ήταν και πολλά τα καταλύματα. Σχεδόν κάθε νύχτα μέναμε και αλλού. Σε σύνολο 13 ημερών/ 12 διανυκτερεύσεων μείναμε σε 9 διαφορετικά καταλύματα (συν ένα στο καράβι από Ιταλία =10 καταλύματα). Ψιλοσκότωμα για μένα που ασχολιόμουν και με τα μπαγκάζια. Τώρα που το σκέφτομαι νομίζω ότι και… πολύ οδήγησα τελικά.

Όσον αφορά την επιλογή των καταλυμάτων: Στον πρώτο σχεδιασμό του προγράμματος, επέλεξα διανυκτερεύσεις στις πόλεις δηλ. Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα, Salzburg, Μόναχο, Bolzano, Βενετία κτλ. Ο προϋπολογισμός μας όμως “εκτοξευόταν” στα ύψη. Ήταν για μας απαγορευτικό. Σχεδόν εγκατέλειψα την ιδέα.
Είπα σχεδόν…;);)
Μετά σκέφτηκα: γιατί να μην ψάξω για καταλύματα περιφερειακά των πόλεων; αυτοκίνητο θα έχουμε. Ίσως να είναι και πιο εύκολο.
Όντως έψαξα και “μαζεύτηκε” αρκετά το κόστος.
Δεν μου αρκούσε όμως…
Και μετά σκέφτηκα: γιατί δεν ψάχνω στις εξοχές;
Πράγματι έψαξα και έκλεισα πολλά καταλύματα σε εξοχές. Μερικά ήταν πραγματικά “στη μέση του πουθενά”. Κάποια ήταν πανέμορφα εξοχικά σπιτάκια ή διαμερίσματα σε πολύ καλές τιμές.
Το σκεπτικό μου ήταν να κοιμόμαστε το βράδυ σε κάποιο κατάλυμα, το οποίο να βρίσκεται πολύ κοντά σε κάποιο αξιοθέατο ή δραστηριότητα που θα κάναμε το πρωί και θα απαιτούσε χρόνο. Μετά το αξιοθέατο αυτό συνεχίζαμε κάνοντας κάποια χιλιόμετρα με ενδιάμεσες επισκέψεις όπου θέλαμε, έως ότου καταλήξουμε πάλι σε ένα κατάλυμα κοντά στο αξιοθέατο του επόμενου πρωινού. Μόνο που… σε όλα πέσαμε έξω χρονικά. Κάτι που ξυπνούσαμε αργά, κάπου που πολλοί κοκόροι μαζί αργεί να ξημερώσει, κάπου που τα έκτακτα ήταν αρκετούτσικα, στο τέλος της ημέρας…καταλήγαμε στην κασέτα: “We had traffic problems and we are coming a little late” έλεγα κάθε φορά στο τηλέφωνο. Ντροπηηηηή!...Γιατί όλα τα καταλύματα αυτά δεν ήταν ξενοδοχεία… ήταν σπίτια, …που με περίμεναν οι άνθρωποι….μέσα στη νύχτα.
Τέλος πάντων. Θα το έχω υπόψη μου για του χρόνου.;)
Στην πραγματικότητα το πόδι μας το πατήσαμε σε 9 χώρες. Σε άλλες το πατήσαμε πολύ και σε άλλες το πατήσαμε λίγο. Σε κάποιες είδαμε αξιοθέατα, φάγαμε, κοιμηθήκαμε και σε άλλες (στις δύο μικρές) απλά βγάλαμε φωτογραφίες. Ο τίτλος όμως ακούγεται πιο ωραίος «Δέκα ταξίδια σε ένα» αντί του «Εννέα ταξίδια σε ένα»! ;);)
Άσε που μαζί με την Ελλάδα (κάναμε στάσεις σε Πάργα και Ξυλόκαστρο στο γυρισμό μας) είναι ……δέκα!!!

Ημέρα 1η - Ταξίδι 1.100km. με διάλλειμα στα Σκόπια!
Η προγραμματισμένη αναχώρηση μας από Αθήνα ήταν για τις 6:00 το πρωί. Αυτή που πραγματοποιήσαμε τελικά έγινε στις 7:15.
Μόλις μπήκαμε στην Αττική οδό ανακαλύψαμε ότι είχαμε ξεχάσει το καλώδιο φόρτισης του gps! Γυρίσαμε πίσω και η επαναπροσδιοριζόμενη ώρα αναχώρησης έγινε η 7:38.
Ξεκινήσαμε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και με 2,5€ «μέσα» στον προϋπολογισμό μου (από τα διπλά διόδια της Αττικής). Δεν φτάνει αυτό, αλλά στον Άγιο Στέφανο θυμηθήκαμε ότι δεν έχουμε βενζίνη, ότι πεινάμε και χρειαζόμαστε και τουαλέτα. Στα 30κμ από το σπίτι μας κάναμε την πρώτη στάση! Αν είναι δυνατόν!:eek:
Α! Δεν ξεκινήσαμε καλά! Ως πρωτεργάτης λοιπόν του εγχειρήματος, διοργανωτής, υπεύθυνος των οικονομικών, του προγράμματος και όλων γενικώς, ενημέρωσα την ομήγυρη ότι η επόμενη στάση θα είναι στα σύνορα. Το νου σας!
Και πήρα το τιμόνι. Και έφτασα μέχρι το πρώτο βενζινάδικο που συναντήσαμε μπαίνοντας στη FYROM. Εκεί είμαστε στις 13:50 ώρα Ελλάδος. Εκεί η βενζίνη ήταν πάμφθηνη και τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρά για να “γεμίσουν”. Την επόμενη φορά θα πρέπει να το θυμηθώ αυτό και να βάλουμε βενζίνη στο δεύτερο βενζινάδικο της χώρας, για να γλυτώσω την ουρά!
Για τη FYROM, τι να πω; Τα γνωστά. Δεν είχε κάτι αξιόλογο για να δούμε. Είχαμε σκοπό μόνο να τη διασχίσουμε. Το μόνο που θα κάναμε ήταν να σταματήσουμε και να πατήσουμε το πόδι μας κάτω στο έδαφος για να πούμε ότι πήγαμε και σε αυτή τη χώρα! o_O
Θα έπρεπε όμως να κάνουμε κάπου μία στάση. Έτσι για να ξεπιαστούμε λίγο. Εγώ σκεφτόμουν να κάναμε στη Nis της Σερβίας, που έχει και κάτι να δουν τα παιδιά, όπως το κάστρο ή το στρατόπεδο. Είχα μάθει και για κάποιες ωραίες ταβερνούλες στη Kazandzijsko sokatce… Έπεσε όμως η ιδέα, αντί για Nis να κάναμε μια στάση στα Σκόπια. Να δούμε πως είναι η πρωτεύουσα της γείτονος χώρας. Παρόλο που ήταν μια παράκαμψη της μισής ώρας, που η ουρά των διοδίων θα την έκανε μιας ώρας, τελικά πήγαμε στα Σκόπια.
Παρκάραμε στον Αξιό ποταμό που διαρρέει την πόλη δίπλα στο νεόκτιστο κτίριο της Ύδρευσης και κάναμε μια βόλτα παραποτάμια, με σκοπό να φτάσουμε στην περιβόητη κεντρική πλατεία της πόλης με τα τεράστια αγάλματα.
Αγάλματα όμως συναντήσαμε σε όλη η διαδρομή μας μέχρι εκεί.
Μόνο εδώ και στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης έχω δει τόσο πολλά και τεράστια αγάλματα. Φαντάζομαι και η αρχαία Ρώμη θα είχε. Δεν είναι μόνο το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου που είναι μεγάλο, αλλά όλα τα αγάλματα που «κοσμούν» την πλατεία, αλλά και από την απέναντι πλευρά του ποταμού επίσης τα αγάλματα ήταν κολοσσιαία. Και πάνω στις γέφυρες είχε αγάλματα, αλλά και στις εισόδους των κτιρίων. Ακόμα και τα κτίρια περιμετρικά των δύο πλατειών ήταν ογκώδη. Και όλα αυτά δεν είναι κατάλοιπα της κομμουνιστικής αρχιτεκτονικής, γιατί ήταν όλα νεόκτιστα και στο ίδιο ύφος.

R-IMG_0573.JPG


r-IMG_0589.JPG


Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος ο Β΄, αρχαιοελληνικές φιγούρες, άλογα που καλπάζουν, λιοντάρια που βρυχώνται, θεόρατα μπαρόκ και αρχαιοελληνικού ρυθμού κτίρια που φτιάχνονται και αυτή τη στιγμή και δεκάδες μπρούτζινα και μαρμάρινα αγάλματα, κυριαρχούν στο χώρο των δύο πλατειών εκατέρωθεν της πέτρινης γέφυρας του Βαρδάρη. Το αποκορύφωμα όλων είναι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως έφιππου καβαλάρη που κραδαίνει ένα σπαθί προς τον ουρανό, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα βάθρο ύψους 30μ. ενώ από κάτω μέσα στα νερά του σιντριβανιού βρίσκονται συνοδεία οκτώ μπρούτζινοι πολεμιστές. :confused::confused:

R-IMG_4399.JPG


Αρχιτεκτονικά τουλάχιστον ήταν κάτι το διαφορετικό από αυτό που περίμενα για Βαλκανική πόλη. Το σίγουρο είναι ότι δεν μοιάζει με πρωτεύουσα παρόλα τα μεγαθήρια, αλλά πιο πολύ σου δίνει την εντύπωση μιας πόλης που της ήρθε το χρήμα εξ’ ουρανού και δεν είχε τι να το κάνει!

To Εθνικό Θέατρο...
R-IMG_4388.JPG


Το μουσείο του Μακεδονικού αγώνα...
R-IMG_0592.JPG


Το αρχαιολογικό μουσείο...
r-IMG_0593.JPG


R-IMG_4395.JPG


Είχα διαβάσει κάπου για το μεγαλομανές σχέδιο εξαρχαϊσμού των Σκοπίων με την μνημειοθέτηση της πλατείας τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τόσο «φαραωνικό» το αποτέλεσμα. :oops:
Τα πομπώδη: Εθνικό Θέατρο, Μουσείο του Μακεδονικού αγώνα, Αρχαιολογικό μουσείο, Οικονομική Αστυνομία και το Υπουργείο εξωτερικών στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο στη σειρά από τη μία όχθη του ποταμού και ο Μ. Αλέξανδρος και άλλα υπό κατασκευή κτίρια του Δημοσίου στέκονται από την άλλη.

R--IMG_0605.JPG


Μέχρι και αψίδα θριάμβου υπάρχει...
R-IMG_4422.JPG


Και εκεί που διασχίζαμε την πέτρινη γέφυρα βλέπουμε πάνω στην κοίτη του ποταμού το πλοίο του …Jack Sparrow! Αλήθεια εκεί βρισκόταν ένα πειρατικό πλοίο που ήταν ολόιδιο. Και σε λίγο είδα και άλλο, από την άλλη πλευρά της γέφυρας! Μετά κατάλαβα. Δεν ήταν πειρατικά πλοία, αλλά απομιμήσεις από … Βασιλικές μακεδονικές γαλέρες! Αυτές έλλειπαν για να συμπληρώσουν το σκηνικό! :confused:

Να!η μία γαλέρα...
rr--IMG_4384.JPG


Έως και τουριστικό τρενάκι υπάρχει...Στο βάθος διακρίνεται και η άλλη γαλέρα...
R-IMG_0597.JPG


Το ολοστρόγγυλο κτίριο ύδρευσης...
R-IMG_4379.JPG


Πίσω από το κτίριο ύδρευσης διακρίνεται και το κάστρο των Σκοπίων...
R-IMG_4380.JPG


Ο ένας από τους δύο θηριώδεις λέοντες ύψους πέντε μέτρων που βρίσκεται στην είσοδο της μεγαλύτερης γέφυρας της πόλης
R-IMG_0562.JPG


Κοντά στην είσοδο της παλιάς πόλης, συνεχίζεται το ίδιο σκηνικό. Εκεί κυριαρχεί ένα άγαλμα του βασιλιά Φίλιππου του Β’ που έχει την κολοσσιαία γροθιά του υψωμένη, ενώ μπρούτζινα αγάλματα ξεπηδούν από το κοντινό σιντριβάνι. :oops:

R-IMG_4394.JPG


Το βασικό “αξιοθέατο” της πόλης των Σκοπίων, δηλ. την πλατεία, το είχαμε δει. Έμενε τώρα να δούμε και την παλιά αγορά τους, το old bazaar.
Αγχωθήκαμε λίγο σκεπτόμενοι το ανεξέλεγκτα παρκαρισμένο αυτοκίνητό μας και η βόλτα μας έληξε σύντομα. Εξάλλου έκανε και μια απίστευτη ζέστη που δεν επέτρεπε πολλά πολλά. Ο άνδρας μου με το ένα παιδί κατευθύνθηκε γρήγορα προς το αμάξι και εγώ με τα άλλα δύο παιδιά κάναμε μια μικρή παράκαμψη προκειμένου να δούμε και λίγο την αγορά.
Ήταν σαν ένα παζάρι, όπως είναι συνήθως οι μουσουλμανικές αγορές. Μικρομάγαζα κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα σε στενά δρομάκια. Κατευθυνθήκαμε προς ένα παλιό χάνι, το kappa han, το οποίο δύσκολα βρήκαμε μέσα στα στενά. Με απογοήτευσε, γιατί αλλιώς το περίμενα. Περίμενα να μοιάζει με ένα άλλο χάνι που είχα δει στο Βουκουρέστι, αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση. Ήταν σαν εγκαταλελειμμένο.

Η παλιά αγορά...
R-IMG_4411.JPG


Το Kapa Han...
R-IMG_4416.JPG


Κοντοσταθήκαμε σε ένα πλανόδιο παγωτατζίδικο, αλλά δεν είχαμε δυστυχώς δηνάρια και δεν είχα πάνω μου ψιλά σε ευρώ (τα ‘χε ο άνδρας μου, που έφυγε βιαστικά για το αυτοκίνητο), οπότε φύγαμε καψωμένοι και απογοητευμένοι δεδομένης και της φοβερής ζέστης που έκανε σήμερα.
Στην αγορά είδα μαμάδες με μαντίλες και μωρά, που είναι και το αναμενόμενο. Μου έκανε εντύπωση όμως όταν είδα και κοπελιές με ντύσιμο … ας πούμε “Κολωνακίου”, οι οποίες μου τράβηξαν το μάτι και ήταν μη αναμενόμενο! Όπως μη αναμενόμενο είναι να βλέπεις δίπλα στις θεόρατες σύγχρονες κατασκευές, κάρα που σέρνουν άλογα και παιδάκια μέσα στην Εθνική οδό να τσακώνονται για τη… μοιρασιά των κερδών.

R-IMG_4424.JPG

R--IMG_4425.JPG


Αυτό ήταν. Τα είδαμε τα Σκόπια. Αργήσαμε να βγούμε πάλι στον κεντρικό δρόμο γιατί είχε πολύ κίνηση στα διόδια εξόδου από την πόλη. Το κόστος των διοδίων 1€. Τελικά φάγαμε ένα δίωρο με αυτήν την επίσκεψη. Στη Σερβία μπήκαμε στις 6:00. Λογικά κατά τις 10:00 το βράδυ θα είμαστε στο κατάλυμα, πίστευα. Είχα ενημερώσει ότι θα φτάναμε κατά τις 9:00, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα αν πηγαίναμε και λίγο αργότερα.
Που να το φανταστούμε όμως πόσο πολύ αργότερα θα φτάναμε…

Καμιά 80αριά χιλιόμετρα πριν τη Nis πέσαμε σε ουρά στο ρεύμα μας. Δεν πηγαίναμε σιγά…απλά είμαστε ακίνητοι! Μα τι έγινε; ατύχημα; Γιατί ούτε από το άλλο ρεύμα είχε αυτοκίνητα. Εδώ ο δρόμος ήταν μία λωρίδα από τη μια και μία από την άλλη. Για λίγο κινηθήκαμε και μετά πάλι …ακίνητοι. Ήταν τόσο μεγάλες οι παύσεις της ακινησίας μας που …κλείναμε και τη μηχανή! Κούραση και απογοήτευση. Άρχισαν και οι γκρίνιες…του τύπου που μας έφερες εδώ; Και πως θα κάνουμε τόσα χιλιόμετρα; Μα, το πρωί θα φτάσουμε. Απελπισία! :cry::cry: Περιττό να αναφέρω πως, ότι snack και προμήθειες είχαμε, τα καταναλώσαμε, κυρίως από τη νευρικότητα που μας έπιασε. Τελικά μετά από 30 km και 3 ώρες φτάσαμε στην “πέτρα του σκανδάλου”. Σε ένα σημείο του δρόμου, όπου εκτελούσαν έργα υπήρχε μία λωρίδα μόνο ..και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Και άφηναν εκ περιτροπής, 5-6 αυτοκίνητα να περάσουν από τη μία κατεύθυνση και μετά άλλα 5-6 από την άλλη. Και δεν υπήρχε καν τροχαία στο σημείο! Μόνο δύο άτομα που έμοιαζαν για υπεύθυνοι των έργων. Είναι να μη σου τύχει. Εδώ κολλάει το… «Βαλκάνια»….!

R-20170830_222040.jpg


Όλη αυτήν την ώρα ήμουν σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος. Και «κόλλησα στην κίνηση» και «θα αργήσουμε να έρθουμε» και «δεν ξέρω τι ώρα». Τον πέθανα τον άνθρωπο. Όμως όπως εμείς δείχνουμε κατανόηση στα “κακώς κείμενα” στη χώρα μας λέγοντας πολλές φορές στωικά: «Ελλάς το μεγαλείο σου» έτσι και εκείνος υποθέτω ότι κάπως έτσι θα αντιμετώπισε την κατάσταση, γιατί όταν τελικά φτάσαμε στο κατάλυμα στη 1:30 το βράδυ παρακαλώ, τον είδαμε χαμογελαστό να μας υποδέχεται και να μας δίνει το κλειδί του διαμερίσματός μας. Ή αντιμετωπίζει την κατάσταση ως «Σερβία το μεγαλείο σου», ή είναι πολύ cool τύπος ή η Ελληνοσερβική φιλία είναι πολύ δυνατή…..:D

Τι να πω; Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας. Με πολλά χιλιόμετρα, πολλά διόδια, κίνηση και από αξιοθέατα;….τα τεράστια κιτς αγάλματα. :cry:
Τουλάχιστον το διαμέρισμα ήταν πολύ όμορφο. Ήταν μεγάλο με δύο τεράστια δωμάτια, κουζινοτραπεζαρία, δύο τηλεοράσεις με συνδρομητική τηλεόραση (αυτό σημαίνει με USopen live) -ευτυχώωωως για να κατευναστούν τα πνεύματα της οικογένειας- και με θέα για μένα από τα μεγάλα παράθυρα.

R-IMG_4441.JPG


‘Ξεραθήκαμε’ στον ύπνο.
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.926
Likes
40.761
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.
Ήδη μελετάω νέο οδικό μέχρι την Πολωνία για του χρόνου. Μακάρι να με ακολουθήσουν πάλι τα παιδιά. Βέβαια δεν είναι και πολύ παιδιά...είναι στο όριο...;);), τα δύο μεγάλα. Αλλά και πάλι χαίρομαι πολύ που με ακολουθούν αν και δεν συμετέχουν και πολύ στις ΅δουλειές του ταξιδιού΅.:(

μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
Σε ευχαριστώ πολύ, πολύ...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραία !
Σε διαβαζω με πολύ ενδιαφέρον και περιμένω τη συνέχεια .
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!

Σχετικά με το κοστολόγιο του αυτοκινήτου:
Το Opel μας (1800cc), με κατανάλωση 9lit στα 100km, “χάλασε” 580€ σε βενζίνη και άλλα 320€ σε διόδια, parking (συνήθως υπόγεια γκαράζ), γέφυρες, τούνελ, βινιέτες. Δηλ. μας πήγε και μας έφερε με 900€. Δηλ. μας κόστισε 90€ η χώρα. :cool::cool: Εντάξει, δεν είναι και λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά για 5 άτομα.
Η τιμή της βενζίνης στα Βαλκάνια είναι πολύ καλή καθώς και στην Αυστρία & στον Άγιο Μαρίνο (κάτι που με εξέπληξε) με 1,16€ το λίτρο! Στην Ιταλία είναι πανάκριβη (μέχρι και 1,65€ το λίτρο τη βρήκαμε).
Για την ιστορία: έπεσα μέσα στον προϋπολογισμό μου.:cool:
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία.
Μου αρέσουν πολύ τα οδικά ταξίδια και περίμενα την ιστορία σας.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:

Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
Εμένα ο περίγυρος μου, εκτός απο παλαβή, με λέει και ανώμαλη, αλλά ποιός σκοτίζεται;;;; :haha:
Εγώ πάντως με θεωρώ λογικότατη, όπως και εσένα, όπως και την κυρία που πήγε στη Νορβηγία με μηχανή, όπως και μία φίλη μου, που πήγε στη Σκωτία με μηχανή !!!! Μια χαρά άνθρωποι είμαστε και μάλιστα με πολλές εικόνες τοπίων, μνημείων, πόλεων κτλ στη μνήμη μας ;););)
Και η τρέλα συνεχίζεται !!! :p:p:p:p
 

Μάγδα

Member
Μηνύματα
349
Likes
1.334
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Κι εμείς φέτος τον Ιούλιο κάναμε 10ήμερο road trip Βόρεια και κεντρική Ιταλία με δυο παιδιά 11 και 13, Μπέργκαμο, Μιλάνο, Λίμνη Κόμο (Κόμο, Μπελάτζιο, Βαρένα), Τσινκουε Τέρρε (Βερνάτσα, Μαναρόλα), Φλωρεντία, Κιάντι, Σαν Τζιμιτσιάνο, Σιένα, Βερόνα, Γκάρνταλαντ, Βενετία). Πήγαμε με ρυανναιρ Μπέργκαμο και νοικιάσαμε αυτοκίνητο. Ξενοδοχεία: 2 μέρες στα περίχωρα του Μιλάνου, 3 μέρες στην Τοσκάνη, 2 μέρες στη Βερόνα, 2 στο κέντρο της Βενετίας (το αυτοκίνητο έμεινε στο πάρκινγκ Τροντσέτο) σύνολο 4. Στα υπέρ: γεμίζεις εικόνες και γενικά βγήκαμε ελάχιστα έξω από το πρόγραμμα (δεν είδαμε Πίζα, γιατί πάθαμε λάστιχο). Στα κατά: ήταν 3 ταξίδια σε ένα (Μιλάνο- λίμνη Κόμο/ Τοσκάνη-Τσίνκουε Τέρρε/ Βερόνα-Βενετία) και μεταξύ μας θα προτιμούσα να τα είχα κάνει ξεχωριστά. Αν εξαιρέσεις τη Βενετία που μείναμε κέντρο και την απολαύσαμε, κι εμείς πιο πολύ εξοχές είδαμε ( η Τοσκάνη όνειρο). Τα παιδιά δεν θυμούνται ποιο μέρος ήταν ποιο τώρα που τα ξανασυζητάμε. Γενικά πάντως οι δρόμοι της Ιταλίας εξαιρετικοί και δεν συναντήσαμε σχεδόν πουθενά μποτιλιάρισμα. Γενικά, μη φοβάστε να παίρνετε τα παιδιά μαζί σας. Τα ταξίδια είναι μέρος της διαπαιδαγώγησης τους και είναι εμπειρίες που θα τις θυμούνται για μια ζωή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.580
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom