Ινδία ΙΝΔΙΑ - Η "Θεά" των Μικρών Πραγμάτων

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.986

Μετά την επίσκεψη στα χωριά των Bishnoi, αποχαιρετήσαμε την έρημο Ταρ και τον ξεναγό μας, αφήνοντάς του όλα τα ζαρζαβατικά που μας είχαν φιλέψει οι Bishnoi και πήραμε το δρόμο της επιστροφής προς τη Jodphur και το αεροδρόμιό της για να πετάξουμε για Udaipur.
Η πτήση με την Air India ήταν σύντομη και ξεκούραστη, μόλις 40΄ αντί των 6 ωρών που θα χρειαζόμασταν οδικώς.

Η Udaipur μας προϊδέασε θετικά ήδη από το αεροδρόμιο. Μικρό μεν, αλλά πολύ μοντέρνο και πεντακάθαρο. “Η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται” σκέφτηκα και πράγματι με το που μπήκαμε στο αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο, δεν μπορούσα να πιστέψω με αυτά που έβλεπα ότι βρισκόμουν στην Ινδία..... πολύ πράσινο, λιγότερο καυσαέριο, λιγότερη κίνηση και γενικώς πολύ πιο ήρεμοι ρυθμοί ζωής από αυτά που είχαμε συνηθίσει στην Ινδία. Οι λίμνες, δε, να διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι εξηγείται και η πλούσια βλάστηση.
Λόγω των λιμνών, η Udaipur ονομάζεται και City of Lakes.
H πιο γνωστή (και η πιο όμορφη - μέχρι και James Bond έχει γυριστεί εκεί) είναι η Lake Pichola και ακολουθεί η Fateh Sagar Lake.
Εμείς είχαμε κλείσει ξενοδοχείο στις όχθες της 2ης και δεν περιμέναμε και πολλά, αλλά ευτυχώς για πρώτη φορά σε αυτό το ταξίδι, μας έτυχε (επιτέλους) όμορφο ξενοδοχείο , με ωραίους χώρους, κήπους και μία τεράστια βεράντα που “έβλεπε” στη λίμνη.
Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο ήταν η ώρα του afternoon chai(αγγλικά κατάλοιπα γαρ). Το chai(και όχι tea) που συνηθίζουν οι Ινδοί, αντί του καφέ, όλες τις ώρες της ημέρας, είναι ουσιαστικά τσάϊ βρασμένο μαζί με κατσικίσιο γάλα. Καθίσαμε κι εμείς στην υπέροχη βεράντα και απολαύσαμε ένα φλυτζάνι chai masala συνοδεία γλυκισμάτων με μπαχαρικά (ναι, ναι!!! βάζουν μπαχαρικά ακόμα και στο τσάϊ και στα γλυκίσματα!!!).

Η πόλη αυτή προδιαθέτει τόσο πολύ τον επισκέπτη για χαλάρωση και ξεκούραση, ώστε εδώ για πρώτη φορά σε όλο το ταξίδι μπήκα στον πειρασμό και δοκίμασα το παραδοσιακό αγιουρβεδέζικο μασάζ. Όχι ότι είδα μεγάλη διαφορά από ένα οποιοδήποτε χαλαρωτικό μασάζ, αλλά αν βρίσκεσαι στη χώρα της Αγιουρβέδα, νομίζω ότι επιβάλλεται μία δοκιμή.

Η επόμενη μέρα περιελάμβανε επίσκεψη σε Παλάτια: το City Palace και το Jag Μandir Palace. Το 2ο βρίσκεται σε ένα νησάκι μέσα στην Lake Pichola. Εννοείται πώς πας με βάρκα κάνοντας και μία ωραιότατη βόλτα μέσα στη λίμνη. Φέτος μάλιστα που είχε και τους πιο καλούς μουσώνες εδώ και μία εικοσαετία, όπως μας είπαν, η λίμνη ήταν γεμάτη και έτσι όπως αντανακλούσε η καταπράσινη φύση γύρω της, έδινε στα νερά ένα υπέροχο σμαραγδί χρώμα.

Η Udaipur ήταν ίσως η μόνη πόλη απ? όσες πήγαμε στην Ινδία όπου μπορείς να απολαύσεις περίπατο χωρίς να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου :haha: (από μηχανάκια, αγελάδες κ.λ.π.)...Έτσι κι εμείς, περιπλανηθήκαμε με τις ώρες σε παζάρια και ναούς στην Παλιά Πόλη, η οποία μάλιστα ήταν στολισμένη και ακουγόταν δυνατά ινδική μουσική από μεγάφωνα που είχαν στηθεί για ένα πολυήμερο φεστιβάλ που γινόταν στην Udaipur.

Η παραμονή στην Udaipur έκλεισε με βραδυνό φαγητό στο Ambrai, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ένας δροσερός κήπος ακριβώς πάνω στην μία όχθη της Lake Pichola, χαμηλός φωτισμός από κεράκια και πανοραμική θέα της φωτισμένης πόλης... τα κατάφωτα παλάτια που δεσπόζουν γύρω-γύρω από τη λίμνη έμοιαζαν σα να αναδύονται μέσα από το νερό... Αν προσθέσεις και το πεντανόστιμο φαγητό που σερβίρει το εστιατόριο, τι άλλο να ζητήσει κανείς στην πιο ρομαντική πόλη του Rajasthan?

 

Attachments

Last edited:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωπα! Τι καλά! Μια ακόμη αφήγηση από την Ινδία! ΚΑι μάλιστα από τη Vario!
Θα σε παρακολουθώ από κοντά... στενός κορσές θα σου γίνω... αν καθυστερείς...
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ξερει κανεις αν στο cairo υπαρχει καρτοκινητο οικονομικο?
Μου αρεσε vario που ξεκινησες να μας γραφεις για την Ινδια.

Η ερωτηση σου ειναι λιγο ασχετη με το θεμα, θα μπορουσες να κανεις την ερωτηση σου σε ενα τοπικ που εχει θεμα το Καιρο και την Αιγυπτο γενικα. Απλα για να μην χαλασουμε την ιστορια της varioAthens.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ξεκινάς τέλεια την ιστορία σου! Με πρακτικές πληροφορίες και έντονες περιγραφές! Και μάλιστα για έναν ονειρεμένο προορισμό για πολλούς από εμάς! Είμαι συντονισμένη και περιμένω τη συνέχεια!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ωραία η ιστορία σου, αλλά πιο πολύ μου άρεσε η φωτογραφία σου. Περιμένω τη συνέχεια και ακόμα πιο πολλές φωτογραφίες.
 
Μηνύματα
52
Likes
9
Η ερωτηση σου ειναι λιγο ασχετη με το θεμα, θα μπορουσες να κανεις την ερωτηση σου σε ενα τοπικ που εχει θεμα το Καιρο και την Αιγυπτο γενικα. Απλα για να μην χαλασουμε την ιστορια της varioAthens.
Θα προσπαθησω ευχαριστω
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Τι ωραια που ξενικησες!!!:clap::clap:
πεθαινω για Ινδια!!!:clap:
Τυχαιο?δεν νομιζω..:cool:
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μας έλειψε η γεύση της "μάνας". Ακολουθούμε πιστά :india01:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
vario a.
περιμένω με ανυπομονησία την ιστορία σου.
Το πρώτο μέρος με προδιαθέτει να διαβάσω πολυ ενδιαφέροντα πράγματα για την χώρα που αγαπάω!
Η τιμή που αναφέρεις ειναι εκπληκτική υποθέτω περιλαμβανει και τα ξενοδοχεια..
Το ταξίδι αυτο το έχω κάνει με γκρούπ δυστυχώς το 2004.
Σίγουρα σήμερα θα μου κόστιζε τα μισά χρήματα και οι εντυπώσεις μου θα ήταν καλύτερες !
οταν γύρισα ειπα οτι θα ξαναπάω στα ίδια μέρη και θα το κάνω σύντομα έτσι οπως το θέλω ..
Το εντυπωσιακότερο είναι οτι ακόμα και ένα thumbnail μιας φωτογραφίας απο Ινδία φανερώνει την προέλευση της...ειναι η δύναμη και η ταυτοτητα του έντονου χρώματος!! απο χιλιόμετρο ξέρει κάποιος οτι εδώ υπάρχει..Ινδία!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.403
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom