Δανία Σουηδία Φινλανδία Ευφορία στη Σκανδιναβία ή Σκανδιναβικό τουρλού! (Sto-Cop-Hel)

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?

Πυκνή ομίχλη είχε καλύψει τον σκοτεινό ουρανό της Στοκχόλμης. Οι δρόμοι ήταν έρημοι και δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Σαν κάτι να έγινε, σαν κάτι κακό να συνέβη. Το βήμα μας έγινε βαρύ και η ανάσα μας κοβόταν σιγά σιγά! Οι δύο ταξιδιώτες τρομαγμένοι περπατούσαν στην νεκρή και άδεια παλιά πόλη. Ξαφνικά ο ουρανός φώτισε και κάτι φωτεινό σαν πυροτέχνημα έκανε την νύχτα μέρα! Από το βάθος στο αρχιπέλαγος ερχόταν ένας απόκοσμος ήχος. Όχι χριστέ μου. Είναι αλήθεια? Λίγες μέρες πριν στην Κιρούνα στα βόρεια της Σουηδίας μαζί με το βόρειο σέλας έκανε την εμφάνιση του ένα τεραστίων διαστάσεων αντικείμενο που προσγειώθηκε στο έδαφος. Όλοι σώπασαν και απόκρυψαν το γεγονός. Είναι φήμες... ή μήπως όχι?

Οι δύο ταξιδιώτες προσπάθησαν έντρομοι να κρυφτούν στα στενά της Gamla stan και χώθηκαν στο πιο στενό δρομάκι της στο Marten Trotzigs Grand. Αν και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή, η αγωνία, ο ιδρώτας η αδρεναλίνη έκαναν το σώμα τους να καίει σαν πυρωμένο σίδερο. Πρέπει να φύγουμε ψέλλισαν με δυσκολία αλλά πως! Τα νέα από όλα τα μέτωπα δεν ήταν ευοίωνα. Η γέφυρα Oresund που ενώνει την Σουηδία με τη Δανία είχε πλακωθεί από πελώρια κύματα που έκοψαν κάθε κυκλοφορία. Στο Ελσίνκι είχαν εξαφανιστεί οι άνθρωποι ενώ η πόλη είχε καλυφθεί από τεράστια ποσότητα χιονιού, πράγμα πρωτόγνωρο για Οκτώβρη, ενώ στην βαλτική θάλασσα έπνεαν 10 μποφόρ. Ήταν καταδικασμένοι… ήταν εγκλωβισμένοι στα στενά της παλιάς πόλης της Στοκχόλμης και από ώρα σε ώρα θα έρχονταν σε επαφή μαζί τους! Ένα απλό ταξίδι αναψυχής στην βόρεια Ευρώπη εξελίσσονταν στο χειρότερο σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας! Και μετά…

1.jpg


Δεν έχει μετά! Ήταν μια απόπειρα μυθοπλασίας του giannismits! Κρίμα θα ήταν να μην έβαζα μέσα και αυτό το αριστούργημα:D Επειδή όμως δεν μου αρέσει η μυθοπλασία λέω να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα! Τέρμα τα παραμύθια! Εδώ δεν θα έχουμε καταστροφές, λιμούς και καταποντισμούς. Δεν θα έχουμε ιστορία για αγρίους με αγρίους! Δεν θα έχουμε διαφθορά ούτε εφορία παρά μόνο ΕΥΦΟΡΙΑ! 3 πόλεις, 3 πρωτεύουσες πρότυπο με βιοτικό επίπεδο στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως! 3 πόλεις να ζεις… ή να μη ζεις?

Το ταξίδι σχεδιάστηκε ένα πληκτικό ζεστό καλοκαιρινό βράδυ κάπως έτσι:
-Σ’ ακούω!
-Δεν έχω τίποτα να σας πω. Πραγματικά εγώ πέταξα το σφουγγαρόπανο στο πρόσωπο της επιστάτριας!
-Δηλαδή δεν έχεις καμία δικαιολογία?
-Όχι κυρία!
-Γιατί το έκανες αυτό! Έχεις τίποτα με την επιστάτρια?
-Δεν σας είπαν γιατί?
-Όχι! Περιμένω να μου το πεις εσύ και γρήγορα. Για ποιο λόγο!
-Είχα την περιέργεια να δω πως θα μοιάζε το μούτρο της μέσα στα βρώμικα νερά!

Η Στεφανία που κολλάει? Πουθενά! Αλλά πάνω στην αγαπημένη μου σκηνή εκεί που η Στεφανία ήταν έτοιμη να πει την μεγάλη ατάκα στην διευθύντρια, διέκοψε την αφοσίωση μου το τηλέφωνο! Ήταν ο φίλος μου που αγανακτισμένος από την κούραση της σεζόν μου έδωσε το οκ για την σχεδίαση του επόμενου ταξιδιού μας και πάλι τον Οκτώβρη. Ένα χρόνο μετά το αγαπημένο μας ταξίδι στην Πορτογαλία.

-Να πάμε Ισπανία? Να πάμε Τσεχία? Να πάμε Πολωνία? Ή μήπως να χτυπήσουμε ένα εξωτικό Μαρόκο?
-Δεν με νοιάζει. Κλείσε όπου θες αρκεί να πάμε κάπου να ξεκουραστώ μετά το τέλος της δύσκολης καλοκαιρινής σεζόν.


Ο καημένος μάλλον ξέχασε πως ξεκούραση και ταξίδι με τον Γιάννη είναι διαμετρικά αντίθετα που θα έλεγε και μια παλιά αγαπημένη φίλη! Ξέχασε πως και το ταξίδι της Πορτογαλίας ήταν πολύ κουραστικό και πολύπλοκο αλλά μάλλον βασίστηκε στην δήλωσή μου ‘’άλλη φορά μόνο σε μια πόλη… άλλη φορά δεν κλείνω πολλαπλές πολύωρες διαδρομές’’! Ναι το είχα πει και μάλιστα το εννοούσα αλλά είπα ξείπα!
Έτσι λοιπόν αφού έβαλα κάτω τα δεδομένα και έκανα σύσκεψη… με τον εαυτό μου βρέθηκε και επικράτησε στην ψηφοφορία η Στοκχόλμη. Αλλά ρε παιδί μου θα βρεθούμε που θα βρεθούμε Σκανδιναβία, μήπως να την συνδυάσουμε με κάτι άλλο? Κοπεγχάγη, 5 τσιγάρα δρόμος με το τρένο από τη Στοκχόλμη δηλαδή κάπου 5 ωρίτσες. Τέλεια. Ναι αλλά δίπλα είναι και η Φινλανδία από τη Σουηδία, κρίμα δεν είναι να μη πάμε? Ναι αλλά να μας βγει οικονομικά, και τότε σκέφτηκα την εναλλακτική μιας κρουαζιέρας! Άντε πάλι υπερπαραγωγή σου έκανα το ταξίδι.

-Μήπως είναι πολλά? Μήπως θα γίνει κουραστικό το ταξίδι?
-Μια χαρά είναι. Αεροπλάνα, τρένα, πλοία… τι άλλο θες! Ποικιλία.
-Μα εσύ μόνο Γροιλανδία που δεν έβαλες μέσα.
-Έλα μη γίνεσαι υπερβολικός… Μη νομίζεις το σκέφτηκα! Λίγες μέρες ακόμα να είχαμε και αν η Ryanair πετούσε προς τα κει θα έβαζα μέσα και μια Greenland να γουστάρουμε!


Το μισό καλοκαίρι πέρασε μίζερα παρακολουθώντας αποσβολωμένοι τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα μας και το άλλο μισό στον κόσμο μας τσαλαβουτώντας στα κρυστάλλινα νερά της Χαλκιδικής περιμένοντας τον μακρινό Οκτώβρη για να φτάσει η χάρη μας στην Σκανδιναβία. Το καλοκαίρι τελείωσε, η δύσκολη σεζόν (για τον φίλο μου) κι αυτή επιτέλους τελείωσε και έφτασε το πολυπόθητο 22! 22 του Οκτώβρη. Είχα σύνδρομο στέρησης από ταξίδι αφού από τον Φεβρουάριο και το Παρίσι δεν είχα πάει πουθενά και αυτό το ταξίδι θα ήταν το γιατρικό μου. Όσο μάλιστα έβλεπα πως οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής είναι αισιόδοξες για τον καιρό και πως ίσως δεν θα πέσει σταγόνα βροχής, τόσο πιο ενθουσιασμένος και ανυπόμονος ήμουν.

Η επίσημη αγαπημένη (η Ryanair ντε) μας μετέφερε στο αεροδρόμιο Skavsta και το κόστος με επιστροφή Θεσσαλονίκη ήταν 78€. Το σχεδιάγραμμα του ταξιδιού ήταν το εξής:

-Άφιξη αεροδρόμιο Skavsta
-Μεταφορά από αεροδρόμιο Skavsta με flygbussarna σε 80 λεπτά στον Stockholm City terminalen
-2 διανυκτερεύσεις στη Στοκχόλμη
-Κρουαζιέρα στο Ελσίνκι με επιστροφή Στοκχόλμη με την Viking Line (λεπτομέρειες στο αντίστοιχο κεφάλαιο)
-1 διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη
-Τρένο από Στοκχόλμη και σε 5 ώρες στην Κοπεγχάγη
-2 διανυκτερεύσεις Κοπεγχάγη
-Τρένο από Κοπεγχάγη στο Norrkoping, αλλαγή τρένου και άφιξη στο Nykoping
-Γρήγορη βόλτα και γνωριμία με το Nykoping και αστικό λεωφορείο από την μικρή Σουηδική πόλη για το αεροδρόμιο Skavsta σε 10 λεπτά.

Ένας ωραίος αχταρμάς με λίγα λόγια, ένα σκανδιναβικό τουρλού. Ακούγεται πολύπλοκο και κουραστικό. Αν ήταν? Χμ και ναι και όχι. Ήταν όμως οργανωμένο καλά καθώς όλα τα εισιτήρια τα είχα κλεισμένα από το ίντερνετ και το συνολικό κόστος έφτασε στα 192€. Η ιστορία θα είναι γνήσια giannismitsιώτικη:D Βόλτες σε γειτονιές, διαδρομές, πληροφορίες και πολλές πολλές φωτογραφίες βεβαίως βεβαίως. Όσο γι'αυτό άλλο τίποτα. Έσπασε κάθε ρεκόρ αφού πρώτη φορά χρησιμοποίηση και το νέο μου κινητό και την παλιά αγαπημένη compact panasonic και βέβαια την dslr sony μηχανή μου στην πρώτη της ευρωπαική εξόρμηση που έδωσε το 90% του φωτογραφικού αρχείου. Έκανα αρκετά λάθη αφού την είχα στο manual τρομάρα μου ως αρχάριος οπότε πολλές φορές δεν πήρα αυτό που ήθελα. Όπου τη χρησιμοποίησα σωστά ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Γι'αυτό θέλω την επιείκεια σας για την ποιότητα κάποιων φωτογραφιών.

Και τι δεν είδαμε σ’ αυτό το ταξίδι… από το αεροπλάνο, από το τρένο, από το πλοίο, από το λεωφορείο και με τα πόδια! Καταπράσινες εκτάσεις και δάση, αμέτρητες λίμνες, νησάκια μέσα στις πόλεις, αμέτρητα νησιά στο αρχιπέλαγος, τη θάλασσα της Βαλτικής, κανάλια, πανέμορφες γειτονιές και φύση, υπέροχα φθινοπωρινά τοπία και χαρούμενους ευγενικούς ανθρώπους! To αεροπλάνο αναχωρεί, το πλοίο σαλπάρει το τρένο ξεκινάει… και φύγαμε για Σκανδιναβία!

page.jpg


 
Last edited:

mariath

Member
Μηνύματα
2.204
Likes
5.653
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Ευτυχώς που δεν κρατάς τις υποσχέσεις σου κι έτσι και το ταξίδι έγινε πλούσιο σε προορισμούς και εμείς θα απολαύσουμε μια ακόμα ιστορία δια χειρός giannismits!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.672
Likes
10.994
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Καινούρια ιστορία by giannismits και τρελαίνομαι! :p
Περιμένω τη συνέχεια!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Ευχαριστώ my friends:)
Όσο χρονοβόρα και βαρετή είναι η συγγραφή μια ιστορίας άλλο τόσο με ενθουσιάζει.Στο χρονοδιάγραμμα δεν ξέρω πως θα τα πάω αυτή τη φορά. Διότι ως γνωστόν μου αρέσει η ταχύτητα και να μη παρατάω τις ιστορίες. χμ για να δούμε:cool:.

Καινούρια ιστορία by giannismits και τρελαίνομαι! :p
Περιμένω τη συνέχεια!
:DΔεν ήμουν τόσο ορεξάτος για ιστορία σαν τις άλλες φορές αλλά τέτοιο ωραίο ταξίδι ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας ;) Τώρα πως θα μου βγεί και πόσο συχνά θα ανεβαίνουν τα κεφάλαια θα δείξει.
 
Last edited by a moderator:

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Το ξεκίνημα είναι σούπερ!!!! Μήπως είσαι έτοιμος για συγγραφή βιβλίου;;
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Μπραβο βρε Γιαννη ...πως ξεπεταχτηκε αυτο το ταξιδι στη Σκανδιναβια...ουτε χαμπαρι δεν το πηρα.
Επειδη καποια στιγμη η Στοκχολμη δεν θα μου ξεφυγει(για τις αλλες πρωτευουσες δεν παιρνω και ορκο )..περιμενω να γραψεις ενα μοναδικο ,χρηστικο οδηγο...οπως μονο εσυ ξερεις να κανεις καλα .(Αυτη τη στιγμη αντιγραφω τους αριθμους λεωφορειων απο την ιστορια του Βελιγραδιου)
κατι πηρε το ματι μου και για μια Πορτογαλια...δεν γραφεις και επομενο οδηγο...μολις τελειωσεις αυτον?:D
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Το ξεκίνημα είναι σούπερ!!!! Μήπως είσαι έτοιμος για συγγραφή βιβλίου;;
Mα τι καλή που είσαι. Αλλά όχι δεν νομίζω...λες?:D
Μπραβο βρε Γιαννη ...πως ξεπεταχτηκε αυτο το ταξιδι στη Σκανδιναβια...ουτε χαμπαρι δεν το πηρα.
Επειδη καποια στιγμη η Στοκχολμη δεν θα μου ξεφυγει(για τις αλλες πρωτευουσες δεν παιρνω και ορκο )..περιμενω να γραψεις ενα μοναδικο ,χρηστικο οδηγο...οπως μονο εσυ ξερεις να κανεις καλα .(Αυτη τη στιγμη αντιγραφω τους αριθμους λεωφορειων απο την ιστορια του Βελιγραδιου)
κατι πηρε το ματι μου και για μια Πορτογαλια...δεν γραφεις και επομενο οδηγο...μολις τελειωσεις αυτον?:D
Κλεοπάτρα μου..μα δεν ντρέπεσαι? Δεν κοκκινίζεις? Ρωτάς αν θα γράψω για Πορτογαλία?Μετεξεταστέα:D
http://www.travelstories.gr/community/threads/senhora-do-mar-Η-κυρά-της-θάλασσας-portugal.50725/

Χαίρομαι που οι ιστορίες μου σου είναι χρήσιμες και τις χρησιμοποιείς σαν οδηγούς. Άλλωστε κάτι τέτοιο θέλω κι εγώ:)Κάτι θα κάνω και με την Στοκχόλμη;)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.711
Likes
14.769
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
εγώ πάλι θα σου πρότεινα Γιάννη να διαβάσεις το νήμα για το που θα πάμε το 2016 και να προγραμματίσεις τα ταξίδια σου πριν από εμάς για να μας κάνεις τους οδηγούς για το πως να κινηθούμε και τι να δούμε.:haha::haha:
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Επειδή εγώ είχα κάνει το ταξίδι αυτό καλοκαίρι, περίμενα πως και πως την δική σου περιγραφή για να δούμε πως είναι το φθινόπωρο η Σκανδιναβία.
Μπράβο βρε Γιάννη! Από την εισαγωγή και μόνο μας προετοιμάζεις για μιά άλλη συναρπαστική ιστορία by giannismits! Έχεις ανεβάσει ψηλά τον πήχυ!:clap:
 
Last edited:

Maria Mavr

Member
Μηνύματα
87
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Καλή αρχή στη νέα ιστορία-οδηγό και αναμένουμε τη συνέχεια όποτε μπορείς. Πάω τώρα να διαβάσω την αντίστοιχη της Ρώμης. Και στο Βερολίνο όταν πήγα διάβασα την ιστορία σου και με βοήθησε πάρα πολύ. Καλή συνέχεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom