Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη! με ατελείωτους λογαριασμούς

ggonholidays

Member
Μηνύματα
576
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος

Ημέρα 5η - Ao Nang

Το αεροδρόμιο του Κράμπι είναι πολύ μικρό. 30 λεπτά μετά την προσγείωση είχαμε ήδη κλείσει αυτοκίνητο και μετά από μια σύντομη επίσκεψη στα γραφεία της AirAsiaγια να μάθουμε αν μπορούσαμε να αλλάξουμε το αεροδρόμιο αναχώρησης για την πτήση επιστροφής στη Μπανγκόγκ και να πάρουμε αρνητική απάντηση, βρισκόμασταν στο δρόμο προς την Ao Nangμε σκοπό την ανεύρεση καταλύματος για το βράδυ. Η κοπέλα στο γραφείο ενοικιάσεως ήταν, εκτός από πολύ όμορφη γλυκιά και χαμογελαστή (χαρακτηριστικό δείγμα Ταϊλανδής), εξυπηρετικότατη και μας έδωσε πολλές πληροφορίες για την περιοχή και ειδικότερα που πιθανόν να βρίσκαμε οικονομικό δωμάτιο. Ο καιρός προς μεγάλη μας ικανοποίηση φαινόταν ηλιόλουστος και χωρίς ιδιαίτερα δυνατό άνεμο.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς την Ao Nangκράτησε περίπου 40 λεπτά. Ακολουθήσαμε τις συμβουλές τις κοπελιάς και κατευθυνθήκαμε προς το δυτικό άκρο του παραλιακού δρόμου, μετά την κάθετη οδό που οδηγεί στο Μικρό Κράμπι. Αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό!!! Ρωτήσαμε σε όλα τα ξενοδοχεία που υπήρχαν εκεί αλλά δωμάτιο πουθενά. Οι τιμές τους όμως ήταν πολύ οικονομικές αφού χρέωναν λιγότερο από 1000Β το δωμάτιο. Δεύτερη απόπειρα… Το μικρό Κράμπι. Τσίφος!!! Από ξενοδοχείο μπαίναμε σε ξενοδοχείο βγαίναμε τίποτα απολύτως!!! Τα καταλύματα σε αυτό το δρόμο ήταν κυρίως πολυτελή ξενοδοχεία. Οι τιμές τους κυμαίνονταν κατά μέσω όρο στα 2500Β που ήταν ακριβά για μας δεδομένου ότι είχαμε ήδη πληρώσει το παραθαλάσσιο στη Chaweng, αλλά δωμάτιο ούτως ή αλλιώς ούτε για δείγμα!

- Μα τι γίνεται; Γιατί αυτή η κοσμοσυρροή; Τι συμβαίνει;
- Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά!!! Many many Chinese people!!!

Μάλιστα κύριε!!! Από όλες τις εβδομάδες του χρόνου βρεθήκαμε την εβδομάδα της κινέζικης πρωτοχρονιάς στην AoNangνα ψάχνουμε δωμάτιο! Αυτό είναι ο ορισμός του γκαντέμη! Αφού φάγαμε πόρτα στο Μικρό Κράμπι επιστρέψαμε στον κάθετο δρόμο που οδηγεί στη παραλία αφήνοντας πίσω τον παραλιακό δρόμο αφού η κοπελιά μας είπε ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι πολύ ακριβά. Χωριστήκαμε, πήραμε από μια πλευρά του δρόμου και ξεκινήσαμε αναζήτηση. Πόσο αβοήθητη ένοιωθα χωρίς ιντερνετ εκείνη την ώρα!!! Ξενοδοχείο εδώ, ξενοδοχείο εκεί, δωμάτιο πουθενά!.

Πράξη Πρώτη:
- Έχετε δωμάτιο;
-Βεβαίως!!! Η προεδρική μας σουίτα είναι διαθέσιμη με 40,000Β το βράδυ. Θέλετε να σας τη δείξουμε;

Πράξη Δεύτερη:
- Έχετε δωμάτιο;
- Βεβαίως!!! Θα έχετε και ωραιότατη παρέα από 3 καλοαναθρεμμένα ποντικάκια εντελώς δωρεάν. Τα πτώματα των κατσαρίδων μην ανησυχείτε θα τα μαζεύουμε κάθε πρωί! Όσο για την μυρωδιά… μην σας απασχολεί καθόλου, μετά από 3 μέρες συνηθίζεται!

2 ώρες συνεχόμενης έρευνας χωρίς κανένα αποτέλεσμα, συνοδεία με τη ζέστη που ήταν αμείλικτη! Κομμάτια μπήκαμε στο πρώτο εστιατόριο που βρήκαμε μπροστά μας γιατί εκτός από την ζέστη μας είχε θερίσει και η πείνα. Ανασυντάξαμε δυνάμεις και αποφασίσαμε... Πάμε και στα δύο ξενοδοχεία που βλέπουμε απέναντι και αν δεν βρούμε μένουμε με τα ποντίκια. Στο πρώτο ακούσαμε τα γνωστά, many many Chinese people, στο δεύτερο διάνα!!! Επιτέλους! Ένα καθαρό δωμάτιο, χωρίς χλωρίδα και πανίδα και χωρίς καμία μυρωδιά! Σπαρτιάτικο μεν αλλά τη δουλειά του τη κάνει. Κλείσαμε ένα δωμάτιο στον πρώτο όροφο εσωτερικά γιατί ήταν εμφανές ότι θα είχε μεγάλη φασαρία από τον δρόμο. 1600Β. Δεν ήταν τσάμπα αλλά δεδομένων των συνθηκών μας φάνηκε μια χαρά. http://www.booking.com/hotel/th/aonang-president.en.html?aid=317904;label=aonang-president

Πάμε στο αυτοκίνητο και παίρνουμε τις αποσκευές. Ασανσέρ; -Τσου. Σκάλα!

Για άλλη μια φορά μετανιώνω που κουβάλησα τη προίκα μου και τραβάω τη βαλίτσα στα σκαλιά παρά τις προτροπές του συζύγου να την αφήσω σε αυτόν. Όχι! είμαι χειραφετημένη γυναίκα εγώ! Τα σηκώνω τα βάρη μου! Στο πρώτο σκαλί δεν καταφέρνω να σηκώσω το πόδι μου, πέφτω κάτω, τρώω το ρεζίλι και μαζί το γόνατο και τον αγκώνα μου. Με πληγωμένη αξιοπρέπεια και σαν ντροπιασμένο 10χρονο σηκώνομαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα και αγνοώντας επιδεκτικά τα αίματα που τρέχουν από το γόνατο και συνεχίζω την ανάβαση. Καθαρίζω τις πληγές, παίρνω φόρα (όση μπορούσα μετά από τόση κούραση) και πέφτω στο κρεβάτι. – Ωχ! Παναγία μου! Στο στρώμα ξάπλωσα ή στο πάτωμα;

Μετά την απαραίτητη ξεκούραση βγαίνουμε ξανά στο δρόμο για να οργανώσουμε εκδρομή για την επόμενη μέρα και μπαίνουμε στο πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκουμε μπροστά μας. Ένα συμπαθητικό ζευγάρι καθόταν δίπλα δίπλα, πίσω από το γραφείο και μας υποδέχτηκαν με το χαμόγελο στα χείλη. Μας έδωσαν αναλυτικά τις επιλογές που είχαμε για εκδρομές που μου ήταν λίγο πολύ γνωστές από τις ιστορίες του φόρουμ. Σε γενικές γραμμές και επιγραμματικά που προσφέρονταν και μας ενδιέφεραν από το Κράμπι ήταν τα εξής

1.Phi Phi Islands
2.Hong Island
3.4 Islands
4.James Bond Island
5.Hot springs, emerald pool, Tiger Temple

Οι εκδρομές στο Hongκαι 4 Islandsπροσφέρονταν με δύο επιλογές. Για σνορκελιγκ και για κανό.

Εννοείται ότι θέλαμε να πάμε παντού και αρχίσαμε να συζητάμε με ποια σειρά θα τα βλέπαμε. Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε να συζητάμε με το ευγενικό ζευγάρι απέναντι μας, τους είπαμε το πώς βρεθήκαμε ξαφνικά χωρίς πρόγραμμα στην Αο Nang, που είχαμε πάει μέχρι τώρα κλπ. Η ώρα περνούσε και απόφαση δεν παίρναμε οπόταν είπα θα το πάρω πάνω μου.

-Θα πάμε στα Phi Phi Islands!!
-ΌΧΙΙΙΙΙ!!! Many Many Chinese people!!!

Μας εξήγησαν ότι αυτή είναι η αγαπημένη εκδρομή των κινέζων και λόγω της αθρόας προσέλευσής τους τις τελευταίες μέρες, τόσο στο Κράμπι όσο και στο Πουκέτ, γινόταν το αδιαχώρητο στα νησιά. Μετά την απόβαση στο Κράμπι, οι Κινέζοι προχώρησαν και κατέβαλαν και τα Πι Πι! Έχοντας υπόψη και της περιγραφές από το φόρουμ για πολύ κόσμο υπό κανονικές συνθήκες μετά λύπης μου απορρίπτουμε τα Πι Πι μιας και κανένας από τους δύο δεν αντέχει την πολυκοσμία και πάντα αποφεύγουμε όσο γίνεται τα μέρη που γίνεται το αδιαχώρητο. Εκτός από το προφανές άβολο της κατάστασης στη δική μου περίπτωση είναι ιδιαίτερα επώδυνο αφού λόγω του περιορισμένου μου ύψους, εκεί που ο μέσος άνθρωπος έχει το ύψος της μασχάλης εγώ έχω το ύψος της μύτης μου!!! Μακάριοι οι ψηλοί σε αυτοί την περίπτωση.
Έτσι διαλέξαμε για αρχή την εκδρομή στο HongIsland!

Ήρεμοι πλέον αρχίσαμε να σουλατσάρουμε στην AoNang. Τουριστικότατη αλλά καμία σχέση με την Chaweng. Με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο αφού η περιοχή κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους. Με χαρά διαπιστώσαμε την εμφάνιση πάγκων για φαγητό κατά μήκος του δρόμου τους οποίους τιμήσαμε δεόντως αργότερα. Γενικά υπήρχε μια ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Το σούρουπο μας βρήκε στη παραλία της AoNang να απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη χαλάρωση. Με το που έπεσε για τα καλά η νύχτα η παραλία πλημμύρησε με παρέες που άναβαν κινέζικα φαναράκια και ο ουρανός γέμισε μικρά μικρά φωτάκια.


2241-1370930473-a7bd49354b8f7480680fbbc7b62f36f0.jpg


2242-1370930478-6691fd3398ba8a52cb2af16d8140c672.jpg


2243-1370930481-bf50d5e5af75c429b95ed5a0ec7cbfad.jpg


2244-1370930484-a5c8b1760b9c82cf5edc1a280bb1eb40.jpg


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδρομή στο Hong Island!!!

 

North66

Member
Μηνύματα
4.309
Likes
5.065
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αναδύοντας μια απροσδιόριστη μυρωδιά ικανή να προκαλέσει λιποθυμία κατευθύνθηκα προς την πύλη αναχώρησης όπου με περίμενε ο σύζυγος και όπου είχαν μαζευτεί όλοι οι συνεπιβάτες και άρχισε η διαδικασία αναχώρησης.
Πέρα απ' την πλάκα είναι έγκλημα αυτό που κάνουν πολλές κυρίες να λούζονται στην κολώνια πριν από μια πτήση. Δε δείχνει σεβασμό προς τους άλλους συνταξιδιώτες οι οποίοι μπορεί να πάσχουν είτε από αλλεργίες είτε από άσθμα.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Δυναμική αρχή!!! Περιμένω σαν τρελή τη συνέχεια :thailand01:...
Φύγαμε για Chiang Mai :xalara:...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.698
Likes
6.678
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μια χαρά τα γραφεις !! Εδω δεν κανουμε διαγωνισμα ... σε παρακολουθω με πολύ ενδιαφερον
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.111
Likes
24.148
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Θα προσπαθήσω να βάλω όσο πιο πολλές φώτο μπορώ μιας και η συγγραφή δεν είναι και το δυνατό μου σημείο και χρειάζεται ταλέντο για να περιγράψεις αυτά που ζήσαμε. Όταν όμως καταλάβω πως ανεβαίνουν( αν έχει κάποιος σκονάκι με τα SOS ας βοηθήσει).
Και όμως: Ησυγγραφή δεν είναι και το δυνατό σου σημείο αν κρίνω από όσα διάβασα μέχρι στιγμής.:clap::clap::clap:
Περιμένω τη συνέχεια εμπλουτισμένη βεβαίως με πολλές φωτογραφίες.
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Ναι! Παρακολουθώ και περιμένω! :thailand01:
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
576
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Ευχαριστώ πάρα πολύ που με εμψυχώνετε με τα καλά σας λόγια! Είναι η πρώτη μου φορά βλέπετε...:xmas_redface::xmas_redface::xmas_redface:



Πέρα απ' την πλάκα είναι έγκλημα αυτό που κάνουν πολλές κυρίες να λούζονται στην κολώνια πριν από μια πτήση. Δε δείχνει σεβασμό προς τους άλλους συνταξιδιώτες οι οποίοι μπορεί να πάσχουν είτε από αλλεργίες είτε από άσθμα.
Πέρα από την πλάκα με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη. Προσωπικά μια δυνατή κολόνια μιας κυρίας ή ενός κύριου μπορεί να μου προκαλέσει πονοκέφαλο σε μερικά λεπτά.


chris7 Και όμως: Ησυγγραφή δεν είναι και το δυνατό σου σημείο αν κρίνω από όσα διάβασα μέχρι στιγμής.:clap::clap::clap:
Για πρώτη φορά στεναχωριέμαι που κάποιος μου δηλώνει ότι συμφωνεί μαζί μου :haha::haha::haha:
 
Last edited by a moderator:

chris7

Member
Μηνύματα
3.111
Likes
24.148
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Και όμως: Η συγγραφή είναι και το δυνατό σου σημείο αν κρίνω από όσα διάβασα μέχρι στιγμής.:clap::clap::clap:
Περιμένω τη συνέχεια εμπλουτισμένη βεβαίως με πολλές φωτογραφίες.
Χίλια συγγνώμη για το λάθος μου.
Διορθώνω : Η συγγραφή είναι και το δυνατό σου σημείο.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
885.972
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom