Κίνα Στη Κίνα του Μάο...(Ο γύρος του κόσμου)

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ

Πλευρίσαμε στην προβλήτα όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις φόρτωσης της ζάχαρης. Είναι το μοναδικό λιμάνι της Κούβας απ όπου γίνεται η εξαγωγή της σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι και ο λόγος που με το προηγούμενο πλοίο δεν είχα έλθει εδώ.. Τότε φορτώναμε στα αμπάρια που γινότανε και ψυγεία, αστακούς, γαρίδες, και πορτοκάλια για τη Ολλανδία. Πράσινα πορτοκάλια, έτσι πράσινα τα παρελάμβαναν οι Ολλανδοί και σε δυο-τρεις μέρες τα ωρίμαζαν…Ανέβηκαν οι αρχές, με τις γνωστές μου πράσινες στολές, για τον λεπτομερή και ενοχλητικό έλεγχο ακόμη και στις καμπίνες όπως τον είχα γνωρίσει παλιά. Παραδώσαμε τις φωτογραφικές μηχανές και δηλώσαμε ότι συνάλλαγμα είχαμε.


Σε λίγο μας είπαν ότι έλεγχος τέλειωσε. Δεν μας ενόχλησε κανένας. Εγώ τα ήξερα αλλιώς στην Αβάνα. Με το γνωστό πάσο προχωρώ στην πύλη για την έξοδο προετοιμασμένος και κει για τον γνωστό έλεγχο που γνώριζα. Εδώ με περίμενε άλλο σοκ. Δείχνω στους συντρόφους σκοπούς που αδιάφορα το τσεκάρουν -Μέχρι τι ώρα είναι η επιστροφή; -Μέχρι το πρωί. -Πως; Δεν άκουσα καλά; -Μέχρι το πρωί, απάντησε ξανά. Τότε ήταν μέχρι τις 2300. Οι συνάδελφοι μου αρχίζουν να τα βάζουν μαζί μου. –Παραμύθια μας έλεγες; Διαφορετικά τα βρίσκομαι εμείς.


Τι έχει αλλάξει στη Κούβα; Τέσσερα χρόνια είχαν περάσει κι όμως δεν είχε ακουστεί κάτι σχετικά με αλλαγές στην πολιτική του καθεστώτος τότε. Έπρεπε να ξεδιαλύνω αυτό το σοβαρό ερώτημα… Στην επόμενη έξοδο δεν μπορούσα να κρατηθώ. Ρωτώ λοιπόν:. –Έχω έλθει πολλές φορές στο παρελθόν και τότε έπρεπε να επιστρέφαμε στις 11 το βράδι. Ιδού η απάντηση από τον απλό υπάλληλο του Φιντέλ αλλά σε όλα ενημερωμένο: -Τώρα Grecia Papadreo..sosialismo….!!!!!!!!! Ώπα, πως μου ξέφυγε; Si, si αδελφά κράτη απαντώ μήπως και με περάσει της αντιπολίτευσης και με αρχίσει σε σωματικό έλεγχο.Nα λοιπόν ποιος είχε αλλάξει. Η Ελλάδα κι όχι η Κούβα. Βρεθήκαμε ξαφνικά αδελφά κράτη με την Κούβα. Πως λοιπόν να ενοχλήσουν τους συντρόφους Έλληνες; Όλα ελεύθερα αυτή τη φορά. Ας πηγαίνουμε χέρι-χέρι τα δυο αδελφά κράτη, να κρατιόμαστε καλά, μην ξεστρατίσει κάποιο και πέσει στο γκρεμνό…


Η ζάχαρη την οποία φορτώναμε με σιλό ήταν χύμα, ακατέργαστη χρώματος καφέ. Μύριζε άσχημα, όπως κάθετι που ενώ μυρίζει ωραία, όταν είναι σε μεγάλη ποσότητα η μυρωδιά του ενοχλεί. Η πόλη των 100.000 κατοίκων είχε αρκετά παλιά κτίρια του 18ου και 19ου αιώνα, αλλά κακοσυντήρητα εκείνη την εποχή. Μια μεγάλη πλατεία με το δημαρχείο και το μνημείο του Χοσέ Μαρτί. Μια εξέδρα στη μέση με τις κουβανέζικες μπάντες να παίζουν τους γνωστούς ρυθμούς της salsa που σε λίγα χρόνια θα βγουν από την χώρα τους και θα τις γνωρίσει όλος ο κόσμος. Οι ντόπιο να χορεύουν ξέφρενα, η μπύρα ελάχιστη και σε χάρτινα ποτήρια να μην φτάνει για όλους, ρούμι ζεστό κάκιστης ποιότητας. Αυτή ήταν η μόνο τους διασκέδαση. Δεν υπήρχαν ούτε μπαρ, ούτε καφέ ή εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα ήταν ελάχιστα και απευθυνόταν μόνο στους ντόπιους. Ήταν ένας κόσμος διαφορετικός από τον υπόλοιπο της Καραϊβικής.


Μετά από μια εβδομάδα παραμονή, αφήνουμε το Cienfuegos με το θαυμάσιο κόλπο και το φρούριο στην είσοδο να το προστατεύει από την εποχή των πειρατών. Προχωρούμε για το Κρίστομπαλ του Παναμά να περάσουμε την διώρυγα. Η απόσταση μέχρι εκεί είναι 760 ναυτικά μίλια….

Να το σιαπιοκάραβο που θα κάνουμε το γύρο του κόσμου.

η φωτό δική μου από λιμάνι της Ιαπωνίας

 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Πάμε, πάμε καπετάνιο μου! Άντε το τσούρμο να παρουσιάζεται σιγά σιγά... Όρτσα τα πανιά και φύγαμε!
παρτόν!!!!!!!!το διάβασες κιόλας;;;;

άντε να πάμε στο καθαρό αέρα γιατί πολιομουχλιάσαμε!!!!!

και η λαμαρίνα λέει : όλα τα σβύνει!!!!!!!!!!
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Απολαυστικη αρχη...Σαν να νιωθω ηδη την αλμυρα της θαλλασσας..Συνεχισε γρηγορα,και καλο ταξιδι!!!!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.759
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Φύγαμε καπετάνιε στις μακρινές τις θάλασσες!
Πάμε να αλλάξουμε τον αέρα μας... :clap:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Να σαι καλά Αντώνη.
Μου ΄φτιαξες το βράδυ...
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
δηλωνω κ εγω παρουσα, ετοιμη για νεες περιπετειες....κ χαιρομαι που το ταξιδι δεν θα μας οδηγησει μονο σε χωρες μακρινες κ ονειρεμενες, αλλα κ πισω στο χρονο...:clap:
η κινα του μαο...ποσα πραγματα εχουμε να μαθουμε παλι...

συνεχισε καπετανιε κ αν θελεις βοηθεια τιποτα με τις αποστασεις ειμαι προθυμη να βοηθησω...:haha::haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω θαλασσινή ταξιδιωτική ιστορία.

Έχω ανοίξει τα ηχεία, παίζει το πλατς πλουτς των κυμάτων, και περιμένω να δω τον ωκεανό να ξεπροβάλει :D
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Παραμένεις πιστός στις προσδοκίες μας από τις αφηγήσεις σου,με αυτή την δροσερή ανάσα ελευθερίας και αρμύρας της αρχής σου.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Πολύ καλή η αρχή τής ιστορίας σου.Με την ευκαιρία να πω ότι και οι προηγούμενες ιστορίες/αφηγήσεις σου ομορφα γραμμένες.Επίσης μας δίνεις μια άλλη γεύση καθώς τα ταξίδια σου γίνονται αρκετά χρόνια πίσω.Περιμένω τήν συνέχεια..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.969
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom