Ρουμανία Αναζητώντας τον κλειδοκράτορα….της εκκλησίας!

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.522
Likes
7.850
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός

Η ιδέα του ταξιδιού και η οργάνωση

Ψάχνοντας να βρώ έναν κοντινό και φθηνό προορισμό, "έβγαλα από το συρτάρι" τη Ρουμανία. Σε παλιά αναζήτηση μου, είχα προσέξει ότι οι τιμές των ξενοδοχείων και των αεροπορικών ήταν πολύ χαμηλές, σε σχέση φυσικά, με άλλους προορισμούς στην Ευρώπη. Να διευκρινίσω εδώ, ότι η παλιά αναζήτηση που είχα κάνει αφορούσε μόνο τη πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι. Κρατήστε το αυτό…

Για μένα η Ρουμανία ήταν ένας προορισμός συνυφασμένος με τα Καρπάθια. Γενικά θέλω να επισκεφτώ όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, έτσι λοιπόν θα ήθελα να δώ και το Βουκουρέστι. Πάντα όμως είχα στο μυαλό μου και τα Καρπάθια! Αγαπώ τη φύση και ότι περιλαμβάνεται σε αυτήν….αλλά πιο πολύ αγαπώ τα βουνά! Τα βουνά ασκούν μία παράξενη έλξη σε μένα...

Έτσι λοιπόν, όταν αποφάσισα ότι ο επόμενος προορισμός θα είναι η Ρουμανία, στην ουσία σκεφτόμουν 3 με 4 μέρες στο Βουκουρέστι και 2 με 3 μέρες κάποια εκδρομή με τρένο ή λεωφορείο στο Μπρασόβ και κατ’ επέκταση στο Μπράν και τα πέριξ! Λάθος λογάριαζα….

Ο μοναδικός άνθρωπος μέχρι τώρα, που μπορεί να με ακολουθήσει στη τρέλα και στην αγάπη που έχω για τα ταξίδια, είναι ο αδερφός μου! Είναι ένας άνθρωπος, που όπου και να του προτείνεις να πάει, απλά θα σου πεί ναι! Σε βόλτες, εκδρομές, και ταξίδια δεν λέει ποτέ όχι!
- Εγώ: Πάμε εκεί;
- Π: Πάμε!
- Εγώ: Πάμε στο άλλο;
- Π: Πάμε!
- Εγώ: Πάμε στη τελευταία τρύπα του ζουρνά;…
- Π: Πάμε!!!!!
- Εγώ: Πάμε Σομαλία;…
- Π: Σου έχω πεί να μην λές βλακείες…λέγε τώρα που θα πάμε!
Βέβαια φέρνει κάποιες αντιρρήσεις του στυλ "γιατί να πάμε τώρα στο τάδε μέρος ή πόλη, αφού θέλουμε και οι δύο να πάμε πιο πολύ στο δείνα;" ή πετάει κάτι ιδέες, που όταν εγώ τις ακούω παθαίνω ένα κάτι τις, και άντε μετά να τις βγάλω από το κεφάλι μου :confused::confused::confused: όπως πχ να κάνουμε road trip στη Νέα Ζηλανδία ή στις ΗΠΑ....και τα "πετάει" ελαφρά τη καρδία, χωρίς να σκέφτεται ότι εγώ κάτι τέτοιες ιδέες τις "δένω κόμπο" !!! Και έτσι προστίθενται προορισμοί και ταξίδια στα προσεχώς… :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Κάπως έτσι, λοιπόν, έγινε και με την Ρουμανία. Όταν με ρώτησε πότε θα πάμε στη Μαδρίτη (το αρχικό πλάνο του φθινοπώρου έλεγε Μαδρίτη), του απάντησα ότι θα πάμε στο Βουκουρέστι, μαζί με κάποια μικρή εκδρομούλα στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, με σκοπό να πάρουμε μία μικρή γεύση απο Καρπάθια.
- Π: Γιατί Βουκουρέστι; Αφού είχαμε πεί οτι θα πάμε Μαδρίτη το φθινόπωρο…
- Ε: Γιατί η Μαδρίτη είναι πιο ακριβή και μπορεί να περιμένει!!! Και μην φέρνεις αντιρρήσεις…
- Π: Πόσο πιο φθηνό είναι το Βουκουρέστι;
- Ε: Θα δείς…
- Π: Οκ! Πάμε Βουκουρέστι τότε!!!
Είπαμε, ο ενθουσιασμός για ταξίδια είναι ξέχειλος! Δεν έχει σημασία που θα πάμε, αρκεί να πάμε :haha:

Κοιτώντας για τα αεροπορικά, παράλληλα άρχισα να διαβάζω διάφορες πληροφορίες για την Ρουμανία εδώ στο forum. Διαβάζω λοιπόν, κάτι για οχυρωμένες εκκλησίες….κάτι για ξύλινες εκκλησίες…κάτι για κάστρα και οχυρώσεις….κάτι για τις πόλεις της Ρουμανίας, που ούτε καν είχα ασχοληθεί ποτέ να μάθω γι’ αυτές….αυτό όμως, που μου κέντρισε το ενδιαφέρον πιο πολύ, ήταν η φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου! Μπαίνω λοιπόν στη Rentalcars και βάζω τυχαίες ημερομηνίες για τον Οκτώβριο. Και τι να δώ :eek::eek::eek::eek:Ένα αυτοκίνητο μεσαίου τύπου με απλή ασφάλεια, με δεύτερο οδηγό, για 7 μέρες έβγαινε γύρω στα 40€…..Και μονολογώ έκπληκτη
- Δεν γίνεται, κάποιος μου κάνει πλάκα!!!!
Αφήνω το laptop από τα χέρια μου, σχηματίζεται στο πρόσωπο μου ένα χαμόγελο του στυλ "εγώ τώρα θα κάνω πονηριά" και πως πεταγόμαστε στο γήπεδο όταν η ομάδα μας βάζει γκόλ και πανηγυρίζουμε;;;…ε, έτσι και εγώ πετάγομαι από τον καναπέ και αρχίζω να φωνάζω
- Γκοοοοοοοοολ!!!!! Θα κάνω οδικό στη Ρουμανία, γκοοοοοοοολ!!! :clap::clap::clap::clap:
Ήταν τόση η χαρά μου, που δεν βρήκα άλλο τρόπο να την εκφράσω, παρά μόνο φωνάζοντας…γκόλ!:D

Παίρνω μολύβι και χαρτί, ανοίγω google map και κάνω ένα πρόχειρο σχέδιο για οδικό, ενώνοντας τις πόλεις, που έλεγαν οι περισσότεροι στο forum, ότι αξίζει να δείς. Το αποθηκεύω, το κλείνω και συζητώ με τον αδερφό μου τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει :cool:
- Π: 40€ για 7 μέρες;….Είσαι σίγουρη ή είδες κάτι λάθος;
- Ε: Τα 40€ είναι για μία απλή ενοικίαση χωρίς πρόσθετα. Έλα να δείς και μόνος σου!
Του δείχνω τις τιμές και μένει με το στόμα ανοιχτό! Το κοιτάμε αναλυτικά μαζί, βάζοντας ότι χρειαζόμαστε σε ένα αυτοκίνητο και βγαίνει πρόχειρα ότι θα μας κοστίσει από 100€-130€ πάνω κάτω για 7 μέρες.
- Π: Οκ, θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο!
- Ε: Ωραία χαίρομαι που συμφωνείς! Α, και κάτι ακόμα. Δεν θα μείνουμε καθόλου στο Βουκουρέστι..
- Π: Τι εννοείς;…Γιατί να μην μείνουμε στο Βουκουρέστι;
- Ε: Γιατί…..
Και του εξηγώ περι αξιοθέατων, περί πόλεων, περί επαρχίας γενικά και μου λέει:
- Π: Οκ, ότι θές! Σχεδίασε το χωρίς Βουκουρέστι!
Έτσι λύθηκε, εν μέρει, η απορία του αδερφού μου για το πόσο φθηνή μπορεί να είναι η Ρουμανία, και κάπως έτσι το Βουκουρέστι μας τελείωσε….:rolleyes:

Τα αεροπορικά κλείστηκαν αρχές Σεπτεμβρίου, με Ryanair. Αναχώρηση στις 04 Νοεμβρίου και επιστροφή στις 11 Νοεμβρίου.
Ο σχεδιασμός των διαδρομών έγινε, αφού υπολόγισα την διάρκεια ημέρας που θα είχαμε στην διάθεσή μας, τις καιρικές συνθήκες που πιθανόν θα επικρατούσαν Νοέμβριο μήνα, την επιλογή-διαλογή των αξιοθέατων, την κατάσταση του οδικού δικτύου της Ρουμανίας και φυσικά τις δυνατότητες που έχουμε και εγώ και ο αδερφός μου σε οδικά ταξίδια. Έτσι λοιπόν, το αρχικό σχέδιο που είχα κάνει, άλλαξε κατά πολύ!...
Τα καταλύματα κλείστηκαν αρχές Οκτωβρίου και ήταν όλα 4άστερα ξενοδοχεία….Εδώ λύθηκε τελειωτικά η απορία του αδερφού μου, για το πόσο φθηνή είναι η Ρουμανία!...:confused::confused::confused:
Βλέποντας τις τιμές των καταλυμάτων ήθελε να κλείσουμε μόνο 4άστερα ξενοδοχεία, γιατί
- Π: Που αλλού θα βρούμε να μείνουμε σε 4αστερο ξενοδοχείο με 50€ το δίκλινο και πρωινό;;;;
Και όσο εγώ προσπαθούσα, με νύχια και με δόντια, να μειώσω το κόστος του ταξιδιού, τόσο το αύξανε ο αδερφός μου με τα "καπρίτσια" του….:mad::mad::mad:
Η επιλογή των καταλυμάτων ήταν μόνο ξενοδοχεία, γιατί τα ξενοδοχεία έχουν 24ωρη reception, κάτι που είναι βολικό σε ένα οδικό ταξίδι, και μειώνει το άγχος, όσον αφορά τους χρόνους άφιξης στο κατάλυμα κυρίως. Άλλωστε οι προηγούμενες εμπειρίες σε οδικά ταξίδια, είχαν επιβεβαιώσει αυτή την επιλογή.
Οι διανυκτερεύσεις ήταν οι εξής:
1η διανυκτέρευση Sinaia
2η διανυκτέρευση Sibiu
3η διανυκτέρευση Cluj Napoca
4η διανυκτέρευση Sapanta
5η διανυκτέρευση Tirgu Mures
6η διανυκτέρευση Brasov
7η διανυκτέρευση Snagov
Το αυτοκίνητο κλείστηκε στα μέσα Οκτωβρίου, μέσω της Rentalcar, από την εταιρεία Klass Wagen. "Τρενάραμε" την ενοικίαση του αυτοκινήτου, γιατί η Ryanair έκανε κάτι "νερά" σχετικά με τα δρομολόγια της και είχαμε πεί, ότι σε περίπτωση που θα ακυρωθεί κάποια πτήση μας, θα πάμε με δικό μας αυτοκίνητο Ρουμανία, αλλάζοντας βέβαια έτσι και τινάζοντας όλο το πλάνο του ταξιδιού στον αέρα….Ευτυχώς όλα κύλησαν ρολόι με τις πτήσεις!

Και καθώς περνούσαν οι μέρες, ανακάλυπτα όλο και πιο πολλές ομορφιές της Ρουμανίας! Πιο συγκεκριμένα ανακάλυπτα όλο και πιο πολλές εκκλησίες της Ρουμανίας, καθώς και χωριά χαμένα στο χρόνο….

Πρίν από την οργάνωση και την υλοποίηση αυτού του ταξιδιού, αν κάποιος μου έλεγε, ότι εγώ θα έφτανα στο σημείο να "κυνηγάω" να δώ εκκλησίες σε κάποιο ταξίδι μου, θα του έλεγα απλά ότι είναι τρελός!!! Κι όμως το έκανα, στη Ρουμανία….:innocent:

 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
279
Likes
581
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεπάλ
Περιμενω με ανυπομονησια την συνεχεια. Σε αυτη τη χωρα εχω αφησει ενα μικρο κομματι της καρδιας μου και ιδιαιτερα στο Κλουζ. Οποτε θα με χαροποιησει ιδιαιτερα να διαβασω την ιστορια σου. Τελος θα ηθελα να αναφερω και μονο που βρισκεις καποιον να σε ακολουθησει ειναι καλα. Πλεον εγω σε ανω των 7 ημερων δε βρισκω κανεναν
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
584
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ο Θεος ξερει
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ - ΧΙΛΗ
Μου δανειζεις και μενα τον αδελφο σου;;;;;;;
Πες μου οτι πηγες και στο ....χαρουμενο νεκροταφειο;; Εφτασα 10 χλμ απο το Sapanta και δεν καταφερα να παω..
Ωραιο ταξιδι, περιμενουμε τη συνεχεια...
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.522
Likes
7.850
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Περιμενω με ανυπομονησια την συνεχεια. Σε αυτη τη χωρα εχω αφησει ενα μικρο κομματι της καρδιας μου και ιδιαιτερα στο Κλουζ. Οποτε θα με χαροποιησει ιδιαιτερα να διαβασω την ιστορια σου. Τελος θα ηθελα να αναφερω και μονο που βρισκεις καποιον να σε ακολουθησει ειναι καλα. Πλεον εγω σε ανω των 7 ημερων δε βρισκω κανεναν
Θα προσπαθήσω να την γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ! Αν και ο χρόνος μου γενικά είναι περιορισμένος, ειδικά τις καθημερινές...
Η Cluj μου άρεσε και εμένα πολύ! Δυστυχώς την είχα απλά για διανυκτέρευση....δεν μπόρεσα να της αφιερώσω το χρόνο που της αναλογεί...έπρεπε να διαλέξω! Η Ρουμανία έχει τόσα πολλά να δείς που και 10 οδικά να κάνεις, πάλι κάτι θα μείνει :) Εγώ αγάπησα τη Ρουμανία ολάκερη!!!

Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να έχεις μία καλή παρέα στα ταξίδια, ειδικά όταν σαν παρέα συμβαδίζεις σε πολλά!!!
Όσον αφορά εμένα και τον αδερφό μου, εγώ είμαι αυτή που δυσκολεύομαι να βρώ χρόνο για να κάνουμε τα ταξίδια, λόγω δουλειάς...ο αδερφός μου έχει πιο ευέλικτη άδεια και μπορεί να πάρει άδεια και περισσότερες μέρες, οπότε σε πολλά ταξίδια και εκδρομές, εγώ είμαι αυτή που τελικά ανεβάζω το κόστος, γιατί μπορώ να λείψω συγκεκριμένες μέρες απο την εργασία μου...και αυτό συνεπάγεται πχ ακριβότερα αεροπορικά, τα οποία ο αδερφός μου τα πληρώνει αδιαμαρτύρητα... :oops:
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.522
Likes
7.850
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Μου δανειζεις και μενα τον αδελφο σου;;;;;;;
Πες μου οτι πηγες και στο ....χαρουμενο νεκροταφειο;; Εφτασα 10 χλμ απο το Sapanta και δεν καταφερα να παω..
Ωραιο ταξιδι, περιμενουμε τη συνεχεια...
Ευχαρίστως !!! :) Θα κάνετε άπειρες βόλτες και ταξίδια! Αρκεί να είσαι προετοιμασμένη να οργανώσεις μόνη σου το πρόγραμμα του κάθε ταξιδιού :lol:....όλοι μας έχουμε κάποια μείον...ο αδερφός μου έχει αυτό! Εφησυχάζεται με εμένα που οργανώνω τα πάντα και όταν του λέω οτι θα πρέπει να συμμετέχει η απάντηση είναι: "αφού εσύ το κάνεις καλά, γιατί εγώ να σου στερήσω αυτή τη χαρά;;;" o_Oo_Oo_O

Ναι, έφτασα 800 μέτρα απο τα σύνορα με την Ουκρανία! Πήγα στα χαρούμενα νεκροταφεία, πήγα και σε πολλά άλλα νεκροταφεία....είδα τόσα νεκροταφεία, που νομίζω οτι ο Κόμης Δράκουλας δεν πιάνει μία μπροστά μου στην νεκρανάσταση :haha:
 

Grerena

Member
Μηνύματα
852
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
οδικό έως Ελσίνκι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιορδανία, Las Vegas
Η ιδέα του ταξιδιού και η οργάνωση

Ψάχνοντας να βρώ έναν κοντινό και φθηνό προορισμό, "έβγαλα από το συρτάρι" τη Ρουμανία. Σε παλιά αναζήτηση μου, είχα προσέξει ότι οι τιμές των ξενοδοχείων και των αεροπορικών ήταν πολύ χαμηλές, σε σχέση φυσικά, με άλλους προορισμούς στην Ευρώπη. Να διευκρινίσω εδώ, ότι η παλιά αναζήτηση που είχα κάνει αφορούσε μόνο τη πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι. Κρατήστε το αυτό…

Για μένα η Ρουμανία ήταν ένας προορισμός συνυφασμένος με τα Καρπάθια. Γενικά θέλω να επισκεφτώ όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, έτσι λοιπόν θα ήθελα να δώ και το Βουκουρέστι. Πάντα όμως είχα στο μυαλό μου και τα Καρπάθια! Αγαπώ τη φύση και ότι περιλαμβάνεται σε αυτήν….αλλά πιο πολύ αγαπώ τα βουνά! Τα βουνά ασκούν μία παράξενη έλξη σε μένα...

Έτσι λοιπόν, όταν αποφάσισα ότι ο επόμενος προορισμός θα είναι η Ρουμανία, στην ουσία σκεφτόμουν 3 με 4 μέρες στο Βουκουρέστι και 2 με 3 μέρες κάποια εκδρομή με τρένο ή λεωφορείο στο Μπρασόβ και κατ’ επέκταση στο Μπράν και τα πέριξ! Λάθος λογάριαζα….

Ο μοναδικός άνθρωπος μέχρι τώρα, που μπορεί να με ακολουθήσει στη τρέλα και στην αγάπη που έχω για τα ταξίδια, είναι ο αδερφός μου! Είναι ένας άνθρωπος, που όπου και να του προτείνεις να πάει, απλά θα σου πεί ναι! Σε βόλτες, εκδρομές, και ταξίδια δεν λέει ποτέ όχι!
- Εγώ: Πάμε εκεί;
- Π: Πάμε!
- Εγώ: Πάμε στο άλλο;
- Π: Πάμε!
- Εγώ: Πάμε στη τελευταία τρύπα του ζουρνά;…
- Π: Πάμε!!!!!
- Εγώ: Πάμε Σομαλία;…
- Π: Σου έχω πεί να μην λές βλακείες…λέγε τώρα που θα πάμε!
Βέβαια φέρνει κάποιες αντιρρήσεις του στυλ "γιατί να πάμε τώρα στο τάδε μέρος ή πόλη, αφού θέλουμε και οι δύο να πάμε πιο πολύ στο δείνα;" ή πετάει κάτι ιδέες, που όταν εγώ τις ακούω παθαίνω ένα κάτι τις, και άντε μετά να τις βγάλω από το κεφάλι μου :confused::confused::confused: όπως πχ να κάνουμε road trip στη Νέα Ζηλανδία ή στις ΗΠΑ....και τα "πετάει" ελαφρά τη καρδία, χωρίς να σκέφτεται ότι εγώ κάτι τέτοιες ιδέες τις "δένω κόμπο" !!! Και έτσι προστίθενται προορισμοί και ταξίδια στα προσεχώς… :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Κάπως έτσι, λοιπόν, έγινε και με την Ρουμανία. Όταν με ρώτησε πότε θα πάμε στη Μαδρίτη (το αρχικό πλάνο του φθινοπώρου έλεγε Μαδρίτη), του απάντησα ότι θα πάμε στο Βουκουρέστι, μαζί με κάποια μικρή εκδρομούλα στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, με σκοπό να πάρουμε μία μικρή γεύση απο Καρπάθια.
- Π: Γιατί Βουκουρέστι; Αφού είχαμε πεί οτι θα πάμε Μαδρίτη το φθινόπωρο…
- Ε: Γιατί η Μαδρίτη είναι πιο ακριβή και μπορεί να περιμένει!!! Και μην φέρνεις αντιρρήσεις…
- Π: Πόσο πιο φθηνό είναι το Βουκουρέστι;
- Ε: Θα δείς…
- Π: Οκ! Πάμε Βουκουρέστι τότε!!!
Είπαμε, ο ενθουσιασμός για ταξίδια είναι ξέχειλος! Δεν έχει σημασία που θα πάμε, αρκεί να πάμε :haha:

Κοιτώντας για τα αεροπορικά, παράλληλα άρχισα να διαβάζω διάφορες πληροφορίες για την Ρουμανία εδώ στο forum. Διαβάζω λοιπόν, κάτι για οχυρωμένες εκκλησίες….κάτι για ξύλινες εκκλησίες…κάτι για κάστρα και οχυρώσεις….κάτι για τις πόλεις της Ρουμανίας, που ούτε καν είχα ασχοληθεί ποτέ να μάθω γι’ αυτές….αυτό όμως, που μου κέντρισε το ενδιαφέρον πιο πολύ, ήταν η φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου! Μπαίνω λοιπόν στη Rentalcars και βάζω τυχαίες ημερομηνίες για τον Οκτώβριο. Και τι να δώ :eek::eek::eek::eek:Ένα αυτοκίνητο μεσαίου τύπου με απλή ασφάλεια, με δεύτερο οδηγό, για 7 μέρες έβγαινε γύρω στα 40€…..Και μονολογώ έκπληκτη
- Δεν γίνεται, κάποιος μου κάνει πλάκα!!!!
Αφήνω το laptop από τα χέρια μου, σχηματίζεται στο πρόσωπο μου ένα χαμόγελο του στυλ "εγώ τώρα θα κάνω πονηριά" και πως πεταγόμαστε στο γήπεδο όταν η ομάδα μας βάζει γκόλ και πανηγυρίζουμε;;;…ε, έτσι και εγώ πετάγομαι από τον καναπέ και αρχίζω να φωνάζω
- Γκοοοοοοοοολ!!!!! Θα κάνω οδικό στη Ρουμανία, γκοοοοοοοολ!!! :clap::clap::clap::clap:
Ήταν τόση η χαρά μου, που δεν βρήκα άλλο τρόπο να την εκφράσω, παρά μόνο φωνάζοντας…γκόλ!:D

Παίρνω μολύβι και χαρτί, ανοίγω google map και κάνω ένα πρόχειρο σχέδιο για οδικό, ενώνοντας τις πόλεις, που έλεγαν οι περισσότεροι στο forum, ότι αξίζει να δείς. Το αποθηκεύω, το κλείνω και συζητώ με τον αδερφό μου τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει :cool:
- Π: 40€ για 7 μέρες;….Είσαι σίγουρη ή είδες κάτι λάθος;
- Ε: Τα 40€ είναι για μία απλή ενοικίαση χωρίς πρόσθετα. Έλα να δείς και μόνος σου!
Του δείχνω τις τιμές και μένει με το στόμα ανοιχτό! Το κοιτάμε αναλυτικά μαζί, βάζοντας ότι χρειαζόμαστε σε ένα αυτοκίνητο και βγαίνει πρόχειρα ότι θα μας κοστίσει από 100€-130€ πάνω κάτω για 7 μέρες.
- Π: Οκ, θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο!
- Ε: Ωραία χαίρομαι που συμφωνείς! Α, και κάτι ακόμα. Δεν θα μείνουμε καθόλου στο Βουκουρέστι..
- Π: Τι εννοείς;…Γιατί να μην μείνουμε στο Βουκουρέστι;
- Ε: Γιατί…..
Και του εξηγώ περι αξιοθέατων, περί πόλεων, περί επαρχίας γενικά και μου λέει:
- Π: Οκ, ότι θές! Σχεδίασε το χωρίς Βουκουρέστι!
Έτσι λύθηκε, εν μέρει, η απορία του αδερφού μου για το πόσο φθηνή μπορεί να είναι η Ρουμανία, και κάπως έτσι το Βουκουρέστι μας τελείωσε….:rolleyes:

Τα αεροπορικά κλείστηκαν αρχές Σεπτεμβρίου, με Ryanair. Αναχώρηση στις 04 Νοεμβρίου και επιστροφή στις 11 Νοεμβρίου.
Ο σχεδιασμός των διαδρομών έγινε, αφού υπολόγισα την διάρκεια ημέρας που θα είχαμε στην διάθεσή μας, τις καιρικές συνθήκες που πιθανόν θα επικρατούσαν Νοέμβριο μήνα, την επιλογή-διαλογή των αξιοθέατων, την κατάσταση του οδικού δικτύου της Ρουμανίας και φυσικά τις δυνατότητες που έχουμε και εγώ και ο αδερφός μου σε οδικά ταξίδια. Έτσι λοιπόν, το αρχικό σχέδιο που είχα κάνει, άλλαξε κατά πολύ!...
Τα καταλύματα κλείστηκαν αρχές Οκτωβρίου και ήταν όλα 4άστερα ξενοδοχεία….Εδώ λύθηκε τελειωτικά η απορία του αδερφού μου, για το πόσο φθηνή είναι η Ρουμανία!...:confused::confused::confused:
Βλέποντας τις τιμές των καταλυμάτων ήθελε να κλείσουμε μόνο 4άστερα ξενοδοχεία, γιατί
- Π: Που αλλού θα βρούμε να μείνουμε σε 4αστερο ξενοδοχείο με 50€ το δίκλινο και πρωινό;;;;
Και όσο εγώ προσπαθούσα, με νύχια και με δόντια, να μειώσω το κόστος του ταξιδιού, τόσο το αύξανε ο αδερφός μου με τα "καπρίτσια" του….:mad::mad::mad:
Η επιλογή των καταλυμάτων ήταν μόνο ξενοδοχεία, γιατί τα ξενοδοχεία έχουν 24ωρη reception, κάτι που είναι βολικό σε ένα οδικό ταξίδι, και μειώνει το άγχος, όσον αφορά τους χρόνους άφιξης στο κατάλυμα κυρίως. Άλλωστε οι προηγούμενες εμπειρίες σε οδικά ταξίδια, είχαν επιβεβαιώσει αυτή την επιλογή.
Οι διανυκτερεύσεις ήταν οι εξής:
1η διανυκτέρευση Sinaia
2η διανυκτέρευση Sibiu
3η διανυκτέρευση Cluj Napoca
4η διανυκτέρευση Sapanta
5η διανυκτέρευση Tirgu Mures
6η διανυκτέρευση Brasov
7η διανυκτέρευση Snagov
Το αυτοκίνητο κλείστηκε στα μέσα Οκτωβρίου, μέσω της Rentalcar, από την εταιρεία Klass Wagen. "Τρενάραμε" την ενοικίαση του αυτοκινήτου, γιατί η Ryanair έκανε κάτι "νερά" σχετικά με τα δρομολόγια της και είχαμε πεί, ότι σε περίπτωση που θα ακυρωθεί κάποια πτήση μας, θα πάμε με δικό μας αυτοκίνητο Ρουμανία, αλλάζοντας βέβαια έτσι και τινάζοντας όλο το πλάνο του ταξιδιού στον αέρα….Ευτυχώς όλα κύλησαν ρολόι με τις πτήσεις!

Και καθώς περνούσαν οι μέρες, ανακάλυπτα όλο και πιο πολλές ομορφιές της Ρουμανίας! Πιο συγκεκριμένα ανακάλυπτα όλο και πιο πολλές εκκλησίες της Ρουμανίας, καθώς και χωριά χαμένα στο χρόνο….

Πρίν από την οργάνωση και την υλοποίηση αυτού του ταξιδιού, αν κάποιος μου έλεγε, ότι εγώ θα έφτανα στο σημείο να "κυνηγάω" να δώ εκκλησίες σε κάποιο ταξίδι μου, θα του έλεγα απλά ότι είναι τρελός!!! Κι όμως το έκανα, στη Ρουμανία….:innocent:

Με προδιαθέτει πολύ θετικά ο τίτλος της ιστορίας σου.... Με προδιαθέτει επίσης θετικά και ο ενθουσιασμός με τον οποίο περιγράφεις... Μου αρέσουν πολύ και τα θεματικά tour... Μου αρέσουν πολύ και τα οδικά tour... οπότε περιμένω με πολύ ανυπομονησία τη συνέχεια. :):)
Η Ρουμανία νομίζω ότι προσφέρεται για το συγκεκριμένο θεματικό tour, όπως και για άλλα, γιατί και μεγάλη είναι και έχει μεγάλη ποικιλία στα ... "θέματα". Εκκλησίες, κάστρα, φύση, κορυφές, μεσαιωνικά χωριά κ.α. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσα και εγώ από το πολύ μικρότερο (σε σχέση με σένα) ταξίδι μου στη χώρα.
Και να φανταστείς ότι ... έψαχνα σενάριο για να πάω κάποια στιγμή και βόρεια προς την περιοχή του Maramures.... Κάτι μου λέει ότι η δική σου ιστορία θα με βοηθήσει πολύ...
Οπότε... συνεχίστε παρακαλώ.... :lol:
Αν και κάτι μου λέει ότι θα ... :cry: μόλις διαπιστώσω πόσα πολλά δεν είδα....
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.522
Likes
7.850
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Με προδιαθέτει πολύ θετικά ο τίτλος της ιστορίας σου.... Με προδιαθέτει επίσης θετικά και ο ενθουσιασμός με τον οποίο περιγράφεις... Μου αρέσουν πολύ και τα θεματικά tour... Μου αρέσουν πολύ και τα οδικά tour... οπότε περιμένω με πολύ ανυπομονησία τη συνέχεια. :):)
Η Ρουμανία νομίζω ότι προσφέρεται για το συγκεκριμένο θεματικό tour, όπως και για άλλα, γιατί και μεγάλη είναι και έχει μεγάλη ποικιλία στα ... "θέματα". Εκκλησίες, κάστρα, φύση, κορυφές, μεσαιωνικά χωριά κ.α. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσα και εγώ από το πολύ μικρότερο (σε σχέση με σένα) ταξίδι μου στη χώρα.
Και να φανταστείς ότι ... έψαχνα σενάριο για να πάω κάποια στιγμή και βόρεια προς την περιοχή του Maramures.... Κάτι μου λέει ότι η δική σου ιστορία θα με βοηθήσει πολύ...
Οπότε... συνεχίστε παρακαλώ.... :lol:
Αν και κάτι μου λέει ότι θα ... :cry: μόλις διαπιστώσω πόσα πολλά δεν είδα....
Την ημέρα πρίν την αναχώρηση μας, είχαμε σταματήσει στην Σινάια για φαγητό. Καθώς τρώγαμε, ανέφερα στον αδερφό μου οτι θέλω να γράψω ταξιδιωτική ιστορία στο Forum. Να γράψεις μου λέει !! Τότε τον ρώτησα τι τίτλο να βάλω στην ιστορία; Και η απάντηση του ήταν ο τίτλος που βλέπεις εδώ... :)

Η Ρουμανία προσφέρει πάρα πολλά !!!!....Ξέρεις πόσα έχω σημειωμένα και δεν τα είδα;;;...Έχω μείνει με την αίσθηση του "ανικανοποίητου", γυρνώντας απο ένα ταξίδι....ικανοποιημένη!!!
Όταν με τον καλό έρθει η ώρα για Ρουμανία (και νομίζω οτι η ώρα αυτή δεν θα αργήσει πολύ :) ), έχουμε να πούμε και για άλλα πολλά, πέρα απο αυτά που θα διαβάσεις σε αυτήν την ιστορία ;)
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.230
Likes
7.256
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Θέλεις να ανταλλάξουμε αδέρφια;
Καλά έχω γελάσει παρα πολύ με τη ζωντάνια των περιγραφών σου. Γκοοοοολ!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.522
Likes
7.850
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Θέλεις να ανταλλάξουμε αδέρφια;
Κοίτα να δείς σουξέ το αδερφάκι μου :haha::haha::haha::haha: Πάρτον και καλά ταξίδια !!!!
Την αδερφή σου, κάπως θα βρώ τρόπο, να την κουμαντάρω :bleh:

Καλά έχω γελάσει παρα πολύ με τη ζωντάνια των περιγραφών σου. Γκοοοοολ!
Αφού γκόοοοοοολ :clap::clap::clap::clap:
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.522
Likes
7.850
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Ημέρα 1η – 4 Νοεμβρίου

Η πτήση μας αναχωρούσε από τη Θεσσαλονίκη στις 06:55 για Αθήνα και από εκεί πετούσαμε στις 15:55 για Οτοπένι. Είχα επιλέξει να πάρουμε την πρωινή πτήση από Θεσσαλονίκη, για να έχουμε ένα περιθώριο τουλάχιστον 3 ωρών μεταξύ των δύο πτήσεων, αν υπήρχε κάποια καθυστέρηση, γιατί το εισιτήριο δεν ήταν ενιαίο. Όλα κύλησαν ομαλά και στις 17:40 το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Χένρι Κοάντα (ΟΤΡ). Είχε ήδη βραδιάσει, αφού η δύση του ηλίου εκείνες τις ημέρες, λάμβανε χώρα στις 17:17 (μία πληροφορία απαραίτητη, όταν έχεις σκοπό να κάνεις οδικό ταξίδι)

Η ενοικίαση του αυτοκινήτου, όπως προανέφερα, έγινε μέσω της Rentalcars. Όταν κάναμε τη κράτηση επιλέξαμε ένα αυτοκίνητο μεσαίου τύπου, παραδοτέο στο ίδιο σημείο (αεροδρόμιο), με χειροκίνητες ταχύτητες, με επιπλέον οδηγό, οικονομική καύση, απεριόριστα χλμ, χειμερινά ελαστικά, οδική βοήθεια και….συμπληρώσαμε έξτρα κάλυψη ζημιών (CDW) και κλοπής (TP). Όλα αυτά επιλέχθηκαν μέσω της Rentalcars η οποία μας γνωστοποιούσε ότι όταν παραλάβουμε το αυτοκίνητο, η εταιρεία ενοικίασης ενδέχεται να μας κρατήσει ένα ποσό της τάξης των 900€ πάνω κάτω, ως εγγύηση!...Τα διαβάζουμε όλα αυτά, τα οποία όλα μαζί κόστιζαν 129€ και αναρωτιόμαστε:
- Ε: Γιατί θα κρατήσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό, από την στιγμή που επιλέγουμε να πληρώσουμε πλήρη κάλυψη;….
- Π: Την προηγούμενη φορά είχαμε κάνει κράτηση με απλή ασφάλεια και όταν παραλάβαμε το αυτοκίνητο από την εταιρεία ενοικίασης, μας ενημέρωσαν πόσο είναι επιπλέον τα χρήματα για να κάνουμε πλήρη ασφάλιση και πάλι μας κράτησαν ένα ποσό ως εγγύηση….αλλά ήταν μόνο 240€!
- Ε: Μπορεί η κάθε εταιρία να έχει την δική της πολιτική ως προς την εγγύηση που κρατάει….
Πληρώνουμε και σε λίγα λεπτά λαμβάνουμε και την επιβεβαίωση της κράτησης μας στο mail.
ΛΑΘΟΣ !!!!....

Αποβιβαζόμαστε λοιπόν από το αεροπλάνο και κατευθυνόμαστε προς το σημείο που μας είχαν υποδείξει ότι θα συναντήσουμε τον εκπρόσωπο της Klass Wagen. Ήταν ένα ανθοπωλείο, ακριβώς έξω από τον χώρο των αφίξεων στο αεροδρόμιο. Κοιτάμε δεξιά και αριστερά, αλλά κανείς που να κρατάει μία ταμπέλα ή κάτι τέλος πάντων που να αναφέρει το όνομα της εταιρείας. Είχαμε ενημερώσει με πια πτήση θα φτάσουμε, οπότε δεν τρέχει κάτι. Πάμε μία τουαλέτα και οι δύο, βγαίνουμε έξω από το αεροδρόμιο, να κάνω εγώ ένα τσιγάρο, προσέχοντας συγχρόνως τα άτομα που κινούνται μπροστά από το ανθοπωλείο. Μετά από ένα τέταρτο εμφανίζεται ένας κουστουμαρισμένος νεαρός, που απλά κάθεται και περιμένει κρατώντας ένα πολύ μικρό "ταμπελάκι"…Τον πλησιάζω για να δώ τι γράφει αυτό το έρμο το ταμπελάκι, που έπρεπε να έχεις αετίσιο μάτι για να το διαβάσεις από τα 5 μέτρα και μετά, και τον βλέπω να μου χαμογελάει….Οκ τον βρήκα!
Μετά τις χαιρετούρες, μας δείχνει που βρίσκεται το βανάκι της εταιρείας και μας λέει ότι θα μας πάνε στις εγκαταστάσεις τους, για να παραλάβουμε το αυτοκίνητό. Σε ένα τεταρτάκι το πολύ είχαμε φτάσει και μπαίναμε στα γραφεία της εταιρείας για την γνωστή διαδικασία.
Μπουρου μπουρου μπουρου η υπάλληλος να μας ρωτάει και να μας λέει τα γνωστά που λένε και ρωτάνε όλοι και φτάνουμε στο ζουμί…
- Υ: Η εταιρεία μας έχει λάβει από εσάς, μέσω της Rentalcars, το ποσό των 30,10€ το οποίο αντιστοιχεί στην κράτηση του αυτοκινήτου με απλή ασφάλεια. Αν πληρώσετε μόνο αυτά θα σας κρατήσουμε ως εγγύηση από την πιστωτική το ποσό των 1071€, το οποίο θα σας επιστρέψουμε όταν παραλάβουμε το αυτοκίνητο στην κατάσταση που σας το παραδίδουμε. Για να έχετε πλήρη κάλυψη από εμάς θα πρέπει να πληρώσετε, για 7 μέρες άλλα 154,14€ και δεν θα σας κρατήσουμε κανένα ποσό από τη κάρτα ως εγγύηση….
Κοιταζόμαστε με τον αδερφό μου και γελάμε….
- Π: Να την η βλακεία….
- Ε: Ναι, ακριβώς…αυτή τη στιγμή έχουμε πληρώσει πλήρη ασφάλιση στην Rentalcars και όχι στην Klass Wagen!
- Π: Τι θέλεις να κάνουμε;
- Ε: Προτιμώ να έχω πλήρη ασφάλιση από την ίδια την εταιρεία ενοικίασης. Αυτούς έχουμε μπροστά μας και με αυτούς θα επικοινωνήσουμε πρώτα, για οτιδήποτε συμβεί στο αυτοκίνητο, το οποίο στο κάτω κάτω είναι δικό τους!
- Π: Οκ! Μισή βλακεία δική μου, μισή δική σου
- Ε: Τα παθήματα γίνονται μαθήματα…
Πληρώσαμε, λοιπόν, τα 154,14€ σύν άλλα 24,50€ για το GPS και μας ενημέρωσε η υπάλληλος (μετά από ερώτηση δική μου) ότι το αυτοκίνητο έχει χειμερινά ελαστικά και δεν απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες (κάτι που δεν μου γέμισε το μάτι o_O αλλά δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς). Όταν μας έδωσε τα κλειδιά, έλενξα τα ελαστικά, τα φώτα, τη ρεζέρβα και ότι άλλο υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο. Βάλαμε τα πράγματα μας μέσα, κάθισα στη θέση του οδηγού, έβαλε ο αδερφός μου σε λειτουργία το GPS, το οποίο συμπεριλάμβανε και την Ελληνική γλώσσα παρακαλώ, αν και ήταν το μόνο καλό που είχε….και φύγαμε!

* Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι περιττά για κάποιους αναγνώστες, αλλά για άλλους να είναι χρήσιμα! Αν έμπαινα στο κόπο να κάνω ένα τηλέφωνο στην εταιρεία ή μία ερώτηση εδώ στο forum, πρίν κάνω τη κράτηση του αυτοκινήτου, ίσως να είχα γλυτώσει τα τζάμπα χρήματα που πλήρωσα για πλήρη ασφάλιση….Αν κάνω λάθος, διορθώστε με!

Καθώς κινούμασταν προς Σινάια, ψάχναμε συγχρόνως να βρούμε οτιδήποτε σε supermarket, για να εφοδιαστούμε με "πολεμοφόδια"…νερά, φρούτα, σνάκς, χυμούς, γλυκά και ότι άλλο θα μας ήταν χρήσιμο, εν ώρα οδήγησης, για να "ξεγελάσουμε" την πείνα και τη δίψα μας! Έξω από το Πλοϊέστι βλέπουμε στα δεξιά μας ένα Carrefour. Βρίσκω την πρώτη έξοδο και βγαίνω. Εκεί μέχρι να βρώ από που μπαίνεις στο ευρύτερο χώρο του εμπορικού κέντρου, πέρασε μισή ώρα, κάνοντας διάφορα πισωγυρίσματα…Παρκάρω τελικά, μπαίνουμε στο εμπορικό, κάνουμε αρχικά μία μικρή βόλτα και στην συνέχεια μπαίνουμε στο super για ψώνια. Πληρώνουμε με κάρτα και φεύγουμε.
Είχαμε κάνει ένα ποσό σε συνάλλαγμα, αλλά το κρατούσαμε για τις βόρειες περιοχές (και καλά κάναμε) ή όπου δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε με πιστωτική…πάντα ρωτούσαμε πρώτα αν δέχονται πιστωτική!

Γύρω στις 10 παρά, φτάσαμε στη Σινάια. Το ξενοδοχείο που κλείσαμε ήταν το Hotel Anda. Για 4άστερο δεν μου γέμισε το μάτι εμένα…Ήταν βέβαια καθαρότατο, αλλά από image….

…..δεν έλεγε και πολλά! Έτσι ξεκίνησα να πειράζω τον αδερφό μου σχετικά με τις επιλογές των ξενοδοχείων :haha:

Αφού αφήσαμε τα πράγματα μας και ενημερωθήκαμε για την ώρα και τον χώρο του πρωινού, βγήκαμε κατευθείαν προς αναζήτηση φαγητού! Ήδη πεινούσαμε απο την ώρα που ξεκινήσαμε απο το αεροδρόμιο και μέχρι εκείνη την ώρα εγώ είχα ξελιγωθεί…αυτό σημαίνει οτι εγώ έπρεπε να ΦΑΩ!!! Θα θελα….
Ανοίγω σημειώσεις και εφαρμογές για να τσεκάρω τι έχω καταχωρήσει για φαγητό. Τότε μόνο πρόσεξα οτι όλα τα εστιατόρια που είχα σημειώσει έκλειναν στις 23:00 και η ώρα ήταν 22:30…Τώρα;;;
Στο ξενοδοχείο, κλειστό το εστιατόριο… Δίπλα απο το ξενοδοχείο υπάρχει ένα wine bar & restaurant, μπήκα μέσα να ρωτήσω, αλλά η απάντηση ήταν "έχουμε κλείσει"…Ξεκινάμε με τα πόδια και βρίσκουμε άλλα δύο εστιατόρια, από τα οποία πήρα την ίδια απάντηση…Μπαίνω σε ένα τρίτο και αφού έχω αρχίσει να απελπίζομαι, ρωτάω αν υπάρχει κάπου, οπουδήποτε εδώ τριγύρω τους λέω, που να μπορούμε να φάμε! "ΝΑΙ, υπάρχει ένα εστιατόριο που λειτουργεί επι 24ώρου βάσεως"!!!! :clap::clap::clap:
Γυρνάμε στο ξενοδοχείο, παίρνουμε το αυτοκίνητο και σε χρόνο ντετε φτάνουμε εκεί που μας είχαν υποδείξει! Ήταν αυτό…
https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...a-Sinaia_Prahova_County_Southern_Romania.html
Δεν θα το συνιστούσα καθώς το φαγητό ήταν μέτριο έως χάλια…αλλά το παραθέτω σε περίπτωση που κάποιος ξεμείνει νηστικός, σαν και εμένα, βραδιάτικα στη Σινάια :p
Ένα φιλέτο κοτόπουλο για τον αδερφό μου..

Ένα γκόρντον μπλού για μένα…

Και μία αγγουροντομάτα….

….η οποία ήταν ατομική! Το μόνο καλό ήταν η μπύρα που ήπιαμε και θα την ξαναπίναμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού!!! Αυτήν την απόλαυσα, αφού πρώτα "ξεγέλασα" την πείνα μου…

Απο αυτό το "λουκούλιο" γεύμα, αντιληφθήκαμε, ότι τα συνοδευτικά πρέπει να τα παραγγέλνουμε ξεχωριστά, ότι οι σαλάτες είναι ατομικές και ότι για να φάς πρέπει να μεριμνήσεις πιο νωρίς!!! Κάτι που όντως ισχύει στη χώρα, ειδικά με τις σαλάτες και τα ωράρια στην επαρχία! Για όλα αυτά πληρώσαμε 54,40Lei ~ 12€

Γυρνώντας στο ξενοδοχείο, βγάζω επιτέλους ρούχα και παπούτσια από πάνω μου, κάνω ένα ντουζάκι και βγαίνω έξω στο μπαλκόνι να κάνω ένα τσιγάρο….η Σινάια ήταν ήσυχη και όμορφη….κοιτώντας γύρω μου έβλεπα την σκιά των Καρπαθίων, που ακόμα δεν είχα αντικρύσει υπο το φώς της μέρας!
Tότε ήταν που σήκωσα το βλέμμα μου στον ουρανό, για ν’ αντικρίσω ένα φεγγάρι, που έριχνε το φώς του στον σκοτεινό ουρανό, και τα σύννεφα, κινούμενα από έναν ελαφρύ αέρα, να προσπαθούν να το κρύψουν, αλλά μάταια…

…το μόνο που έλειπε ήταν το ουρλιαχτό των λύκων, για να συμπληρωθεί η μαγεία των Καρπαθίων!

Welcome to Carpathians….
 

maria91

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
919
Ενα πραμα θα ρωτησω εγω,απο κρυο πως ηταν??αν και οταν ειδα οτι θα πατε Βουκουρεστι χαρηκα(λεω θα χω προσφατη εικονα) :p ανυπομονουμε για την συνεχειαα!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
4.522
Likes
7.850
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Ενα πραμα θα ρωτησω εγω,απο κρυο πως ηταν??αν και οταν ειδα οτι θα πατε Βουκουρεστι χαρηκα(λεω θα χω προσφατη εικονα) :p ανυπομονουμε για την συνεχειαα!
Καλώς την :)
Λυπάμαι που σε απογοητεύω...αλλά, όχι δεν είδα καθόλου το Βουκουρέστι!
Πραγματικά όμως, όταν με το καλό επιστρέψεις, θα ήθελα να μάθω πως τα πέρασες και πως τα πήγες με...το κρύο!!! :) Μποτάκια και γαντάκια έτοιμα;;; ;)
Οι θερμοκρασίες που συναντήσαμε ήταν απο 2-15 βαθμούς.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.174
Μηνύματα
753.122
Μέλη
35.796
Νεότερο μέλος
Evi__T

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom