Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Cape Verde
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Ο γύρος των αφρικανικών αεροδρομίων και το welcome taxi scare
- Αφρικανικές πρωτεύουσες, όχι ο πρωτεύων λόγος για να πας στην Αφρική
- Photos
- Χαράρε: Ο Οβελίξ στη Ρώμη, η Βόρειος Κορέα και το σόι του Μουγκάμπε
- Photos 2
- The great Great Zimbabwe
- Photos 3
- Bulawayo, η έκπληξις και “είναι ασφαλές που περπατάμε εδώ;”
- Photos 4
- Τα “δεύτερα” αρχαία και το μούλιασμα
- Photos 5
- Οι καταρράκτες από πάνω κι από κάτω
- Photos 6
- Λίγη Ζάμπια, μια κόμπρα, ένα κάρι και τ' αγόρι μου
- Photos 7
- Το Chobe, η γιαγιά Ελένη κι ο αριθμός 128
- Photos 8
- Η πανίδα από ψηλά, ένας αντιπρόεδρας που δεν ξέρει να τρώει και η εναέρια εισαγωγή στο Okavango
- Photos 9
- Βρυχηθμοί, υαινοτσακωμοί, τσιμπήματα και καμπανάκια
- Photos 10
- Η μισή κιβωτός του Νώε και... ήρθε μια αράχνη
- Photos 11
- Τελευταίο σαφάρι, επιστροφή στο μαγευτικό Maun
- Photos 12
- Μια περίεργη πρωτεύουσα, προϊόντα για τρίχες και τα νησιά Bisagos με παγωτό Κέφαλου
- Photos 13
- Πολιτιστικό χωριό με Κενυάτες, βραχογραφίες με τρίτα πόδια, μια σκουπισμένη μπριζόλα και μπόλικα conditioner
- Photos 14
- Αποχαιρετισμός στη Μποτσουάνα από ένα ξεχασμένο αεροδρόμιο
- Επίλογος, συμπεράσματα και η αυθαίρετη βαθμολογία μου
- Η βαθμολογία που χρωστάω
Πολύ γκλαμουράτα τα ελικοπτερογραφεία.
Απέναντι από το Νίκο.
Φύγε συ-έλα συ είναι η φάση, που έλεγε κι ο Μπονάτσος. Με το που προσγειώνεται, τσουπ απογειώνεται, είχε ζήτηση, είναι και χάι σίζον (στη χώρα γενικώς, για τους καταρράκτες συγκεκριμένα υπάρχουν πολύ καλύτερες περίοδοι όπως αναφέρθηκε)
Τρομερή ξεραϊλα.
Δίπλα μου ήταν ένας κύριος-βουνό, που θα τον ξαναβλέπαμε στο ταξίδι. Πιο πολύ βάζω τη φωτό για να δει κανείς πώς έβλεπες το απέναντι παράθυρο. Που δεν υπήρχε ανάγκη, αφού ο πιλότος πήγαινε πάντα κι από τις δυο πλευρές.
Η σύγκριση μεγέθους με τα αυτοκίνητα δίνει μια αίσθηση, αλλά παραήμασταν μακριά για τα γούστα μου.
Εδώ έφτιαχνε το πράγμα.
Δεν του το χα του Ζαμβέζη.
Ένα από τα πολλά λοτζ.
Γυρίσαμε, πλάκα είχε.
Το -αρκετά καλοφτιαγμένο- μονοπάτι που πάει κατά μήκος των καταρρακτών.
Αυτή η θέα μου άρεσε πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε ελικοπτερίσια.
Δεν τη χόρταινα κι ήταν και στο σημείο που τους πρωτοείδε κι ο Λίβινγκστον. Περισσότερα γι αυτόν αργότερα.
STP = stupid tourist picture. Τις αποφεύγω συνήθως αλλά δε βαριέσαι.
Λογικά θα έχει κάποια αντίστοιχη κι ο Νίκος, με καλύτερη ευκρίνεια. Υπάρχει ένας νεαρός που πηδάει (κάνει "μπόμπα") μέσα στο Devil's Pool, απέναντί μας, δηλαδή στη Ζάμπια.
Γεια σου Ζάμπια. Όπως λέμε "γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι". Εδώ πιτσιλούσε αρκετά (ψιλογινόσουν μούσκεμα δηλαδή) και την έκανα γρήγορα.
Πολύ ωραίο κομμάτι αυτό. Γενικώς το μονοπατάκι έδινε διαφορετικές οπτικές.
Αυτόν εκεί κάτω με το καγιάκ τον ζήλεψα, αν και από καγιάκ δεν ξέρω την τύφλα μου (έκανα μια φορά στην Ανταρκτική που παραλίγο να με κόψουν κι άλλη μια στη Γαλλική Πολυνησία που έχασα την τελευταία μου φωτογραφική μηχανή)
Ωραίοι κι αυτοί με το ράφτινγκ εκεί κάτω.
Και η διάσημη γέφυρα που συνδέει τις δυο χώρες.
Μακάρι να είχα καλύτερη κάμερα (και περισσότερο ταλέντο/υπομονή). Σε πουλάκια η χώρα σκίζει.
Μάιστα.
Το κομμάτι με το στρόβιλο πρέπει να έχει αρκετή αδρεναλίνη, φαντάζομαι αυτό είναι και το νόημα.
Εντάξει, μπήκαμε, μας το' πατε.
Νίκος μπαινοβγαίνει από ΖΙ σε ΖΑ.
Όπως καταλάβατε, αυτό ήταν το πιάτο του Νίκου.
Και το ακριβό, αλλά ενδιαφέρον, σουβλάκι.
Τα γλυπτά τους ήταν πολύ ενδιαφέροντα αλλά ήταν τόσο φορτικοί οι πωλητές που δεν ήταν για πολλά-πολλά.
Κυρία @ΚΙΚΙ περιμένουμε να μας πεις την προσωπική ιστορία του Μαύρου, σε έχω χρίσει επίσημη διασπορολόγο.
Ωραία τα λέγανε οι κοπέλες, αν και αρχικά μου φάνηκε ότι θα βλέπαμε ένα κλασικό τουριστο-σόου. Ομολογώ, έσφαλα.
Παραστασάρα με τα όλα της. Και μάλιστα με περιορισμένα μέσα (απλή σκηνή, απλός φωτισμός) όπου έπαιρναν το μάξιμουμ απ' ό,τι μπορούσαν. Χαλαρά ξαναπήγαινα (ναι δεν έχει μπει άλλος στο σώμα μου, εγώ γράφω).
Απέναντι από το Νίκο.
Φύγε συ-έλα συ είναι η φάση, που έλεγε κι ο Μπονάτσος. Με το που προσγειώνεται, τσουπ απογειώνεται, είχε ζήτηση, είναι και χάι σίζον (στη χώρα γενικώς, για τους καταρράκτες συγκεκριμένα υπάρχουν πολύ καλύτερες περίοδοι όπως αναφέρθηκε)
Τρομερή ξεραϊλα.
Δίπλα μου ήταν ένας κύριος-βουνό, που θα τον ξαναβλέπαμε στο ταξίδι. Πιο πολύ βάζω τη φωτό για να δει κανείς πώς έβλεπες το απέναντι παράθυρο. Που δεν υπήρχε ανάγκη, αφού ο πιλότος πήγαινε πάντα κι από τις δυο πλευρές.
Η σύγκριση μεγέθους με τα αυτοκίνητα δίνει μια αίσθηση, αλλά παραήμασταν μακριά για τα γούστα μου.
Εδώ έφτιαχνε το πράγμα.
Δεν του το χα του Ζαμβέζη.
Ένα από τα πολλά λοτζ.
Γυρίσαμε, πλάκα είχε.
Το -αρκετά καλοφτιαγμένο- μονοπάτι που πάει κατά μήκος των καταρρακτών.
Αυτή η θέα μου άρεσε πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε ελικοπτερίσια.
Δεν τη χόρταινα κι ήταν και στο σημείο που τους πρωτοείδε κι ο Λίβινγκστον. Περισσότερα γι αυτόν αργότερα.
STP = stupid tourist picture. Τις αποφεύγω συνήθως αλλά δε βαριέσαι.
Λογικά θα έχει κάποια αντίστοιχη κι ο Νίκος, με καλύτερη ευκρίνεια. Υπάρχει ένας νεαρός που πηδάει (κάνει "μπόμπα") μέσα στο Devil's Pool, απέναντί μας, δηλαδή στη Ζάμπια.
Γεια σου Ζάμπια. Όπως λέμε "γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι". Εδώ πιτσιλούσε αρκετά (ψιλογινόσουν μούσκεμα δηλαδή) και την έκανα γρήγορα.
Πολύ ωραίο κομμάτι αυτό. Γενικώς το μονοπατάκι έδινε διαφορετικές οπτικές.
Αυτόν εκεί κάτω με το καγιάκ τον ζήλεψα, αν και από καγιάκ δεν ξέρω την τύφλα μου (έκανα μια φορά στην Ανταρκτική που παραλίγο να με κόψουν κι άλλη μια στη Γαλλική Πολυνησία που έχασα την τελευταία μου φωτογραφική μηχανή)
Ωραίοι κι αυτοί με το ράφτινγκ εκεί κάτω.
Και η διάσημη γέφυρα που συνδέει τις δυο χώρες.
Μακάρι να είχα καλύτερη κάμερα (και περισσότερο ταλέντο/υπομονή). Σε πουλάκια η χώρα σκίζει.
Μάιστα.
Το κομμάτι με το στρόβιλο πρέπει να έχει αρκετή αδρεναλίνη, φαντάζομαι αυτό είναι και το νόημα.
Εντάξει, μπήκαμε, μας το' πατε.
Νίκος μπαινοβγαίνει από ΖΙ σε ΖΑ.
Όπως καταλάβατε, αυτό ήταν το πιάτο του Νίκου.
Και το ακριβό, αλλά ενδιαφέρον, σουβλάκι.
Τα γλυπτά τους ήταν πολύ ενδιαφέροντα αλλά ήταν τόσο φορτικοί οι πωλητές που δεν ήταν για πολλά-πολλά.
Κυρία @ΚΙΚΙ περιμένουμε να μας πεις την προσωπική ιστορία του Μαύρου, σε έχω χρίσει επίσημη διασπορολόγο.
Ωραία τα λέγανε οι κοπέλες, αν και αρχικά μου φάνηκε ότι θα βλέπαμε ένα κλασικό τουριστο-σόου. Ομολογώ, έσφαλα.
Παραστασάρα με τα όλα της. Και μάλιστα με περιορισμένα μέσα (απλή σκηνή, απλός φωτισμός) όπου έπαιρναν το μάξιμουμ απ' ό,τι μπορούσαν. Χαλαρά ξαναπήγαινα (ναι δεν έχει μπει άλλος στο σώμα μου, εγώ γράφω).
Last edited by a moderator: