jmar
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Overlanding Africa
- Ταξίδι-Όνειρο
- World
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Πίσω στο 2015
- Προετοιμασία
- Αποστολή της μηχανής
- 1η μέρα : Χανιά - Αθήνα - Άμστερνταμ
- Άμστερνταμ
- Άμστερνταμ ΙΙ
- Άμστερνταμ ΙΙΙ
- 2η μέρα : Almere - Hornnes
- Άφιξη στη Νορβηγία
- Horness
- 3η μέρα : Hornnes - Lysebotn - Jørpeland
- Byglandsfjord
- Διαδρομή προς Lysebotn
- Διαδρομή προς Lysebotn ΙΙ
- Lysebotn pass & Lysefjorden
- Lysebotn
- Διαδρομή προς Jørpeland
- 4η μέρα : Jorpeland - Bergen
- Preikestolen
- Lovrafjorden - Καταρράκτης hangandvikfossen
- Λίμνη Svartavatnet
- Kαταρράκτης Latefossen - Διαδρομή προς Bergen
- 5η μέρα : Bergen - Lunde
- Laerdal Tunnel - Aurlandfjorden
- Διαδρομή προς Lunde
- Gaularfjellet
- Καταρράκτης Likholefossen - Άφιξη στο Lunde
- 6η μέρα : Lunde - Alesund
- Πέρασμα Videdalen
- Geiranger
- Geiranger II
- Alesund
- Alesund II
- Alesund III
- 7η μέρα : Alesund - Trondheim
- Trollstigen
- Atlantic Road
- Trondheim
- Trondheim II
- 8η μέρα : Trondheim - Rossvol
- Διαδρομή προς Rossvol
- Άφιξη στο Rossvol
- 9η μέρα : Rossvol - Moskenes (Lofoten Islands)
- Άφιξη στα Lofoten Islands
- 10η μέρα : Moskenesstraumen Camping - Strandbu Camping Skibotn
- Διαδρομή στα Lofoten
- Lofoten Islands
- Διαδρομή στα Lofoten II
- 11η μέρα : Moskenesstraumen Camping - Strandbu Camping Skibotn - Nordkapp
- Διαδρομή προς Nordkapp
- Nordkapp
- 12η μέρα : Nordkapp - Rovaniemi
- 13η μέρα : Ροβανιέμι - Ελσίνκι
- Ελσίνκι
- 14η μέρα : Ελσίνκι - Τούρκου
- Ελσίνκι - Τούρκου
- 15η μέρα : Τούρκου - Ταλίν
- Ταλίν
- Ταλίν ΙΙ
- 16η μέρα : Ταλίν - Cesis Castle - Ρίγα
- Ρίγα
- Ρίγα ΙΙ
- 17η μέρα : Ρίγα - Κάουνας - Βίλνιους
- Κάουνας
- Βίλνιους
- Βίλνιους ΙΙ
- 18η μέρα : Βίλνιους - Λβίβ
- 19η μέρα : Λβίβ - Σορόκα
- Λβίβ
- Διαδρομή στην Ουκρανία
- 20η μέρα : Σορόκα - Οδησσός
- Διαδρομή στη Μολδαβία
- Οδησσός
- Οδησσός ΙΙ
- 21η μέρα : Οδησσός - Βέλικο Τάρνοβο
- 22η μέρα : Βέλικο Τάρνοβο - Σίβηρη Χαλκιδικής
- Βέλικο Τάρνοβο
- Τέλος
Προσοχή μη βρεθείτε κατά λάθος όπως φωτογραφίζετε στην πλευρά των ποδηλατοδρομων! Το έπαθα αρκετές φορές στο ταξίδι και λίγο έλειψε να με ''κόψει'' ποδήλατο. Άσε που μετά τα άκουσα κιόλας , ευτυχώς δεν καταλάβαινα την γλώσσα, τούριστ τούριστ 
Συνεχίζοντας προς το κέντρο περνούσα από πολλά άδεια υπαίθρια καφέ! Εδώ ο κόσμος δουλεύει το πρωί
Έκατσα σε ένα απ αυτά και απόλαυσα ένα εσπρεσσάκι,να ξεκουραστούν και λίγο τα πόδια απ το πολύ περπάτημα
Κουκουλωμένη μπέμπα σαν την δικιά μου, μου έκανε εντύπωση που ήταν παρκαρισμένη εκεί, σίγουρα καποιος τουρίστας θα είναι και θα την έφαγε την κλισούλα του
Το Εθνικό θέατρο του Ελσίνκι
Φτάνοντας πάλι στον Helsinki Central Station
κατευθυνόμενος προς το σπίτι, πέρασα πάλι απ την λεγόμενη ''σαλατιέρα''
και την πλατεία που βρισκόταν εκεί
Σήμερα κατεβηκα με το ''μικρό'' ηλεκτρικό, το Τέσλα το άφησα στο γκαραζ
Ξέχασα να αναφέρω πως το πρωί που ξυπνήσαμε είχαμε ένα ραβασάκι στις μηχανές πάνω! Για κλήση δεν έμοιαζε οπότε ανακουφιστήκαμε. Τις μηχανες τις είχαμε βάλει στην εσωτερική πυλωτή της πολυκατοικιας, εσωτερικά η πολυκατοικία ήταν εργοτάξιο όπως είχα αναφέρει. παίρνω λοιπόν το χαρτί και το σκανάρω στο google translator! Αναφερόταν ότι είχαμε παρκάρει παράνομα τις μηχανές εσωτερικά της πολυκατοικίας κι οτι αν δεν τις βγάζαμε θα καλούσαν την αστυνομία! Χαρτί πιθανότατα απ τον διαχειριστή με τηλεφωνα πάνω email, με κάθε επισημότητα δλδ!
Απ ότι θυμόμασταν όμως στο AirBnB έλεγε για ΙΔΙΩΤΙΚΟ παργκινγκ καθώς εμείς μόνο τέτοια σπίτια κλείναμε! Τελοςπάντων μέχρι να φύγουμε δεν μας ενόχλησε κανείς, ενώ κι εμείς δεν το αναφέραμε στον ιδιοκτήτη καθώς ήταν δικιά του η πατάτα (πολλές φορές φυσικά αναφέρουν ιδιωτικό πάρκινγκ και μετά σου λένε βάλτο στο δρόμο,μας ξανατυχε στο Ταλιν όπου κάναμε φασαρία κι εν τέλη μας το πρόσφεραν με περιπέτειες βέβαια αλλά θα το αναλύσουμε όταν θα έρθει η ώρα του Ταλιν)
Αφού δεν φάγαμε καμιά κλήση εσωτερικά της πολυκατοικίας πάλι καλά!
Ετοιμαζόμαστε λοιπόν και φτάνουμε στο λιμάνι του Ελσίνκι μήπως και καταφέρουμε να φύγουμε (μάταια όμως) Καθώς φτάνουμε και πάμε προς τα εισιτήρια η υπάλληλος μας αναφέρει φυσικά οτι εισιτήριο για μηχανές γιοκ κι ότι δεν μπορούμε να μπούμε διαφορετικά! Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να περιμένουμε μήπως κάποιος που είχε εισιτήριο δεν επιβιβαζόταν, μας ανέφερε να την ρωτήσουμε 5-10 λεπτά πριν αναχωρήσει το πλοίο. Τζίφος πάλι, καθώς όλοι επιβιβάστηκαν κι εμείς τελικά μείναμε πίσω! Επόμενο καράβι την επόμενη μέρα το μεσημέρι με λογική τιμή και με εισιτήρια διαθέσιμα
Νομίζω οτι είχε και το πρωινό της επόμενης ημέρας αλλά τα εισιτήρια ήταν πανακριβα , οπότε αποφασίσαμε να φύγουμε με το μεσημεριανό πάλι.
Εδω με το καπελάκι σουβενιρ απ το Nordkapp
Στην όλη αυτή διαδικασία που περάσαμε είχαμε γνωρίσει κι έναν Γερμανό μοτοσυκλετιστή που κι αυτός ήταν χωρίς εισιτήριο
Ο τύπος ταξίδευε πολλές μέρες κουβαλώντας μόνο αυτά τα πράγματα και με ''γυμνή'' μηχανή, όχι τόσο άνετη όσο οι δικές μας που ήταν και τιγκα φορτωμένες ! Αφού τα είπαμε για....μοτοσυκλετιστικά ταξίδια, τι άλλο, ανταλλάξαμε email και χαιρετηθήκαμε
Καθώς λοιπόν δεν μπορέσαμε να ταξιδέψουμε έπρεπε να δούμε τι θα κάναμε, καθώς το σπίτι που μέναμε ήταν νοικιασμένο σε άλλους. Αναφέρω στα παιδιά ότι έχω ένα φίλο στο κοντινό Τούρκου, του είχα στείλει μην για την κατάσταση και μου είπε μιας και δεν φύγαμε να περνούσα να τον δω! Αφού μίλησα με τα παιδιά μου είπαν τι θα χαλάρωναν στο Ελσίνκι και θα έβρισκαν κατάλυμα εκεί κι έτσι εγώ πήρα τον δρόμο προς Τούρκου να δω τον φίλο, ήταν άλλωστε κοντά 170χλμ εθνικής οδού και σε 1μιση ώρα ήμουν στο ελληνικό εστιατόριο που είχε!
Αφού χτύπησα μια ξεγυρισμένη ποικιλία απο γύρο χοιρινό ήρθα στα ίσια μου! Η αλήθεια είναι πως είχαμε πεθυμήσει τον ελληνικό γύρο
Μετά απ αυτό έβγαλα την Κρητική τσικουδιά που μου είχε δώσει ο καλός φιλός Σταύρος @staga (μιας κι εγώ την ξέχασα πίσω) και θυμηθήκαμε την πατρίδα! Είναι όμορφο σε ξένου τόπους να συναντάς ανθρώπους απ την πατρίδα, κι αυτοί έχουν μεγάλη λαχτάρα να δουν κάποιο Έλληνα ταξιδιώτη.
Στην συνέχεια αφού έκλεισαν το μαγαζί μαζευτήκαμε σπίτι για χαλάρωση και κουβεντούλα για την ζωή εκεί αλλά και τις δυσκολίες που τους έκαναν να φύγουν απ την Ελλάδα...η ώρα πέρασε γρήγορα και το βράδυ έπεσα ξερός απ την όλη ταλαιπωρία μιας ημέρας που τα είχε όλα. Την επόμενη το πρωί θα ξυπνούσαμε και θα με ξεναγούσε στην πόλη
Τέλος 14ης ημέρας...

Συνεχίζοντας προς το κέντρο περνούσα από πολλά άδεια υπαίθρια καφέ! Εδώ ο κόσμος δουλεύει το πρωί

Κουκουλωμένη μπέμπα σαν την δικιά μου, μου έκανε εντύπωση που ήταν παρκαρισμένη εκεί, σίγουρα καποιος τουρίστας θα είναι και θα την έφαγε την κλισούλα του

Το Εθνικό θέατρο του Ελσίνκι

Φτάνοντας πάλι στον Helsinki Central Station

κατευθυνόμενος προς το σπίτι, πέρασα πάλι απ την λεγόμενη ''σαλατιέρα''

Σήμερα κατεβηκα με το ''μικρό'' ηλεκτρικό, το Τέσλα το άφησα στο γκαραζ

Ξέχασα να αναφέρω πως το πρωί που ξυπνήσαμε είχαμε ένα ραβασάκι στις μηχανές πάνω! Για κλήση δεν έμοιαζε οπότε ανακουφιστήκαμε. Τις μηχανες τις είχαμε βάλει στην εσωτερική πυλωτή της πολυκατοικιας, εσωτερικά η πολυκατοικία ήταν εργοτάξιο όπως είχα αναφέρει. παίρνω λοιπόν το χαρτί και το σκανάρω στο google translator! Αναφερόταν ότι είχαμε παρκάρει παράνομα τις μηχανές εσωτερικά της πολυκατοικίας κι οτι αν δεν τις βγάζαμε θα καλούσαν την αστυνομία! Χαρτί πιθανότατα απ τον διαχειριστή με τηλεφωνα πάνω email, με κάθε επισημότητα δλδ!
Αφού δεν φάγαμε καμιά κλήση εσωτερικά της πολυκατοικίας πάλι καλά!

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν και φτάνουμε στο λιμάνι του Ελσίνκι μήπως και καταφέρουμε να φύγουμε (μάταια όμως) Καθώς φτάνουμε και πάμε προς τα εισιτήρια η υπάλληλος μας αναφέρει φυσικά οτι εισιτήριο για μηχανές γιοκ κι ότι δεν μπορούμε να μπούμε διαφορετικά! Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να περιμένουμε μήπως κάποιος που είχε εισιτήριο δεν επιβιβαζόταν, μας ανέφερε να την ρωτήσουμε 5-10 λεπτά πριν αναχωρήσει το πλοίο. Τζίφος πάλι, καθώς όλοι επιβιβάστηκαν κι εμείς τελικά μείναμε πίσω! Επόμενο καράβι την επόμενη μέρα το μεσημέρι με λογική τιμή και με εισιτήρια διαθέσιμα

Εδω με το καπελάκι σουβενιρ απ το Nordkapp

Στην όλη αυτή διαδικασία που περάσαμε είχαμε γνωρίσει κι έναν Γερμανό μοτοσυκλετιστή που κι αυτός ήταν χωρίς εισιτήριο

Ο τύπος ταξίδευε πολλές μέρες κουβαλώντας μόνο αυτά τα πράγματα και με ''γυμνή'' μηχανή, όχι τόσο άνετη όσο οι δικές μας που ήταν και τιγκα φορτωμένες ! Αφού τα είπαμε για....μοτοσυκλετιστικά ταξίδια, τι άλλο, ανταλλάξαμε email και χαιρετηθήκαμε

Καθώς λοιπόν δεν μπορέσαμε να ταξιδέψουμε έπρεπε να δούμε τι θα κάναμε, καθώς το σπίτι που μέναμε ήταν νοικιασμένο σε άλλους. Αναφέρω στα παιδιά ότι έχω ένα φίλο στο κοντινό Τούρκου, του είχα στείλει μην για την κατάσταση και μου είπε μιας και δεν φύγαμε να περνούσα να τον δω! Αφού μίλησα με τα παιδιά μου είπαν τι θα χαλάρωναν στο Ελσίνκι και θα έβρισκαν κατάλυμα εκεί κι έτσι εγώ πήρα τον δρόμο προς Τούρκου να δω τον φίλο, ήταν άλλωστε κοντά 170χλμ εθνικής οδού και σε 1μιση ώρα ήμουν στο ελληνικό εστιατόριο που είχε!

Αφού χτύπησα μια ξεγυρισμένη ποικιλία απο γύρο χοιρινό ήρθα στα ίσια μου! Η αλήθεια είναι πως είχαμε πεθυμήσει τον ελληνικό γύρο

Στην συνέχεια αφού έκλεισαν το μαγαζί μαζευτήκαμε σπίτι για χαλάρωση και κουβεντούλα για την ζωή εκεί αλλά και τις δυσκολίες που τους έκαναν να φύγουν απ την Ελλάδα...η ώρα πέρασε γρήγορα και το βράδυ έπεσα ξερός απ την όλη ταλαιπωρία μιας ημέρας που τα είχε όλα. Την επόμενη το πρωί θα ξυπνούσαμε και θα με ξεναγούσε στην πόλη

Τέλος 14ης ημέρας...
Attachments
-
42 bytes Προβολές: 0
-
42 bytes Προβολές: 0
Last edited by a moderator: