Καμπότζη Λάος Ταϊλάνδη «Holiday in Cambodia» κι άλλες ιστορίες από την Ινδοκίνα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
«Holiday in Cambodia» κι άλλες ιστορίες από την Ινδοκίνα

Χαρά. Μια μεγάλη και ανείπωτη χαρά. Αυτό είναι το βασικότερο συναίσθημα που αν με ρωτούσε κάποιος θα του έλεγα δίχως δισταγμό ότι με διακατέχει ξεκινώντας την συγγραφή μιας ακόμα ιστορίας, της δεύτερης δικής μου Ασιατικής ιστορίας.

Από πού προκύπτει όμως κάτι τέτοιο; Ίσως από το ίδιο το γεγονός της επιστροφής έξι έτη μετά -και κατόπιν όσων μεσολάβησαν- στην αγαπημένη αυτή γωνιά του πλανήτη που ονομάζεται ευρύτερα «Ινδοκίνα» ,ένα μέρος που πάντα συγκλονίζει με τις δυνατές και ιστορικές εικόνες του τον επισκέπτη, μέρος που είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας να επιστρέψουμε, εξερευνώντας όσο γίνεται περισσότερα πράγματα.

Ίσως από την άλλη η χαρά να οφείλεται και στο γεγονός πως ετοιμάζομαι να περιγράψω ένα ταξίδι που αν και είχε αντικειμενικές δυσκολίες όπως μικρό χρονικό διάστημα περάτωσης, δέκα πτήσεις, είσοδο κι έξοδο από τέσσερις χώρες, επιτόπου απαιτητικές εκδρομές, δύσκολες συνθήκες λόγω υπερβολικής ζέστης και υγρασίας κ.α, ολοκληρώθηκε με απόλυτη κατά τη γνώμη μου επιτυχία και σε τελικό συμπέρασμα αυτό είναι που μένει.

Η αλήθεια είναι πως το είχαμε στο μυαλό μας ως σενάριο, συζητώντας το ακόμα από το μακρινό πλέον 2019 που βρεθήκαμε σ’ εκείνα τα μέρη. Είναι από τις περιπτώσεις που πάντα τοποθετείς αόριστα σε μια ταξιδιωτική κουβέντα δίχως να έχεις ψάξει τι παίζει, θέτοντας απλά έναν ταξιδιωτικό στόχο για συγκεκριμένους λόγους, κάτι που νομίζω κάνουμε όλοι μας. Ακριβολογώντας, οι γνωστές αυτές χώρες και πιο συγκεκριμένα πόλεις που επισκεφτήκαμε για να είμαι πιο δίκαιος αποτελούν το ορόσημο νομίζω της περιοχής, οπότε η γέννηση της ιδέας δεν ήταν και πολύ δύσκολη εδώ που τα λέμε.

Η κατάρτιση όμως του πλάνου και ο συνδυασμός όλων αυτών που πρόκειται να εξιστορήσω ήθελε δουλίτσα, καλό ψάξιμο, είχε σε ορισμένα εγχειρήματα αυξημένο κόστος και όπως διαπιστώσαμε για να πραγματοποιηθεί τελικά απαιτούσε ευνοϊκές συγκυρίες και για άλλη μια φορά ιδανικό συγχρονισμό γεγονότων, εισιτηρίων (μιλίων), όπως θα δείτε απ’ το αμέσως επόμενο κεφάλαιο.

Angkor Wat, Cambodia 🇰🇭
Cover1.jpg

Παλιά μου τέχνη κόσκινο θα πει κανείς, μιας και για κάτι τέτοια τελικά ζούμε και ταξιδεύουμε, καθώς η προετοιμασία πολλές φορές όπως μεταξύ σοβαρού και αστείου λέω αποτελεί το μισό ταξίδι. Πόσο μάλλον όταν όλο αυτό πηγαίνει τελικά κατ’ ευχήν, σε κάνει να χαίρεσαι σαν μικρό παιδί όταν μέρες μετά πραγματοποιείς τον απολογισμό σου.

Kuang Si, Laos 🇱🇦
Cover2.jpg

Χαρά λοιπόν για το Siem Reap και το τεράστιας σημασίας μνημείο της Καμπότζης που είδαν τα μάτια μας κι αποτελούσε το βασικότερο κίνητρο της εκδρομής, χαρά για την εκπληκτική Luang Prabang στο Λάος και τις γύρω περιοχές του ποταμού Menkong με τις ασύλληπτες φυσικές εικόνες του, χαρά και για την σπουδαία χαοτική μητρόπολη με την παρακμιακή κι όχι μόνο γοητεία που ονομάζεται Bangkok στην Ταϊλάνδη, σ’ ένα τριεθνές ταξίδι που θα μνημονεύουμε σίγουρα για αρκετό καιρό.

Damnoen Saduak, Thailand 🇹🇭
Cover3.jpg

Δανείζομαι λοιπόν ευθύς αμέσως τον τίτλο απ’ το διάσημο τραγούδι των Dead Kennedys, ξεδιαλέγω τις καλύτερες φωτογραφίες μου, συγκεντρώνω και καταγράφω τις πληροφορίες και προσπαθώντας να μη το ξεχειλώσω αυτή τη φορά (δύσκολο) και λέω να ξεκινήσω, αποφεύγοντας επιφανειακές ιστορικές προσεγγίσεις (συνήθως μέσω wiki) που σιχαίνομαι, για τις δύσκολες αλλά πανέμορφες αυτές χώρες που είχαμε την τύχη να βρεθούμε.
Χώρες τόσο ίδιες σε ορισμένα πράγματα αλλά συνάμα τόσο διαφορετικές, με ξεχωριστή κουλτούρα και ιστορία. Μέχρι και οι -παρόμοιες κατά μία έννοια- σημαίες τους συνηγορούν σε αυτό…

Flags2.jpg

Είστε έτοιμοι;
:cool:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καιρός ήταν.
Γεννηθήκαμε έτοιμοι!
Εσύ αργείς :haha: