travelbreak
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Πρώτη μέρα πρωί: Γνωριμία με το Χαρτούμ.
- Πρώτη μέρα απόγευμα: Απογευματινή βαρκάδα στο Νείλο.
- Δεύτερη μέρα πρωί: Οι πρώτες δυσκολίες και η έξοδος από το Χαρτούμ.
- Δεύτερη μέρα απόγευμα: Τα πρώτα μνημεία. Old Dongola
- Τρίτη μέρα πρωί: Βόλτες στη σκόνη. Άνθρωποι και μνημεία.
- Τρίτη μέρα απόγευμα: Ηλιοβασίλεμα στο Νείλο της ερήμου.
- Τέταρτη μέρα πρωί: Το πέρασμα του Νείλου.
- Τέταρτη μέρα απόγευμα: Άφιξη στο Soleb.
- Πέμπτη μέρα πρωί: Νησί Sai στο Νείλο.
- Πέμπτη μέρα απόγευμα: Βόλτα στους αμμόλοφους.
- Έκτη μέρα: Με πυρετό στην έρημο. Οι πρώτες πυραμίδες.
- Έβδομη μέρα πρωί: Πυραμίδες και Ναοί (Temples) στην Καρίμα.
- Έβδομη μέρα απόγευμα: Πυραμίδες και Νείλος από ψηλά.
- Όγδοη μέρα πρωί: Στο δρόμο για το Μερόε.
- Όγδοη μέρα απόγευμα: Οι Πυραμίδες στο Μερόε.
- Ένατη μέρα πρωί: Πόλη των Βασιλέων.
- Ένατη μέρα απόγευμα: Ναοί μακριά από το Νείλο. Άφιξη στο Χαρτούμ.
- Αναχώρηση και σύνοψη του ταξιδιού
- Βίντεο
- Επίλογος
Δεν μου κάνει καρδιά να σταματήσω το γράψιμο γι αυτό το ταξίδι.
Θα ζητώ αφορμές για να επανέρχομαι. Ελπίζω να μου τις δίνετε κι εσείς.
Κάνω λοιπόν άλλο ένα επίλογο:
Επίλογος
Με λίγα λόγια ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι, χάρη στον Σάντι που εκτελούσε χρέη οδηγού αυτοκινήτου, μάγειρα, συντονιστή προγράμματος και λίγο ξεναγού. Αν είχαμε άλλο οδηγό, με λιγότερες γνώσεις για την περιοχή που πήγαμε, θα βλέπαμε τα βασικά. Και αυτά είναι σούπερ, αλλά είναι πολύ καλύτερα όταν γεμίζεις τις ώρες του ταξιδιού με έστω και υποδεέστερου ενδιαφέροντος μνημεία και ντόπια μέρη.
Αφού τραβούσαμε μερικές φωτογραφίες με ντόπιους, μας ζητούσαν να τις δουν. Εδώ λοιπόν τους δείχνω αυτό που τράβηξα:
Στο Σουδάν λοιπόν πας για να δεις τρία πράγματα: μνημεία, κουλτούρα (ανθρώπους και ενδιαιτήματα) και το Νείλο. Για μένα πάντα προέχει να βρίσκομαι σε ένα εξωτικό για τα δεδομένα μου μέρος και να αισθάνομαι ότι απολαμβάνω το ταξίδι. Μου αρέσει το στοιχείο της ευχάριστης έκπληξης και της αίσθησης ότι βρίσκομαι σε ένα ονειρικό μέρος. Το Σουδάν μου τα έδωσε όλα αυτά.
Αν δεν έχει κάποιος τη λαχτάρα να δει τις πυραμίδες, το Νείλο και να βρεθεί σε τόπους χωρίς ιδιαίτερο πολιτισμό, δεν θα το απολαύσει.
Το Σουδάν έχει και πολλά άλλα πράγματα που φυσικά δεν είδαμε. Έχει σαβάνα με ζώα για σαφάρι, έχει φυλές, έχει και την Ερυθρά θάλασσα με τα κοράλλια της. Δε μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα. Και δεν είναι και ο στόχος ενός ταξιδιού να δεις τα πάντα. Για διάφορους λόγους ο χρόνος είναι περιορισμένος επικεντρώνεις τις διαδρομές σου εκεί που σε ενδιαφέρει.
Για όποιον ενδιαφέρεται άμεσα ή στο μέλλον, ευχαρίστως να δώσω πληροφορίες.
Θα ζητώ αφορμές για να επανέρχομαι. Ελπίζω να μου τις δίνετε κι εσείς.
Κάνω λοιπόν άλλο ένα επίλογο:
Επίλογος
Με λίγα λόγια ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι, χάρη στον Σάντι που εκτελούσε χρέη οδηγού αυτοκινήτου, μάγειρα, συντονιστή προγράμματος και λίγο ξεναγού. Αν είχαμε άλλο οδηγό, με λιγότερες γνώσεις για την περιοχή που πήγαμε, θα βλέπαμε τα βασικά. Και αυτά είναι σούπερ, αλλά είναι πολύ καλύτερα όταν γεμίζεις τις ώρες του ταξιδιού με έστω και υποδεέστερου ενδιαφέροντος μνημεία και ντόπια μέρη.
Αφού τραβούσαμε μερικές φωτογραφίες με ντόπιους, μας ζητούσαν να τις δουν. Εδώ λοιπόν τους δείχνω αυτό που τράβηξα:

Στο Σουδάν λοιπόν πας για να δεις τρία πράγματα: μνημεία, κουλτούρα (ανθρώπους και ενδιαιτήματα) και το Νείλο. Για μένα πάντα προέχει να βρίσκομαι σε ένα εξωτικό για τα δεδομένα μου μέρος και να αισθάνομαι ότι απολαμβάνω το ταξίδι. Μου αρέσει το στοιχείο της ευχάριστης έκπληξης και της αίσθησης ότι βρίσκομαι σε ένα ονειρικό μέρος. Το Σουδάν μου τα έδωσε όλα αυτά.
Αν δεν έχει κάποιος τη λαχτάρα να δει τις πυραμίδες, το Νείλο και να βρεθεί σε τόπους χωρίς ιδιαίτερο πολιτισμό, δεν θα το απολαύσει.
Το Σουδάν έχει και πολλά άλλα πράγματα που φυσικά δεν είδαμε. Έχει σαβάνα με ζώα για σαφάρι, έχει φυλές, έχει και την Ερυθρά θάλασσα με τα κοράλλια της. Δε μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα. Και δεν είναι και ο στόχος ενός ταξιδιού να δεις τα πάντα. Για διάφορους λόγους ο χρόνος είναι περιορισμένος επικεντρώνεις τις διαδρομές σου εκεί που σε ενδιαφέρει.

Για όποιον ενδιαφέρεται άμεσα ή στο μέλλον, ευχαρίστως να δώσω πληροφορίες.