Κομόρες Τανζανία Πάμε κάπου που δεν έχουμε πάει (Κομόρες-Τανζανία), μόνο μη κάτσουμε άλλο σπίτι…

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει

Κεφ.4: Moheli: αν οι τροπικοί παράδεισοι είχαν όνομα… (1η μέρα)

Υπό τους ήχους της γεννήτριας του ξενοδοχείου που διασφάλιζε ότι ως δυτικοί τουρίστες δεν θα στερηθούμε το αγαθόν του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πασαλειφθήκαμε με τα αντικουνουπικά και τρυπώσαμε κάτω από την κουνουπιέρα, αφεθήκαμε σ’ένα βαθύ ύπνο μετά την πολύωρη ταλαιπωρία.

Το επόμενο πρωί επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο του Moroni για την πτήση των Air Services Comores προς το νησί Moheli. Τα εισιτήρια είχαν ήδη εξασφαλιστεί, όμως στα χέρια μας δεν κρατούσαμε κάποια τεκμήρια αγοράς τους και μέχρι να φτάσουμε στο αεροδρόμιο… ουδέποτε μας παραδόθηκαν. Ως εκ θαύματος οι υπάλληλοι στο check in είχαν τη λίστα επιβατών και μετά από μια μακρά χειρόγραφη διαδικασία μας παρέδωσαν πλαστικές «boarding pass» χωρίς άλλες ενδείξεις, τις οποίες με τη σειρά μας επιστρέψαμε πριν την επιβίβαση. Οικολογικότατη λύση. Γιατί να χαλάς χαρτί για 19 επιβάτες; Σάμπως θα μας έχαναν στο μέτρημα;
To 19θέσιο τσέχικης κατασκευής αεροσκάφος (Let L-410 UVP για τους επαΐοντες) μας περίμενε στην πίστα με τους 2 ρώσους (!!) πιλότους του σε μια πτήση με πληρότητα 100%. Έκανα το σταυρό μου και χαριτολογώντας ρώτησα τους συνταξιδιώτες μου αν έχουν διεκπεραιώσει τα κληρονομικά τους, αποκαλύπτοντάς τους ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι στη μαύρη λίστα αερομεταφορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευτυχώς σκηνές υστερίας δεν εκτυλίχθηκαν και με περίσσεια χιούμορ και ενθουσιασμού επιβιβαστήκαμε.

afarm7.static.flickr.com_6114_6337054860_afd3dd52b7_b.jpg
Και όμως πετάξαμε...

Πλην εμού (με την θεσπέσια κορμοστασιά μου), στους επιβάτες περιλαμβανόταν κι ένας καλοντυμένος 2μετρος κομοριανός για τον οποίο οι κυρίες της παρέας εξέφρασαν πάραυτα αλλά συνωμοτικά τον θαυμασμό τους. Φινετσάτος, ευγενέστατος, κοσμοπολίτης και κοσμογυρισμένος ήταν συλλεκτικό δείγμα σε περιορισμένα αντίτυπα για κάθε γυναικεία φαντασίωση. Ευκαιρία βρήκα να αρχίσω τα πειράγματα… Οφείλω όμως εδώ να κάνω ένα γενικό σχόλιο, ότι η αφρικανο-ασιατο-αραβο-μαλγασική επιμειξία στις Κομόρες έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα ομορφιάς τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Η χαρά του οφθαλμόλουτρου.

Με τις ταμπέλες εντός αεροπλάνου στα ρωσικά και τα τσέχικα, αισθανόμουν σαν να πέταγα την εποχή του Σιδηρού Παραπετάσματος κι αναρωτήθηκα πόσες δεκαετίες το συγκεκριμένο αεροσκάφος διέσχιζε τους αιθέρες της Ανατολικής Ευρώπης πριν αναλάβει δράση καταμεσής του Ινδικού ωκεανού. Η πτήση ευτυχώς ήταν απρόσκοπτη και μετά από 20 λεπτά οι πρώτες εικόνες του Moheli αποκαλύπτονταν από τα παράθυρα του αεροπλάνου. Ο ενθουσιασμός μου ήταν άκρατος καθώς το τοπίο φαινόταν πολλά υποσχόμενο και συνάμα διαφορετικότερο από κείνο της Grand Comore. Άλλωστε το Moheli που είναι το μικρότερο της νησιωτικής αλυσίδας των Κομόρων, θεωρείται και το πιο…πρωτόγονο.

afarm7.static.flickr.com_6221_6337054572_6e468fd848_b.jpg
Οι πρώτες εικόνες του Moheli από το αεροπλάνο


Μετά την προσγείωση, οδεύοντας προς την έξοδο του λιλιπούτειου κτηρίου, μας υποδέχθηκαν 2 υγειονομικοί υπάλληλοι έτοιμοι να μας χαπακώσουν με ταμπλέτες κατά της ελονοσίας. Αν δεν παίρνετε ήδη κάποια εγκεκριμένη ανθελονοσιακή αγωγή (πχ Malarone) και αρνηθείτε να πιείτε το χάπι, στο Moheli δεν μπαίνετε, τελεία και παύλα, αγαπητοί συμφορουμίτες.
Εδώ δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι πριν μερικά χρόνια μια ομάδα κινέζων γιατρών, εφάρμοσε πιλοτικά ένα πρόγραμμα ανθελονοσιακής θεραπείας-προφύλαξης στο σύνολο του πληθυσμού του νησιού με συνδυασμό φαρμάκων εκ των οποίων το ένα έχει τη βάση της στη κινέζικη ιατρική. Τα αποτελέσματα θεωρούνται λαμπρά: εκεί που 70-80% των ασθενών έπασχαν από ελονοσία, τώρα δεν υπάρχει σχεδόν κανείς, ενώ τα επίπεδα φορείας του πλασμωδίου από 5-95% (ανάλογα με το χωριό) έπεσε στο <1%. Τώρα γιατί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αντιμετώπισε το εγχείρημα με σκεπτικισμό χωράει πολλή κουβέντα… (ο νοών νοείτο).

Μετά από μια σύντομη αναμονή για να εισπνεύσουμε το καρκίνο μας και να φωτογραφηθούμε μετά του σαγηνευτικού 2μετρου προς χάριν των κυριών του γκρουπ, φορτώσαμε τα μπαγκάζια μας στο βανάκι του ξενοδοχείου και ξεκινήσαμε με πρώτη στάση στη πρωτεύουσα του νησιού, το Fomboni. Ο συνοδός μας ανέλαβε να μας ξεναγήσει στη πόλη, που μάλλον σε μεγάλο χωριό παρέπεμπε περισσότερο.
Αρχικά κάναμε μια στάση στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας για να παραλάβουμε τα εισιτήρια επιστροφής. Άκαρπη προσπάθεια, μιας και το σύστημα εκεί λειτουργεί διαφορετικά. Σε ένα τετραδιάκι υπήρχε η λίστα με τα ονόματά μας γραμμένα με μολύβι, μερικά δε εξ’αυτών βάναυσα παραποιημένα (δεν τους τυχαίνουν έλληνες τουρίστες κάθε μέρα). Αφού τα διόρθωσα με γόμα και μολύβι (!), έλαβα την διαβεβαίωση ότι είμαστε καθόλα εντάξει για την προγραμματισμένη πτήση αναχώρησης. Confirmation Comorean style, όχι αστεία!

Το Fomboni στερείται παντελώς αξιοθέατων, ακόμα και μιας παλιάς αραβικής συνοικίας που θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός επισκέπτη. Η ατμόσφαιρα όμως στην οποία συντελούσε και το φυσικό περιβάλλον, μου δημιούργησαν μια χαλαρότητα και πιο χαρούμενη συνολική εντύπωση σε σχέση με το Moroni. Mια βόλτα πάνω κάτω στους χωμάτινους δρόμους εν μέσω αδιάφορων κτηρίων και η επίσκεψη θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν πηγαίναμε εκεί που χτυπά -πολύχρωμα- η εμπορική καρδιά της πόλης των 5,000 ψυχών. Την παραθαλάσσια υπαίθρια αγορά. Αυτή αποτελείται από μια αψιδωτή σκεπαστή τσιμεντένια κατασκευή απ’όπου ξεκινά μια σειρά από καλαμωτές κάτω από τις οποίες οι πωλητές στοιβάζονται πουλώντας τη πραμάτεια τους, κουτσομπολεύοντας ή ενίοτε ρίχνοντας κι έναν υπνάκο. Για μια ακόμα φορά η γυναίκες καλά κρατούν τα σκήπτρα στο εμπορικό γίγνεσθαι της περιοχής, τουλάχιστον στον τομέα των οπωροκηπευτικών.

afarm7.static.flickr.com_6043_6336299371_33a6cb80a0_b.jpg
Η αγορά στο Fomboni

Aφού διασχίσαμε οδικώς ένα σκουπιδότοπο όπου είχαν αναλάβει δράση εκκαθάρισης τα τετράποδα απορριμματοφόρα του νησιού, επισκεφθήκαμε τα ιχθυοπωλεία -με τα τεμαχισμένα ψάρια να έχουν καμιά ντουζίνα μύγες ανά τετραγωνικό εκατοστό κρέατος-, για να περάσουμε μέσω των πάγκων από μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης στα λαχανικά και τα φρούτα. Η φρενίτιδα του Moroni εδώ απουσίαζε. Ο συνοδός μας εξηγούσε κάθε είδους άγνωστο ζαρζαβατικό ή ρίζα, προκαλούσε τον οσφρητικό βλεννογόνο μας με ποικιλία από μυρωδιές λουλουδιών και βοτάνων, όμως εγώ είχα το χαβά μου, προσπαθώντας να ξεκλέψω φωτογραφικές στιγμές σε μια πανδαισία χρωμάτων. Πολύ διακριτικά, γιατί διάθεση να παριστάνουν τα φωτομοντέλα σίγουρα δεν είχαν οι ντόπιοι.

afarm7.static.flickr.com_6093_6336299247_5d0aa513fd_b.jpg

afarm7.static.flickr.com_6097_6336299537_c0fef496f9_b.jpg

Γυναίκες μέσα στα πολύχρωμα chiromani τους, μια έχει αλοίψει το πρόσωπό της με sandalwood πούδρα για ομορφιά και προστασία από τον ήλιο

Μετά την περιήγηση, ξεκινήσαμε το μακρύ δρόμο προς το ξενοδοχείο μας που βρισκόταν στο νότιο τμήμα του νησιού. Mιάμιση ώρα για μια απόσταση που ζήτημα είναι αν ξεπερνούσε τα 25χλμ. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Τρέχοντας με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες των 5 ως 45 χλμ την ώρα σ’ ένα στενό δρόμο, όπου κατά διαστήματα η άσφαλτος ήταν από ανύπαρκτη έως μόλις σημαινόμενη, ήταν μια πρόκληση ακεραιότητας για τις σπονδυλικές στήλες όλων μας. Το ανέκδοτο ήταν που κάποια στιγμή σταματήσαμε εντελώς, καθώς ο δρόμος μπροστά μπλόκαρε από δύο φορτηγά που δεν χωρούσαν να περάσουν. Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το αλυσοπρίονο και να κοπούν δέντρα για να απελευθερωθεί ο δρόμος και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα. Παρότι κουραστική, εντούτοις η διαδρομή μας αποζημίωσε. Αρχικά μας συντρόφευαν μυρωδιές από τα γαρύφαλλα που αποξεραίνονταν στους δρόμους. Κι όσο το αυτοκίνητο στέναζε στη ανωφέρεια τόσο εμείς βυθιζόμασταν σ’ένα όργιο τροπικής βλάστησης.

afarm7.static.flickr.com_6223_6337056606_aed7fe3deb_b.jpg
Αποξηραμένα γαρύφαλα στους δρόμους ανέδιδαν ένα υπέροχο άρωμα

afarm7.static.flickr.com_6112_6336299097_d3ff4451d9_b.jpg

afarm7.static.flickr.com_6019_6336299777_4e9198868e_b.jpg
Οργιώδες πράσινο και μικρές παραλίες μας συντρόφευαν στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο

Μισή περίπου ώρα πριν τον τελικό μας προορισμό κάναμε στάση, αφήνοντας από τα στόματά μας μια σειρά επιφωνημάτων στο αντίκρισμα της συστάδας των νησίδων που αποτελούν το Θαλάσσιο Πάρκο του Μoheli. Οι καταπράσινες κορφές τους ξεπηδούσαν μέσα από τη γαλήνια θάλασσα λουσμένες μέσα σε ένα υπέρλαμπρο φως. Μικρές χρυσαφένιες παραλίες στα νησάκια αλλά και στην ακτογραμμή του Moheli βυθίζονταν σε τυρκουάζ νερά. Λαχταρούσαμε να βρεθούμε εκεί, υπνωτισμένοι από τη μαγεία του τοπίου που σαν τραγούδι σειρήνων σε καλούσε να αναβαπτιστείς στο καταγάλανο Ινδικό ωκεανό ξεπλένοντας τη καταθλιπτική καθημερινότητα που μας κληροδοτήθηκε.

afarm7.static.flickr.com_6051_6337056874_29d0e68410_b.jpg
Το Θαλάσσιο Πάρκο του Moheli

Διασχίσαμε το κεντρικό δρόμο του χωριού με το κινεζοφέρνον όνομα Nioumachoi (προφέρεται Νιουμασουά) πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Μέσα σ’ένα οργιώδη κήπο από λουλούδια και φοινικιές καταλύσαμε στα bungalows. Μπορεί μεν το εσωτερικό να ήταν σπαρτιάτικο με πλείστα όσα προβλήματα (απουσία καθρέφτη σε ένα, καμένες λάμπες σε άλλα) αλλά το μικρό μπαλκονάκι κάτω από την καλαμένια σκεπή, μόλις μια ανάσα από τη παραλία, με τα λουλούδια να το πνίγουν και τις μικρές σαύρες να στήνουν ξέφρενο χορό ολούθε, ήταν πραγματική όαση χαλάρωσης.

afarm7.static.flickr.com_6239_6336300487_3cd9122c7b_b.jpg
Οι κήποι στο Laka Lodge

afarm7.static.flickr.com_6100_6337054740_d11ca67190_b.jpg
Tα bungalows


Με την θάλασσα να παφλάζει νωχελικά στην άμμο φλερτάροντας με τη λαχτάρα μας να τη χαρούμε, δεν χάσαμε χρόνο καθόλου. Οι βαλίτσες ανοίχθηκαν, βγήκαν τα μαγιό και σε χρόνο ρεκόρ όλη η ομάδα βρέθηκε να βυθίζεται αργά κι απολαυστικά στην αγκαλιά του ωκεανού.
Οι πρώτες εντυπώσεις από τη θερμοκρασία νερού στον Ινδικό ωκεανό ήταν ανάμεικτες. Αλλού το νερό ήταν ζεστό, αλλού κρύο και στο βυθό παγωμένο.

afarm7.static.flickr.com_6236_6336298737_9bed57256e_b.jpg
H μικρή παραλία του lodge

Με βαριά καρδιά την αποχωριστήκαμε προσωρινά για να γευματίσουμε στο εστιατόριο του lodge. Εξ’αρχής είχα προτιμήσει να έχουμε all inclusive παροχές στη διαμονή μας στο Moheli, κυρίως για να εξασφαλίσουμε τις προνομιακές τιμές (30?/άτομο/ημέρα) κι αφετέρου ποιος έψαχνε σ’ένα χωριό στα χαμένα εστιατόριο πιθανότατα αμφιβόλου υγιεινής. Τα κεφτεδάκια αλά IKEA συνοδευόμενα με ρύζι δεν ήταν και το καλύτερο γευστικό καλωσόρισμα, όμως με τη πείνα που είχαμε τα καταβροχθίσαμε, εξαφανίζοντας παράλληλα και όλες τις πεντανόστιμες μπανάνες που μας σέρβιραν. Αυτούς τους Έλληνες δεν είναι να τους ταΐζεις….

Το απόγευμα η ομάδα είχε ελεύθερο πρόγραμμα και οι τραβελστορίτες απαρνήθηκαν τη μεσημεριανή σιέστα, αποφασίζοντας να εξερευνήσουν τη παραλία του γειτονικού χωριού. Στον LP περιγραφόταν ως βρώμικη εντούτοις εμείς εκπλαγήκαμε τόσο από την κατάλευκη άμμο όσο και από τη σχετική απουσία σκουπιδιών δεδομένης της γειτνίασης με το χωριό. Με 2 αυτοσχέδια γήπεδα beach ποδοσφαίρου ήταν η απογευματινή αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών (το playstation μάλλον είναι άγνωστη λέξη).
Η παρουσία μας έγινε αμέσως αισθητή από την πιτσιρικαρία που διστακτικά στην αρχή αλλά με περισσό ενθουσιασμό στην συνέχεια αναλώθηκε σε παιχνίδι και θερμούς εναγκαλισμούς μαζί μας μπροστά στο φωτογραφικό φακό.

afarm7.static.flickr.com_6111_6337055930_69c6a64bf5_b.jpg
H παραλία του Nioumachoi

afarm7.static.flickr.com_6060_6337057244_99c95af070_b.jpg
Mικρή παραλία που χανόταν με την παλίρροια

afarm7.static.flickr.com_6091_6336298079_6cdbf757f0_b.jpg
Βγάζοντας τη βάρκα και .... μπανιάροντας το 4Χ4

afarm7.static.flickr.com_6223_6336297971_268124a384_b.jpg

Γελάσαμε, παίξαμε μπάλα, τραγουδήσαμε (τρόπος του λέγειν) κι εκεί συνειδητοποίησα με θλίψη την χαμένη παιδικότητα των σύγχρονων ελληνοπαίδων. Πήρα την άγουσα προς το μικρό λοφάκι πάνω από το lodge όπου είχε δημιουργηθεί ένα περίπτερο για να χαλαρώνεις και ν’απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα.

Η θέα ήταν μοναδική.

Από τη μια η παραλία του χωριού γεμάτη παιδόπουλα να επιδίδονται σε ντρίπλες αλά Μαραντόνα κι από την άλλη η γαλήνια παραλία του lodge μας να περιβάλλεται από ένα τοπίο ανόθευτης από ανθρώπινη παρέμβαση ομορφιάς με τα καταπράσινα βουνά, τις νησίδες του Θαλάσσιου Παρκου λουσμένα στο φως του ήλιου που βασίλευε σιγά σιγά προς τον αχανή ορίζοντα.

afarm7.static.flickr.com_6019_6337055572_07550ee828_b.jpg
Ποδόσφαιρο στη γειτονική παραλία του Nioumachoi

afarm7.static.flickr.com_6094_6336298233_12d1488738_b.jpg

afarm7.static.flickr.com_6214_6336298437_26982086c1_b.jpg
H θέα προς τη παραλία του lodge και τα βουνά

Για μια ακόμη φορά βουτήξαμε στα νερά απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με μόνους ήχους την φλυαρία των πουλιών.

Ο δίσκος του ήλιου έφτανε πια στη δύση του κι εγώ χάιδευα με το βλέμμα μου τις βουνοκορφές και τον ασάλευτο ωκεανό…. ανεπανάληπτες εικόνες ενός τροπικού παράδεισου όπως τον φανταζόμουν πάντα.
Ένοιωθα το χρόνο να έχει σταματήσει, πώς όλα αυτά που άφησα πίσω μου ήταν μια κακή ανάμνηση που ξέφτιζε, πως υπήρχε μόνο το εδώ, το τώρα κι εγώ ως τυχερός θνητός το βίωνα με όλες τις αισθήσεις μου. Γλιστρώντας στο νερό, αναγεννιόμουν ξανά μέσα στη φύση, μακαρίζοντας τον εαυτό μου για την εμμονή μου να φτάσω σ’αυτό το μακρινό νησί. Το δικό μου τροπικό παράδεισο.


afarm7.static.flickr.com_6112_6337057522_352164679b_b.jpg
Η παρέα μας κολυμπώντας στο ηλιοβασίλεμα (photo by travelogatos)


Δεν ξέρω αν τα λόγια μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα.

Φοβάμαι πως ακόμα κι οι φωτογραφίες φαντάζουν πολύ λίγες…


 

Attachments

Last edited:

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Εντάξει, έχουμε εξελιχθεί πάαααρα πολύ!

Ξεκινάμε ιστορίες πρίν το ταξίδι πλέον!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γάτος και γουρούνι σε ζούγκλες και βυθό :roll: Είμαι περίεργη να δω πως θα ταιριάξετε με την πανίδα της περιοχής :lol:
Τέλεια επιλογή για ταξίδι!! Περιμένω πολλές φωτο και παραλιορεπορτάζ έτσι?
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Εντάξει, έχουμε εξελιχθεί πάαααρα πολύ!
Ξεκινάμε ιστορίες πρίν το ταξίδι πλέον!!!
Έχουμε να γράψουμε πιο ζουμερά πράγματα μετά Αντώνη μου :)
Μη χάνουμε χρόνο!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Γάτος και γουρούνι σε ζούγκλες και βυθό :roll: Είμαι περίεργη να δω πως θα ταιριάξετε με την πανίδα της περιοχής :lol:
Τέλεια επιλογή για ταξίδι!! Περιμένω πολλές φωτο και παραλιορεπορτάζ έτσι?
Ειδικά για το τελευταίο σίγουρα μιας και το bungalow είναι μια ανάσα από τη παραλία.... και κατά τα φαινόμενα μόνο ένα γκρουπ τρελλαμένων ελλήνων θα έχει κάνει κατάληψη στη παραλία...
Ο γάτος αντε κολλάει, εγώ ως γουρούνι σε μουσουλμανική χώρα; :roll:
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Παιδιά, ψέμματα λέει το ροζ γουρούνι... δεν ενθουσιάστηκα...

....τρελλάθηκα από τη χαρά μου!!! (ψιλοτσίριαζα και δεν το πίστευα !!) :clap::clap::lol::lol:

Οταν μάλιστα μου έστειλε το παρακάτω τραγούδι (για να μπούμε και στο κλίμα του αναμενόμενου ταξιδιού μας),
κουνιόμουν στους ρυθμούς του (αχ !!)


Λοιπόν άρχισα και γω τις προετοιμασίες μου:

- μπρατσάκια για το κολύμπι
- τιγρέ νεγκλιζέ για τις νύχτες στο σαφάρι, (μιας και ο ρουχισμός μας εκεί
πρέπει να ακολουθεί τους φυσικούς χρωματισμούς )
- γόβες στιλέτο κροκό (εεε σε ζούγκλα θα πάμε)
- αντιηλιακό 120 SPF (μην μαυρίσω και άλλο και δεν με βλέπουν οι φίλοι μου)
- κουνουπιέρα φορητή (για τα κουνούπια και τις μύγες τσε τσε)
- λεμονάκια για τους αστακούς μας (τη ρίγανη θα την φέρει ο travelogatos)
- φακό (για την ανεύρεση της τουαλέτας το βράδυ στο σαφάρι )

... και συνεχίζω... (μέχρι τώρα το σακβουαγιάζ έχει φτάσει τα 28 κιλά :haha:)
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο γάτος αντε κολλάει, εγώ ως γουρούνι σε μουσουλμανική χώρα; :roll:
Μην ανησυχείς! Δε θα σε φάει κανείς! (ξέρεις παίζει ενα θεματάκι κανιβαλισμού αυτές τις ημε΄ρες στο Travelstories...)
Καλά να περάσετε! Που θα περάσετε δηλαδή!
Να πω οτι έχω σκάσει από τη ζήλεια μου λίγο είναι...
Πότε επιστρέφετε;
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μην ανησυχείς! Δε θα σε φάει κανείς! (ξέρεις παίζει ενα θεματάκι κανιβαλισμού αυτές τις ημε΄ρες στο Travelstories...)
Καλά να περάσετε! Που θα περάσετε δηλαδή!
Να πω οτι έχω σκάσει από τη ζήλεια μου λίγο είναι...
Πότε επιστρέφετε;
Βασικά είπα να εγκατασταθώ εκεί αν μου αρέσει, να τρώω ψαράκια ολημερίς και χυμούς ανανά και λιτσί αλλά η δουλειά μας καλεί πίσω , οπότε αν όλα πάνε κατ'ευχήν θα μας δείτε online στις 7 Νοεμβρη
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Αγαπώ HYDRONETTA!, Aγαπώ travelogato! Aγαπώ Malysa!
Kαι έχω σκάσει κι εγώ από την ζήλια μου!! Ποιος, που, πότε, γιατί!!!
Πωπωπω τι ωραίο ταξίδι θα είναι αυτο!!
 

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Βασικά είπα να εγκατασταθώ εκεί αν μου αρέσει, να τρώω ψαράκια ολημερίς και χυμούς ανανά και λιτσί αλλά η δουλειά μας καλεί πίσω , οπότε αν όλα πάνε κατ'ευχήν θα μας δείτε online στις 7 Νοεμβρη
Nα εγκατασταθεις,να εγκατασταθεις!!!!!
Και θα ρθω κι εγω να εγκατασταθω...λιγο πιο περα,σε αλλη καλυβα....να ανταλλαζουμε και βιζιτες βρε αδελφε!!!!!
Να περασετε ξενοιαστα,να φατε ολους τους αστακους,να τεντωθητε στις αιωρες,να...να...να...και αφηστε με εμενα εδω να βριζω χειροτερα απο λιμενεργατης!!!!!1
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Τωρα να πω οτι εχω σκασει - οχι απο ζηλεια, αλλα που δεν μπορω να παω προς το παρον. Αντε να δουμε τι θα γινει τους επομενους μηνες.

Παντως ειναι ενας εκπληκτικος συνδυασμος (στη κορυφη της places to visit λιστας μου) που το σχεδιαζω καιρο τωρα, μαζι με Σερενγκετι βεβαια.

Αναμενουμε εναγωνιως λεπτομεριες οταν με το καλο γυρισετε.

ΥΓ1: Αν μαθετε τιποτα για ημερισιες εκδρομες για ψαρεμα γραφτε σχετικα.

ΥΓ: Αυτο με τους αστακους με εχει στειλει!
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Αγαπώ HYDRONETTA!, Aγαπώ travelogato! Aγαπώ Malysa!
Kαι έχω σκάσει κι εγώ από την ζήλια μου!! Ποιος, που, πότε, γιατί!!!
Πωπωπω τι ωραίο ταξίδι θα είναι αυτο!!
Εγώ βλέπω τη θετική πλευρά:

Αυτοί έχουνε σκάσει που δεν είμαστε μαζί! :bleh::haha::bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.161
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom