Κομόρες Τανζανία Πάμε κάπου που δεν έχουμε πάει (Κομόρες-Τανζανία), μόνο μη κάτσουμε άλλο σπίτι…

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει

Κεφ.1: Μαθήματα ταξιδιωτικής μικροβιολογίας

Ακόμα το βιολογικό μου ρολόι δεν είχε ξεπεράσει την αναστάτωση που του είχαν προκαλέσει οι λευκές νύχτες της Νορβηγίας…
Το ταξιδιωτικό μικρόβιο pleonexius travelensis άρχισε πάλι να πολλαπλασιάζεται εντός μου κι η νορβηγική αντιβίωση αποδεικνυόταν ανεπαρκής, με μικρή διάρκεια δράσης. To δε αντιβιόγραμμα έδειξε, ότι το συγκεκριμένο μικρόβιο είναι της οικογένειας των μπιχλοειδών (bichloides spp) και οι αποστειρωμένες σκανδιναβικές διακοπές είχαν ελάχιστη ανασταλτική δράση πάνω του. Χρειαζόταν να οργανωθεί ένα εξωτικό φθινοπωρινό ταξίδι για να αποκατασταθεί η ισορροπία του ανοσοποιητικού μου.

Με το ζιζάνιο να με κατατρώει λοιπόν, κάπως έτσι άρχισαν οι διαπραγματεύσεις:

Αν είναι να πάμε κάπου το φθινόπωρο, εγώ θέλω να πάω στο Βαρανάσι» μου δήλωσε ευθαρσώς ο φίλος και συνταξιδιώτης travelogatos προτάσσοντας τις γεωγραφικές συντεταγμένες της επόμενης εξόρμησης.

«Μήπως με ολίγον Νεπάλ, που μου λείπει από το χάρτη;» συμπλήρωσα (ως αρκετό Νεπάλ όπως σκεφτόταν το σατανικό μου μυαλό)

«Είπα και ελάλησα. Βασικά Βαρανάσι, τα υπόλοιπα τα βλέπουμε» ανταπάντησε ορθά κοφτά.

Όμως ο σοφός λαός λέει: «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Στο βάθος του διαστροφικού μου εγκεφάλου περίεργοι προορισμοί σήκωναν δειλά το χεράκι τους ως εναλλακτικοί υποψήφιοι. Με το ένα μάτι στην Ινδία και το άλλο στον υπόλοιπο κόσμο, κατάντησα αλλήθωρος κι απέκτησα ιλίγγους.

Ένας απ’αυτούς ήταν οι ολίγον μακρινές, οι περισσότερον άγνωστες κι οι παντελώς μη τουριστικές Κομόρες (ή Κομόρος αν προτιμάτε επί το αγγλοσαξoνικότερον). Λίγα χρόνια τώρα αυτά τα μικρά νησιά, στο θαλάσσιο στενό της Μοζαμβίκης, άνωθεν της Μαδαγασκάρης μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον. Γιατί; Άγνωστο. Αδυνατώ να το τεκμηριώσω επαρκώς. Ίσως η έλλειψη επαρκών πληροφοριών στο διαδίκτυο να ήταν η πρόκληση. Ποτέ όμως δεν ήταν προτεραιότητα, γιατί η γεωγραφική απομόνωσή τους σήμαινε αυτόματα περιορισμένη αλλά κυρίως πανάκριβη αεροπορική επικοινωνία. Με διάφορους συνδυασμούς θα χρειαζόμουνα αρκετά πάνω από 1000 ευρώ για να φτάσω εκεί. Και ομολογώ ότι αρνιόμουν να τα διαθέσω.

awww.worldatlas.com_webimage_countrys_africa_kmafrica.gif

Ώσπου καταμεσίς του καλοκαιριού, εκεί που σέρφαρα στο διαδίκτυο, πέφτω πάνω σε μια ανακοίνωση: «Η αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας Precision Air εγκαινιάζει από την 1η Ιουλίου 2011 τη σύνδεση του Dar Es Salaam με τις Κομόρες, με 3 πτήσεις ανά εβδομάδα, σε τιμές άκρως ανταγωνιστικές».

Το φρύδι ανασηκώθηκε συνοδευόμενο με χλιμίντρισμα δηλωτικό άκρατης περιέργειας.
Φωτιά πήρε το site της Precision air και σε λίγο η απάντηση μου δόθηκε στην οθόνη του υπολογιστή. Μόλις 162 ευρώ (R/T)! Αναρρίγησα και οι κόρες των ματιών μου διαστάλθηκαν.
Αμέσως έψαξα για εισιτήρια Αθήνα – Dar Es Salaam: 500 ευρώ με την Egyptair. Δεν πέταξα και τη σκούφια μου για την εταιρεία, όμως οι πτήσεις μπορούσαν να συνδυαστούν άψογα χρονικά και το κυριότερο, θα βρισκόμουν στις Κομόρες με τα μισά σχεδόν λεφτά απ’ότι ήθελα μόλις πριν ένα-δύο μήνες. Τσέκαρα καλού κακού και την ασφάλεια πτήσεων της άγνωστης ως τότε Precision air κι αναπόφευκτα οι ταπεινές Κομόρες έγιναν πια εμμονή.
Η Ινδία με το Νεπάλ άρχισαν πια να ξεθωριάζουν…

Το πρόβλημα: πώς χρυσώνουμε το χάπι τώρα στον συνταξιδιώτη μου που ονειρευόταν να κάνει βαρκάδα στο Γάγγη;;;

«Σου είπα; (με ύφος :roll:)
Βρήκα μια τρομερή (;!) προσφορά για… (ψιθυριστά) Κομόρες και λέω να την αξιοποιήσω για το φθινόπωρο!»

«Κομο τι;»

«Κομόρες»

«Όπως λέμε Αζόρες»

«Όχι. Εκεί έχει αναλάβει δράση άλλη τραβλεστορική ομάδα. Ουδεμία γεωγραφικώς σχέση σε διαβεβαιώνω. Είναι κάτι υπέροχα (;!) τροπικά νησάκια στον Ινδικό. Ξέρεις σκηνικό με παραλίες, κοκοφοίνικες, αλλά με την απαραίτητη δόση παρακμής και μπίχλας»

«Give me a break. Και το Βαρανάσι;»

«Λες να φύγει από την Ινδία; Άσε, το προγραμματίζουμε γι’αργότερα. Πάντως εγώ είμαι αποφασισμένος να πάω για να μη χάσω την ευκαιρία. Αν θες ακολουθείς, άσε που μπορούμε να το συνδυάσουμε και μ’ένα μίνι σαφάρι στη Τανζανία. Πετάμε που πετάμε Dar Es Salaam. Δύο σ’ένα».

Μ’ ένα κράμα από υπερφίαλο δέλεαρ και παρακάλια, οι αντιστάσεις κάμφθηκαν και τελικά γάτος και γουρούνι αποφάσισαν να μπιχλοδιακοπεύσουν στις Κομόρες με ολίγη Τανζανία τέλη Οκτώβρη.

Μόνο που το συγκεκριμένο μικρόβιο δεν χρειάστηκε και πολύ για να προσβάλει και την φίλη τραβελστορίτισα malysa. Πάνω σε μια κουβέντα για τα επικείμενα ταξιδιωτικά μου σχέδια της εκμυστηρεύτηκα τα πλάνα μου. Αφού σέρφαρε στο διαδίκτυο για να έχει προσλαμβανόμενες εικόνες, εξεδήλωσε τραγουδιστά τον ενθουσιασμό της για τον προορισμό:

"…θέλω βόλτες, ταξίδια, γλυκά, φαγητά, να ξαπλώσουμε μπρούμυτα στην αμμουδιά…"

"Θα τα κάνεις malysa μου!"

" …θέλω στη παραλία ν’ανάψω φωτιά, κολύμπι ωρών στα ρηχά ή στα βαθειά…"

"Ανάμεσα σε κοράλια, αντάμα με δελφίνια και φάλαινες malysa μου!" -

"…θέλω να μαυρίσω και να μείνω έτσι πάντα, με τον Enrique Iglesias να χορέψω λαμπάντα…" (*)

"Εκτρέπεσαι malysa μου, o τελευταίος στίχος του τραγουδιού είναι… off topic! Λοιπόν έλα, στην Egyptair ανέβα, πάμε Κομόρες με μια ρόδα…"

Με τη malysa ξεχυθήκαμε στο διαδίκτυο προσπαθώντας να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να καταρτίσουμε το πρόγραμμα του ταξιδιού. Ο δε travelogatos την άραξε στη μπαλκόνι νιαουρίζοντας παραπονεμένα για το Βαρανάσι που του είχα τάξει αλλά δεν θα έβλεπε ακόμα.

Oργάνωση

Το να προσπαθείς να σχεδιάσεις ταξίδι σ’ένα τέτοιο προορισμό όπου οι πληροφορίες για τις τουριστικές υποδομές είναι ελάχιστες, είναι πρόκληση. Ενίοτε έμοιαζε σαν πορεία στο σκοτάδι διότι γαλλομαθής ουδείς εξ’ημών είναι και οι περισσότερες ιστοσελίδες που μας παρέπεμπαν ήταν στην γαλλική (δούλεψε πυρετωδώς το google translate).

Συναποφασίσαμε να περάσουμε μια χαλαρή βδομάδα στα 2 από τα 3 νησιά των Κομόρων (Grand Comore & στο μικροσκοπικό πρωτόγονο Moheli). Στο τελευταίο που θα μέναμε και τις περισσότερες μέρες, η διαμονή κλείστηκε στο μοναδικό 3στερο ξενοδοχείο του νησιού, το Laka Lodge, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του ακριβώς απέναντι από το θαλάσσιο πάρκο. Το επιλέξαμε διότι, αφενός είχε σε προσφορά τα bungalows με πλήρη διατροφή (στην τιμή των …30 ευρώ/άτομο +4 ευρώ αν κατασπαράζαμε και φρεσκοψαρεμένους αστακούς!), αφετέρου οργανώνει ποικιλία δραστηριοτήτων: snorkeling, πεζοπορίες στο τροπικό δάσος κλπ κλπ που θα τα αναλύσω άμα τη επιστροφή.
Η επιλογή απεδείχθη σωτήρια διότι ο αγγλομαθής εν Ευρώπη εδρεύων υπεύθυνος κρατήσεων, μας οργάνωσε επίσης τη διαμονή στην Grand Comore, καθώς και τις εσωτερικές πτήσεις μεταξύ των νησιών (με την EU banned, Air Services Comores!). H επικοινωνία μέσω e-mail ήταν πάντα άμεση και οι προτάσεις του πολύ χρήσιμες.

Για την δε Τανζανία (που ήταν …παρελκόμενη) προσανατολιστήκαμε σε 3ήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Selous καθώς η αρχική σκέψη για το Serengeti απορρίφθηκε λόγω χρόνου και κόστους.
Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο καταλήξαμε στο οικονομικότερο κατάλυμα του πάρκου, το Selous River Camp. H φιλικότατη υπεύθυνη του camp, μας οργάνωσε ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα all inclusive όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Tις 3 μέρες που μας απέμεναν είπαμε να τις περάσουμε στην Ζανζιβάρη, ως παρηγοριά για τον ταξιδιωτικά προδομένο travelogato, αν κι η επιλογή αυτή ανέβαζε το συνολικό κόστος του ταξιδιού. Επιλέξαμε να μείνουμε εντός της πρωτεύουσας Stonetown που είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO κι όχι σε κάποιο από τα πανάκριβα resorts. To Coffee House Zanzibar ήταν η “boutique” επιλογή με καλές κριτικές στο διαδίκτυο, αν και όχι τόσο οικονομική τελικά (χρειαζόμασταν και λίγη καλοπέραση μετά το σαφάρι).

Όμως το μικρόβιο των Κομόρων (bichloides comoriensis) απεδείχθη υψηλής μολυσματικότητας.
Από κοντά μια φίλη εξεδήλωσε την επιθυμία της να ενταχθεί στη συντροφιά μας. Κι έτσι οι 3 ταξιδιώτες γίναν 4. Για ν’αυγατίσουν σε ελάχιστο χρόνο σε 6 και τέλος σε 7!! (έπρεπε να ζητήσω ποσοστά από τον ΚΟΤ- Κομοριανό Οργανισμό Τουρισμού).

Σαν μην έφτανε αυτό… Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το safari camp μας στο πάρκο Selous, τα νέα του επικείμενου ταξιδιού πέρασαν τα σύνορα της μικρής μας χώρας, πέταξαν στη μακρινή σαβάνα κι έφτασαν ταχύτατα στ’αυτιά των άγριων ζώων. Αποκλειστική δε επιτόπια ανταπόκριση αποκαλύπτει του λόγου το αληθές:



Αυτό το ταξίδι σχεδιάστηκε να έχει λίγο απ’όλα και μερικά απ’όσα δεν είχαμε ως τώρα δοκιμάσει: χαλάρωση αλλά και trekking & snorkeling… λιοντάρια αλλά και φάλαινες…. μπίχλα αλλά και χλίδα (με υποσχόμενες αστακοκατανύξεις και… privé πτήσεις!!!) :clap:

Η αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι άρχισε συμφορουμίτες μου.

Στο πνεύμα των ετοιμασιών του ταξιδιού και σε πείσμα των χαλεπών καιρών, ο travelogatos ξεκίνησε το τραγουδιστό νιαούρισμά του:

Πήρα θαλάσσιο στρώμα,
δυο τρία μαγιώ ακόμα
μπρατσάκια και πετσέτες σ’ωραίο χρώμα
άμα θες έχω και βατραχοπέδιλα ακόμα… (*)


Κaribu Κομόρες!

Hakuna matata Τανζανία!

Φύγαμε! (η συνέχεια στην οθόνη σας…)


(*) Τις ευχαριστίες μου στη στιχουργό Ελένη Μηλιώκα για την έμπνευση... κι ας μην πηγαίνουμε στη Χαβάη…
ΥΓ. Ο travelogatos όντως έχει πακετάρει τα βατραχοπέδιλά του!!! :haha:


IMG_2543.JPG


 

Attachments

Last edited:

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Εντάξει, έχουμε εξελιχθεί πάαααρα πολύ!

Ξεκινάμε ιστορίες πρίν το ταξίδι πλέον!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Γάτος και γουρούνι σε ζούγκλες και βυθό :roll: Είμαι περίεργη να δω πως θα ταιριάξετε με την πανίδα της περιοχής :lol:
Τέλεια επιλογή για ταξίδι!! Περιμένω πολλές φωτο και παραλιορεπορτάζ έτσι?
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Εντάξει, έχουμε εξελιχθεί πάαααρα πολύ!
Ξεκινάμε ιστορίες πρίν το ταξίδι πλέον!!!
Έχουμε να γράψουμε πιο ζουμερά πράγματα μετά Αντώνη μου :)
Μη χάνουμε χρόνο!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Γάτος και γουρούνι σε ζούγκλες και βυθό :roll: Είμαι περίεργη να δω πως θα ταιριάξετε με την πανίδα της περιοχής :lol:
Τέλεια επιλογή για ταξίδι!! Περιμένω πολλές φωτο και παραλιορεπορτάζ έτσι?
Ειδικά για το τελευταίο σίγουρα μιας και το bungalow είναι μια ανάσα από τη παραλία.... και κατά τα φαινόμενα μόνο ένα γκρουπ τρελλαμένων ελλήνων θα έχει κάνει κατάληψη στη παραλία...
Ο γάτος αντε κολλάει, εγώ ως γουρούνι σε μουσουλμανική χώρα; :roll:
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.046
Likes
1.825
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
3η βραχονησίδα αριστερά
Παιδιά, ψέμματα λέει το ροζ γουρούνι... δεν ενθουσιάστηκα...

....τρελλάθηκα από τη χαρά μου!!! (ψιλοτσίριαζα και δεν το πίστευα !!) :clap::clap::lol::lol:

Οταν μάλιστα μου έστειλε το παρακάτω τραγούδι (για να μπούμε και στο κλίμα του αναμενόμενου ταξιδιού μας),
κουνιόμουν στους ρυθμούς του (αχ !!)


Λοιπόν άρχισα και γω τις προετοιμασίες μου:

- μπρατσάκια για το κολύμπι
- τιγρέ νεγκλιζέ για τις νύχτες στο σαφάρι, (μιας και ο ρουχισμός μας εκεί
πρέπει να ακολουθεί τους φυσικούς χρωματισμούς )
- γόβες στιλέτο κροκό (εεε σε ζούγκλα θα πάμε)
- αντιηλιακό 120 SPF (μην μαυρίσω και άλλο και δεν με βλέπουν οι φίλοι μου)
- κουνουπιέρα φορητή (για τα κουνούπια και τις μύγες τσε τσε)
- λεμονάκια για τους αστακούς μας (τη ρίγανη θα την φέρει ο travelogatos)
- φακό (για την ανεύρεση της τουαλέτας το βράδυ στο σαφάρι )

... και συνεχίζω... (μέχρι τώρα το σακβουαγιάζ έχει φτάσει τα 28 κιλά :haha:)
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο γάτος αντε κολλάει, εγώ ως γουρούνι σε μουσουλμανική χώρα; :roll:
Μην ανησυχείς! Δε θα σε φάει κανείς! (ξέρεις παίζει ενα θεματάκι κανιβαλισμού αυτές τις ημε΄ρες στο Travelstories...)
Καλά να περάσετε! Που θα περάσετε δηλαδή!
Να πω οτι έχω σκάσει από τη ζήλεια μου λίγο είναι...
Πότε επιστρέφετε;
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Μην ανησυχείς! Δε θα σε φάει κανείς! (ξέρεις παίζει ενα θεματάκι κανιβαλισμού αυτές τις ημε΄ρες στο Travelstories...)
Καλά να περάσετε! Που θα περάσετε δηλαδή!
Να πω οτι έχω σκάσει από τη ζήλεια μου λίγο είναι...
Πότε επιστρέφετε;
Βασικά είπα να εγκατασταθώ εκεί αν μου αρέσει, να τρώω ψαράκια ολημερίς και χυμούς ανανά και λιτσί αλλά η δουλειά μας καλεί πίσω , οπότε αν όλα πάνε κατ'ευχήν θα μας δείτε online στις 7 Νοεμβρη
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Αγαπώ HYDRONETTA!, Aγαπώ travelogato! Aγαπώ Malysa!
Kαι έχω σκάσει κι εγώ από την ζήλια μου!! Ποιος, που, πότε, γιατί!!!
Πωπωπω τι ωραίο ταξίδι θα είναι αυτο!!
 

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αγιο Ορος
Βασικά είπα να εγκατασταθώ εκεί αν μου αρέσει, να τρώω ψαράκια ολημερίς και χυμούς ανανά και λιτσί αλλά η δουλειά μας καλεί πίσω , οπότε αν όλα πάνε κατ'ευχήν θα μας δείτε online στις 7 Νοεμβρη
Nα εγκατασταθεις,να εγκατασταθεις!!!!!
Και θα ρθω κι εγω να εγκατασταθω...λιγο πιο περα,σε αλλη καλυβα....να ανταλλαζουμε και βιζιτες βρε αδελφε!!!!!
Να περασετε ξενοιαστα,να φατε ολους τους αστακους,να τεντωθητε στις αιωρες,να...να...να...και αφηστε με εμενα εδω να βριζω χειροτερα απο λιμενεργατης!!!!!1
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολλα...
Τωρα να πω οτι εχω σκασει - οχι απο ζηλεια, αλλα που δεν μπορω να παω προς το παρον. Αντε να δουμε τι θα γινει τους επομενους μηνες.

Παντως ειναι ενας εκπληκτικος συνδυασμος (στη κορυφη της places to visit λιστας μου) που το σχεδιαζω καιρο τωρα, μαζι με Σερενγκετι βεβαια.

Αναμενουμε εναγωνιως λεπτομεριες οταν με το καλο γυρισετε.

ΥΓ1: Αν μαθετε τιποτα για ημερισιες εκδρομες για ψαρεμα γραφτε σχετικα.

ΥΓ: Αυτο με τους αστακους με εχει στειλει!
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Αγαπώ HYDRONETTA!, Aγαπώ travelogato! Aγαπώ Malysa!
Kαι έχω σκάσει κι εγώ από την ζήλια μου!! Ποιος, που, πότε, γιατί!!!
Πωπωπω τι ωραίο ταξίδι θα είναι αυτο!!
Εγώ βλέπω τη θετική πλευρά:

Αυτοί έχουνε σκάσει που δεν είμαστε μαζί! :bleh::haha::bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.714
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom