mikrh tsopana
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
- Ταξίδι-Όνειρο
- θα το αποφασίσω αύριο
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Εκουαδόρ-Κίτο
- Εκουαδόρ-Κίτο (B)
- Εκουαδόρ-Mompiche
- Εκουαδόρ-Ιστορικό Κέντρο
- Εκουαδόρ-Baños
- Βραζιλία
- Καταρράκτες Ιγουασού-Αργεντινή-Βραζιλία
- Παραγουάη
- Αργεντινή-Σάλτα
- Αργεντινή-Σάλτα (B)
- Αργεντινή-Σάλτα (Γ)
- Εκουαδόρ-Μέση Του Κόσμου
- Εκουαδόρ-Οταβάλο
- Εκουαδόρ-Αμαζόνιος
- Εκουαδόρ-Puerto Lopez,Manabi
- Εκουαδόρ-Λίμνη Κιλοτόα
- Κολομβία-Εσωτερικές Διαδρομές
- Κολομβία-San Agustin
- Κολομβία-Νέιβα
- Κολομβία-Έρημος Τατακόα
- Κολομβία-Μέχρι την Μπογκοτά
- Κολομβία-Μπογκοτά
- Κολομβία-Βίγια δε Λέιβα, Μπαριτσάρα
- Κολομβία-Μεντεγίν-Καρταχένα
- Κολομβία-Καρταχένα δε Ίντιας
- Κολομβία-Playa Blanca
- Επίλογος
Κεφάλαιο 3: Κολομβία
Τίτλος: Εσωτερικές Διαδρομές
Υποκεφάλαιο 3.1
Τίτλος: Η Συμφορά
-Κόρη που πάς;
-Μάνα θα πάω στην Κολομβία.
(Παύση)
Η υστερία αρχίζει.
-Τί θα πας να κάνεις εκεί; Δεν κάθεσαι στα αυγά σου λέω γω καλύτερα;
Είναι επικίνδυνα εκεί, μου το είπε εμένα η Χριστινούλα η κόρη του Φίλιππα.
Εκεί σε σκοτώνουν για πλάκα.
Άσχημες σκέψεις περνούν απ το μυαλό της τσο. Ένας μονόλογος μονομιάς
λαμβάνει χώρα στο νου της.
Γεγονός νο 1: Στα αυγά μου απ’όσο ξέρω δεν είμαι ούτως ή άλλως.
Γεγονός νο 2: Το πιο μακρινό ταξίδι της Χριστίνας είναι από τα Τρίκαλα στην Κέρκυρα και αυτό για να σπουδάσει.
Γεγονός νο 3: Στο Κίτο σε σκοτώνουν για πιο μεγάλη πλάκα αλλά δε θέλω να στο πω γιατί δε θέλω να μείνω ορφανή από μάνα.
Αντί αυτού η τσοπάνα δήλωσε λακωνικά ότι δε θα της συμβεί τίποτα, κάνοντας επίκληση στο ήθος της ιδίας και για να το κάνει ακόμη πιο πειστικό το έπαιξε θιγμένη δηλώνοντας σοκαρισμένη που ακόμη δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, παρά τα χρόνια που η ίδια κουβαλά στην πλάτη της.
Η Σ. δεν είχε παρά να αποδεχτεί αυτή την «απειλητική» για τη ζωή της μοναχοκόρης της απόφαση.
-Να μου στέλνεις μήνυμα κάθε μέρα. Δυό φορές τη μέρα. Και σε μένα και στον πατέρα σου.
Εκείνο το βράδυ πληροφορίες λένε πως η Σ. δεν κοιμήθηκε.
Το ταξίδι
Διάρκεια ταξιδιού: 32 μέρες από την ώρα της αναχώρησης μέχρι τη στιγμή της επιστροφής
Κόστος:
Περίπου 900 ευρώ, κόστος που θα μπορούσε να λιγοστεύσει αν η μία εβδομάδα δεν συνέπεπτε με τη μεγάλη εβδομάδα, όποτε όλα ήταν κυριολεκτικά σε διπλή τιμή και αν η τσοπάνα άφηνε και κανένα τουρ παραπονεμένο. Αναλυτικά ήταν περίπου 225 τα μεταφορικά(συμπεριλαμβανομένου δύο εσωτερικές πτήσεις με βαλίτσα και καράβι από Πλάγια Μπλάνκα για Καρταχένα), 200 ευρώ οι διανυκτερεύσεις σε χόστελ και τα υπόλοιπα 475 προσωπικά έξοδα( τουρ, εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και κάποια λιγοστά ψώνια, φαγητά και ποτά)
Διαδρομή:
Κίτο-Σαν Αγουστίν 3 μέρες
Σαν Αγουστίν-Νέιβα 2 μέρες
Νέιβα-Έρημος Τατακόα 1 μέρα
Νέιβα-Μπογκοτά 4 μέρες
Μπογκοτά-Βίγια δε Λέιβα 2 μέρες
Βίγια δε Λείβα-Μπαριτσάρα 2 μέρες
Μπαριτσάρα-Μεδεγίν 5 μέρες
Μεδεγίν-Σάντα Μάρτα(αεροπλάνο) και από εκεί Καρταχένα 10 μέρες(μαζί με τις 5 μέρες στην Πλάγια Μπλάνκα)
Καρταχένα-Κάλι (αεροπλάνο) και από εκεί επιστροφή στο Κίτο 2 μέρες
+1 μέρα αναμονή από Νέιβα για Μπογκοτά
Τίτλος: Εσωτερικές Διαδρομές
Υποκεφάλαιο 3.1
Τίτλος: Η Συμφορά
-Κόρη που πάς;
-Μάνα θα πάω στην Κολομβία.
(Παύση)
Η υστερία αρχίζει.
-Τί θα πας να κάνεις εκεί; Δεν κάθεσαι στα αυγά σου λέω γω καλύτερα;
Είναι επικίνδυνα εκεί, μου το είπε εμένα η Χριστινούλα η κόρη του Φίλιππα.
Εκεί σε σκοτώνουν για πλάκα.
Άσχημες σκέψεις περνούν απ το μυαλό της τσο. Ένας μονόλογος μονομιάς
λαμβάνει χώρα στο νου της.
Γεγονός νο 1: Στα αυγά μου απ’όσο ξέρω δεν είμαι ούτως ή άλλως.
Γεγονός νο 2: Το πιο μακρινό ταξίδι της Χριστίνας είναι από τα Τρίκαλα στην Κέρκυρα και αυτό για να σπουδάσει.
Γεγονός νο 3: Στο Κίτο σε σκοτώνουν για πιο μεγάλη πλάκα αλλά δε θέλω να στο πω γιατί δε θέλω να μείνω ορφανή από μάνα.
Αντί αυτού η τσοπάνα δήλωσε λακωνικά ότι δε θα της συμβεί τίποτα, κάνοντας επίκληση στο ήθος της ιδίας και για να το κάνει ακόμη πιο πειστικό το έπαιξε θιγμένη δηλώνοντας σοκαρισμένη που ακόμη δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, παρά τα χρόνια που η ίδια κουβαλά στην πλάτη της.
Η Σ. δεν είχε παρά να αποδεχτεί αυτή την «απειλητική» για τη ζωή της μοναχοκόρης της απόφαση.
-Να μου στέλνεις μήνυμα κάθε μέρα. Δυό φορές τη μέρα. Και σε μένα και στον πατέρα σου.
Εκείνο το βράδυ πληροφορίες λένε πως η Σ. δεν κοιμήθηκε.
Το ταξίδι
Διάρκεια ταξιδιού: 32 μέρες από την ώρα της αναχώρησης μέχρι τη στιγμή της επιστροφής
Κόστος:
Περίπου 900 ευρώ, κόστος που θα μπορούσε να λιγοστεύσει αν η μία εβδομάδα δεν συνέπεπτε με τη μεγάλη εβδομάδα, όποτε όλα ήταν κυριολεκτικά σε διπλή τιμή και αν η τσοπάνα άφηνε και κανένα τουρ παραπονεμένο. Αναλυτικά ήταν περίπου 225 τα μεταφορικά(συμπεριλαμβανομένου δύο εσωτερικές πτήσεις με βαλίτσα και καράβι από Πλάγια Μπλάνκα για Καρταχένα), 200 ευρώ οι διανυκτερεύσεις σε χόστελ και τα υπόλοιπα 475 προσωπικά έξοδα( τουρ, εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και κάποια λιγοστά ψώνια, φαγητά και ποτά)
Διαδρομή:
Κίτο-Σαν Αγουστίν 3 μέρες
Σαν Αγουστίν-Νέιβα 2 μέρες
Νέιβα-Έρημος Τατακόα 1 μέρα
Νέιβα-Μπογκοτά 4 μέρες
Μπογκοτά-Βίγια δε Λέιβα 2 μέρες
Βίγια δε Λείβα-Μπαριτσάρα 2 μέρες
Μπαριτσάρα-Μεδεγίν 5 μέρες
Μεδεγίν-Σάντα Μάρτα(αεροπλάνο) και από εκεί Καρταχένα 10 μέρες(μαζί με τις 5 μέρες στην Πλάγια Μπλάνκα)
Καρταχένα-Κάλι (αεροπλάνο) και από εκεί επιστροφή στο Κίτο 2 μέρες
+1 μέρα αναμονή από Νέιβα για Μπογκοτά