Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Cape Verde
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Ο γύρος των αφρικανικών αεροδρομίων και το welcome taxi scare
- Αφρικανικές πρωτεύουσες, όχι ο πρωτεύων λόγος για να πας στην Αφρική
- Photos
- Χαράρε: Ο Οβελίξ στη Ρώμη, η Βόρειος Κορέα και το σόι του Μουγκάμπε
- Photos 2
- The great Great Zimbabwe
- Photos 3
- Bulawayo, η έκπληξις και “είναι ασφαλές που περπατάμε εδώ;”
- Photos 4
- Τα “δεύτερα” αρχαία και το μούλιασμα
- Photos 5
- Οι καταρράκτες από πάνω κι από κάτω
- Photos 6
- Λίγη Ζάμπια, μια κόμπρα, ένα κάρι και τ' αγόρι μου
- Photos 7
- Το Chobe, η γιαγιά Ελένη κι ο αριθμός 128
- Photos 8
- Η πανίδα από ψηλά, ένας αντιπρόεδρας που δεν ξέρει να τρώει και η εναέρια εισαγωγή στο Okavango
- Photos 9
- Βρυχηθμοί, υαινοτσακωμοί, τσιμπήματα και καμπανάκια
- Photos 10
- Η μισή κιβωτός του Νώε και... ήρθε μια αράχνη
- Photos 11
- Τελευταίο σαφάρι, επιστροφή στο μαγευτικό Maun
- Photos 12
- Μια περίεργη πρωτεύουσα, προϊόντα για τρίχες και τα νησιά Bisagos με παγωτό Κέφαλου
- Photos 13
- Πολιτιστικό χωριό με Κενυάτες, βραχογραφίες με τρίτα πόδια, μια σκουπισμένη μπριζόλα και μπόλικα conditioner
- Photos 14
- Αποχαιρετισμός στη Μποτσουάνα από ένα ξεχασμένο αεροδρόμιο
- Επίλογος, συμπεράσματα και η αυθαίρετη βαθμολογία μου
- Η βαθμολογία που χρωστάω
Κεφάλαιο 17: Αποχαιρετισμός στη Μποτσουάνα από ένα ξεχασμένο αεροδρόμιο
Δεν έχω και πολλά να πω για την τελευταία μέρα. Κάναμε late checkout, σαβουρώσαμε στο πρωινό νωρίτερα και πήγαμε στο αεροδρόμιο με το free shuttle. Ελάχιστες οι πτήσεις από τη μάλλον ξεχασμένη πρωτεύουσα Gaborone: Τέσσερις έδειχνε όλες κι όλες ο πίνακας, οι 3 για Γιοχάνεσμπουργκ. Ε, η τέταρτη ήταν η δική μας. Δεν έχω δει πιο άδειο αεροδρόμιο, μιλάμε για χειρότερα από το Τουρκμενιστάν (όπου ο πρόεδρος τα φτιάχνει για πλάκα). Όταν λέω "άδειο" δεν εννοώ μόνο από επιβάτες (που ήμασταν οι μόνοι όταν πήγαμε) αλλά και από υπαλλήλους. Στον έλεγχο διαβατηρίων δεν υπήρχε κανείς, εμφανίστηκε τελικώς μια μετά από κανένα εικοσάλεπτο, τσέκαρε τα διαβατήριά μας κι εξαφανίστηκε και πάλι.
Ο Νίκος ως business είχε πρόσβαση στο "καταπληκτικ"ό lounge, εγώ ως gold όχι οπότε κατευθύνθηκα στην καφετέρια του αεροδρομίου... όπου πάλι δεν υπήρχε υπάλληλος παρότι ήταν ανοιχτή, εμφανίστηκε μετά από 80 λεπτά (!), μου έδωσε ένα τοστάκι και... δεν ξέρω πού εξαφανίστηκε κι αυτός.
Kάτι παιδάκια με σχολικές στολές επιβιβάζονταν σε ένα αεροπλάνο, σαν παπάκια στη σειρά ήταν. Και ήρθε κι η σειρά μας, σε ένα πάλι σχεδόν άδειο αεροπλάνο να πετάξουμε για Αιθιοπία, όπου και χωριστήκαμε.
Τίγκα το αεροδρόμιο
Άφαντος ο υπάλληλος
Για αεροδρόμιο πρωτεύουσας το λες και ερημιά
Εμφανίστηκε ένα αεροπλάνο, μαζί και τα παπάκια.
Σε αυτό έσπευσε ένα πυροσβεστικό και κάτι τεχνικοί, αλλά τελικώς όλα καλά.
Και κάπως έτσι φύγαμε από τη συμπαθέστατη Μποτσουάνα.
Δεν έχω και πολλά να πω για την τελευταία μέρα. Κάναμε late checkout, σαβουρώσαμε στο πρωινό νωρίτερα και πήγαμε στο αεροδρόμιο με το free shuttle. Ελάχιστες οι πτήσεις από τη μάλλον ξεχασμένη πρωτεύουσα Gaborone: Τέσσερις έδειχνε όλες κι όλες ο πίνακας, οι 3 για Γιοχάνεσμπουργκ. Ε, η τέταρτη ήταν η δική μας. Δεν έχω δει πιο άδειο αεροδρόμιο, μιλάμε για χειρότερα από το Τουρκμενιστάν (όπου ο πρόεδρος τα φτιάχνει για πλάκα). Όταν λέω "άδειο" δεν εννοώ μόνο από επιβάτες (που ήμασταν οι μόνοι όταν πήγαμε) αλλά και από υπαλλήλους. Στον έλεγχο διαβατηρίων δεν υπήρχε κανείς, εμφανίστηκε τελικώς μια μετά από κανένα εικοσάλεπτο, τσέκαρε τα διαβατήριά μας κι εξαφανίστηκε και πάλι.
Ο Νίκος ως business είχε πρόσβαση στο "καταπληκτικ"ό lounge, εγώ ως gold όχι οπότε κατευθύνθηκα στην καφετέρια του αεροδρομίου... όπου πάλι δεν υπήρχε υπάλληλος παρότι ήταν ανοιχτή, εμφανίστηκε μετά από 80 λεπτά (!), μου έδωσε ένα τοστάκι και... δεν ξέρω πού εξαφανίστηκε κι αυτός.
Kάτι παιδάκια με σχολικές στολές επιβιβάζονταν σε ένα αεροπλάνο, σαν παπάκια στη σειρά ήταν. Και ήρθε κι η σειρά μας, σε ένα πάλι σχεδόν άδειο αεροπλάνο να πετάξουμε για Αιθιοπία, όπου και χωριστήκαμε.
Τίγκα το αεροδρόμιο
Άφαντος ο υπάλληλος
Για αεροδρόμιο πρωτεύουσας το λες και ερημιά
Εμφανίστηκε ένα αεροπλάνο, μαζί και τα παπάκια.
Σε αυτό έσπευσε ένα πυροσβεστικό και κάτι τεχνικοί, αλλά τελικώς όλα καλά.
Και κάπως έτσι φύγαμε από τη συμπαθέστατη Μποτσουάνα.
Last edited by a moderator: