delmem2233
Member
Πέμπτη απόγευμα. Σε 14 ώρες φεύγω από το Μπουένος Άιρες, κι έτσι θεώρησα πρέπον να προσθέσω σε αυτήν την ιστορία έναν έστω και υποτυπώδη επίλογο. Υποτυπώδη, κι όχι μακροσκελή, επειδή δε μου φταίτε σε τίποτα να διαβάστε ένα ατελείωτο κατεβατό σχετικά με το πόσο συναισθηματικά φορτισμένες είναι αυτές οι ώρες για μένα. Γράφω μόνο ότι γενικά προσπαθώ να βλέπω, και στη συγκεκριμένη επίσης περίπτωση να δω, το ποτήρι μισογεμάτο, αντί για μισοάδειο. Τη στιγμή που με πιάνω να σκέφτομαι ότι δεν πέτυχα να κάνω το Μπουένος Άιρες νέο σπίτι μου, μου θυμίζω ότι πέρασα κάτι περισσότερο από δύο μήνες εδώ, κι ότι πολλοί ονειρεύονται να ξεκλέψουν κάποια στιγμή στη ζωή τους έστω μια βδομάδα-δέκα μέρες για να δουν αυτήν την πόλη. Άλλες πάλι στιγμές σκέφτομαι τα πράγματα που δεν έκανα αυτούς τους δύο τελευταίες μήνες, όμως σύντομα με... επαναφέρω στη “μην είσαι άπληστος και αγνώμων” τάξη, φέρνοντας στο μυαλό μου όλα εκείνα που όντως έκανα. Επιπλέον, φεύγοντας από το Μπουένος Άιρες, πηγαίνω στο Ροσάριο, την πόλη που πριν επιστρέψω στη νότια Αμερική στα τέλη του Νοέμβρη, είχα σαν εναλλακτική (του Μπουένος Άιρες) λύση για “εγκατάσταση” στην Αργεντινή. Όχι ότι θα το δοκιμάσω... Το παραθέτω απλά σαν στοιχείο για να δείξω πόσο ψηλά στην εκτίμησή μου έχω το Ροσάριο, μετά το προ διετίας α-ξέ-χα-στο πενθήμερο πέρασμά μου από εκεί. Είναι σαν να βάζεις με μισή καρδιά τέλος σε μία σχέση που για σένα ήταν σημαντική (κι όχι απλά “για να βρίσκεται”), να βγαίνεις βόλτα για να καθαρίσει λίγο το μυαλό σου, και πάνω στη βόλτα να πετυχαίνεις κάποιο άτομο που την πρώτη φορά που το συνάντησες σε άφησε με εντυπωσιακές αναμνήσεις, όμως μέχρι πρότινος το είχες “δευτεράντζα” στη συνείδησή σου, επειδή ήσουν τυφλωμένος από έρωτα με άλλο άτομο. As far as cities go, το Ροσάριο φιγουράρει στην κορυφή των “παρηγοριών”, αν παρηγοριά και “να ανασυγκροτηθείς” είναι αυτά που χρειάζεσαι, ειδικά αν έχεις φίλο να σε φιλοξενήσει, και λοιπό κόσμο να δεις, κόσμο που την προηγούμενη φορά που τον είδες σε έκανε να αισθανθείς VIP...
Τελευταία (μέχρι τα... επόμενα, μια και μία φωνή στο τσερβέλο μου μου λέει ότι κάποια μέρα θα επιστρέψω εδώ) χαιρετίσματα από το Μπουένος Άιρες.
ΥΓ Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και στην πρώτη ανάρτησή μου από εδώ. Όποιος το έχει όνειρο να ταξιδέψει στην Αργεντινή, ας προσπαθήσει να το κάνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Τον Νοέμβριο του 2009 το Μπουένος Άιρες-Ροσάριο μου κόστισε 40 πέσος. Το αυριανό λεωφορείο (το φθηνότερο στη συγκεκριμένη διαδρομή), μου κοστίζει 95!!! Αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να καλπάζει με τους ρυθμούς που αυτό συμβαίνει τα τελευταία πέντε -κυρίως- χρόνια, σε μία διετία το κατά κανόνα πανάκριβο αεροπορικό εισιτήριο για Αργεντινή δε θα είναι ο βασικότερος πονοκέφαλος των επίδοξων επισκεπτών της...
Τελευταία (μέχρι τα... επόμενα, μια και μία φωνή στο τσερβέλο μου μου λέει ότι κάποια μέρα θα επιστρέψω εδώ) χαιρετίσματα από το Μπουένος Άιρες.
ΥΓ Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και στην πρώτη ανάρτησή μου από εδώ. Όποιος το έχει όνειρο να ταξιδέψει στην Αργεντινή, ας προσπαθήσει να το κάνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Τον Νοέμβριο του 2009 το Μπουένος Άιρες-Ροσάριο μου κόστισε 40 πέσος. Το αυριανό λεωφορείο (το φθηνότερο στη συγκεκριμένη διαδρομή), μου κοστίζει 95!!! Αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να καλπάζει με τους ρυθμούς που αυτό συμβαίνει τα τελευταία πέντε -κυρίως- χρόνια, σε μία διετία το κατά κανόνα πανάκριβο αεροπορικό εισιτήριο για Αργεντινή δε θα είναι ο βασικότερος πονοκέφαλος των επίδοξων επισκεπτών της...
Attachments
-
39,2 KB Προβολές: 106
Last edited by a moderator: