go2dbeach
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο
- Boca chica
- Κεφάλαιο 4ο
- Κεφάλαιο 5ο
- Σάντο Ντομίνγκο
- Vamos a la playa?
- Νότια ακτογράμμη
- Κεφάλαιο 10ο
- Punta Cana
- Bayahibe
- Κεφάλαιο 13ο
- Bayahibe
- Bayahibe
- Isla Saona
- Isla Saona
- Κεφάλαιο 18ο
- Κεφάλαιο 19ο
- Κεφάλαιο 20ο
- Λας Γκαλέρας
- Ελ Ρινκόν
- Ελ Ρινκόν-στον παράδεισο
- Ελ Ρινκόν
- Λοs Κακάοs
- Isla Bacardi
- Σαμάνα
- Πλάγια ελ Βάγιε
- Ελ Ρινκόν
- Salto de Limon
- Salto de Limon
- Λας Τερένας
- Loma Cercada hotel
- Amber coast
- Amber coast
- Πουέρτο Πλάτα-Σαντιάγο
- Δομηνικανές Άλπεις-Jarabacoa
- Κεφάλαιο 38ο (Επίλογος)
Το ιδιο εντυπωσιακο με τους καταρραχτες που πεφτουν απο 40 μετρα υψος , ειναι το ολο σκηνικο καθ’οδον. Το μονοπατι περναει αναμεσα απο υπεροχα τροπικα φυτα και δεντρα , φυτειες καφε , κακαο και αναναδων , πολυχρωμα παστελ ξυλινα σπιτακια με ψαθινες οροφες και πουλια και ζωακια που ζουν μονο εδω. Μπορειτε επισης να κανονισετε να φατε στην επιστροφη κατω απο καμια palapa φαγητο σπιτικο και πεντανοστιμο. Το καλο με τον Αγιο Δομηνικο ειναι οτι τα κανονιζεις ολα οπως θελεις , οποτε θελεις χωρις να αγχωθεις για τιποτα. Εξερευνησα μεχρι ενα σημειο με τα ποδια αλλα δε γινοταν να φτασω στους καταρραχτες.
Στη βαση του καταρραχτη υπαρχει μια κρυσταλλινη φυσικη πισινα με πεντακαθαρα νερα ιδιαιτερα προκλητικη για κολυμπι ή και για βουτιες απο τα γυρω βραχια μαζι με τα πιτσιρικια του χωριου.
Τα παντα γυρω ειναι καταπρασινα , ακομα και οι κατακορυφοι βραχοι ειναι σκεπασμενοι με βρυα και πρασιναδα.
Ειναι μια εκδρομη που πρεπει καθενας να κανει αν βρεθει στην περιοχη , μακαρι να ειχα καταφερει να φτασω , αν και αισθανομαι τυχερη που ειδα εστω και τη μιση διαδρομη , κυριως αφου την ειδα οπως ηταν τοτε. Αν και απ’οτι μου λενε δεν εχει αλλαξει και πολυ , οι κατοικοι εχουν καταλαβει οτι αυτο που πουλαει ειναι η ανεγγιχτη φυση τους και εχουν μετατρεψει το μικρο χωριο τους σε κεντρο οικοτουρισμου της περιοχης δημιουργωντας αρκετα μονοπατια που οδηγουν σε σπηλαια της γυρω περιοχης , ενω τοτε που πηγα εγω δεν υπηρχε τιποτα απο αυτα.
Στη συνημμενη φωτο ειναι η αρχη της διαδρομης , οπως τη θυμαμαι κι εγω..σε καποιο σημειο αφηνεις το γαιδουρακι και συνεχιζεις με τα ποδια – ελπιζω ακομα και σημερα να ειναι ετσι!

Στη βαση του καταρραχτη υπαρχει μια κρυσταλλινη φυσικη πισινα με πεντακαθαρα νερα ιδιαιτερα προκλητικη για κολυμπι ή και για βουτιες απο τα γυρω βραχια μαζι με τα πιτσιρικια του χωριου.
Τα παντα γυρω ειναι καταπρασινα , ακομα και οι κατακορυφοι βραχοι ειναι σκεπασμενοι με βρυα και πρασιναδα.
Ειναι μια εκδρομη που πρεπει καθενας να κανει αν βρεθει στην περιοχη , μακαρι να ειχα καταφερει να φτασω , αν και αισθανομαι τυχερη που ειδα εστω και τη μιση διαδρομη , κυριως αφου την ειδα οπως ηταν τοτε. Αν και απ’οτι μου λενε δεν εχει αλλαξει και πολυ , οι κατοικοι εχουν καταλαβει οτι αυτο που πουλαει ειναι η ανεγγιχτη φυση τους και εχουν μετατρεψει το μικρο χωριο τους σε κεντρο οικοτουρισμου της περιοχης δημιουργωντας αρκετα μονοπατια που οδηγουν σε σπηλαια της γυρω περιοχης , ενω τοτε που πηγα εγω δεν υπηρχε τιποτα απο αυτα.
Στη συνημμενη φωτο ειναι η αρχη της διαδρομης , οπως τη θυμαμαι κι εγω..σε καποιο σημειο αφηνεις το γαιδουρακι και συνεχιζεις με τα ποδια – ελπιζω ακομα και σημερα να ειναι ετσι!
Last edited: