Κίνα Στη Κίνα του Μάο...(Ο γύρος του κόσμου)

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ

Mόλις μπεις στον Ειρηνικό ένα αίσθημα ελευθερίας και δίψας για περιπέτεια σε πλημμυρίζει. Ελευθερίας γιατί πέρασες ένα τεράστιο φυσικό εμπόδιο, και άφησες πίσω του τον Ατλαντικό που σε συνδέει με την Ευρώπη, την Ελλάδα, με τα «δικά σου» που τώρα είναι μακρινά και ξεχασμένα… Απομακρύνεσαι ολοένα και περισσότερο. Έφτασες σένα απόμακρο μέρος της γης, μακριά από τη ονομαζόμενη κοιτίδα του πολιτισμού, το κέντρο του κόσμου όπως υποτίθεται ότι είναι, και είσαι κοντά σε χώρες που το όνομα τους έφτανε σε σένα μόνο στη περίπτωση φυσικών καταστροφών, ή πολιτικών ταραχών, αλλά πολύ γρήγορα ξεχνιόταν. . Περιπέτειας, γιατί μπροστά σου ανοίγεται η μεγαλύτερη θαλάσσια επιφάνεια του πλανήτη, γεμάτη ερωτηματικά και μυστήριο, αλλά που οφείλεις να την κατακτήσεις. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρεις είναι να δαγκώσεις το «Λωτό». Διαφορετικά έχασες. Απόλαυσε λοιπόν αυτή την ελευθερία που μέσα σου, προσφέρει ο μεγάλος ωκεανός, και ζήσε την κάθε μέρα.


Ο κόλπος της Μπαλμπόα μαζί με τα δυτικά παράλια της Κεντρικής Αμερικής που ταξιδεύουμε είναι για μένα μια από τις ομορφότερες πλεύσιμες επιφάνειες του πλανήτη. Η θάλασσα είναι πάντα ήρεμη και βαθιά μπλε, ο ουρανός καθαρός, και κοντά σου βρίσκονται όμορφες εξωτικές χώρες που τις αισθάνεσαι από την πανδαισία των Λατίνος τραγουδιών με κύρια πηγή προέλευσης τους σταθμούς του Ακαπούλκου. Αλλά και την εποχή των καταρρακτωδών βροχών, ένα άρωμα από το χώμα και τη χλωρίδα της ζούγκλας φτάνει μέχρι εδώ.


Δελφίνια καθημερινά σε συνοδεύουν και συναγωνίζονται στην ταχύτητα το πλοίο, ή πηδάνε έξω από το νερό. Φοβερές ασπρόμαυρες όρκες ταξιδεύουν σαν τορπίλες παράλληλα με το πλοίο. Τεράστιες χελώνες τεμπελιάζουν στην ήρεμη επιφάνεια του νερού των οποίων το κέλυφος ξεχωρίζει από μακριά. Με ΒΔ πορεία έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από τη στεριά. Βρισκόμαστε στο ύψος του Μεξικού και του κόλπου της Καλιφορνίας. Πιο πάνω το Long Beach επίνειο του Λος Άντζελες, είναι σπουδαίο λιμάνι μεταφοράς εμπορευμάτων προς την Ασία. Εκεί βρίσκεται το παλιό Queen Mary που το έχουν σαν μουσείο. Το Λ. Άντζελες με την επίσκεψη στην Disneyland, και στο Ηοllywood.


Φτάσαμε στο 30ο Βόρειο και γύρω στο 130 Δυτικό. Στο Μερκαντολικό μας χάρτη η ευθεία δεν είναι ο συντομότερος δρόμος. Δεν μπορείς να χαράξεις μια ευθεία από τον Παναμά μέχρι την Κίνα και να την ακολουθήσεις. Η μικρότερη απόσταση είναι να κάνεις τόξο μέγιστου κύκλου. Αν ο προορισμός είναι ήταν Ιαπωνία τότε ανεβαίνεις μέχρι το 45ο Βόρειο πλάτος. Στην περίπτωση μας για Κίνα ο συντομότερος είναι μέχρι το 42ο περίπου. Σ΄ αυτά τα πλάτη όμως θα βρεθείς αντιμέτωπος με τις καταιγίδες οι οποίες να αν είναι χειμώνας θα έρχεται πάνω σου η μια πίσω από την άλλη, θα σου κόβει ταχύτητα θα σε ταλαιπωρεί σε όλο το ταξίδι . Παρόλα αυτά τα περισσότερα πλοία κάνουν τόξο. Αυτή τη φορά εμείς κρατήσαμε πορεία Δυτική ακριβώς πάνω στο ασφαλές πλάτος των 30ο Βόρειο μέχρι που φτάσαμε Κίνα. Ήταν μεγαλύτερη απόσταση από το τόξο αλλά είχαμε μαζί μας ένα θαλάσσιο ρεύμα. Αυτό έγινε παρά τις εντολές που ήλθαν από τη ζεστασιά και την ασφάλεια κάποιων γραφείων, που έχουν δημιουργηθεί μόνο και μόνο για μα εισπράττουν από τα εφοπλιστικά γραφεία, δίνοντας δήθεν οδηγίες για ασφαλή πλου, σαν να μην ξέρουν οι καπετάνιοι ποια πορεία θα ακολουθήσουν και γιατί.

Από το 1971 και μετά έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο το σύστημα AMVER (Αutimated Mutual Assistance Vessel Rescue System) που το διαχειρίζεται το Coast Guard των ΗΠΑ. Είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα για την καλύτερη αντιμετώπιση ναυαγίου. Μετά από κάθε αναχώρηση τα πλοία στέλνουν τηλεγράφημα αναφέροντας τον προορισμό τους, την ταχύτητα, και κάθε 4-5 μέρες το στίγμα τους. Έτσι η υπηρεσία Amver γνωρίζει την κίνηση των πλοίων, ποια και πόσα βρίσκονται σε κάθε σημείο της υδρογείου. Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιο κινδυνεύει γνωρίζουν ποια είναι κοντά του, τα ειδοποιούν και τα στέλνουν για βοήθεια. Κάθε έτος ειδικά βραβεία χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ σε συνεργασία με το ΥΕΝ στις ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Με την δυτική πορεία μας στο ασφαλές πλάτος 30ο βόρειο ο ήλιος τα δειλινά θα κρύβεται πίσω από την πλώρη του πλοίου, και θα ανάβει φωτιές σε όλο τον ορίζοντα της Δύσης . Ατέλειωτα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα μας περιμένουν..
 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
παρτόν!!!!!!!!το διάβασες κιόλας;;;;

άντε να πάμε στο καθαρό αέρα γιατί πολιομουχλιάσαμε!!!!!

και η λαμαρίνα λέει : όλα τα σβύνει!!!!!!!!!!
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Απολαυστικη αρχη...Σαν να νιωθω ηδη την αλμυρα της θαλλασσας..Συνεχισε γρηγορα,και καλο ταξιδι!!!!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.221
Likes
5.758
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Φύγαμε καπετάνιε στις μακρινές τις θάλασσες!
Πάμε να αλλάξουμε τον αέρα μας... :clap:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Να σαι καλά Αντώνη.
Μου ΄φτιαξες το βράδυ...
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
δηλωνω κ εγω παρουσα, ετοιμη για νεες περιπετειες....κ χαιρομαι που το ταξιδι δεν θα μας οδηγησει μονο σε χωρες μακρινες κ ονειρεμενες, αλλα κ πισω στο χρονο...:clap:
η κινα του μαο...ποσα πραγματα εχουμε να μαθουμε παλι...

συνεχισε καπετανιε κ αν θελεις βοηθεια τιποτα με τις αποστασεις ειμαι προθυμη να βοηθησω...:haha::haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω θαλασσινή ταξιδιωτική ιστορία.

Έχω ανοίξει τα ηχεία, παίζει το πλατς πλουτς των κυμάτων, και περιμένω να δω τον ωκεανό να ξεπροβάλει :D
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Παραμένεις πιστός στις προσδοκίες μας από τις αφηγήσεις σου,με αυτή την δροσερή ανάσα ελευθερίας και αρμύρας της αρχής σου.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Πολύ καλή η αρχή τής ιστορίας σου.Με την ευκαιρία να πω ότι και οι προηγούμενες ιστορίες/αφηγήσεις σου ομορφα γραμμένες.Επίσης μας δίνεις μια άλλη γεύση καθώς τα ταξίδια σου γίνονται αρκετά χρόνια πίσω.Περιμένω τήν συνέχεια..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.935
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom