Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Cape Verde
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Ο γύρος των αφρικανικών αεροδρομίων και το welcome taxi scare
- Αφρικανικές πρωτεύουσες, όχι ο πρωτεύων λόγος για να πας στην Αφρική
- Photos
- Χαράρε: Ο Οβελίξ στη Ρώμη, η Βόρειος Κορέα και το σόι του Μουγκάμπε
- Photos 2
- The great Great Zimbabwe
- Photos 3
- Bulawayo, η έκπληξις και “είναι ασφαλές που περπατάμε εδώ;”
- Photos 4
- Τα “δεύτερα” αρχαία και το μούλιασμα
- Photos 5
- Οι καταρράκτες από πάνω κι από κάτω
- Photos 6
- Λίγη Ζάμπια, μια κόμπρα, ένα κάρι και τ' αγόρι μου
- Photos 7
- Το Chobe, η γιαγιά Ελένη κι ο αριθμός 128
- Photos 8
- Η πανίδα από ψηλά, ένας αντιπρόεδρας που δεν ξέρει να τρώει και η εναέρια εισαγωγή στο Okavango
- Photos 9
- Βρυχηθμοί, υαινοτσακωμοί, τσιμπήματα και καμπανάκια
- Photos 10
- Η μισή κιβωτός του Νώε και... ήρθε μια αράχνη
- Photos 11
- Τελευταίο σαφάρι, επιστροφή στο μαγευτικό Maun
- Photos 12
- Μια περίεργη πρωτεύουσα, προϊόντα για τρίχες και τα νησιά Bisagos με παγωτό Κέφαλου
- Photos 13
- Πολιτιστικό χωριό με Κενυάτες, βραχογραφίες με τρίτα πόδια, μια σκουπισμένη μπριζόλα και μπόλικα conditioner
- Photos 14
- Αποχαιρετισμός στη Μποτσουάνα από ένα ξεχασμένο αεροδρόμιο
- Επίλογος, συμπεράσματα και η αυθαίρετη βαθμολογία μου
- Η βαθμολογία που χρωστάω
Tα συνορα μπορεί να είναι αξιοθέατο για μας, δεν παύουν όμως να είναι... κανονικά σύνορα όπου γίνεται εμπόριο προϊόντων κάθε μέρα.
Ψαράς με απόχη λίγα μέτρα από το χείλος του καταρράκτη. "Επιτρέπεται;" ρώτησα τον οδηγό μας. "Ναι, αλλά με δική του ευθύνη", απάντησε. Αρχικά νόμιζα ότι ο άνθρωπος μάζευε τίποτε σκουπίδια. Παρεμπιπτόντως, πολύ καθαρό κομμάτι κι από τις δυο πλευρές, το προσέχουν.
Άφιξη στο νησί Λίβινγκστον, η αλήθεια είναι πως με τόσο χρήμα που αφήνει περίμενα κανένα τουριστικό τέρας.
Loo with a view.
Ωραίο κομμάτι.
Αλλά αυτό δεν υπήρχε, όλα τα λεφτά.
Στο βάθος πίσω μου είναι και το Devil's Pool. Όταν έχει πολύ νερό ο καταρράκτης, περίπου 6 μήνες το χρόνο, είναι κλειστό για προφανείς λόγους.
Το φιδάκι ο Διαμαντής.
Πραγματικά εξαιρετικό πρωινό, νομίζω ο Νίκος πήρε την άλλη επιλογή. Κάπως επρεπε να αιτιολογηθούν και τα 140$. Γιατί πρωινό στις 11.30 μάλλον δε χρειαζόταν κανείς μας.
Να κι ένας ελέφας. Γεια σου ρε ελέφαντα, είσαι παλικάρι.
Το συναπάντημα με τους ιπποπόταμους ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον.
Το εθνογραφικό κομμάτι του μουσείου Λίβιγκστον ήταν κάπως αξιοπρεπές, κατά τα άλλα μετριότατο το μουσείο.
Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε κι αυτόν και τα ταξίδια του. Ως καλός ταξιδιώτης και της περιπέτειας, εννοείται πως ήταν Σκωτσέζος. Ομολογώ πως πριν το μουσείο δε γνώριζα πολλά για τον αγώνα του κατά της δουλειάς.
Κυριακή, μετά την εκκλησία ήρθαν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ οι κυρίες. Να πούμε ότι ο Κέφαλος είναι δυνατός και στη Ζάμπια βεβαίως-βεβαίως του Θεμιστοκλέους.
Η θέα από το εστιατόριο. Επέμενε ο Νίκος και μας έδωσαν καλό τραπέζι, από τα και καλά "ρεζερβέ".
Αγαπάμε ινδική κουζίνα και την τιμούμε φανατικά.
Αγαπάμε γλυκάκια και τα τιμούμε φανατικά.
Δίπλα στην ένδοξη ζυγαριά μου που πάει παντού (για να μου θυμίζει πόσα γλυκάκια έφαγα πάλι) ένα μοντέλο ποζάρει με το φόρεμα που πήρε στην πεθερά του. Στην κοπέλα μου δεν πήρα τίποτε (ούτε κοσμήματα από το Μαύρο @ΚΙΚΙ) γιατί ΠΟΤΕ δεν έχει υπάρξει κάτι (οποιοδήποτε δώρο) που να της άρεσε. Μάλιστα απελπισμένα της στέλνω φωτογραφίες σε κάθε ταξίδι από μαγαζιά και προϊόντα που νομίζω ότι ίσως θα είχαν κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να της αρέσουν και έχω ένα ολοστρόγγυλο ποσοστό επιτυχίας 0%. Αυτό όμως θα άλλαζε στη Μποτσουάνα...
Θα προσπαθήσω να βάλω και μερικές απο αυτές που μου ειχε στείλει ο Νίκος, αλλα ειναι φασαριοζικο (πρεπει να τις στείλω απο το κινητό στο λαπτοπ, εχουν άλλη αρίθμηση, ουφ). Θα το κανω όμως ειδικα για τα σαφάρι γιατι - σε αντίθεση με τις δικές μου- πρεπει να ειναι πολυ πιο ευκρινείς.
Προς το παρόν η σκηνοθετημενη φωτο:
Ψαράς με απόχη λίγα μέτρα από το χείλος του καταρράκτη. "Επιτρέπεται;" ρώτησα τον οδηγό μας. "Ναι, αλλά με δική του ευθύνη", απάντησε. Αρχικά νόμιζα ότι ο άνθρωπος μάζευε τίποτε σκουπίδια. Παρεμπιπτόντως, πολύ καθαρό κομμάτι κι από τις δυο πλευρές, το προσέχουν.
Άφιξη στο νησί Λίβινγκστον, η αλήθεια είναι πως με τόσο χρήμα που αφήνει περίμενα κανένα τουριστικό τέρας.
Loo with a view.
Ωραίο κομμάτι.
Αλλά αυτό δεν υπήρχε, όλα τα λεφτά.
Στο βάθος πίσω μου είναι και το Devil's Pool. Όταν έχει πολύ νερό ο καταρράκτης, περίπου 6 μήνες το χρόνο, είναι κλειστό για προφανείς λόγους.
Το φιδάκι ο Διαμαντής.
Πραγματικά εξαιρετικό πρωινό, νομίζω ο Νίκος πήρε την άλλη επιλογή. Κάπως επρεπε να αιτιολογηθούν και τα 140$. Γιατί πρωινό στις 11.30 μάλλον δε χρειαζόταν κανείς μας.
Να κι ένας ελέφας. Γεια σου ρε ελέφαντα, είσαι παλικάρι.
Το συναπάντημα με τους ιπποπόταμους ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον.
Το εθνογραφικό κομμάτι του μουσείου Λίβιγκστον ήταν κάπως αξιοπρεπές, κατά τα άλλα μετριότατο το μουσείο.
Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε κι αυτόν και τα ταξίδια του. Ως καλός ταξιδιώτης και της περιπέτειας, εννοείται πως ήταν Σκωτσέζος. Ομολογώ πως πριν το μουσείο δε γνώριζα πολλά για τον αγώνα του κατά της δουλειάς.
Κυριακή, μετά την εκκλησία ήρθαν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ οι κυρίες. Να πούμε ότι ο Κέφαλος είναι δυνατός και στη Ζάμπια βεβαίως-βεβαίως του Θεμιστοκλέους.
Η θέα από το εστιατόριο. Επέμενε ο Νίκος και μας έδωσαν καλό τραπέζι, από τα και καλά "ρεζερβέ".
Αγαπάμε ινδική κουζίνα και την τιμούμε φανατικά.
Αγαπάμε γλυκάκια και τα τιμούμε φανατικά.
Δίπλα στην ένδοξη ζυγαριά μου που πάει παντού (για να μου θυμίζει πόσα γλυκάκια έφαγα πάλι) ένα μοντέλο ποζάρει με το φόρεμα που πήρε στην πεθερά του. Στην κοπέλα μου δεν πήρα τίποτε (ούτε κοσμήματα από το Μαύρο @ΚΙΚΙ) γιατί ΠΟΤΕ δεν έχει υπάρξει κάτι (οποιοδήποτε δώρο) που να της άρεσε. Μάλιστα απελπισμένα της στέλνω φωτογραφίες σε κάθε ταξίδι από μαγαζιά και προϊόντα που νομίζω ότι ίσως θα είχαν κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να της αρέσουν και έχω ένα ολοστρόγγυλο ποσοστό επιτυχίας 0%. Αυτό όμως θα άλλαζε στη Μποτσουάνα...
Θα προσπαθήσω να βάλω και μερικές απο αυτές που μου ειχε στείλει ο Νίκος, αλλα ειναι φασαριοζικο (πρεπει να τις στείλω απο το κινητό στο λαπτοπ, εχουν άλλη αρίθμηση, ουφ). Θα το κανω όμως ειδικα για τα σαφάρι γιατι - σε αντίθεση με τις δικές μου- πρεπει να ειναι πολυ πιο ευκρινείς.
Προς το παρόν η σκηνοθετημενη φωτο:
Last edited by a moderator: