Κίνα Στη Κίνα του Μάο...(Ο γύρος του κόσμου)

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ

Την επόμενη μέρα στην γαλήνια θάλασσα και κάτω από ένα λαμπρό ήλιο διακρίναμε δεξιά στο βάθος κάποιο αντικείμενο. Παρατηρήσαμε από το ραντάρ ότι είναι ακίνητο. Κάποιο κότερο ίσως σταματημένο. Πλησιάζοντας είδαμε ότι ήταν μια αναποδογυρισμένη φουσκωτή λέμβος με εξωλέμβιο μηχανή. Σταματήσαμε κοντά της, κατεβάσαμε την βάρκα του πλοίου με τρία άτομα μέσα, μαζί τους κι εγώ με τη φωτογραφική μηχανή έτοιμη για να αποθανατίσω τα κατάλοιπα κάποιου ίσως μακρινού ναυαγίου.
Με τη φαντασία έβλεπα να βρίσκεται κάτω από τη βάρκα, κάποιος πνιγμένος, ή μισοφαγωμένος ίσως από τα σκυλόψαρα.. Με ένα απότομο τίναγμα την φέραμε στην σωστή της θέση. Μέσα δεν υπήρχε τίποτε. Ούτε κάτι να έδειχνε σε ποιο σκάφος ανήκε. Την ρυμουλκήσαμε μαζί με την εξωλέμβιο και την ανεβάσαμε στο πλοίο. Αναφέραμε το γεγονός με τηλεγράφημα στην ακτοφυλακή των ΗΠΑ και συνεχίσαμε την πορεία μας. Πιθανή εκδοχή, να έπεσε από κάποιο κότερο κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.


Κότερα, γιωτ, ερασιτεχνικά αλιευτικά ταξιδεύουν συχνά στη Καραϊβική. Προέρχονται κυρίως από τους εύπορους κατοίκους των νοτίων πολιτειών των ΗΠΑ, από το Τέξας μέχρι την Φλόριδα.. Βρισκόμαστε στην καρδιά της Καραϊβικής. Η κεντρική Λατινική Αμερική είναι δεξιά μας, πιο πάνω το Μέξικο[1] με την Βέρα Κρουζ. Χώρες με πολιτικά ή οικονομικά προβλήματα αλλά, άνθρωποι της μουσικής και της αλεγρίας. Είναι σκεπασμένες από το πράσινο των τροπικών, με ζούγκλες και με μνημεία παλιών πολιτισμών. Η διάλεκτος των κατοίκων είναι κοντά στην δική μας με πολλές λέξεις όμοιες, μια μουσική και τραγούδια με καθαρή προφορά που μας κερδίζει με το πρώτο άκουσμα. Ο Έλληνας σε οποιαδήποτε χώρα από αυτές θα γνωρίσει πολύ εύκολα τη φιλία τη φιλοξενία, θα βρεθεί σε γνώριμο περιβάλλον. Λάτρεις του αρχαίου μας πολιτισμού τον οποίο διδάσκονται από το νήπιο οι λατινοαμερικάνοι, δίνουν στα παιδιά τους ονόματα από τη μυθολογία και την ιστορία μας. Μια γνωριμία με Έλληνα τους ενθουσιάζει.


Μακριά στα δυτικά είναι το Τρίνιδαδ, και το Κουρασάο απ’ όπου παίρναμε καύσιμα. Η Βενεζουέλα με το Πόρτο Καμπέλιο, το Μαρακάιμπο, τη La Guaira επίνειο του Καράκας, όπου πετούσαν χαμηλά από πάνω μας κάθε μέρα τα εντυπωσιακά και θορυβώδη Κονκόρντ το οποία προσγειωνόταν στο κοντινό αεροδρόμιο. Στο Καράκας όπου πήγα δυο φορές με βανάκι, είδα για πρώτη μου φόρα παραγκούπολη πριν φτάσουμε στην πόλη. Ήταν σπίτια από χαρτί, πλαστικό , λαμαρίνα και σανίδια Η Κολομβία με τον Μπαρανκίλα και την Καρθαγένα. Όλες χώρες του Ισημερινού, παντού δάση, ποτάμια, λίμνες.

Πίσω μας βρίσκονται οι πόλεις των ΗΠΑ στο κόλπο του Μεξικού, με αρκετά λατινοαμερικάνικα στοιχεία λόγω της μετανάστευσης παράνομης ή νόμιμης. Η Νέα Ορλεάνη όπου ίσως να έχω πάει μέχρι δέκα φορές.. Η καταστροφή από τις πλημμύρες με στεναχώρησαν ιδιαιτέρως. Εδώ έχω κάνει τρεις φορές Πάσχα, τρεις φορές γιορτές Χριστουγέννων. Ταξίδεψα και βαθιά μέσα στο Μισισιπή σε μια μοναχική προβλήτα με σιλό για καλαμπόκι δυο ώρες από την πόλη με λεωφορείο. Μια πόλη που όμοια της δεν υπάρχει στις ΗΠΑ. Ήταν παλιά αποικία των Γάλλων. Στο κέντρο της (Downtown) διατηρούνται τα παλιά κτίρια του 18ου αιώνα. Γραφικά με μεταλλικά μπαλκόνια, η πασίγνωστη Burbon street, με τα saloon όπου σύχναζαν οι cowboys και οι ραντζέρηδες, κι απέξω ακόμη να βρίσκονται οι δέστρες όπου έδεναν τα άλογα. Η κίνηση τη νύχτα δε σταματά ποτέ. Είναι η πόλη που γεννήθηκε η τζαζ. Μέσα στα saloοn, τα οποία έχουν ορχήστρα με τζαζ κυρίως με μαύρους, βρίσκονται παλιές φωτογραφίες από θρυλικά ονόματα της τζαζ, απέξω κάποια πινακίδα να γράφει : εδώ σύχναζε ο Χεμιγουέη, ο Στάινμπεκ, πέρασε ο Γκάρυ Κούπερ, η Μονρόε κ.α. Σήμερα ανώνυμοι και επώνυμοι από εδώ θα περάσουν για ένα ποτό, για μια ντουζίνα μύδια με παγωμένη μπύρα, ή για φαγητό σε εκλεπτυσμένο και πανάκριβο χώρο και που σε φέρνει αιώνες πίσω. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης, είναι το ερωτικό προϊόν που έχει γίνει θέαμα το βράδυ στους πολυσύχναστους δρόμους με τα saloon, και που απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες.
Μοναχικοί, ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά, μερικοί με ένα κοκτέιλ στο χέρι στη βόλτα όλη τη νύχτα ανάμεσα στις πινακίδες που υπόσχονται θέαμα. Πίνεις π.χ. το ποτό σου σένα απλό μπαράκι από αυτά που είναι για όλο τον κόσμο, και με δέκα δολάρια αν θες έρχεται πάνω στο τραπέζι σου μια ημίγυμνη με τα γνωστά χορευτικά του show ή του χορού της κοιλιάς, και για ορισμένο χρόνο χορεύει για σένα. Κάπου αλλού σε σκοτεινούς θαλάμου ζωντανά sex show. Περπατάς αμέριμνος και βλέπεις ξαφνικά από πάνω σου μια ημίγυμνη να κάνει κούνια μπαίνοντας και βγαίνοντας από κάποιο παράθυρο.
Τη μέρα από το πρωί υπάρχει θέαμα του δρόμου. Ορχήστρες με μουσική τζαζ, μοναχικοί σαξοφωνίστες, ταχυδακτυλουργοί, ένα συνεχές πανηγύρι μέρα και νύχτα.
Το Μπατόν Ρουζ κι αυτό στον Μισισιπή. Το Κόρφους Κρίστι, και το Χιούστον όπου μας δόθηκε η ευκαιρία για μια επίσκεψη στην ΝASA. Η Τάμπα Φλόριδα με τις ξαφνικές βροχές, τους τεράστιους φοίνικες να στολίζουν τους πεντακάθαρους δρόμους, και το Key West με πλούσια αποτελέσματα από ψαρέματα στο αγκυροβόλιο του.


Στην μέση της Καραϊβικής που βρισκόμαστε τώρα ένα μόνο μπορούμε να απολαύσουμε. Τη λατινική μουσική από το ραδιόφωνο που έρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες που συναγωνίζονται μεταξύ τους ποια θα βάλει τα καλύτερα. Το ράδιο Αβάνα με τα πατριωτικά και την salsa, ράδιο Δομινικάνα, Πόρτο Ρίκο, ράδιο Τropical, las ondas del alegria, Γκουανταλαχάρα και Βερακρούζ από το Μεξικό, μια πλημμύρα από latinos κάθε είδους που νοερά σε πάνε σε κάποια παραλία, σένα κλαμπ σε μια φιέστα.


Μετά από δυόμισι μέρες ταξίδι αγκυροβολήσαμε στο Κρίστομπαλ του Παναμά, όπου ανάμεσα σε δεκάδες πλοία θα περιμένουμε τη σειρά μας για να περάσουμε το κανάλι και να βγούμε στον Ειρηνικό ωκεανό.




[1] Αναφέρομαι μόνο σε μέρη που έχω πάει
 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
παρτόν!!!!!!!!το διάβασες κιόλας;;;;

άντε να πάμε στο καθαρό αέρα γιατί πολιομουχλιάσαμε!!!!!

και η λαμαρίνα λέει : όλα τα σβύνει!!!!!!!!!!
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Απολαυστικη αρχη...Σαν να νιωθω ηδη την αλμυρα της θαλλασσας..Συνεχισε γρηγορα,και καλο ταξιδι!!!!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.759
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Φύγαμε καπετάνιε στις μακρινές τις θάλασσες!
Πάμε να αλλάξουμε τον αέρα μας... :clap:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Να σαι καλά Αντώνη.
Μου ΄φτιαξες το βράδυ...
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
δηλωνω κ εγω παρουσα, ετοιμη για νεες περιπετειες....κ χαιρομαι που το ταξιδι δεν θα μας οδηγησει μονο σε χωρες μακρινες κ ονειρεμενες, αλλα κ πισω στο χρονο...:clap:
η κινα του μαο...ποσα πραγματα εχουμε να μαθουμε παλι...

συνεχισε καπετανιε κ αν θελεις βοηθεια τιποτα με τις αποστασεις ειμαι προθυμη να βοηθησω...:haha::haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω θαλασσινή ταξιδιωτική ιστορία.

Έχω ανοίξει τα ηχεία, παίζει το πλατς πλουτς των κυμάτων, και περιμένω να δω τον ωκεανό να ξεπροβάλει :D
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Παραμένεις πιστός στις προσδοκίες μας από τις αφηγήσεις σου,με αυτή την δροσερή ανάσα ελευθερίας και αρμύρας της αρχής σου.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Πολύ καλή η αρχή τής ιστορίας σου.Με την ευκαιρία να πω ότι και οι προηγούμενες ιστορίες/αφηγήσεις σου ομορφα γραμμένες.Επίσης μας δίνεις μια άλλη γεύση καθώς τα ταξίδια σου γίνονται αρκετά χρόνια πίσω.Περιμένω τήν συνέχεια..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.975
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom