Ρωσία Στη γη των Σοβιετικών,των τσάρων και της ματριόσκας

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013

Την επόμενη μέρα σειρά είχε η αγορά Ιζμαίλοφσκι. Βγαίνοντας από το μετρό, το τοπίο δεν μου άρεσε καθόλου, καθώς είχε αυτούς τους ψυχρούς ουρανοξύστες που υπάρχουν σε ένα σωρό μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο και μου φαίνεται σαν να τις ασχημαίνουν όλες.





Αντιθέτως πλησιάζοντας προς την αγορά, τα κτίρια απέκτησαν πάλι τον χαρακτηριστικό ρώσικο χαρακτήρα τους και η αγορά έμοιαζε σαν ένα ακόμα ρώσικο παραμύθι, πολύχρωμο και γλυκό, βγαλμένο από τον κόσμο των ονείρων!!!







Κάθε λογής σουβενίρ, από τα γνωστά ζωγραφιστά κουτάκια, τις ματριόσκες, μέχρι πίνακες, κοσμήματα, δερμάτινα αξεσουάρ, αντίκες και αναμνηστικά με εσάνς είτε σοβιετικής, είτε τσαρικής Ρωσίας, κατέκλυζαν τον τόπο και ευτυχώς σε τιμές πολύ καλύτερες από άλλα μέρη της ρώσικης πρωτεύουσας.

















Περάσαμε υπέροχες ώρες εκεί. Επισκεφτήκαμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου







σταματήσαμε σε ένα υπέροχο μικρό μαγαζάκι να τσιμπήσουμε κάτι



αγοράσαμε μερικά σουβενίρ....



Η ώρα πέρασε και επιστρέψαμε στο κέντρο της Μόσχας. Είχε μείνει ένας βασικός στόχος ανεκπλήρωτος. Να δούμε τον Ναού του Χριστού Σωτήρος στο εσωτερικό του. Και δεν ξέραμε πως τελικά αυτή η επίσκεψη σε αυτό το ταξίδι δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
ανοίγω κλιματιστικό και προσηλώνομαι...
Είναι τιμή μου να με παρακολουθεί ένας τόσο ταλαντούχος συγγραφέας ιστοριών και ταυτόχρονα ρωσολάτρης από όσο ξέρω;)

Σε λίγο η συνέχεια...Ελπίζω να σου αρέσει Παναγιώτη....
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Ήμουν ενθουσιασμένη. Είχα βελτιώσει τα ρώσικα μου και ήταν ευκαιρία να τα εξασκήσω.

Μόλις πατήσαμε το πόδι μας έξω από το αεροδρόμιο και κατευθυνθήκαμε προς το λεωφορείο, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Ήμουν στη ρώσικη γη. Είχα ξεχάσει τις διάφορες διακυμάνσεις που είχε η διάθεση μου πριν το ταξίδι…Τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορα μέρη μου είχαν προξενήσει ανησυχία και ερωτήματα αν έκανα καλά που προγραμμάτισα ταξίδι σε αυτή την περίοδο…Τελικά η Ρωσία αποδείχτηκε πως ήταν ένα από τα μέρη όπου αισθάνθηκα πάρα πολύ ασφαλής.


Μπαίνοντας στο λεωφορείο μια ρωσίδα με ρώτησε ενθουσιασμένη πως και μιλάω ρώσικα, ενώ προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει με τις βαλίτσες, να δώσει πληροφορίες για το πως θα φτάναμε στο κέντρο κλπ. Επίσης μιλούσε με τόσο ενθουσιασμό για την πόλη της που με συγκίνησε. Πραγματικά οι άνθρωποι λατρεύουν τον τόπο τους και τη χώρα τους.

Αφήνοντας τις βαλίτσες βγήκαμε για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα.


DSC05884 (2).JPG

DSC05885 (2).JPG


DSC05888 (2).JPG




Ποιος δεν έχει ακούσει για τα περίφημα κανάλια του ποταμού Νέβα που κάνουν την πόλη ακόμα πιο όμορφη, για τις περίφημες εκκλησίες της πόλης, με κορυφαία για μένα τον «Ναό του Χυμένου Αίματος» (μάλλον αυτή η μετάφραση είναι δεν είναι και πάρα πολύ κοντά στην ρώσικη ονομασία ,που λέγεται “храм Спаса на Крови” και για όσους ξέρουν ρώσικα εμπεριέχει και τη λέξη «σωτηρία» μέσα, εκτός από τη λέξη «αίμα»)

DSC05894 (2).JPG


Ο ναός χτίστηκε στο σημείο όπου το 1881 δολοφονήθηκε ο Τσάρος Αλέξανδρος Β’ και ενώ το εξωτερικό του είναι τόσο εντυπωσιακό που μπορείς να το κοιτάς και να μην το χορταίνεις, μόλις μπεις μέσα διαπιστώνεις πως και το εσωτερικό είναι εξίσου απίστευτο.


Στο δρόμο προς την εκκλησία έχουν στήσει πάγκους με συμπαθητικά αν και ακριβούτσικα ρώσικα σουβενίρ.


«Να δούμε λίγο τα σουβενίρ» επέμενε συνταξιδιώτης μου , διαψεύδοντας την θεωρία πως πάντα οι γυναίκες ξελογιαζόμαστε με τα ψώνια.Χα!

DSC05903 (2).JPG


DSC05904 (2).JPG



DSC05905 (2).JPG



Η φωνή της λογικής μου έλεγε πως φτάσαμε απόγευμα στην πόλη και δεν έπρεπε να χάσουμε χρόνο. Έπρεπε να προλάβουμε την εκκλησία ανοιχτή. Το ίδιο μου έλεγε και το συναίσθημα. Βρισκόμασταν δίπλα σε μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες που είχα δει ποτέ. Είχα διαβάσει σε βιβλία για αυτήν , είχα δει φωτό αλλά πραγματικά όλες την αδικούσαν…. Ο συνταξιδιώτης μου πείστηκε και τα σουβενίρ αφέθηκαν για να τα δούμε λεπτομερώς μετά….


храм Спаса на Крови

DSC05906 (2).JPG



DSC05907 (2).JPG


DSC05910 (2).JPG


DSC05913 (2).JPG


DSC05921 (2).JPG


DSC05914 (2).JPG



Μην σας ξεγελά το ντύσιμο του κόσμου.Βρισκόμαστε τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, όταν ξεκινούν και οι λευκές νύχτες. Απλώς είναι Ρωσία και ναι κάνει κρύο.

DSC05912 (2).JPG



Η βόλτα συνεχίστηκε σε διάφορα σημεία…Έξω από τον περίφημο Καθεδρικό ναός της Παναγίας του Καζάν(με εμφανείς τις επιρροές από τη Ρώμη)που πήρε μια δεκαετία να χτιστεί,



DSC05882 (2).JPG




σε διάφορες λεωφόρους της πόλης όπου μπορούσες να δεις κάποια «μικρά και ταπεινά αυτοκίνητα»

DSC05963 (2).JPG

DSC05967 (2).JPG



Στον Καθεδρικό του Αγίου Ισάακ, που είναι από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς του κόσμου…

DSC05935 (2).JPG


DSC05937 (2).JPG



Επιλέξαμε να ανέβουμε πάνω και να θαυμάσουμε το μεγαλείο της πόλης από ψηλά (πληρώνεις κι εκεί βέβαια)…Από ψηλά η Αγία Πετρούπολη είναι ακόμα πιο μαγευτική…Ειδικά την ώρα που πήγαμε.Ακόμα οι λευκές νύχτες δεν ήταν στο απόγειο τους και σκοτείνιαζε κάπως (αν και πολύ αργά). Τα διάφορα χρώματα του ουρανού σε ταξίδευαν.
DSC05940 (2).JPG


DSC05942 (2).JPG


DSC05943 (2).JPG



DSC05946 (2).JPG

DSC05948 (2).JPG

DSC05952 (2).JPG


DSC05957 (2).JPG
 

DRAKFIREMAN

Member
Μηνύματα
272
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για μια ομόδοξη χώρα που θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ (μάλλον με γκρουπ).επειδή όμως τα παιδάκια μας είναι ακόμη μικρά(1.5 και 3 χρονών) θα ταξιδέψω προς το παρόν νοερά μέσω της ιστορίας σου!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για μια ομόδοξη χώρα που θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ (μάλλον με γκρουπ).επειδή όμως τα παιδάκια μας είναι ακόμη μικρά(1.5 και 3 χρονών) θα ταξιδέψω προς το παρόν νοερά μέσω της ιστορίας σου!

Εύχομαι να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου μαζί με την οικογένεια σου.Κι εγώ είχα πολύ καιρό καημό να πάω Ρωσία,πριν τελικά καταφέρω να πραγματοποιήσω το ταξίδι.Σαν προορισμός ήταν ευκολότερος από ότι φανταζόμουν ειδικά αν κανείς μιλάει ρώσικα.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.666
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Υπέροχος προορισμός, θαυμάσια ιστορία με πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Εδώ κι εγώ! Σιγά μην έχανα рассказ о России!
Για να μην μας κρατάς σε αγωνία, δεν μας λες επιγραμματικά το δρομολόγιο να ξέρουμε πού θα ταξιδέψουμε; :)
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Εκείνη τη στιγμή δεν ξέραμε ακόμα για τον τυφώνα που σάρωνε τη Μόσχα εκείνες τις μέρες….
Ταξίδευες στις 29 μαιου; Απίστευτος αέρας που ευτυχώς δεν έπιασε αρκετά το Sheremetyevo (αν πετούσες με Aeroflot)

Για κάποιο περίεργο λόγο αρκετοί έχουν επιφυλάξεις όσον αφορά το θέμα ασφάλεια στη Ρωσία. Δεν μπορώ να πείσω κανέναν να ταξιδέψουμε εκεί, εδώ με τα χίλια ζόρια πέταξαν με Aeroflot.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom