Κίνα Στη Κίνα του Μάο...(Ο γύρος του κόσμου)

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ

Τα δωμάτια τα οποία είχαν ένα δερμάτινο πάγκο στη μέση ήταν το ένα δίπλα στο άλλο, οι τοίχοι τους δεν έφταναν μέχρι πάνω στο ταβάνι, αλλά άφηναν ένα κενό ενός μέτρου, για να υπάρχει μια επικοινωνία μεταξύ τους για την περίπτωση που παρεκτραπεί κάποιος πελάτης…Οι κοπέλες μασέρ ήταν ντυμένες με ένα γκρι παντελόνι και ένα σακάκι άχαρο σε στυλ Μάο, κλειστό μέχρι πάνω στο λαιμό. Ήταν όλες γεροδεμένες. Ίσως να ήμουν ο πρώτος λευκός που πέρασε από κει, γι’ αυτό αυτή που με ανέλαβε με φρόντισε περισσότερο ελπίζοντας σε ένα καλό φιλοδώρημα, δηλαδή δίνοντας μου περισσότερα κτυπήματα και ζύμωμα. Αλλά αυτό που σε αναζωογονούσε περισσότερο από καθετί ήταν το μασάζ στο κεφάλι. Η όλη η διαδικασία δεν μου κόστισε πάνω από 2,5 δολάρια γιατί ένεκα του φίλου, πλήρωσα όσο και οι ντόπιοι.



Οι Αμερικανοί έχουν διαβρώσει τα πάντα σ αυτές τις χώρες. Εμάς μας αποκαλούσαν Αμερικανούς. Οι ντόπιοι από νήπια μαθαίνουν αγγλικά. Το βιοτικό επίπεδο αισθητά χαμηλότερο από της Ταιβάν. Πριν ακόμα οι Φιλιππινέζες οικιακές βοηθοί φτάσουν στην Αθήνα, οι άνδρες είχαν μπει στα κατώτερα πληρώματα των ελληνικών πλοίων, και αργότερα στους αξιωματικούς. Ο μισθός του ήταν το ένα τέταρτο από αυτόν των Ελλήνων και σε περιόδους κρίσης οι εφοπλιστές είχαν δικαίωμα ναυτολόγησης ξένων κατά ένα ποσοστό. Έτσι μπόρεσα να γνωρίσω καλλίτερα αυτή τη φυλή. Οι περιπτώσεις εξαγωγής θετικών συμπερασμάτων ήταν σπάνιες. Το μόνιμο χαμόγελο δεν χαρακτήριζε καθόλου τον εσωτερικό κόσμο. Μέθυσοι, εκδικητικοί, ύπουλοι, αφιλότιμοι.


Ας επιστρέψουμε όμως στο «Ποσειδών» που φορτωμένο πάνω στα αμπάρια του τα κοντέινερς, του έδιναν ένα παράξενο όγκο. Τα κοντέινερς δεν γνωρίζαμε τι περιείχαν. Μπορεί να ήταν ρολόγια, τρόφιμα ή ακόμη και ρούχα. . Θα το μαθαίναμε σε μερικές μέρες κάτω υπό ειδικές συνθήκες… Αφήσαμε τα καταπράσινα νησιά των Φιλιππίνων και βρεθήκαμε για μια ακόμη φόρα στο ανοικτό πέλαγος. Βάλαμε πορεία για τον Ινδικό ωκεανό. Ήταν ο τρίτος ωκεανός που θα διαπλέαμε μετά την αναχώρηση μας από τον Πειραιά. Οι συνθήκες καιρού ήταν ιδανικές, οι μέρες ζέστες και οι θάλασσες ήρεμες. Ήμασταν στη Σινική θάλασσα. Δεξιά μας στο βάθος βρισκόταν το Βιετνάμ.

Μόλις τρία χρόνια μετά τον πόλεμο έτυχε να το επισκεφτώ στο λιμάνι Hai Phong. O πλοηγός μας ταξίδεψε μέσα σ΄ ένα ποτάμι όπου δεν χορταίναμε να βλέπουμε το τοπίο γύρω μας, όπως τις καταπράσινες βραχονησίδες μέσα στο ποτάμι, εμείς να περνάμε ανάμεσα τους κι αυτές σαν κάποιος γίγαντας να τις είχε πετάξει εκεί. Ερχόμασταν από την Αυστραλία, και είχαμε κάνει ένα θαυμάσιο αλλά μονότονο ταξίδι. Είχαμε μείνει στο αγκυροβόλιο αρκετά μακριά από το λιμάνι, κι επειδή μερικοί χρειαστήκαμε γιατρό, ήλθε μια λάντζα και μας πήρε για την πόλη όπου θα διανυχτερεύαμε σε ξενοδοχείο μέχρι να συμπληρωθούν οι εξετάσεις όλων μας. Η κατάσταση ήταν δραματική. Χιλιάδες ποδηλάτες στους μεγάλους δρόμους, μικροπωλητές καθισμένοι στο δρόμο με τρόφιμα που μόνο για ζώα έκαναν. Χρειάστηκα οδοντίατρο για εξαγωγή. Στο νοσοκομείο οι καρέκλες η μια δίπλα στην άλλη, τα εργαλεία σκουριασμένα, καλαθάκια γεμάτα από βαμβάκι με αίματα, με έβαλαν υποτίθεται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο από τους άλλους, αλλά το μόνο που διέφεραν από τα άλλα ήταν ότι είχαν νερό για να ξεπλένεσαι. Δεν μπορούσα να αποφύγω όλα αυτά. Ο φρονιμίτης με είχε τρελάνει σε όλο το ταξίδι από την Αυστραλία. Αλλά μέσα σ΄ αυτό το ρημαδιό η μόνη μου παρηγοριά ήταν τα όμορφα μαύρα μάτια της νεαρής βιετναμέζας γιάτρισσας απ’ όπου αντλούσα όλο το κουράγιο…-Μπορεί να πονέσετε.. –Κάνε ότι θέλεις. Θυμάμαι ακόμη τον διάλογο.


Το ξενοδοχείο μόνο σαν ξενοδοχείο δεν έμοιζε. Το βραδινό που μας έφεραν ήταν ρύζι ανακατεμένο με κονσέρβα κρέας. Μου θύμισε την Κούβα . Τόσα χρόνια πόλεμο είχαν δίκιο οι άνθρωποι. Τι περιμέναμε ; Δεν ήταν λίγες οι φορές που αισθανόμουν ενοχή όταν βρισκόμουν ανάμεσα τους. Γι΄ αυτούς δεν ήμουν ο Έλληνας, αλλά ο λευκός που φέρνει τους πολέμους…


Φτάσαμε για πολλοστή φορά κοντά στην Σιγκαπούρη, το μεγάλο αυτό ναυτιλιακό και εμπορικό λιμάνια της Ασίας. Το περάσαμε χωρίς να πάρουμε εφόδια. Μπήκαμε στο στενό της Μαλαισίας ή Malacca strait, και σε λίγες μέρες, ανοιχτήκαμε στον Ινδικό ωκεανό.
 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
παρτόν!!!!!!!!το διάβασες κιόλας;;;;

άντε να πάμε στο καθαρό αέρα γιατί πολιομουχλιάσαμε!!!!!

και η λαμαρίνα λέει : όλα τα σβύνει!!!!!!!!!!
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Απολαυστικη αρχη...Σαν να νιωθω ηδη την αλμυρα της θαλλασσας..Συνεχισε γρηγορα,και καλο ταξιδι!!!!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.759
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Φύγαμε καπετάνιε στις μακρινές τις θάλασσες!
Πάμε να αλλάξουμε τον αέρα μας... :clap:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Να σαι καλά Αντώνη.
Μου ΄φτιαξες το βράδυ...
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
δηλωνω κ εγω παρουσα, ετοιμη για νεες περιπετειες....κ χαιρομαι που το ταξιδι δεν θα μας οδηγησει μονο σε χωρες μακρινες κ ονειρεμενες, αλλα κ πισω στο χρονο...:clap:
η κινα του μαο...ποσα πραγματα εχουμε να μαθουμε παλι...

συνεχισε καπετανιε κ αν θελεις βοηθεια τιποτα με τις αποστασεις ειμαι προθυμη να βοηθησω...:haha::haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω θαλασσινή ταξιδιωτική ιστορία.

Έχω ανοίξει τα ηχεία, παίζει το πλατς πλουτς των κυμάτων, και περιμένω να δω τον ωκεανό να ξεπροβάλει :D
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Παραμένεις πιστός στις προσδοκίες μας από τις αφηγήσεις σου,με αυτή την δροσερή ανάσα ελευθερίας και αρμύρας της αρχής σου.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Πολύ καλή η αρχή τής ιστορίας σου.Με την ευκαιρία να πω ότι και οι προηγούμενες ιστορίες/αφηγήσεις σου ομορφα γραμμένες.Επίσης μας δίνεις μια άλλη γεύση καθώς τα ταξίδια σου γίνονται αρκετά χρόνια πίσω.Περιμένω τήν συνέχεια..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.975
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom