Δανία Σουηδία Φινλανδία Ευφορία στη Σκανδιναβία ή Σκανδιναβικό τουρλού! (Sto-Cop-Hel)

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.732
Επόμενο Ταξίδι
?

Στοκχόλμη: Mot mig i Gamla Stan! Στην παλιά πόλη

Η πρώτη γνωριμία μας με την παλιά πόλη έγινε την δεύτερη μέρα και ήταν βράδυ. Ήταν περισσότερο ένα πέρασμα για μια πρώτη γεύση και με αντικείμενο μια ατμοσφαιρική φωτογράφιση στα σκοτεινά σοκάκια. Παρ’ ότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η παλιά πόλη της Στοκχόλμης με μπέρδεψε βραδιάτικα και δεν είχα ιδέα που περπατάω και που βρίσκομαι! Λίγη σημασία είχε αυτό αφού η κανονική περιήγηση θα γινόταν την επόμενη μέρα το πρωί.

Αν και μου είχαν πει ότι γενικά καλό θα ήταν να αποφύγω τις βραδινές βόλτες στην παλιά πόλη που δεν κυκλοφορεί ψυχή εγώ χωρίς ίχνος ενδοιασμού το έκανα και καλά έκανα! Η αλήθεια είναι πως πράγματι στις 9 και κάτι που πήγαμε εμείς με εξαίρεση έναν –δυο δρόμους , τα στενά υγρά πλακόστρωτα σοκάκια ήταν έρημα και σε πολλά σημεία κυκλοφορούσαμε μόνο εμείς με τη φωτογραφική μηχανή παραμάσχαλα. Δεν υπήρχε κανένας περίεργος ή μεθυσμένος και ούτε στιγμή δεν νοιώσαμε άβολα ή ανασφαλείς. Αλλά και πάλι αναρωτήθηκα. Τι ερημιά, που είναι ο κόσμος, που είναι οι τουρίστες?

Η αύρα όλου του σκηνικού με παρέσυραν και ήμουν έτοιμος να χορέψω και να γυρίσω βίντεο κλίπ τραγουδώντας μια ωδή για την παλιά πόλη! Να κάπως έτσι!
Αλλά επειδή εγώ ούτε χορεύτριες είχα ούτε τη χάρη του Magnus Carlsson το άφησα για άλλη φορά!

Η Gamla stan μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές παλιές πόλεις της Ευρώπης μας υποδέχτηκε μυστήρια και ατμοσφαιρική με τα στενά λιθόστρωτα μονοπάτια της και τα κτίρια της σε τόσες πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του χρυσού σαν να ξεπήδησε από κάποιο βιβλίο ιστορίας! Ατμόσφαιρα και γοητεία που μόνο η παλιά πόλη μπορεί να προσφέρει!Vasterlanggatan και Yxsmedsgrand


Gasgrand, Prastgatan και Spektens grandPrastgatan, Trangsund και Stortorget


Stortorget


Stortorget, Vasterlanggatan, Stora Gramunkegrand και Tyska Kyrkan


Vasterlanggatan και Yxsmedsgrand


Ο στενότερος δρόμος, Marten Trotzigs grand στη Vasterlanggatan 81


Jarntorget, Sodra Bankogrand και Osterlanggatan - Ferkens grand


Osterlanggatan


Στο βασιλικό παλάτι οι παγωμένοι φρουροί!


Υπέροχη η παλιά πόλη το βράδυ. Κρύα, έρημη, μεσαιωνική με όλη τη σημασία της λέξης. Μόνο έτσι μπορείς να βιώσεις τη μαγεία της. Τους τουρίστες τι τους θες?Άλλωστε την επόμενη μέρα δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την πολυκοσμία!

Όχι δεν με ενόχλησε καθόλου που επιτέλους στην 3η μέρα είδαμε και τον τουριστικό χαρακτήρα αυτής της πόλης, είδαμε κόσμο επιτέλους. Αλλοίμονο αν δεν τον βλέπαμε κι εδώ στην παλιά πόλη, στο Νο 1 τουριστικό αξιοθέατο της Στοκχόλμης. Το μοναδικό μέρος που είδαμε κίνηση, γκρουπάκια, αμέτρητα σουβενιράδικα, εστιατόρια, συνωστισμό και τέλος πάντων όλα τα χαρακτηριστικά ενός τουριστικού μέρους. Αλλά δεν με πείραξε καθόλου μη πω πως το ζητούσε ο οργανισμός μου λίγο το tourist mood! Λίγη ζωντάνια βρε αδερφέ!

Το δημαρχείο Από τη γέφυρα Vasabron


Η πίσω μεριά του Σουηδικού κοινοβουλίου


Η γέφυρα Riksbron μας εισάγει στην οδό Riksgatan που περνάει ανάμεσα στη βουλή και μας βγάζει στην Gamla Stan και συγκεκριμένα στην πλατεία Mynttorget ακριβώς από πίσω από το Παλάτι.

Η Gamla Stan ενώνεται με το νησί Helgeandsholmen που βρίσκεται το κοινοβούλιο και με το νησί Riddarholmen. Η έκταση της παλιάς πόλης μαζί με τα νησάκια δεν είναι μεγάλη και άνετα μπορείς απολαύσεις βόλτες, αξιοθέατα και εκκλησίες σε λιγότερη από μια ημέρα. Τα αξιοθέατα είναι πολλά με σημαντικότερα το Βασιλικό παλάτι που περιλαμβάνει πολλά μουσεία, ο Καθεδρικός ναός της Σουηδίας, το Μουσείο Νόμπελ, η εκκλησία στο νησί Riddarholmen αλλά εμείς αρκεστήκαμε στο να περπατήσουμε τους σημαντικότερους δρόμους αλλά και τα άγνωστα σοκάκια της γοητευτικής παλιάς πόλης. Διότι κατά τις 15:00 έπρεπε να φύγουμε προς το λιμάνι Tegelvikshamnen αφού ήταν η μέρα της κρουαζιέρας για το Ελσίνκι. Ακόμα κι έτσι είδαμε χαλαρά και άνετα την παλιά πόλη χωρίς άγχος και τρέξιμο.

Sveriges riksdag / Σουηδικό κοινοβούλιοΑφού είδαμε εξωτερικά το εντυπωσιακό κτίριο του κοινοβουλίου κατευθυνθήκαμε στο νησί Riddarholmen περνώντας την πλατεία Mynttorget.


Η γέφυρα Riddarholmsbron που ενώνει την παλιά πόλη με το νησί Riddarholmen


Από την γέφυρα Riddarholmsbron ο αυτοκινητόδρομος Centralbron


Το νησί των ιπποτών (όχι η Ρόδος) αλλά το μικρό νησάκι Riddarholmen που η μετάφραση του σημαίνει νησί των ιπποτών, ήταν σχεδόν ολόκληρο με κατεστραμμένο δάπεδο καθώς γίνεται ολική ανακαίνιση οπότε όλο ήταν ένα εργοτάξιο. Στο νησί αυτό που το λες και απομονωμένο τμήμα της παλιάς πόλης κυριότερο αξιοθέατο και ορόσημο είναι η εκκλησία Riddarholmskyrkan, η βασιλική εκκλησία ταφής του 17ου αιώνα. Όμως εδώ οι επισκέπτες δεν έρχονται τόσο γι’ αυτό ούτε για τα αρκετά ιδιωτικά μέγαρα όπως η παλιά βουλή, το τυπογραφείο και άλλα κτίρια που και αυτά χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Εδώ θα έρθεις για την υπέροχη φωτογενή πανοραμική θέα από το δυτικό άκρο του νησιού προς τον κόλπο Riddarfjarden, και σε πρώτο πλάνο το δημαρχείο. Είναι μια καρποσταλική εικόνα χαρακτηριστική που χρησιμοποιείται σε διάφορες περιστάσεις όπως στην τηλεόραση όταν θέλουν να δείξουν μια χαρακτηριστική εικόνα από τη Στοκχόλμη.

RiddarholmskyrkanΕργοτάξια


Η Evert Taubes Terrass η πλακόστρωτη βεράντα με το άγαλμα του τροβαδούρου Evert Taubes και με θέα το δημαρχείο και τον κόλπο Riddarfjarden
Στη συνέχεια μπλεχτήκαμε στα δρομάκια της παλιάς πόλης. Αν και όπως ανέφερα είναι μικρή βοηθάει ένας χάρτης για έναν μπούσουλα. Ο χάρτης στο κινητό μου με βοήθησε αρκετά ώστε να προσανατολιστούμε και να μη χάσουμε βασικά σημεία. Αν βρεθείτε κι εσείς στην Gamla Stan δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε κατά γράμμα κάποια διαδρομή άλλωστε θέλετε δεν θέλετε θα πέσετε πάνω στα σημαντικότερα μέρη της.

Οι δύο κεντρικοί δρόμοι της συνοικίας είναι η υπερτουριστική Vasterlanggatanκαι η Osterlanggatan. Το μεσαιωνικό τείχος που κάποτε περιέβαλλε την πόλη ήταν στους δρόμους αυτούς μαζί με το δρόμο που είναι τώρα η Prastgatan από τους ωραιότερους δρόμους της παλιάς πόλης. Στη μέση της Gamla Stan είναι η παλαιότερη πλατεία της Στοκχόλμης η Stortorget από την οποία περνά ηKopmangatan, που θεωρείται ο παλαιότερος δρόμος της Στοκχόλμης, ο οποίος αναφέρθηκε ήδη από τον 14ο αιώνα. Η Kopmangatan καταλήγει στην πλατείαKopmantorget και πολύ κοντά είναι από τα ομορφότερα σημεία της Gamla Stan η μικρή τριγωνική πλατεία Branda Tomten. Αυτά είναι λίγο πολύ τα κυριότερα σημεία της παλιάς πόλης. Ε τα υπόλοιπα τα ανακαλύψαμε περπατώντας, μπαίνοντας σε παράλληλα στενά και εξερευνώντας στην τύχη.Vasterlanggatan


Storkyrkobrinken


Trangsund


Σαν τουρίστες κι εμείς που σεβόμαστε τον εαυτό μας είπαμε να μπούμε στην διαδικασία να παρακολουθήσουμε μια κλασική τουριστική ατραξιόν στην παλιά πόλη που δεν είναι άλλη από την αλλαγή της βασιλικής φρουράς. Τι το θέλαμε. Αφού δεν είδαμε την αλλαγή στο Λονδίνο στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είπαμε να το δούμε στο τεράστιο Βασιλικό Παλάτι στη Σουηδία. Το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο από τα αξιοθέατα στην περιοχή, ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια στον κόσμο, με πάνω από 600 δωμάτια. Το ''Βασιλικό Κάστρο'' όπως το αναφέρουν οι Σουηδοί χτίστηκε μεταξύ 1697 και 1754 και είναι η επίσημη κατοικία του βασιλιά της Σουηδίας ώστόσο, η βασιλική οικογένεια ζει στο Παλάτι Drottningholm λίγο έγω από τη Στοκχόλμη, χρησιμοποιώντας το Βασιλικό Παλάτι μόνο για τις επίσημες τελετές. Είναι ανοικτό για το κοινό και τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν είσοδο 100 sek το καθένα. Εμείς φυσικά δεν μπήκαμε εσωτερικά γιατί και την κάψα δεν είχαμε, και χρόνο δεν είχαμε και περιμέναμε την αλλαγή φρουράς τρομάρα μας!

Η αλλαγή της Βασιλικής φρουράς λαμβάνει χώρα διαφορετικές ώρες και μέρες ανάλογα την εποχή. Φθινόπωρο ημέρα Σάββατο και οι χαζοτουρίστες (μαζί κι εμείς) από τις 11:00 περίπου άρχισαν να κατευθύνονται προς το προαύλιο το παλατιού. Στρατιώτες της φρουράς προετοίμαζαν το χώρο για να είναι όλα έτοιμα στις 11:45 που θα άρχιζε η τελετή. Στηθήκαμε λοιπόν σαν τους χαζούς και περιμέναμε. Μη σας κουράσω άλλο. Πολύ κακό για το τίποτα. Μια στρατιωτική μπάντα, μια παράταξη φρουρών, μερικά επιφωνήματα, λίγη παρέλαση και από τα μεγάφωνα χαιρετισμός και στα σουηδικά και στα αγγλικά σαν μια αληθινή τουριστική ατραξιόν! Τώρα θα μου πεις τι ήθελες να κάνουν κολωτούμπες? Όχι αλλά εγώ περίμενα άλογα, υπερπαραγωγές και θεάματα και ξενέρωσα απίστευτα. Τώρα αν αυτά γίνονται σε άλλες περιστάσεις δεν ξέρω!

Για εσάς που θέλετε λεπτομέρειες περί Βασιλικής Φρουράς από το official site!

http://www.forsvarsmakten.se/en/about/the-royal-guards/what-happens-at-the-royal-guards/Ο οβελίσκος Slottsbacken η εκκλησία Storkyrkan (Καθεδρικός Ναός Στοκχόλμης) και η νότια πλευρά των ανακτόρων


Αναμονή…


Μέχρι και ο σκύλος αναμένει...με ωραίο συνολάκι!


H παρέλαση και η τελετή


Η ατραξιόν τελείωσε κι εμείς αμέσως πήγαμε στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης την Stortorget για να αράξουμε. Η Stortorget η παλαιότερη πλατεία της Στοκχόμης χαρακτηρίζεται από το κτίριο Borshuset του 1776, το οποίο στεγάζει τη Σουηδική Ακαδημία, το Μουσείο Νόμπελ, και η Βιβλιοθήκη Νόμπελ.


Όμως η πλατεία οφείλει την ομορφιά της λόγω των χρωματιστών σπιτιών με τις υπέροχες προσόψεις στις σκεπές που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας.

Στον αριθμό 18-20 είναι ένα πολύ δημοφιλές καφέ στην παλιά πόλη τοchokladkoppen. Δεν το σκεφτήκαμε και μπουκάραμε μέσα! Είναι πολύ μικρό και φυσικά ήταν γεμάτο όμως ήμασταν τυχεροί γιατί με το που μπήκαμε μια παρέα έφευγε και στρογυλλοκαθίσαμε. Είναι ένα πολύ ζεστό, όμορφο και αρτιστικ καφέ και απ’ ότι είδαμε και πολύ απελευθερωμένο! Αν και οι περισσότεροι πελάτες ήταν οικογένειες και παρέες. Και ο σερβιτόρος και τα παιδιά στο μπαρ πολύ γρήγορα ευγενέστατα και χαμογελαστά. Απολαύσαμε δύο εξαιρετικές ζεστές σοκολάτες και ένα μάφιν και μου φάνηκαν πολύ φυσιολογικές οι τιμές. Συνολικά 125 sek δηλαδή περίπου 14 ευρώ. Στην Ελλάδα θα κόστιζε κάπου 12 ευρώ.


Υπερπλήρεις, ζεστοί, ορεξάτοι και με μεγάλη δόση ευφορίας συνεχίσαμε τη βόλτα μας στην παλιά πόλη που παρ’ ότι ήταν γεμάτη τουρίστες εξακολουθούσε να είναι πανέμορφη με τα γοητευτικά λιθόστρωτα καλντερίμια, τα σοκάκια, και τα ξεθωριασμένα μουσταρδί και στο χρώμα της σκουριάς παλιά σπίτια. O καιρός είναι εξαιρετικός, ο κόσμος έχει γεμίσει τα σοκάκια και είμαστε έτοιμοι για εισαγωγή στα ενδότερα!

Από την πλατεία Stortorget στην Kopmangatan


Kopmangatan - Skeppar Olofs grand


Kopmangatan - Skeppar Olofs grand – Sjalagardsgatan


Kopmantorget


Bollhusgrand


Από τα ομορφότερα και πιο γραφικά σημεία της παλιάς πόλης είναι μπαίνοντας ένα στενό δεξιά της Kopmangatan που συναντά μια διχάλα από τη μία ο δρόμοςSjalagardsgatan από την άλλη η Kindstugatan και στη μέση η τριγωνική πλατείαBranda Tomten.

Sjalagardsgatan


Η Branda Tomten με μια μεγάλη καστανιά στο κέντρο τηςΠανέμορφοι κισσοί κρέμονται από τις προσόψεις δεξιά και αριστερά της SjalagardsgatanSjalagardsgatan και Tyska skolgrand


Kindstugatan, Tyska brinken και Prastgatan


Από την κεντρική Vasterlanggatan φτάσαμε σε μια πολυσύχναστη πλατεία τηνJarntorget και συνεχίσαμε κυκλικά όπως πάει ο δρόμος στην δεύτερη μεγάλη οδό της παλιάς πόλης την Osterlanggatan ψάχνωντας το διάσημο στενό Marten Trotzigs grand.

Jarntorget - Sodra Bankogrand – Osterlanggatan


Τελικά δεν ήταν δύσκολο να το εντοπίσουμε. Από αυτό εδώ το σημείο πάνω στην Osterlanggatan ανεβήκαμε αριστερά μια μικρή ανηφόρα, μετά αριστερά στην Prastgatan και στα αριστερά μας το μικρό στενό.


Ιδού η Marten Trotzigs grand. Το στενότερο δρομάκι της παλιάς πόλης μόλις 90 εκατοστά με 36 σκαλοπάτια που συνδέον την Prastgatan με την Vasterlanggatan.Στο στενό σοκάκι είναι σχεδόν αδύνατον να χωρέσουν και αυτοί που ανεβαίνουν και αυτοί που κατεβαίνουν ειδικά αν έχει κόσμο και συνωστισμό. Η άποψη του στενού είναι πιο όμορφη από κάτω. Στην Vasterlanggatan στον αριθμό 81 είναι η είσοδος για το δρομάκι κάτι που δεν παρατηρήσαμε λίγο νωρίτερα όταν περάσαμε από το σημείο.Αυτή ήταν η συνοικία της Gamla stan. Την χαρήκαμε σε απόλυτη ερημιά το βράδυ και με αρκετή πολυκοσμία το πρωί. Είναι όμορφο όταν μπορείς να δεις τα δύο πρόσωπα ενός μέρους και κυρίως όταν έχεις την ευκαιρία να δεις μια τόσο ενδιαφέρουσα μεσαιωνική γειτονιά χωρίς ίχνος ανθρώπου. Όταν είσαι μόνο εσύ, οι τοίχοι, οι πέτρες και η ιστορία! Δεν ξέρω αν η παλιά πόλη της Στοκχόλμης είναι η πιο όμορφη. Μη ξεχνάμε πως η Ευρώπη είναι γεμάτη με εξαιρετικές παραμυθένιες παλιές πόλεις σε γνωστές και άγνωστες πόλεις στην γηραιά ήπειρο. Είναι όμως άριστα διατηρημένη, εύκολη, φιλική και από νωρίς το βράδυ απόλυτα ήρεμη. Μια συνοικία 3000 κατοίκων με ιστορία από τον 13 αιώνα!

Η συνέχεια για μας ήταν μια μικρή βόλτα στην παραλιακή Skeppsbrokajen, ένα μέρος με πάρα πολύ κόσμο. Όλοι βγήκαν να απολαύσουν τον λαμπερό ήλιο.Το πρωί είχαμε παραδώσει τις αποσκευές μας στο ξενοδοχείο που θα τις φυλούσε για δύο μέρες μέχρι να επιστρέψουμε από την κρουαζιέρα. Έτσι χωρίς βαλίτσες παρά μόνο μία τσάντα ώμου, τις φωτογραφικές μηχανές και μια σακούλα γεμάτη σνακ που πήραμε από το μετρό, πήγαμε με τα πόδια μέχρι το λιμάνι Stadsgarden Tegelvikshamn. Το πλοίο ξενικά στις 16:30.
Λεπτομέρειες σε προσεχές κεφάλαιο!

Δεν τελειώσαμε με τη Στοκχόλμη.
Συνεχίζεται με την 4η ημέρα στη πρωτεύουσα της Σουηδίας.

 
Last edited:

mariath

Member
Μηνύματα
2.230
Likes
5.805
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ευτυχώς που δεν κρατάς τις υποσχέσεις σου κι έτσι και το ταξίδι έγινε πλούσιο σε προορισμούς και εμείς θα απολαύσουμε μια ακόμα ιστορία δια χειρός giannismits!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.740
Likes
11.846
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καινούρια ιστορία by giannismits και τρελαίνομαι! :p
Περιμένω τη συνέχεια!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.732
Επόμενο Ταξίδι
?
Ευχαριστώ my friends:)
Όσο χρονοβόρα και βαρετή είναι η συγγραφή μια ιστορίας άλλο τόσο με ενθουσιάζει.Στο χρονοδιάγραμμα δεν ξέρω πως θα τα πάω αυτή τη φορά. Διότι ως γνωστόν μου αρέσει η ταχύτητα και να μη παρατάω τις ιστορίες. χμ για να δούμε:cool:.

Καινούρια ιστορία by giannismits και τρελαίνομαι! :p
Περιμένω τη συνέχεια!
:DΔεν ήμουν τόσο ορεξάτος για ιστορία σαν τις άλλες φορές αλλά τέτοιο ωραίο ταξίδι ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας ;) Τώρα πως θα μου βγεί και πόσο συχνά θα ανεβαίνουν τα κεφάλαια θα δείξει.
 
Last edited by a moderator:

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.430
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Το ξεκίνημα είναι σούπερ!!!! Μήπως είσαι έτοιμος για συγγραφή βιβλίου;;
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.261
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μπραβο βρε Γιαννη ...πως ξεπεταχτηκε αυτο το ταξιδι στη Σκανδιναβια...ουτε χαμπαρι δεν το πηρα.
Επειδη καποια στιγμη η Στοκχολμη δεν θα μου ξεφυγει(για τις αλλες πρωτευουσες δεν παιρνω και ορκο )..περιμενω να γραψεις ενα μοναδικο ,χρηστικο οδηγο...οπως μονο εσυ ξερεις να κανεις καλα .(Αυτη τη στιγμη αντιγραφω τους αριθμους λεωφορειων απο την ιστορια του Βελιγραδιου)
κατι πηρε το ματι μου και για μια Πορτογαλια...δεν γραφεις και επομενο οδηγο...μολις τελειωσεις αυτον?:D
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.732
Επόμενο Ταξίδι
?
Το ξεκίνημα είναι σούπερ!!!! Μήπως είσαι έτοιμος για συγγραφή βιβλίου;;
Mα τι καλή που είσαι. Αλλά όχι δεν νομίζω...λες?:D
Μπραβο βρε Γιαννη ...πως ξεπεταχτηκε αυτο το ταξιδι στη Σκανδιναβια...ουτε χαμπαρι δεν το πηρα.
Επειδη καποια στιγμη η Στοκχολμη δεν θα μου ξεφυγει(για τις αλλες πρωτευουσες δεν παιρνω και ορκο )..περιμενω να γραψεις ενα μοναδικο ,χρηστικο οδηγο...οπως μονο εσυ ξερεις να κανεις καλα .(Αυτη τη στιγμη αντιγραφω τους αριθμους λεωφορειων απο την ιστορια του Βελιγραδιου)
κατι πηρε το ματι μου και για μια Πορτογαλια...δεν γραφεις και επομενο οδηγο...μολις τελειωσεις αυτον?:D
Κλεοπάτρα μου..μα δεν ντρέπεσαι? Δεν κοκκινίζεις? Ρωτάς αν θα γράψω για Πορτογαλία?Μετεξεταστέα:D
http://www.travelstories.gr/community/threads/senhora-do-mar-Η-κυρά-της-θάλασσας-portugal.50725/

Χαίρομαι που οι ιστορίες μου σου είναι χρήσιμες και τις χρησιμοποιείς σαν οδηγούς. Άλλωστε κάτι τέτοιο θέλω κι εγώ:)Κάτι θα κάνω και με την Στοκχόλμη;)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.828
Likes
15.914
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
εγώ πάλι θα σου πρότεινα Γιάννη να διαβάσεις το νήμα για το που θα πάμε το 2016 και να προγραμματίσεις τα ταξίδια σου πριν από εμάς για να μας κάνεις τους οδηγούς για το πως να κινηθούμε και τι να δούμε.:haha::haha:
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
597
Likes
1.841
Επειδή εγώ είχα κάνει το ταξίδι αυτό καλοκαίρι, περίμενα πως και πως την δική σου περιγραφή για να δούμε πως είναι το φθινόπωρο η Σκανδιναβία.
Μπράβο βρε Γιάννη! Από την εισαγωγή και μόνο μας προετοιμάζεις για μιά άλλη συναρπαστική ιστορία by giannismits! Έχεις ανεβάσει ψηλά τον πήχυ!:clap:
 
Last edited:

Maria Mavr

Member
Μηνύματα
87
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Καλή αρχή στη νέα ιστορία-οδηγό και αναμένουμε τη συνέχεια όποτε μπορείς. Πάω τώρα να διαβάσω την αντίστοιχη της Ρώμης. Και στο Βερολίνο όταν πήγα διάβασα την ιστορία σου και με βοήθησε πάρα πολύ. Καλή συνέχεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.344
Μηνύματα
889.090
Μέλη
39.011
Νεότερο μέλος
vicky_th

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom