• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Βιετνάμ Σιγκαπούρη Ένα ταξίδι ξεκινάει...

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα

Ημέρα 8η: Αναχώρηση για Huế

Πρωί πρωί ήρθε να μας πάρει ο οδηγός μας με το αυτοκίνητό του για την Huế με ενδιάμεσες στάσεις.

Η πρώτη μεγάλη στάση είναι τα Μαρμάρινα Όρη, τα οποία είναι ένα σύμπλεγμα πέντε μαρμάρινων και ασβεστολιθικών λόφων που βρίσκονται στην περιοχή Ngũ Hành Sơn, νότια της πόλης Da Nang στο Βιετνάμ. Τα πέντε βουνά έχουν πάρει το όνομά τους από τα πέντε στοιχεία: Kim (μέταλλο), Thủy (νερό), Mộc (ξύλο), Hỏa (φωτιά) και Thổ (γη). Θα μπορούσε να πει κάποιος οτι είναι τα Μετέωρα του Βιετνάμ. Επισκευτήκαμε το βουνό του Νερού.

Κάναμε μια φιλότιμη προσπάθεια να επισκεφτούμε οτι μπορούσαμε αλλά μάλλον χάσαμε μια σπηλιά. Ας μείνει και κάτι για την επόμενη φορά.

DSC_0001.JPG

DSC_0004.JPG

Παγόδες, παγόδες και πάλι παγόδες με τον χοντρούλη Βούδα.

DSC_0005.JPG

Αυτό φέρνει σε κάτι από την φάτνη των χριστιανών.

DSC_0014.JPG

DSC_0015.JPG

DSC_0022.JPG

DSC_0033.JPG

DSC_0035.JPG

DSC_0037.JPG

DSC_0039.JPG

DSC_0042.JPG

DSC_0043.JPG

DSC_0045.JPG

DSC_0046.JPG

Ευτυχισμένος θεούλης...

DSC_0047.JPG

Επόμενη στάση το βουνό Hải Vân όπου βρίσκεται ένα στρατιωτικό οχυρωματικό έργο της δυναστείας των Minh Mang (1826). Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ομιχλώδης και υγρός. Πραγματικά ένα κάστρο μέσα στα σύννεφα.

DSC_0056.JPG

DSC_0059.JPG

DSC_0062.JPG

Κατεβαίνουμε το βουνό πηγαίνοντας προς την λιμνοθάλασσα Lăng Cô όπου και ήπιαμε έναν υπέροχο αλατισμένο καφέ.

DSC_0065.JPG

DSC_0067.JPG

DSC_0069.JPG

DSC_0072.JPG

DSC_0074.JPG

DSC_0084.JPG

Αυτή ήταν η τελευταία στάση μας. Φύγαμε κατευθείαν για την Huế και το ξενοδοχείο.
Εδώ τελειώνει η περιγραφή της ημέρας γιατί με 38.8 δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Ευτυχώς τα διάφορα τεστ ήταν αρνητικά.

IMG_8251.jpeg

Οπότε ακολούθησε ύπνος 17 ωρών...

Last edited by a moderator:

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ημέρα 0, Αναχώρηση

image2.jpeg

Η πολυπόθητη ημέρα της αναχώρησης έφτασε κι εμείς είμαστε ήδη στο El. Venizelos.
Ερώτηση στην υπάλληλο του check-in: που είναι ο κόσμος, γιατί είμαστε μόνοι μας; Απάντηση: γιατί είναι νωρίς. Πράγματι φτάσαμε τόσο νωρίς (δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης) που δίπλα μας πέρασε για έλεγχο το πλήρωμα καμπίνας της πτήσης μας. Με τις μαύρες και κίτρινες στολές έμοιαζαν με παίκτες κάποιας ομάδας της AEK (μικρόσωμης ομάδας).
Και τελικά θα φύγουμε και μια ώρα αργότερα γιατί καθυστερεί η πτήση από Βερολίνο. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ την πτήση μας και η καθυστέρηση από μισή μέχρι μιάμιση ώρα είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

image0.jpeg

Με εξωτερική θερμοκρασία αεροδρομίου 20° C θα αφήσουμε σε λίγο την Αθήνα για ... άλλα μέρη, εξωτικά και πιο ζεστά.
Με δεδομένο οτι είναι το πρώτο μας πολύωρο ταξίδι με αεροπλάνο, αναρωτιόμαστε πως θα είναι.

Η συνέχεια αύριο.

Last edited:

paykopete

Member
Ελπιζω να βοηθησαμε αρκετα! Να περασετε τελεια! Ρουφηξτε καθε στιγμη!

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μου έκλεψες λίγο την εισαγωγή αλλά χαλάλι σου :haha:

Περιμένουμε τις λεπτομέρειες από την ταξιδάρα σου!

IrisAthens

Member
Καλησπέρα! Θα είμαι και εγώ προς Βιετναμ την ίδια περίοδο αλλά με αντίθετη σειρά στις πόλεις. Θα ξεκινήσω από Ανόι δλδ!
Πολύ θα ήθελα να αναφερθείς στο ιστρικό σετ για να αντιγράψω!
Καλή αρχή και καλό ταξίδι!

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Μου έκλεψες λίγο την εισαγωγή αλλά χαλάλι σου :haha:

Περιμένουμε τις λεπτομέρειες από την ταξιδάρα σου!
Εννοείς τους στίχους του Σαββόπουλου; Μα κατευθείαν έρχονται στο νου σε όσους είναι παλιότεροι...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εννοείς τους στίχους του Σαββόπουλου; Μα κατευθείαν έρχονται στο νου σε όσους είναι παλιότεροι...
Τους έβαλα και τίτλο στην ιστορία μου! :p
Καλά ναι δεν έχω και τα πνευματικά δικαιώματα!

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ελπιζω να βοηθησαμε αρκετα! Να περασετε τελεια! Ρουφηξτε καθε στιγμη!
Όλες οι πληροφορίες ήταν άκρως βοηθητικές. Γι'αυτό αποφάσισα να γράψω κι εγώ όσο πιο αναλυτικά γίνεται. Ευχαριστούμε.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καλησπέρα! Θα είμαι και εγώ προς Βιετναμ την ίδια περίοδο αλλά με αντίθετη σειρά στις πόλεις. Θα ξεκινήσω από Ανόι δλδ!
Πολύ θα ήθελα να αναφερθείς στο ιστρικό σετ για να αντιγράψω!
Καλή αρχή και καλό ταξίδι!
Αν συμπέσουμε κάπου, κάποια μέρα να πιούμε ένα καφέ με ... αυγό (egg coffee).
Το ιατρικό σετ θα σταλθεί ιδιωτικά από αύριο.

tatooine

Member
Θα ήταν κάλο να το βάλεις εδώ και όχι ιδιωτικά αν το επιθυμείς φυσικά..
Αρκετοί από εμάς προβλέπουμε, άλλοι όχι.
Καλό είναι να γνωρίζουμε τι μπορεί να χρειαστεί σε τέτοιες διακοπές.
Αυτή είναι η λειτουργιά του φόρουμ άλλωστε. Να μοιραζόμαστε χρήσιμες πληροφορίες.

IrisAthens

Member
Αν συμπέσουμε κάπου, κάποια μέρα να πιούμε ένα καφέ με ... αυγό (egg coffee).
Βεβαίως! Θα χαρώ πολύ! Πάντως ακόμα δεν έχω οργανωθεί μόνο οι πτήσεις έχουν αγοραστεί και αρχίζω να μετράω αντίστροφα μέχρι τις 11 Απριλίου! Ελπίζω μέχρι το ΣΚ να κλείσω και εγώ κάποιες δIαμονές.

Και.. μόλις κατάλαβα ότι θα είμαστε στα ίδια μέρη αλλά με διαφορά ενός μήνα! Ευχομαι καλές πτήσεις!!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.726
Νεότερο μέλος
Christos Rev

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα