Ινδία ΙΝΔΙΑ - Η "Θεά" των Μικρών Πραγμάτων

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.428
Likes
7.805

Agra! Μπαίνοντας στην πόλη της Agra με τίποτα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι εδώ βρίσκεται ένα μεγαλοπρεπές μνημείο σαν το Taj Mahal...

Οι εικόνες παρόμοιες με αυτές που είχα δεί το ξημέρωμα... Κίνηση, φασαρία, κόρνες, ατελείωτα πλήθη ανθρώπων, κοπάδια βοδιών που κατευθύνονταν από τον βοσκό τους στον ποταμό για το καθημερινό τους πλύσιμο, βουνά ολόκληρα από σκουπίδια και πάνω τους να παίζουν παιδάκια και να ψάχνουν τροφή οι ιερές αγελάδες.
Τα μαγαζιά και τα σπίτια εκατέρωθεν του δρόμου έμοιαζαν μισοχτισμένα και μισογκρεμισμένα ταυτόχρονα.
Ένα στρώμα μαυρίλας κάλυπτε σπίτια, μαγαζιά, δρόμους και ανθρώπους, κάνοντας τα όλα (και όλους) να μοιάζουν σαν να μην έχουν πλυθεί ποτέ...
Οι δε Ινδοί να πηγαίνουν 10-10 μαζί... Ένας δούλευε και άλλοι 9 τον κοιτούσαν, ένας ήταν στο μαγαζί του και άλλοι 9 κάθονταν δίπλα του σε πλαστικές καρέκλες, ακόμα και όταν κάποιος έκανε την ανάγκη του –πάντα δημοσίως- το πιο πιθανό ήταν να υπάρχουν και μερικοί ακόμα δίπλα του.
Και πολύ ξάπλα... Ξάπλα στους δρόμους, ξάπλα πάνω σε μάντρες, ξάπλα σε στρώματα μέσα στα μαγαζιά... Μία επίσης χαρακτηριστική στάση ξεκούρασης για τους Ινδούς είναι να κάθονται σε πολύ βαθύ κάθισμα στηρίζοντας όλο τους το βάρος στα γόνατα (δοκίμασα να το κάνω και το βρήκα πολύ επώδυνο :)).
Η δε ατμόσφαιρα ήταν πολύ βαριά. Νόμιζα ότι έχει συννεφιά και θα βρέξει, ο οδηγός όμως μας ενημέρωσε ότι έτσι είναι πάντα στην Agra από την υπερβολική ατμοσφαιρική ρύπανση. Πραγματικά είχε τόσο νέφος που το έκοβες με το μαχαίρι.

14.30 και φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Έλεγχος στο αυτοκίνητο, στις βαλίτσες και σωματικός έλεγχος σε εμάς. “Μα τι γίνεται εδώ?” ρωτάμε. “Α! Δεν είναι τίποτα...τυπικός έλεγχος γιατί γίνονται φασαρίες ανάμεσα σε μουσουλμάνους και ινδουϊστές”. “A! Ωραία ... το πολύ πολύ να ζήσουμε και καμιά βομβιστική ενέργεια!”
Το ξενοδοχείο μετριότατο. Καθαρό μεν, αλλά παλιό, όχι καλά διατηρημένο και πολύ παρωχημένης αισθητικής. Γενικά, τα ξενοδοχεία στην Ινδία είναι μια πονεμένη ιστορία. Τα μεσαίας κατηγορίας (τα οποία επιλέξαμε εμείς) είναι απλά ανεκτά για να διανυκτερεύσεις και να κάνεις ένα μπάνιο. Αν θέλεις καλαίσθητο δωμάτιο, αίθουσες και χώρους, πρέπει να ξηλωθείς κανονικά.

Αφού τακτοποιήσαμε βαλιτσες και πήραμε μιαν ανάσα, ξανά κάτω στις 15.00 για να συναντήσουμε τον ξεναγό μας. Ο πρώτος ξεναγός μας ήταν μουσουλμάνος. Μεταξύ άλλων πήγαμε στο Agra Fort το οποίο είναι ένα άκρως εντυπωσιακό φρούριο και περιλαμβάνεται στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Έχει κτιστεί από τη δυναστεία των Mughal που ήταν περσικής (και ολίγον μογγολικής καταγωγής, παρά το όνομα) και όσον αφορά το θρήσκευμα: μουσουλμάνοι. Αυτό το τελευταίο ήταν και το έναυσμα για να προχωρήσει ο ξεναγός σε μία διάλεξη που ξεκίνησε από το πόσο σπουδαία ήταν η αρχιτεκτονική των mughal, συνέχισε εκθειάζοντας τους θησαυρούς που κληροδότησαν οι μουσουλμάνοι στην Ινδία (γεγονός) και κατέληξε στο πόσο πιο δίκαιη είναι η μουσουλμανική θρησκεία έναντι της ινδουϊστικής, αφού η δεύτερη χωρίζει τους ανθρώπους σε κάστες. Μας είπε επίσης, πώς ο Γκάντι αν και υπήρξε ένα είδος σούπερ-σταρ για εμάς τους δυτικούς, ουσιαστικά δεν υποστήριξε την κατάργηση των καστών, απλά την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ντάλιτς. Γι’ αυτό και για τους ντάλιτς, ο πραγματικός ήρωας και ηγέτης ήταν ο Αμπεντγκάρ (γεγονός και αυτό), ντάλιτ και ο ίδιος.

Εδώ να πώ για όσους ίσως να μην γνωρίζουν ότι ο ινδουϊσμός διακρίνει την κοινωνία σε 4 κάστες: στην (α) ανώτατατη κάστα των κληρικών-Βραχμάνων και ακολουθούν (β) η κάστα των Κσατρίγια- πολεμιστών (γ) η κάστα των Βασύγια-εμπόρων και (δ) η κάστα των Σούντρα- εργατών. Εκτός συστήματος καστών είναι οι ανέγγιχτοι ή ντάλιτς ή χαριζάν (όπως τους ονόμασε ο Γκάντι), η αξία των οποίων είναι ανύπαρκτη και θεωρούνται πιο ασήμαντοι και από τα ζώα.

Μετά από την ξενάγηση και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, καταλήξαμε σε ένα εστιατόριο, το Aria, όπου είχαμε και την πρώτη μας επαφή με την ινδική κουζίνα επί ινδικού εδάφους. Φάγαμε τα κάρυ μας, τα νάαν μας (ψωμιά), ήπιαμε τις δροσερές μας μπύρες -Kingfisher εννοείται- ακούγοντας τις τελευταίες επιτυχίες bollywood.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ύπνο μιας και το αυριανό εγερτήριο είχε προγραμματισθεί στις 05.00 ώστε να θαυμάσουμε το Taj Mahal με την ανατολή του ήλιου...
 

Attachments

Last edited:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωπα! Τι καλά! Μια ακόμη αφήγηση από την Ινδία! ΚΑι μάλιστα από τη Vario!
Θα σε παρακολουθώ από κοντά... στενός κορσές θα σου γίνω... αν καθυστερείς...
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ξερει κανεις αν στο cairo υπαρχει καρτοκινητο οικονομικο?
Μου αρεσε vario που ξεκινησες να μας γραφεις για την Ινδια.

Η ερωτηση σου ειναι λιγο ασχετη με το θεμα, θα μπορουσες να κανεις την ερωτηση σου σε ενα τοπικ που εχει θεμα το Καιρο και την Αιγυπτο γενικα. Απλα για να μην χαλασουμε την ιστορια της varioAthens.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Ξεκινάς τέλεια την ιστορία σου! Με πρακτικές πληροφορίες και έντονες περιγραφές! Και μάλιστα για έναν ονειρεμένο προορισμό για πολλούς από εμάς! Είμαι συντονισμένη και περιμένω τη συνέχεια!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ωραία η ιστορία σου, αλλά πιο πολύ μου άρεσε η φωτογραφία σου. Περιμένω τη συνέχεια και ακόμα πιο πολλές φωτογραφίες.
 
Μηνύματα
52
Likes
9
Η ερωτηση σου ειναι λιγο ασχετη με το θεμα, θα μπορουσες να κανεις την ερωτηση σου σε ενα τοπικ που εχει θεμα το Καιρο και την Αιγυπτο γενικα. Απλα για να μην χαλασουμε την ιστορια της varioAthens.
Θα προσπαθησω ευχαριστω
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Τι ωραια που ξενικησες!!!:clap::clap:
πεθαινω για Ινδια!!!:clap:
Τυχαιο?δεν νομιζω..:cool:
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Μας έλειψε η γεύση της "μάνας". Ακολουθούμε πιστά :india01:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
vario a.
περιμένω με ανυπομονησία την ιστορία σου.
Το πρώτο μέρος με προδιαθέτει να διαβάσω πολυ ενδιαφέροντα πράγματα για την χώρα που αγαπάω!
Η τιμή που αναφέρεις ειναι εκπληκτική υποθέτω περιλαμβανει και τα ξενοδοχεια..
Το ταξίδι αυτο το έχω κάνει με γκρούπ δυστυχώς το 2004.
Σίγουρα σήμερα θα μου κόστιζε τα μισά χρήματα και οι εντυπώσεις μου θα ήταν καλύτερες !
οταν γύρισα ειπα οτι θα ξαναπάω στα ίδια μέρη και θα το κάνω σύντομα έτσι οπως το θέλω ..
Το εντυπωσιακότερο είναι οτι ακόμα και ένα thumbnail μιας φωτογραφίας απο Ινδία φανερώνει την προέλευση της...ειναι η δύναμη και η ταυτοτητα του έντονου χρώματος!! απο χιλιόμετρο ξέρει κάποιος οτι εδώ υπάρχει..Ινδία!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.780
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom