psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Μην αγνοείς τα σημάδια (για νιοστή φορά)
- Η προσεκτική και ιδιαίτερη προετοιμασία
- SKG – ATH – IST – SIN – SAI. Μια μικρή Οδύσσεια
- Επιτέλους Ασία!
- Τα «πλωτά» χωριά της Καμπότζης
- Ηλιοβασίλεμα στη λίμνη & πίσω στη βάση
- Ανακαλύπτοντας το θαύμα των Χμερ
- Ώρα Angkor Wat
- Εξερευνώντας το Krong Siem Reap
- Καμπότζη, για λίγο ακόμα
- Πάμε για αλλαγή χώρας;
- Τα μαγικά τοπία του Λάος
- Δειλινό στον ποταμό Mekong!
- Ανακαλύπτοντας την Luang Prabang
- Στη σκιά του Βούδα
- Τι γίνεται, πάλι πετάμε;
- Στην πλωτή αγορά και το τρένο
- Η άλλη όψη της πόλης
- Λίγοι (λέμε τώρα) ακόμα ναοί…
- Πλέοντας την Bangkok
- Ασία κιόλας τέλος
- Απολογισμός & συμπεράσματα
Απολογισμός & συμπεράσματα

Έχω συνηθίσει σε τέτοιες μεγάλες ιστορίες να κάνω τον απολογισμό με τη μορφή ερωταπαντήσεων προς τον εαυτό μου, έτσι λέω ν’ ακολουθήσω την ίδια τακτική και τώρα, εξάγοντας μερικά επιπλέον συμπεράσματα που θέλω να πιστεύω πως θα φανούν χρήσιμα σε κάποιους.
Προέχει όμως να ευχαριστήσω όσους διάβασαν, σχολίασαν κι άνοιξαν περαιτέρω τη συζήτηση και σ’ αυτήν εδώ την ιστορία, βοηθώντας έμμεσα κι εμένα να ξεδιπλωθώ αλλά κι όλους τους υπόλοιπους που ήταν απλοί αναγνώστες της, ελπίζοντας παράλληλα να μη κούρασα. Πάμε:
Τώρα που το σκέφτομαι ψυχρά, θα πω 6-7 ημέρες επιπλέον, μοιράζοντας τες με συγκεκριμένο τρόπο. 2 μέρες στη Siem Reap, προκειμένου να κάνουμε ακόμη μια ξενάγηση μόνοι μας επιλεκτικά σε ορισμένα σημεία του Angkor Wat αλλά ίσως και καμιά ακόμη εκδρομή μισής/μίας ημέρας, 1-2 στη Luang Prabang με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό, και τις υπόλοιπες στη Bangkok που ούτε αυτές θα έφταναν για να δούμε άνετα και όπως πρέπει την πόλη αλλά και τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος που απαιτούν ημερήσιες δραστηριότητες.
Να αναφέρω κάπου εδώ διευκρινιστικά λοιπόν πως το όλο εγχείρημα στήθηκε σε γνωστά και τουριστικά ίσως μονοπάτια, κάτι που δε μας πειράζει και δεν αποποιούμαστε, γνωρίζοντας πως ναι μεν οι χώρες αυτές είχαν πολλά περισσότερα να προσφέρουν όμως από την άλλη δε γινόταν διαφορετικά τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη μας επίσκεψη σ’ αυτές.
Ας κριθεί παρακαλώ και αυτή η ιστορία ως προς αυτόν τον παρονομαστή, μιας και δεν έχει νόημα να θίξουμε το τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να κάνουμε…
Καλά σε Siem Reap και Luang Prabang δε το συζητάω έτσι, δεν υπήρχε ούτε η παραμικρή υποψία φόβου, τουλάχιστον εκεί που συνηθίζει να κινείται κάποιος επισκέπτης, καθιστώντας αυτές τις περιοχές απόλυτα ασφαλείς στα μάτια μας.
Μέχρι τότε,
Δίνουμε ραντεβού στην επόμενη ιστορία, ίσως στην Ασία, την Αμερική , την Ευρώπη ή οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, χώρα ή νησί αυτού του κόσμου.
Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!
Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…

Έχω συνηθίσει σε τέτοιες μεγάλες ιστορίες να κάνω τον απολογισμό με τη μορφή ερωταπαντήσεων προς τον εαυτό μου, έτσι λέω ν’ ακολουθήσω την ίδια τακτική και τώρα, εξάγοντας μερικά επιπλέον συμπεράσματα που θέλω να πιστεύω πως θα φανούν χρήσιμα σε κάποιους.
Προέχει όμως να ευχαριστήσω όσους διάβασαν, σχολίασαν κι άνοιξαν περαιτέρω τη συζήτηση και σ’ αυτήν εδώ την ιστορία, βοηθώντας έμμεσα κι εμένα να ξεδιπλωθώ αλλά κι όλους τους υπόλοιπους που ήταν απλοί αναγνώστες της, ελπίζοντας παράλληλα να μη κούρασα. Πάμε:
- Σου έφτασε ο χρόνος που είχες στη διάθεση σου;
- Πιστεύεις ότι πήρες καλή γεύση από τα μέρη που επισκέφτηκες;
- Πόσες μέρες πιστεύεις ότι θα ήταν ιδανικά να έχεις στη διάθεση σου και γιατί;
Τώρα που το σκέφτομαι ψυχρά, θα πω 6-7 ημέρες επιπλέον, μοιράζοντας τες με συγκεκριμένο τρόπο. 2 μέρες στη Siem Reap, προκειμένου να κάνουμε ακόμη μια ξενάγηση μόνοι μας επιλεκτικά σε ορισμένα σημεία του Angkor Wat αλλά ίσως και καμιά ακόμη εκδρομή μισής/μίας ημέρας, 1-2 στη Luang Prabang με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό, και τις υπόλοιπες στη Bangkok που ούτε αυτές θα έφταναν για να δούμε άνετα και όπως πρέπει την πόλη αλλά και τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος που απαιτούν ημερήσιες δραστηριότητες.
- Θεωρείς πως έχουν μείνει εκκρεμότητες; Μήπως μετάνιωσες για τον τρόπο που έγινε η εκδρομή έχοντας τόσο λίγο χρόνο στη διάθεση σου;
Να αναφέρω κάπου εδώ διευκρινιστικά λοιπόν πως το όλο εγχείρημα στήθηκε σε γνωστά και τουριστικά ίσως μονοπάτια, κάτι που δε μας πειράζει και δεν αποποιούμαστε, γνωρίζοντας πως ναι μεν οι χώρες αυτές είχαν πολλά περισσότερα να προσφέρουν όμως από την άλλη δε γινόταν διαφορετικά τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη μας επίσκεψη σ’ αυτές.
Ας κριθεί παρακαλώ και αυτή η ιστορία ως προς αυτόν τον παρονομαστή, μιας και δεν έχει νόημα να θίξουμε το τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να κάνουμε…
- Θα ξαναπήγαινες σε κάποια από αυτές τις πόλεις;
- Ένιωσες κάποια στιγμή στις πόλεις αυτές φόβο ή ανασφάλεια;
Καλά σε Siem Reap και Luang Prabang δε το συζητάω έτσι, δεν υπήρχε ούτε η παραμικρή υποψία φόβου, τουλάχιστον εκεί που συνηθίζει να κινείται κάποιος επισκέπτης, καθιστώντας αυτές τις περιοχές απόλυτα ασφαλείς στα μάτια μας.
- Πόσο τελικά κόστισε το ταξίδι;
- Γινόταν να πραγματοποιηθεί με λιγότερα έξοδα;
- Θεωρείς ότι είναι κάτι που μπορούσες να κάνεις και δε το έκανες;
- Ήταν τελικά το ταξίδι τόσο ωραίο όσο το περίμενες;
- Συνιστάς σε κάποιον την εκδρομή την ίδια περίοδο, όσον αφορά τις καιρικές και όχι μόνο συνθήκες;
- Υπάρχει κάποιο σχόλιο για τους ανθρώπους που συναναστράφηκες σ’ αυτή την εκδρομή;
- Τι θα συμβούλευες σε όποιον ψάχνεται να κάνει μια ανάλογη εκδρομή; Να το δοκιμάσει μόνος, οργανωμένα, να επιλέξει και τις τρεις χώρες και γιατί;
- Νομίζεις πως πέρασε το συναίσθημα της ευρύτερης αυτής περιοχής μέσα απ’ την ιστορία σου;
- Βρήκες ομοιότητες σε σχέση με αντίστοιχα ταξίδια σου;
- Πιστεύεις ότι μπορεί ν’ ακολουθήσει κάποιος τη ταξιδιωτική σου διαδρομή βρίσκοντας αφορμή αυτήν εδώ την ιστορία ;
Μέχρι τότε,
Δίνουμε ραντεβού στην επόμενη ιστορία, ίσως στην Ασία, την Αμερική , την Ευρώπη ή οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, χώρα ή νησί αυτού του κόσμου.
Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!

Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…
Last edited by a moderator: