Δανία Σουηδία Φινλανδία Ευφορία στη Σκανδιναβία ή Σκανδιναβικό τουρλού! (Sto-Cop-Hel)

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?

Στοκχόλμη: Νησί Skeppsholmen, Μουσείο Vasa και η εμπειρία στο Skansen!

Είναι η 4η και τελευταία μας ημέρα στη Στοκχόλμη και μόλις έχουμε επιστρέψει ανανεωμένοι από την κρουαζιέρα στη Βαλτική θάλασσα. Είναι 10 το πρωί οπότε όλη η μέρα είναι φούλ και έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την σκανδιναβική βασίλισσα! Οι αποσκευές φυλάσσονται στο ξενοδοχείο, όπου θα πρέπει να πάμε να τις πάρουμε και να πάμε στο άλλο ξενοδοχείο για τη μια διανυκτέρευση. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, αλλά ευτυχώς το ένα είναι κοντά στο άλλο. Αυτό θα γίνει το βράδυ. Τώρα προέχει να δούμε τα σπουδαία που μας έμειναν. Από τη ρεσεψιόν του πλοίου αγοράσαμε μια ημερίσια κάρτα μεταφορών να μη χάνουμε χρόνο. Ωραία ευκολία.

Αφού ξεμπερδεύουμε με την αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι Stadsgarden Tegelvikshamn, ανεβήκαμε λίγα σκαλιά και βρεθήκαμε στην κεντρική λεωφόρο Folkungagatan ακριβώς στη στάση του λεωφορείου Londonviadukten.


Έτσι εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία ανεβήκαμε στο λεωφορείο 422 (εξυπηρετούν πολλά ακόμα) και κατεβήκαμε στην υπόγεια στάση στο Slussen. Αφού ήπιαμε ένα γρήγορο καφεδάκι σε ένα παρακμιακό κυλικείο εκεί στον υπόγειο σταθμό, πήγαμε προς το πορθμείο Slussen kajen ανάμεσα στο Slussen και την παλιά πόλη για να πάρουμε το δημόσιο Djurgarden ferry που κάνει τη διαδρομή μέχρι Djurgarden (στο πορθμείο δίπλα στο λούνα παρκ Grona Lund) με ενδιάμεση στάση στο νησάκι Skeppsholmen και αντίστροφα. Οι travelcards για τα μέσα μεταφοράς ισχύει κανονικά και για τα ferry μέσα στη Στοκχόλμη. Επέλεξα να μην κατέβουμε στο τέρμα αλλά στον ενδιάμεσο σταθμό για μια βόλτα στο νησί Skeppsholmen.

Η διαδρομή είναι λίγων λεπτών και πολύ ευχάριστη. Το πλοιάριο ήταν γεμάτο κόσμο και οι περισσότεροι ήμασταν έξω για να φωτογραφίσουμε τη διαδρομή έχοντας απέναντί μας το πράσινο νησάκι Skeppsholmen που μετά από λίγο θα έκανε στάση το ferry boat.



ενώ το ferry προσέγγιζε και έφτανε στο νησί κατάλαβα τελευταία στιγμή πως δεν θα έκανε περιστροφή για να κατέβουμε από την πίσω μεριά αλλά ή έξοδος ήταν κανονικά από μπροστά. Έτσι διέσχισα το πλοιάριο και στο τσακ πρόλαβα να κατέβω πριν φύγει. Κανένας άλλος δεν κατέβηκε παρά μονάχα εγώ. Κι όταν λέω μόνο εγώ το εννοώ! Με λίγα λόγια ο φίλος μου δεν πρόλαβε να κατέβει. Με το που γυρνάω το κεφάλι και βλέπω το ferry να φεύγει και ο φίλος μου να κοιτάει αποσβολωμένος, έμεινα κι εγώ κόκκαλο. Η σκηνή ήταν γελοία σαν τις ελληνικές ταινίες όταν αποχωρίζονται με τον έναν να μπαρκάρει και τον άλλον να αποχαιρετά από το λιμάνι. Βέβαια σε δευτερόλεπτα άρχισα να φωνάζω ''πας καλά? Δεν με είδες? Τι θα γίνει τώρα''? Και άλλα τέτοια αλλά αυτός συνέχιζε να κοιτάει λυπημένος. Πήρα αμέσως τηλέφωνο και του τα έψαλα ξανά και του είπα με θράσος και αυστηρά ότι ''εγώ εδώ θα είμαι, έλα να με βρεις''.

Εντάξει δεν ήταν τόσο τραγικό το γεγονός. Ο φίλος μου είπε στον υπάλληλο που ήταν στο ferry τι έγινε και πολύ απλά ο άνθρωπος του είπε να μην αγχώνεται αφού πολύ απλά όταν θα κατεβάσουν τον κόσμο στο Djurgarden, το ferry boat θα ξαναπεράσει από το Skeppsholmen σε λίγα λεπτά. Μέχρι να έρθει εγώ απόλαυσα μπορώ να πω αυτά τα λίγα λεπτά μοναξιάς. Είναι ωραίο το αίσθημα της ελευθερίας και σε συνδυασμό με το γαλήνιο μέρος που βρισκόμουν αισθανόμουν τέλεια!

Αν κάτι ευχαριστήθηκα και με το παραπάνω σε αυτό το ταξίδι ήταν η ατμόσφαιρα του φθινοπώρου. Η μέρα και πάλι ήταν ηλιόλουστη αλλά τα πεσμένα φύλλα, το χρυσαφί χρώμα, τα δέντρα συνέθεταν μια μοναδική αίσθηση που μόνο ευφορία μπορεί να σε γεμίσει! Στο μέρος που με κατέβασε το πλοιάριο υπήρχε η απόλυτη ηρεμία. Ήμουν μόνος μου σε ένα τοπίο που με έκανε να ξεχάσω ότι λίγο έξω είναι μια πόλη με αυτοκίνητα και με κίνηση. Ακριβώς απέναντι από τη στάση που σε αφήνει το ferry είναι το διάσημο Μουσείο Vasa και το Nordiska museet.



Χωρίς χάρτη μιας και το νησί είναι μικρό ξεκίνησα τη μοναχική βόλτα μου. Αν και το νησί Skeppsholmen έχει μικρή έκταση έχει αρκετά αξιόλογα ιστορικά κτίρια. Εμένα όμως σε συνεπήρε η φθινοπωρινή αύρα και η απόλυτη ερημιά του!




Να πω εδώ πως το λεωφορείο 65 μπαίνει μέσα στο νησί και κάνει αρκετές στάσεις. Το πιο γνωστό και δημοφιλές μουσείο στο νησί είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Moderna Museet). Λίγο πριν το κτίριο ανηφορίζοντας συνάντησα ένα πάρκο γλυπτικής με κάτι τρελιάρικα γλυπτά που κάτι μου θύμιζαν! Μου θύμιζαν το σιντριβάνι του Stravinsky στο Παρίσι με τα 16 έργα γλυπτικής του! Το ίδιο ότι να ναι! Αλλά θα επαναλάβω τα ίδια που είχα πει και τότε ''Αλλά ποιος είμαι εγώ να αμφισβητήσω την μοντέρνα τέχνη και τις δημιουργίες των καλλιτεχνων''? Πάντως αν τα έβλεπε η ανιψιά μου θα ενθουσιαζόταν!





Στο σημείο αυτό έγινε η μοιραία συνάντηση με τον άσωτο! Χαμογελαστός ξεπρόβαλε και συνεχίσαμε παρέα αυτή τη φορά τον γύρο του μικρού νησιού.


Στην είσοδο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης το γλυπτό ''Τα τέσσερα στοιχεία''



Εκκλησία Skeppsholmskyrkan



Αριστερά το Amiralitetshuset (Σπίτι Ναυαρχείο) του 17ου αιώνα και το μόνιμα αγκυροβολημένο παλιό ιστιοφόρο af Chapman που τώρα χρησιμοποιείται σαν Hostel


Στη συνέχεια κάναμε μια ωραιότατη βόλτα κυκλικά στην προβλήτα μέχρι να φτάσουμε στο γεφυράκι Kastellholmsbron και το νησάκι Kastellholmen



Η γέφυρα Kastellholmsbron συνδέει το νησί Skeppsholmen με το μικρό νησί Kastellholmen




Στο μικροσκοπικό νησί Kastellholmen, στέκεται αγέρωχο στην κορυφή το Kastellet ένα μικρό κάστρο του 1848


Στη συνέχεια ξεκούραση σε ένα μεγάλο ξύλινο παγκάκι μπροστά από το παλιό ιστιοφόρο af Chapman. Περισυλλογή ολίγων λεπτών!


Όμως η ώρα περνάει και πρέπει να φύγουμε προς άλλη κατεύθυνση. Φεύγοντας από το νησί περνάμε την Skeppsholmsbron. Μια γέφυρα που σε συνδυασμό με το γύρω τοπίο δημιουργούν ιδανικές λήψεις για καλλιτεχνικές φωτογραφίες και είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και πολύ φωτογραφημένα σημεία της Στοκχόλμης. Η σιδερένια πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε το 1861 έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό μνημείο και τα επιχρυσωμένα Βασιλικά στέμματα και από τις δύο μεριές είναι δύο εντυπωσιακά διακοσμητικά της.





Πέράσαμε στην περιοχή Blasieholmen και μπροστά από το φημισμένο ξενοδοχείο 5 αστέρων Grand Hotel Stockholm


Στρίψαμε δεξιά στην Stallgatan και βγήκαμε μπροστά στον μικρό κόλπο Nybroviken και την πλατεία Nybroplan. Πριν όμως συνεχίσουμε κάναμε ένα διάλειμμα για φαγητό. Από την γνώριμη καντίνα στο Berzelii Park πήραμε hot dog και χάμπουργκερ και καθίσαμε στα σκαλιά μπροστά στο πορθμείο.


Επόμενος στόχος μας η καταπράσινη νήσος Τζουργκάρντεν. Μια όαση πρασίνου και ηρεμίας που αποτελεί μέρος του Βασιλικού πάρκου, είναι από τα πιο αγαπημένα μέρη και των κατοίκων και των επισκεπτών. Το Djurgarden είναι ένα μέρος με μια μικρή κατοικημένη περιοχή, περιλαμβάνει μαρίνες με σκάφη, δάση και λιβάδια, βασιλικές κατοικίες, το λούνα Παρκ Grona Lund και βέβαια πολλά από τα κορυφαία μουσεία και αξιοθέατα της πόλης και ανάμεσα τους τα δύο πιο σημαντικά και κερδοφόρα θα έλεγα. Το υπαίθριο μουσείο Skansen και το Μουσείο Vasa. Για να επισκεφτεί κανείς το Djurgarden αρκεί να πάρει το τραμ 7 ή το λεωφορείο 44 τα οποία κάνουν στάσεις έξω από τα σημεία ενδιαφέροντος όπως Nordiska museet/Vasa, Liljevalc Grona Lund, και Skansen, ενώ τα λεωφορείο 69 (από T-Centralen ) και 76 (από Slussen ) κάνουν στάση στην γέφυρα Djurgardsbron και από εκεί προσεγγίζεις το μέρος με τα πόδια ή με το 7 και 44 που προανέφερα. Επίσης και με τα δημόσια ferry boat υπάρχει σύνδεση από το πορθμείο Nybrokajen και Slussen kajen τα οποία σταματούν στο Allmanna grand brygg εκεί που είναι το λούνα Παρκ Grona Lund.

Εμείς επειδή ήμασταν πολύ κοντά είπαμε να πάμε μέχρι εκεί με τα πόδια μέσω τηςStrandvagen, ενός πολύ γνωστού παραλιακού δρόμου της Στοκχόλμης


γέφυρα Djurgardsbron


Ο αρχοντικός δρόμος Strandvagen από τη γέφυρα Djurgardsbron



Με το που περνάμε τη γέφυρα το πρώτο πράγμα που είδαμε μπροστά μας είναι τοNordiska Museet, ένα μουσείο αφιερωμένο στην πολιτιστική ιστορία και την εθνογραφία της Σουηδίας που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1907.



Το προσπεράσαμε όμως και συνεχίσαμε περιμετρικά του από το μονοπάτι που μας έβγαλε γρήγορα στο Vasamuseet, το ναυτικό Μουσείο Vasa που είναι το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία! Μάλιστα έχει βρεθεί σε λίστες με τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία του κόσμου!


Οι περισσότεροι που το επισκέπτονται δηλώνουν ενθουσιασμένοι αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για μας. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο ή χειρότερο. Είναι ένα προσεγμένο μουσείο όπου στην κεντρική αίθουσα στέκεται το σχεδόν ανέπαφο του 17ου αιώνα πλοίο που έχει ποτέ διασωθεί, το πολεμικό πλοίο Vasa, που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1628. Η σκαλιστές ξύλινες λεπτομέρειες και το μέγεθος του σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό σίγουρα εντυπωσιάζουν αλλά μέχρι εκεί. Πόση ώρα πια να το παρατηρείς. Γύρω από το πλοίο υπάρχουν και πολυάριθμα εκθέματα και μοντέλα που απεικονίζει την κατασκευή, το ναυάγιο, τη θέση και την ανάκτηση του πλοίου και διάφορα άλλα εκθέματα που σχετίζονται με τα αρχαιολογικά ευρήματα των πλοίων στις αρχές του 17ου αιώνα. Ένας κινηματογράφος παρουσιάζει μια ταινία σε εναλλασσόμενες γλώσσες σχετικά με την διάσωση του πλοίου το 1961 όταν το έφεραν στην επιφάνεια. Τιμή εισόδου 130 sek και να το περιβόητο Vasa!





14 ευρώ λοιπόν το κόστος και είπα μετά πως και να μη το έβλεπα δεν θα στεναχωριόμουν να πω την αλήθεια! Άλλοι μουσειομάνιακ ίσως και να τρελαθούν! Γούστα είναι αυτά.

Από τη στάση Liljevalc Grona Lund, μπροστά από το Nordiska Museet πήραμε το τραμ 7 και 2 στάσεις μετά κατεβήκαμε Skansen.


Η είσοδος του Skansen


To Skansen είναι ένα υπαίθριο ζωντανό μουσείο και ζωολογικός κήπος σε μια έκταση 75 στρεμμάτων. Ένα θεματικό πάρκο-μουσείο που δείχνει τον τρόπο ζωής στα διάφορα μέρη της Σουηδίας πριν από τη βιομηχανική εποχή. Ένα πλήρες αντίγραφο μιας μέσης πόλης του 19ου αιώνα, στην οποία τεχνίτες με παραδοσιακές στολές, όπως βυρσοδεψείς, υποδηματοποιοί, αργυροχόοι , υαλουργοί, ξυλουργοί, αρτοποιοί που δείχνουν τις ικανότητές τους σε ένα φυσικό περιβάλλον εκείνης της περιόδου.
http://www.skansen.se/en/kategori/english

Ήταν από τα μέρη που αμφιταλαντευόμουν αν θα επισκεφτώ. Κάτι ανάλογο υπάρχει φυσικά και σε πολλά ακόμα μέρη στον κόσμο και το θέμα υπαίθριο μουσείο δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε ιδιαίτερα ή με εξίταρε. Επειδή ο καιρός ήταν πολύ καλός και υπήρχε χρόνος και επειδή φίλοι από το travelstories (ξέρετε εσείς) που έλεγαν πως οπωσδήποτε πρέπει να το επισκεφτώ είπα οκ πάμε Skansen! Έμελε όμως αυτό το ξεχωριστό μέρος να το επισκεφτώ και να το χαρώ μόνος και από τη μία με χαροποίησε αλλά και με λύπησε. Σαν φτάσαμε έξω από την είσοδο είδα τον φίλο μου διστακτικό. Κατάλαβα πως ήταν κουρασμένος και του είχα ξεκαθαρίσει πως το Skansen είναι αρκετά μεγάλο και θα έχει περπάτημα. Τον έβγαλα από τη δύσκολη θέση και του είπα αν θέλει να μην ακολουθήσει. Να περιμένει στη στάση κι εγώ θα επιστρέψω σε 1 με 1,5 ώρα. Το σκέφτηκε, το σκέφτηκε και τελικά συμφώνησε. Έτσι λοιπόν σαν την καλαμιά στον κάμπο έκοψα εισιτήριο με 100 sek και μπήκα μέσα.


Με το που μπήκα λίγο μετά ανέβηκα την κυλιόμενη σκάλα που με οδήγησε στο παραμύθι! Ειλικρινά δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Ένιωσα τρομερή έλξη για αυτό το μέρος και αν και ήμουν μόνος χαμογελούσα σαν μικρό παιδί όλη την ώρα. Ναι αυτό το περιβάλλον με έκανε παιδί που λαχταρά να δει και να ανακαλύψει, να ζήσει ένα παραμύθι και να μεταφερθεί σε άλλες αγνές εποχές. Ένα μοναδικό περιβάλλον απόλυτα φυσικό με παραδοσιακά ξύλινα σπίτια και εργαστήρια με αυλές, με κοτούλες και ανθρώπους με παραδοσιακές στολές εποχής.





Παρέες και οικογένειες χαιρόντουσαν το μέρος κι εγώ ήμουν μόνος μου αλλά απόλαυσα τόσο πολύ αυτή τη βόλτα. Έμπαινα στις αυλές, μέσα στα σπίτια και κοιτούσα τα εκθέματα και τις δημιουργίες και ήταν σαν να εισβάλω στις κανονικές ζωές ανθρώπων και ήταν μια μοναδική αίσθηση. Αλλά κυρίως περπατούσα και θαύμαζα αυτό το χωριό από γωνιά σε γωνιά όπου σε πολλά σημεία υπάρχουν διακριτικά μεγάφωνα και χαμηλόφωνα ακούγονταν μια μυστήρια μουσική του παρελθόντος ή άλογα να καλπάζουν και ένιωσα λες και παίζω σε ταινία εποχής ή ζω στο 1900!






Σε ένα σημείο βρέθηκα σε μια μεγάλη σκηνή που το καλοκαίρι γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες.


Ήμουν τόσο χαρούμενος αλλά ρε γαμώτο ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου και αυτά που βλέπω. Έπαιρνα τηλέφωνο τον φίλο μου για να του πω να έρθει γιατί χάνει και είναι υπέροχα αλλά εκτός ότι το κινητό του ήταν κλειστό ξέχασα πως όλα τα λεφτά τα είχα εγώ στο πορτοφόλι μου. Τι να κάνω λοιπόν συνέχισα μόνος να θαυμάζω το εξαιρετικό τοπίο γύρω μου.


Η κεντρική πλατεία του Skansen είχε τον περισσότερο κόσμο κυρίως οικογένειες και πολλά παιδάκια. Τριγύρω έχει μικρά ξύλινα περίπτερα που πουλάνε hot dog και διάφορες γλυκιές λιχουδιές και το πιο ωραίο είναι πως στη μέση έχουν παγκάκια και στημένες εστίες με κάρβουνα για να ψήσεις μόνος σου ψωμάκια και λουκάνικα για πικ-νικ. Τι ωραία ιδέα και τι όμορφές εικόνες. Κοίταξα χαμογελώντας και συνέχισα την περιήγηση μου.




Λίγο μετά μια λιμνούλα με πάπιες



Και πιο πέρα η εκκλησία Seglora kyrka



Έπειτα χάθηκα! Απομακρύνθηκα αρκετά και βρέθηκα σε σημεία που ήμουν ολομόναχός. Αυτή ήταν η μαγεία. Ήταν πραγματικά εκπληκτική η ατμόσφαιρα και εκεί κατάλαβα τι πάει τελικά να πει ευφορία! Ξεχάστηκα ότι είμαι τουρίστας, ότι βρίσκομαι σε ένα υπαίθριο μουσείο, ξέχασα πως βρίσκομαι στη Στοκχόλμη. Ρουφούσα το οξυγόνο που μου πρόσφερε η φύση της Σκανδιναβίας και δεν ήθελα τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή. Κάθε βήμα και άλλη εικόνα άλλη ανακάλυψη και άλλη ιστορία! Λίμνες, φάρμες με ζώα, ανεμόμυλοι, γιοφύρια και ξύλινες κατοικίες όλα έφτιαχναν ένα ονειρεμένο σκηνικό. Ήταν η ωραιότερη στιγμή σε όλο το ταξίδι!




Το εντυπωσιακό με όλα αυτά τα ξύλινα σπίτια είναι ότι αποτελούν αυθεντικές κατασκευές με εξαίρεση τρία κτίρια. Είναι οικήματα που ο εμπνευστής του υπαίθριου μουσείου το 1891 ο Artur Hazelius μετά από πολλά ταξίδια που έκανε αγόρασε περίπου 150 σπίτια από όλη τη Σουηδία και ελάχιστα από τη Νορβηγία, τα οποία είχαν αποσταλεί κομμάτι κομμάτι όπου και ανακατασκευάστηκαν και έδωσαν αυτή την μοναδική εικόνα της παραδοσιακής Σουηδίας. Μόνο τρία από τα κτίρια του μουσείου δεν είναι πρωτότυπα και είχαν επιμελώς αντιγραφεί από κτίρια που είχε δει και του είχαν αρέσει.

Χαρούμενος συνέχιζα να γεμίζω εικόνες στη μνήμη του μυαλού μου του κινητού μου και των δύο φωτογραφικών μηχανών μου! Όμως αυτό δεν με εμπόδισε να χαρώ και να βιώσω αυτή την εμπειρία κι ας ήμουν συνέχεια με ένα κλικ στο χέρι. Ε βγήκα και μερικές σέλφι τι να κάνω αφού δεν είχα κάποιον να με βγάλει!





Πήρα την κάθοδο προς την έξοδο και αυτό ήταν. Η μοναδική εμπειρία του skansen είχε τελειώσει αλλά ήμουν υπερπλήρης από όμορφα συναισθήματα.

Συνεχίζεται με το τελευταίο κεφάλαιο από τη Στοκχόλμη...

 
Last edited:

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Ευτυχώς που δεν κρατάς τις υποσχέσεις σου κι έτσι και το ταξίδι έγινε πλούσιο σε προορισμούς και εμείς θα απολαύσουμε μια ακόμα ιστορία δια χειρός giannismits!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.130
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Καινούρια ιστορία by giannismits και τρελαίνομαι! :p
Περιμένω τη συνέχεια!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Ευχαριστώ my friends:)
Όσο χρονοβόρα και βαρετή είναι η συγγραφή μια ιστορίας άλλο τόσο με ενθουσιάζει.Στο χρονοδιάγραμμα δεν ξέρω πως θα τα πάω αυτή τη φορά. Διότι ως γνωστόν μου αρέσει η ταχύτητα και να μη παρατάω τις ιστορίες. χμ για να δούμε:cool:.

Καινούρια ιστορία by giannismits και τρελαίνομαι! :p
Περιμένω τη συνέχεια!
:DΔεν ήμουν τόσο ορεξάτος για ιστορία σαν τις άλλες φορές αλλά τέτοιο ωραίο ταξίδι ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας ;) Τώρα πως θα μου βγεί και πόσο συχνά θα ανεβαίνουν τα κεφάλαια θα δείξει.
 
Last edited by a moderator:

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Το ξεκίνημα είναι σούπερ!!!! Μήπως είσαι έτοιμος για συγγραφή βιβλίου;;
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Μπραβο βρε Γιαννη ...πως ξεπεταχτηκε αυτο το ταξιδι στη Σκανδιναβια...ουτε χαμπαρι δεν το πηρα.
Επειδη καποια στιγμη η Στοκχολμη δεν θα μου ξεφυγει(για τις αλλες πρωτευουσες δεν παιρνω και ορκο )..περιμενω να γραψεις ενα μοναδικο ,χρηστικο οδηγο...οπως μονο εσυ ξερεις να κανεις καλα .(Αυτη τη στιγμη αντιγραφω τους αριθμους λεωφορειων απο την ιστορια του Βελιγραδιου)
κατι πηρε το ματι μου και για μια Πορτογαλια...δεν γραφεις και επομενο οδηγο...μολις τελειωσεις αυτον?:D
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Το ξεκίνημα είναι σούπερ!!!! Μήπως είσαι έτοιμος για συγγραφή βιβλίου;;
Mα τι καλή που είσαι. Αλλά όχι δεν νομίζω...λες?:D
Μπραβο βρε Γιαννη ...πως ξεπεταχτηκε αυτο το ταξιδι στη Σκανδιναβια...ουτε χαμπαρι δεν το πηρα.
Επειδη καποια στιγμη η Στοκχολμη δεν θα μου ξεφυγει(για τις αλλες πρωτευουσες δεν παιρνω και ορκο )..περιμενω να γραψεις ενα μοναδικο ,χρηστικο οδηγο...οπως μονο εσυ ξερεις να κανεις καλα .(Αυτη τη στιγμη αντιγραφω τους αριθμους λεωφορειων απο την ιστορια του Βελιγραδιου)
κατι πηρε το ματι μου και για μια Πορτογαλια...δεν γραφεις και επομενο οδηγο...μολις τελειωσεις αυτον?:D
Κλεοπάτρα μου..μα δεν ντρέπεσαι? Δεν κοκκινίζεις? Ρωτάς αν θα γράψω για Πορτογαλία?Μετεξεταστέα:D
http://www.travelstories.gr/community/threads/senhora-do-mar-Η-κυρά-της-θάλασσας-portugal.50725/

Χαίρομαι που οι ιστορίες μου σου είναι χρήσιμες και τις χρησιμοποιείς σαν οδηγούς. Άλλωστε κάτι τέτοιο θέλω κι εγώ:)Κάτι θα κάνω και με την Στοκχόλμη;)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
εγώ πάλι θα σου πρότεινα Γιάννη να διαβάσεις το νήμα για το που θα πάμε το 2016 και να προγραμματίσεις τα ταξίδια σου πριν από εμάς για να μας κάνεις τους οδηγούς για το πως να κινηθούμε και τι να δούμε.:haha::haha:
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Επειδή εγώ είχα κάνει το ταξίδι αυτό καλοκαίρι, περίμενα πως και πως την δική σου περιγραφή για να δούμε πως είναι το φθινόπωρο η Σκανδιναβία.
Μπράβο βρε Γιάννη! Από την εισαγωγή και μόνο μας προετοιμάζεις για μιά άλλη συναρπαστική ιστορία by giannismits! Έχεις ανεβάσει ψηλά τον πήχυ!:clap:
 
Last edited:

Maria Mavr

Member
Μηνύματα
87
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Καλή αρχή στη νέα ιστορία-οδηγό και αναμένουμε τη συνέχεια όποτε μπορείς. Πάω τώρα να διαβάσω την αντίστοιχη της Ρώμης. Και στο Βερολίνο όταν πήγα διάβασα την ιστορία σου και με βοήθησε πάρα πολύ. Καλή συνέχεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom