Ινδία ΙΝΔΙΑ - Η "Θεά" των Μικρών Πραγμάτων

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.415
Likes
7.755

03.00 και καθώς το αεροσκάφος της Qatar προσεγγίζει το Δελχί, η κούραση, ως διά μαγείας, έχει εξαφανισθεί και όλες οι αισθήσεις είναι τεταμένες μην τυχόν και χάσουμε κάτι από αυτές τις πρώτες μαγικές στιγμές της προσγείωσης σε μια χώρα που στο μυαλό μας φαντάζει μαγική.

Μετά τα διαδικαστικά -αποσκευές, διαβατήρια και εφοδιασμός με ινδικό καρτοκινητό Airtel (φοβερή οικονομία: 10 μέρες καθημερινά τηλεφωνήματα σε Ελλάδα κόστισαν 10 ευρώ)- βγαίνουμε από το αεροδρόμιο και αναζητάμε τον οδηγό μας.
Το πρακτορείο που κλείσαμε είναι το Castle & King, το οποίο αποδείχτηκε επαγγελματικότατο, αξιόπιστο και συνεπέστατο σε ό,τι είχαμε συμφωνήσει και ακόμα παραπάνω (μέχρι και ρομαντικό δείπνο για 2 μας κέρασε σε κυριλέ εστιατόριο). Δουλεύει κυρίως με Αμερικανούς, Ισπανούς και Άγγλους, ήμαστε οι πρώτοι Έλληνες πελάτες και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι.
Το πρόγραμμα είχε ως εξής:
Agra- Fatehpur Sikri – Jaipur - Jodhpur - Udaipur – Varanasi – Delhi, στοίχισε 475 ευρώ/άτομο και περιελάμβανε: οδικές μεταφορές (συμπεριλαμβανομένων διοδίων, φόρων, καυσίμων κ.λ.π.), 4 εσωτερικές πτήσεις, διαθέσιμο αυτοκίνητο και οδηγό κάθε μέρα-όλη μέρα, έξοδα οδηγού, εμφιαλωμένα νερά σε όλο το ταξίδι, ελέφαντες στη Jaipur, jeep 4x4 στην Jodhpur για να επισκεφθούμε χωριά στην έρημο, boat cruise στην Udaipur, βάρκα στο Βαρανάσι, (μπορεί να ξεχνάω και κάτι) συν διαφορετικό αντιπρόσωπο/ξεναγό σε κάθε πόλη.
Αυτό το τελευταίο αποδείχθηκε και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ταξιδιού καθώς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από ινδουϊστές διαφόρων καστών μέχρι μουσουλμάνους και σιχ. Η δε συζήτηση με κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά, υπήρξε μία αποκάλυψη για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν και βιώνουν την καθημερινότητα και γενικότερα τη ζωή, όλες αυτές οι διαφορετικές κουλτούρες που απαρτίζουν την ινδική υποήπειρο.

05.15 και αφού πλέον έχουμε βρεί τον οδηγό μας, τον Saubas, ξεκινάμε κατευθείαν για Agra. Εγκαταλείπουμε την περιοχή του αεροδρομίου και το Δελχί και βλέπουμε τους πρώτους οικισμούς.
Η πρώτη εικόνα είναι σκόνη! Πολύ σκόνη! Σαν να έχουν κατεδαφιστεί πολυκατοικίες ολόκληρες δημιουργώντας απίστευτο νέφος σε σημείο που τα μαλλιά των ανθρώπων να είναι άσπρα και να μην μπορείς να διακρίνεις μέχρι το μπροστινό αυτοκίνητο.
Η δεύτερη εικόνα είναι τα παραπήγματα πλάϊ τους δρόμους. Πρόχειρες λυόμενες κατασκευές, καταυλισμοί ολόκληροι. Αν και ακόμα είναι νύχτα, η ζωή έχει ξεκινήσει για τα καλά μέσα και έξω από τα παραπήγματα. Άλλοι κοιμούνται, άλλοι μαγειρεύουν σε πρωτόγονα τσουκάλια πάνω σε πρόχειρες φωτιές, άλλοι πλένονται ρίχνοντας πάνω τους νερό από σκουριασμένα τσίγκινα δοχεία και άλλοι κάνουν την πρωϊνή τους ανάγκη... και όλα αυτά μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον, κάτω από την ίδια λυόμενη στέγη αλλά και στους δρόμους. Κανένα πρόβλημα, καμιά ντροπή.
Η τρίτη εικόνα είναι η χαώδης κίνηση στους δρόμους. Κόσμος πολύς, όχι απλά πολύς, άπειρος, ανακατεμένος με απαθείς αγελάδες, ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα που τρέχουν σαν τρελά και κορνάρουν σαν δαιμονισμένα.

Μετά απ' όλα αυτά, η αρχική εντύπωση που μου δόθηκε για την Ινδία είναι αυτή μιας χώρας που έχει πληγεί από κάποια φυσική καταστροφή.
Αλλιώς πώς να εξηγηθούν όλοι αυτοί οι πρόχειροι καταυλισμοί, η ατελείωτη σκόνη, ο υπερβολικός κόσμος στους δρόμους? Και όλα αυτά στις 05.00 το πρωί?

Ακούγοντας τα πνιχτά επιφωνήματά μου, ο οδηγός ανέλαβε να με ενημερώσει “these? Gypsy!” A! Είπα κι εγώ... Μόνο εδώ θα είναι έτσι! Αμ δε! Σε όσες πόλεις πήγαμε, αλλού περισσότερο-αλλού λιγότερο η ίδια κατάσταση.
Άνθρωποι πάμφτωχοι που ζουν σε ελεεινές συνθήκες πάνω στις κεντρικές οδικές αρτηρίες εκεί που σε άλλες χώρες θα έπρεπε να βρίσκονται όμορφα φαρδιά πεζοδρόμια με δέντρα. Και ο άπειρος κόσμος στους δρόμους, είναι εντέλει λογικό κι επόμενο όταν μιλάμε για τη 2η πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες να κρατήσoυμε τα βλέφαρά μας ανοιχτά, η κούραση μας πρόδωσε. Τα σύντομα υπνάκια, όμως, αποδείχτηκαν ευεργετικά κι έτσι όταν στις 14.00 φτάσαμε στην Agra, ήμαστε φρεκότατοι και έτοιμοι για εξερεύνηση...
 

Attachments

Last edited:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωπα! Τι καλά! Μια ακόμη αφήγηση από την Ινδία! ΚΑι μάλιστα από τη Vario!
Θα σε παρακολουθώ από κοντά... στενός κορσές θα σου γίνω... αν καθυστερείς...
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ξερει κανεις αν στο cairo υπαρχει καρτοκινητο οικονομικο?
Μου αρεσε vario που ξεκινησες να μας γραφεις για την Ινδια.

Η ερωτηση σου ειναι λιγο ασχετη με το θεμα, θα μπορουσες να κανεις την ερωτηση σου σε ενα τοπικ που εχει θεμα το Καιρο και την Αιγυπτο γενικα. Απλα για να μην χαλασουμε την ιστορια της varioAthens.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Ξεκινάς τέλεια την ιστορία σου! Με πρακτικές πληροφορίες και έντονες περιγραφές! Και μάλιστα για έναν ονειρεμένο προορισμό για πολλούς από εμάς! Είμαι συντονισμένη και περιμένω τη συνέχεια!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ωραία η ιστορία σου, αλλά πιο πολύ μου άρεσε η φωτογραφία σου. Περιμένω τη συνέχεια και ακόμα πιο πολλές φωτογραφίες.
 
Μηνύματα
52
Likes
9
Η ερωτηση σου ειναι λιγο ασχετη με το θεμα, θα μπορουσες να κανεις την ερωτηση σου σε ενα τοπικ που εχει θεμα το Καιρο και την Αιγυπτο γενικα. Απλα για να μην χαλασουμε την ιστορια της varioAthens.
Θα προσπαθησω ευχαριστω
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολος ο κόσμος
Τι ωραια που ξενικησες!!!:clap::clap:
πεθαινω για Ινδια!!!:clap:
Τυχαιο?δεν νομιζω..:cool:
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.800
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Μας έλειψε η γεύση της "μάνας". Ακολουθούμε πιστά :india01:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
vario a.
περιμένω με ανυπομονησία την ιστορία σου.
Το πρώτο μέρος με προδιαθέτει να διαβάσω πολυ ενδιαφέροντα πράγματα για την χώρα που αγαπάω!
Η τιμή που αναφέρεις ειναι εκπληκτική υποθέτω περιλαμβανει και τα ξενοδοχεια..
Το ταξίδι αυτο το έχω κάνει με γκρούπ δυστυχώς το 2004.
Σίγουρα σήμερα θα μου κόστιζε τα μισά χρήματα και οι εντυπώσεις μου θα ήταν καλύτερες !
οταν γύρισα ειπα οτι θα ξαναπάω στα ίδια μέρη και θα το κάνω σύντομα έτσι οπως το θέλω ..
Το εντυπωσιακότερο είναι οτι ακόμα και ένα thumbnail μιας φωτογραφίας απο Ινδία φανερώνει την προέλευση της...ειναι η δύναμη και η ταυτοτητα του έντονου χρώματος!! απο χιλιόμετρο ξέρει κάποιος οτι εδώ υπάρχει..Ινδία!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.569
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom