Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas

3η ημέρα - Το όμορφο Zagreb!
Σήμερα δεν είχαμε και τόσο πρωινό ξύπνημα, γιατί το πρόγραμμά μας δεν ήταν και πολύ στριμωγμένο. Θα κάναμε μια πρωινή επίσκεψη στο μαυσωλείο του Τίτο (ήταν μακριά για να “βγει” με τα πόδια, την προηγούμενη μέρα) και θεώρησα καλή ιδέα να πηγαίναμε σήμερα με το αυτοκίνητο φεύγοντας, αφού είναι και κοντά στην Ε75, που ούτως ή άλλως θα παίρναμε. Μετά είχαμε να κάνουμε τη διαδρομή για το Zagreb και αφού το βλέπαμε θα συνεχίζαμε αργά το απογευματάκι για το διαμέρισμά μας που ήταν κοντά στις λίμνες Plitvice.
Όμως το αυτοκίνητό μας είχε … διαφορετική άποψη.:(
Φτάνοντας με τις αποσκευές μας στο υπόγειο γκαράζ που το είχαμε παρκάρει, ανακαλύψαμε ότι είχε “πέσει” η μπαταρία. Τι είχε φταίξει; Απλά το ψυγειάκι που είχαμε για τα απαραίτητα τρόφιμα ήταν ξεχασμένο στην μπρίζα…..



Τι να κάνουμε τώρα; Καλώδια δεν είχαμε. Σε δυο-τρεις οδηγούς, που ήρθαν για να ξεπαρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και ζητήσαμε βοήθεια, επίσης δεν είχαν καλώδια. Ο υπεύθυνος του γκαράζ επίσης δεν είχε, αλλά μας είπε ότι θα μας έστελνε βοήθεια. Αφού χάσαμε μια ώρα, ψάχνοντας πως θα λύσουμε το πρόβλημα, μας ήρθε η φαεινή ιδέα της Οδικής Βοήθειας. Έτσι, ειδοποιήσαμε την Οδική μας στην Ελλάδα και σε πολύ λίγη ώρα ήρθε ένας συμπαθέστατος Σέρβος, που μας φόρτισε την μπαταρία μας και επιτέλους ‘ξεκολλήσαμε’!
Με αυτά κι αυτά είχε χαθεί ο χρόνος του Μαυσωλείου, οπότε φύγαμε “καρφί” για τον επόμενο προορισμό μας που ήταν το Zagreb. Από την Κροατία είχαμε πάρει μια γερή γεύση, από περσινό μας ταξίδι (στις Δαλματικές ακτές) και τώρα έμενε να γνωρίσουμε και την πρωτεύουσά της.
Ο δρόμος μέχρι το Zagreb ήταν απλά …τέλειος. Η πρωινή καθυστέρηση μας ανάγκασε να φτάσουμε στα σύνορα Σερβίας – Κροατίας αργά το μεσημέρι και επειδή ήταν Παρασκευή και 1η Σεπτέμβρη φοβόμουν ότι θα “τρώγαμε” κίνηση. Ευτυχώς όμως, μετά από μόνο μισή ωρίτσα ουρά στα σύνορα, τα περάσαμε και πατήσαμε επί Κροατικού εδάφους.

Φτάνοντας στην περιοχή του Zagreb κάναμε πρώτα μια στάση στο κοιμητήριο Mirogoj, που βρίσκεται περιφερειακά της πόλης.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ορόσημο του Zagreb. Συγχρόνως πρόκειται για ένα πολύ όμορφο... νεκροταφείο. Ακούγεται σχήμα οξύμωρο. Νεκροταφείο και όμορφο γίνεται; Στην περίπτωση του Mirogoj… γίνεται. Πολλοί θεωρούν αυτό το νεκροταφείο ένα από τα πιο όμορφα της Ευρώπης.
Το Mirogoj ανήκει στην πόλη του Zagreb και δέχεται ταφές από όλα τα θρησκευτικά υπόβαθρα.
Υπάρχουν δηλαδή σε αυτό τάφοι όλων των θρησκευτικών ομάδων: Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Προτεστάντες, ακόμα και μη θρησκευτικοί τάφοι. Ανάμεσα στους τάφους βρίσκονται και πολλοί επιφανών Κροατών πολιτών. Και κάπου ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και αυτός του Dražen Petrović. Όταν είχε σκοτωθεί ξαφνικά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Γερμανία το 1993, είχε σοκαριστεί η Κροατία και μαζί της έκλαιγε όλος ο μπασκετικός κόσμος. Δεν τον αναζήτησα δυστυχώς γιατί τότε …δεν το ήξερα. :( Μετά το ανακάλυψα και “έσκασα” απ’ το κακό μου. Άσε που εκ των υστέρων έψαχνα ζουμάροντας τις φωτογραφίες μου μήπως και τον δω πουθενά…..:(:(


















Στις 6:00 που έκλεινε το νεκροταφείο φύγαμε “καρφί” για την πόλη. Παρκάραμε στην είσοδό της, στο κεντρικότατο υπόγειο parking ‘garaža Langov trg’, πίσω από τον καθεδρικό της πόλης.
Κάναμε μια πολύ όμορφη βόλτα στην πρωτεύουσα της Κροατίας, που σύμφωνα με τη γνώμη των παιδιών μου, δεν έμοιαζε και πολύ με πρωτεύουσα. Πιο πολύ έμοιαζε σαν μια όμορφη επαρχιακή πόλη. Δεν είχαν και άδικο, αν σκεφτείς ότι μέσα σε τέσσερις ώρες κάναμε βόλτα στο κέντρο της, είδαμε δύο μουσεία, φάγαμε (έστω και στο πόδι) και... ψωνίσαμε!!! Πάντως αν και μικρή, πολύ την ευχαριστηθήκαμε τη βόλτα μας.







Ξεκινήσαμε διασχίζοντας την κεντρική πλατεία Jelačić. Μάλλον την προσπεράσαμε στα γρήγορα γιατί ήθελα να προλάβουμε ανοιχτό το Torture museum.
Στην εκδρομή μας αυτή θα συναντούσαμε πολλά αντίστοιχα μουσεία, αλλά η έρευνά μου, μου είχε δείξει ότι αυτό του Zagreb είναι το καλύτερο. Οριακά το προλάβαμε ανοιχτό, σε κάποιον όροφο στον όμορφο πεζόδρομο Tkalčićeva.

Πεζόδρομος Tkalčićeva.


Συνήθως τα μουσεία βασανιστηρίων, λίγο πολύ εκθέτουν τα ίδια πράγματα, δηλ. όργανα βασανιστηρίων του μεσαίωνα. Το συγκεκριμένο όμως του Ζάγκρεμπ είναι ένα πολύ ασυνήθιστο, ωραίο και μοντέρνο μουσείο.
Πως γίνεται να συμβαδίζουν στην ίδια πρόταση “μεσαίωνας” και “μοντέρνο”; Το συγκεκριμένο μουσείο διαθέτει ένα πραγματικά καλό σύστημα ενημέρωσης με πληροφορίες που παίρνει ο επισκέπτης μέσω ενός tablet… που σου δίνουν στην είσοδο, καθώς σαρώνει το κάθε αντικείμενο – όργανο βασανιστηρίου. Ο χώρος έχει μια “ατμόσφαιρα” πολύ υποβλητική, κάτι που επιτυγχάνεται με κατάλληλη μουσική και με το μισοσκόταδο, καθώς και από ένα video-wall που προβάλλει σκηνές μεσαιωνικές…Φαίνεται μικρό μουσείο, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεσαι χρόνο για να τα δεις όλα.










Όταν επισκεφτήκαμε το μουσείο ήταν αργά και ήταν πραγματικά ήσυχο (που το έκανε και λίγο τρομακτικό) αλλά έτσι μπορέσαμε να εξετάσουμε διεξοδικά τα πάντα και να μπούμε στην “ατμόσφαιρα”!
Είναι λίγο μακάβριο να βλέπεις τόσο παραστατικά τι συνέβαινε το μεσαίωνα, αλλά νομίζω στους γιους μου άρεσε πολύ. Ειδικά για τον ένα που του αρέσει ιδιαίτερα η ιστορία και μάλιστα η εποχή του μεσαίωνα (ας όψονται και τα ηλεκτρονικά που παίζει) ήταν η ιδανική διασκέδαση! Ψωνίσαμε και μια καρμανιόλα σουβενίρ και φύγαμε ευχαριστημένοι!






Μετά περάσαμε πάλι από την πλατεία Jelačić. Η πλατεία αυτή (Ban J.Jelačića) είναι ο κόμβος της πόλης ή αλλιώς η περαντζάδα της πόλης. Είναι ένας ανοιχτός χώρος -που φιλοξενούσε υπαίθρια μαγαζάκια σε κιόσκια- έχει μια μεγάλη διασταύρωση τραμ και γενικά είναι μέρος ιδανικό για να παρακολουθείς τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης. Εμείς πήραμε την οδό Ilica, που ξεκινάει από το κάτω μέρος της πλατείας. Τρώγοντας μια φανταστική Ιταλική πίτσα που πήραμε στο χέρι διασχίσαμε την Ilica, προσπερνώντας το διάσημο μικρό τελεφερίκ και φτάσαμε σε ένα άλλο μουσείο, το μουσείο Illusions.

Πρόκειται για ένα μουσείο που βασίζεται σε… αυταπάτες και είναι πολύ διασκεδαστικό!
Το μουσείο αυτό είναι λίγο μικρό, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον, έξυπνο και αστείο. Είχε πολλές αυταπάτες για να “δούμε” και κάποιες διαδραστικές ψευδαισθήσεις, όπου μπορούσαμε να τραβήξουμε και πολύ αστείες φωτογραφίες.
Είχε πολλές οπτικές ψευδαισθήσεις, ολογράμματα, δωμάτιο με καθρέπτες, δωμάτιο αντιβαρύτητας. Εμένα μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και μου άρεσαν πολύ το γιγάντιο καλειδοσκόπιο και το δωμάτιο συρρίκνωσης. Ειδικά το δεύτερο ήταν καταπληκτικό! Ήταν έτσι σχεδιασμένο το δωμάτιο, που είχε την δυνατότητα έναν μικρόσωμο να τον κάνει να φαίνεται μεγάλο και τον μεγαλόσωμο να φαίνεται μικρός ταυτόχρονα, ανάλογα από ποια γωνία του δωματίου τους κοίταζες. Έτσι ο μπαμπάς φαινόταν τόσο δα μικρός και η μικρή μας φαινόταν τεράστια, ενώ βρίσκονταν και οι δύο στον ίδιο χώρο…..:eek::eek:
Πολύ έξυπνη ήταν επίσης η οφθαλμαπάτη που έδειχνε ότι καθόσουν σε μια γιγάντια καρέκλα και η οφθαλμαπάτη... ότι έτρωγες ένα σερβιρισμένο ζωντανό κεφάλι. :eek:








Περάσαμε μια πολύ ευχάριστη ώρα και πήραμε και από εδώ ένα πολύ όμορφο σουβενίρ στο τέλος. Μουσείο Illusions είχε και στη Ljubljana και σε άλλες πόλεις. Επιλέξαμε όμως του Zagreb, γιατί ήταν σαφώς πιο οικονομικό.


Μετά από μια ώρα περίπου βγήκαμε από το μουσείο και συνεχίσαμε τη βόλτα μας με κατεύθυνση προς το τελεφερίκ.





Στην περιοχή γύρω από το τελεφερίκ ήταν συγκεντρωμένη η μισή βραδινή διασκέδαση του Zagreb (η άλλη μισή βρίσκεται στην οδό Tkalčićeva). Η περιοχή ήταν γεμάτη με όμορφα μαγαζάκια, που έπαιζαν live μουσική. Σαν υπαίθριες μπουάτ έμοιαζαν. Στο παρκάκι που είναι πίσω από Lotršćak tower συναντήσαμε και ένα festival jazz μουσικής.
Κάπου εκεί ανάμεσα στις μπαράκια και τις μουσικές “πετύχαμε” και μια από τις εισόδους του Tunnel Grič . Πρόκειται για ένα τούνελ που διανοίχθηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να χρησιμοποιηθεί σαν καταφύγιο, αλλά χρησιμοποιήθηκε και στον πρόσφατο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Το γεγονός ότι ανάμεσα στα μπαράκια υπήρχε ένα καταφύγιο πολέμου μου φάνηκε τόσο συμβολικό και τόσο τρομαχτικό συγχρόνως…

Grič Tunnel. Κατασκευάστηκε για καταφύγιο πολέμου. Τώρα είναι τουριστικό αξιοθέατο και ενίοτε φιλοξενεί και εκδηλώσεις...


Σειρά είχε τώρα η άνω πόλη του Zagreb. Πήραμε το τελεφερίκ (λέμε τώρα), το πιο μικρό και το πιο αστείο του κόσμου και ανεβήκαμε στην άνω πόλη.
Το τελεφερίκ αυτό διανύει μια πάρα πολύ μικρή απόσταση, αυτή των 66μ. με μέση ταχύτητα 1,2μ./δευτερόλεπτο σε μόλις 55’’!!! Εξυπηρετεί τους πολίτες του Zagreb για πάνω από 120 χρόνια και θεωρείται πλέον διατηρητέο μνημείο.

Συνδέει την οδό Tomićeva της κάτω πόλης με τον Tower Lotršćak της άνω πόλης Είναι τόσο μικρή η απόσταση που διανύει, που σχεδόν δεν έχει λόγο ύπαρξης. Εμείς μπήκαμε μόνο και μόνο επειδή …είναι το πιο μικρό στον κόσμο, …έτσι για να λέμε ότι μπήκαμε. **Δώσαμε και 20kn (όλοι μαζί) για εισιτήρια.
Δεν ξέρω αν “ξέχασε” να μου δώσει εισιτήρια ο χειριστής, αλλά εγώ που τα μαζεύω για σουβενίρ…του τα ζήτησα… και εκείνος… αναψοκοκκίνισε και μου ζήτησε πολλά συγνώμη, γιατί ξεχάστηκε …… Είμαστε και στην τελευταία “ανεβασιά” της ημέρας…






Φτάσαμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Άνω πόλη. Γύρω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου είναι συγκεντρωμένα πολλά Δημόσια κτίρια της Κροατίας. Η έδρα της Κυβέρνησης, το Κροατικό Κοινοβούλιο, τα Δικαστήρια και το Δημαρχείο.
Η εκκλησία του Αγίου Μάρκου είναι η παλαιότερη εκκλησία στο Ζάγκρεμπ, με τις ρίζες της να φτάνουν στον 13ο αιώνα. Τα χρωματιστά πλακάκια της κεραμοσκεπής είναι το κυρίαρχο στολίδι του ναού. Τα πλακάκια αυτά αναπαριστούν 2 οικόσημα. Το ένα είναι του Zagreb και το άλλο είναι του τρισυπόστατου βασιλείου Κροατίας, Δαλματίας και Σλαβονίας. Αυτό το γνωστό landmark της Κροατίας εμείς το είδαμε μέσα στη νύχτα … και ήταν πολύ όμορφο.


Η έδρα της Κυβέρνησης αριστερά, ο ναός του Αγίου Μάρκου στο κέντρο και το Κροατικό Κοινοβούλιο δεξιά.

Στρίψαμε προς την πύλη Stone, η οποία θα μας ‘οδηγούσε’ στην κάτω πόλη. Κάτω από την πύλη Stone βρίσκεται μια εκκλησία ανοιχτού τύπου. Εξέχουσα θέση εδώ κατέχει μια εικόνα της Παναγίας. Η εικόνα αυτή είναι το μοναδικό κομμάτι που σώθηκε, κατόπιν μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, μιας παλιάς εκκλησίας που βρισκόταν κάποτε στην ίδια τοποθεσία. Περάσαμε κάτω από την πύλη - εκκλησάκι, καθώς λειτουργεί και ως σήραγγα, για την κάτω πόλη. Ακόμα και τέτοια ώρα πολλοί ντόπιοι αλλά και επισκέπτες, ήταν εδώ. Κάποιοι προσεύχονταν, καθισμένοι στα υπαίθρια στασίδια και κάποιοι άλλοι άναβαν τα κεριά τους.



Ο μπρούτζινος Άι Γιώργης βρίσκεται σε μια όμορφη πλατεία κοντά στην έξοδο της Stone Gate...





Κάπου κοντά στη Radićeva street, ένας άλλος όμορφος, ζωηρός και γεμάτος μπαράκια δρόμος, οι αντοχές μας τελείωσαν! Υπήρχε ακόμα και το μπαράκι του Tolkien που θέλαμε να δούμε, που αλίμονο (δυο γιους έχω), κάποιος δεν θα ήταν φανατικός με τον Tolkien; Όμως ήθελε λίγο... περπάτημα και δεδομένου ότι ήταν απλά μπαρ και εμείς πότες δεν είμαστε, το αφήσαμε….
Στην επιστροφή μας προς το parking συναντήσαμε γιορτή φαγητού πάλι. Οι πεζόδρομοι Augusta Cesarca & Vlaška, γύρω από την Europe square, ήταν γεμάτοι περίπτερα με φαγητό παντός είδους. Τα τραπεζάκια τους ήταν γεμάτα από κόσμο. Το όλο σκηνικό συνοδευόταν και από χορό. Νομίζω ότι συνηθίζονται πολύ εδώ στα Βαλκάνια οι γιορτές και οι fiestas φαγητού. Το σίγουρο είναι ότι και για τον τουρίστα είναι ευτύχημα να βρίσκει όλα τα γαστρονομικά ήθη ενός τόπου συγκεντρωμένα για να μπορεί να τα δοκιμάζει!





Εμείς κάναμε μια μικρή στάση για ξεδίψασμα και φύγαμε γρήγορα, γιατί προφανώς είχαμε αργήσει για το check in. Νωρίτερα είχα καλέσει και είχα ενημερώσει το κατάλυμα ότι θα αργούσαμε λίγο, οπότε τώρα θα έπρεπε να τηρούσαμε τουλάχιστον αυτό το … λίγο. :lol:

Τι ωραίο που ήταν το Zagreb! Είναι μια μικρή πόλη που χωρίς να έχει κάτι το φανταχτερό ή ένα φοβερό αξιοθέατο, μου άφησε πολύ καλή ανάμνηση. Είναι μια όμορφη πόλη, πολύ ζωντανή, με νυχτερινή ζωή, υπαίθριες αγορές και fiestas. Και είναι μια πόλη που τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της είναι … η στέγη μιας εκκλησίας και ένα … τελεφερίκ μήκους 66μ.!!!

Μία ένδειξη για το πόσο περπατήσαμε και πόσο “μεγάλο” είναι το κέντρο του Zagreb είναι η διαδρομή που κάναμε, που φαίνεται παρακάτω:


Πήραμε το δρόμο για τις λίμνες. Πολύ καλός ο δρόμος μέχρι το Karlovac. Από το Karlovac και μετά ήταν ένας επαρχιακός δρόμος στενός, με καλό μεν οδόστρωμα, αλλά και με ομίχλη, που τον έκανε επικίνδυνο μέσα στη νύχτα. Παρόλα αυτά με τη βοήθεια του gps δεν αργήσαμε και κατά τις 11:30 είμαστε στο κατάλυμά μας.
Κρίμα που φτάσαμε αργά. Ήταν τόσο όμορφο διαμέρισμα! Και τόσο αργά που φτάσαμε δεν θα το χαρούμε. Ήταν ανάγκη φέτος που φτάναμε τόσο αργά για check in να “κλείνω” ωραία διαμερίσματα; Έπρεπε να “κλείνω” τα... «για έναν ύπνο μόνο»! :icon_redface:





Είχε ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι που χωριζόταν με πάσο από μια μικρή κουζινίτσα. Ο καναπές του σαλονιού γινόταν ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και το μπάνιο ήταν λειτουργικότατο και τα είχε όλα. Παντού μα παντού είχε ξύλινες διακοσμητικές «χωριάτικες» λεπτομέρειες, που σου έδιναν την αίσθηση ότι βρίσκεται στην εξοχή. Και η κουζίνα τα είχε όλα. Μέχρι ηλιέλαιο για τηγάνισμα. Και το εκμεταλλεύτηκα δεόντως. Έφτιαξα γρήγορα γρήγορα κάτι σνίτσελ που είχα ψωνίσει, προκειμένου να τα φάμε στο αυριανό μας πικ – νικ στις λίμνες.
Κάναμε πολύ γλυκό ύπνο. Η αυριανή μέρα θα ήταν γεμάτη με λίμνες και πολύ, πολύ…νερό!
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.
Ήδη μελετάω νέο οδικό μέχρι την Πολωνία για του χρόνου. Μακάρι να με ακολουθήσουν πάλι τα παιδιά. Βέβαια δεν είναι και πολύ παιδιά...είναι στο όριο...;);), τα δύο μεγάλα. Αλλά και πάλι χαίρομαι πολύ που με ακολουθούν αν και δεν συμετέχουν και πολύ στις ΅δουλειές του ταξιδιού΅.:(

μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
Σε ευχαριστώ πολύ, πολύ...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραία !
Σε διαβαζω με πολύ ενδιαφέρον και περιμένω τη συνέχεια .
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!

Σχετικά με το κοστολόγιο του αυτοκινήτου:
Το Opel μας (1800cc), με κατανάλωση 9lit στα 100km, “χάλασε” 580€ σε βενζίνη και άλλα 320€ σε διόδια, parking (συνήθως υπόγεια γκαράζ), γέφυρες, τούνελ, βινιέτες. Δηλ. μας πήγε και μας έφερε με 900€. Δηλ. μας κόστισε 90€ η χώρα. :cool::cool: Εντάξει, δεν είναι και λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά για 5 άτομα.
Η τιμή της βενζίνης στα Βαλκάνια είναι πολύ καλή καθώς και στην Αυστρία & στον Άγιο Μαρίνο (κάτι που με εξέπληξε) με 1,16€ το λίτρο! Στην Ιταλία είναι πανάκριβη (μέχρι και 1,65€ το λίτρο τη βρήκαμε).
Για την ιστορία: έπεσα μέσα στον προϋπολογισμό μου.:cool:
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία.
Μου αρέσουν πολύ τα οδικά ταξίδια και περίμενα την ιστορία σας.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:

Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
Εμένα ο περίγυρος μου, εκτός απο παλαβή, με λέει και ανώμαλη, αλλά ποιός σκοτίζεται;;;; :haha:
Εγώ πάντως με θεωρώ λογικότατη, όπως και εσένα, όπως και την κυρία που πήγε στη Νορβηγία με μηχανή, όπως και μία φίλη μου, που πήγε στη Σκωτία με μηχανή !!!! Μια χαρά άνθρωποι είμαστε και μάλιστα με πολλές εικόνες τοπίων, μνημείων, πόλεων κτλ στη μνήμη μας ;););)
Και η τρέλα συνεχίζεται !!! :p:p:p:p
 

Μάγδα

Member
Μηνύματα
349
Likes
1.334
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Κι εμείς φέτος τον Ιούλιο κάναμε 10ήμερο road trip Βόρεια και κεντρική Ιταλία με δυο παιδιά 11 και 13, Μπέργκαμο, Μιλάνο, Λίμνη Κόμο (Κόμο, Μπελάτζιο, Βαρένα), Τσινκουε Τέρρε (Βερνάτσα, Μαναρόλα), Φλωρεντία, Κιάντι, Σαν Τζιμιτσιάνο, Σιένα, Βερόνα, Γκάρνταλαντ, Βενετία). Πήγαμε με ρυανναιρ Μπέργκαμο και νοικιάσαμε αυτοκίνητο. Ξενοδοχεία: 2 μέρες στα περίχωρα του Μιλάνου, 3 μέρες στην Τοσκάνη, 2 μέρες στη Βερόνα, 2 στο κέντρο της Βενετίας (το αυτοκίνητο έμεινε στο πάρκινγκ Τροντσέτο) σύνολο 4. Στα υπέρ: γεμίζεις εικόνες και γενικά βγήκαμε ελάχιστα έξω από το πρόγραμμα (δεν είδαμε Πίζα, γιατί πάθαμε λάστιχο). Στα κατά: ήταν 3 ταξίδια σε ένα (Μιλάνο- λίμνη Κόμο/ Τοσκάνη-Τσίνκουε Τέρρε/ Βερόνα-Βενετία) και μεταξύ μας θα προτιμούσα να τα είχα κάνει ξεχωριστά. Αν εξαιρέσεις τη Βενετία που μείναμε κέντρο και την απολαύσαμε, κι εμείς πιο πολύ εξοχές είδαμε ( η Τοσκάνη όνειρο). Τα παιδιά δεν θυμούνται ποιο μέρος ήταν ποιο τώρα που τα ξανασυζητάμε. Γενικά πάντως οι δρόμοι της Ιταλίας εξαιρετικοί και δεν συναντήσαμε σχεδόν πουθενά μποτιλιάρισμα. Γενικά, μη φοβάστε να παίρνετε τα παιδιά μαζί σας. Τα ταξίδια είναι μέρος της διαπαιδαγώγησης τους και είναι εμπειρίες που θα τις θυμούνται για μια ζωή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom