Τανζανία Τανζανία - Πώς μπλέξαμε έτσι ρε φίλε...

Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία

Η επέλαση των τρακτέρ

Έχω χωθεί στο διάκενο ανάμεσα στο τοίχο και το κρεβάτι και βρίσκομαι μπροστά σε ένα φοβερό δίλλημα: Να κρυφτώ κάτω από το κρεβάτι και να αρχίσω τις μετάνοιες ή να αρχίσω να τρέχω προς την πίσω πόρτα της κουζίνας, να φύγω από το καταραμένο σπίτι να σωθώ. Η β' επιλογή μου φάνηκε με καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, μα ενώ ξεκίνησα να μπουσουλάω προς το διάδρομο, ακούω έναν ήχο που μου πάγωσε το αίμα.

"Η πόρτα... Άνοιξαν τη πόρτα του κήπου..."

Με κάθε επιφύλαξη κινήθηκα προς το παράθυρο μας, που έβλεπε την είσοδο. Ανασήκωσα μια άκρη της κουρτίνας και κοίταξα έξω. Η σιδερένια πόρτα του κήπου ήταν ανοιχτή, ο σύντροφος είχε εξαφανιστεί και οι εισβολείς έμπαιναν μέσα με κάτι τρακτέρ, τα οποία μούγκριζαν και βρυχόντουσαν σαν άγρια προϊστορικά ζώα.

"Παναγίτσα μου, ήρθαν να κατεδαφίσουν το σπίτι. Το χωριό οργίστηκε από την άφιξη των τρομερών Μουζούνγκου που καπηλεύονται τα εδάφη τους και προσβάλλουν τα ήθη τους. Σε λίγο θα σκάσουν και οι χωρικοί με αναμμένες τις δάδες να κάψουν το σπίτι και μένα μέσα σε αυτό." ήταν μερικές από τις σκέψεις που πέρασαν αστραπιαία από το θολωμένο από το πυρετό μυαλό μου... Κάπου εκεί παρέδωσα, έμεινα ακινητοποιημένη από τον φόβο, αποχαιρετώντας κάθε ελπίδα διαφυγής. να κοιτάζω έντρομη την επέλαση των τρακτέρ. Και τότε ακούω την φωνή του συντρόφου!!!

"Έλα, έλα πίσω, as you are, as you are ρε, πάρτο όλο αριστερά τώρα, πρόσεχε, ΠΡΟΣΕΧΕ το παρτέρι, φιλαράκο."

Και να σου εμφανίζεται ο σύντροφος με χειρονομίες και φωνές να κάνει τον παρκαδόρο των Τρακτέρ!

Έχω μείνει σύξυλη από τον σουρεαλισμό που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου, τόσο που ξέχασα την κάλυψη μου και έμεινα να χάσκω γονατιστή μπροστά στο τζάμι με ένα ηλιθιώδες βλέμμα απορίας. Ο σύντροφος με εντοπίζει και περιχαρής με χαιρετάει δείχνοντας μου ενθουσιασμένος τα τρακτέρ. Τον χαιρετάω και εγώ, εξακολουθώντας να μην καταλαβαίνω τίποτα. Με βλέπουνε οι άνθρωποι απάνω στα τρακτέρ και αρχίζουν και εκείνοι να με χαιρετάνε. Σηκώνομαι λοιπόν όρθια και ανταποδίδω τους χαιρετισμούς. "My wife" τους ανακοίνωνε περήφανα ο σύντροφος!

Τα τρακτέρ έχουν παρκαριστεί, κάτι μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του κήπου και ο σύντροφος από την σιδερένια πόρτα χαιρετάει την ομάδα που μας τάραξε τον ύπνο νυχτιάτικα. Έρχεται στην κρεβατοκάμαρα μας, πάει κάτι να μου πει, πάω και εγώ κάτι να πω, και μας πιάνει και τους δυο ένα νευρικό γέλιο, όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει.

"Τι ήταν και αυτό ε;" γυρνάει προς το μέρος μου με δάκρυα στα μάτια από τα πολλά γέλια. "Καλά δεν θα με ρωτήσεις τι έγινε;"

Η αλήθεια είναι αφού είχαμε σωθεί, ελάχιστα με ενδιέφερε τι είχε συμβεί αλλά έκατσα να τα άκουσα για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Λοιπόν ο λόγος που ο Ρίκι με την Γιούλη είχαν αναχωρήσει το πρωί για το Νταρ Ες Σαλααμ, ήταν για να παραλάβουν μερικά τρακτέρ και κάποια άλλα αγροτικά μηχανήματα. Ένα όμως τρακτέρ τα έφτυσε λίγο πριν βγούνε από το Νταρ, και μάλιστα σε μια από τις χειρότερες περιοχές της πρωτεύουσας. Ο Ρίκι με την Γιούλη είχαν μείνει να προσέχουν το σαραβαλιασμένο όχημα μέχρι να έρθει τεχνική βοήθεια ενώ τα υπόλοιπα τρακτέρ συνέχισαν αγκομαχώντας τον δρόμο τους και κάπως έτσι εισέβαλαν στην ιστορία μας στις 3 τα ξημερώματα χωρίς καμία προειδοποίηση.

Το επόμενο πρωινό ξυπνήσαμε από το ένα σκυλάκι - φύλακα που ρουθούνιζε στο παράθυρο μας. Ο αλήτης το είχε σκάσει από το σπιτάκι του. Μετά ακούσαμε τα παιδιά να γυρίζουν από το Νταρ και τον Ρίκι να κυνηγάει τον σκύλο του. Τον sweety να γαυγίζει χαρούμενος. Τον άλλο σκύλο φύλακα να έρχεται να μυρίζει το παράθυρο μας. Σηκωθήκαμε λοιπόν και κινηθήκαμε προς το σαλόνι που είχαν αράξει οι ξενυχτισμένοι μας φίλοι.

"Καλημέρα! Τι έγινε ρε παιδιά; Είστε καλά;" ρωτάμε κάπως τσιριχτά, υπερβολικά χαρούμενοι που τους βλέπουμε.

"Καλά είμαστε. Ήταν μια δύσκολη νύχτα για όλους χθες έ;" μας απαντάει στο ίδιο ύφος ο Ρίκι, με τη ταλαιπωρία να φέγγει στο πρόσωπο του.

"Δε βαριέσαι βρε Ρίκι τέλος καλό όλα καλά..." πάει να πει ο σύντροφος μα σταματάει απότομα, φέρνει το χέρι του στο στόμα του και καρφώνει το βλέμμα του σε κάτι ... που κείτονταν πάνω στο καναπέ δίπλα στο Ρίκι.

Και οι δύο μας στην αρχή σκεφτήκαμε ότι είναι ... πτώμα! Ανθρώπινο, φασκιωμένο σαν μούμια με τα χέρια του δεμένα σταυρωτά. Ο Ρίκι μας έκανε "Μη του δίνεται σημασία" με μια κίνηση του χεριού του.

"Τι έγινε ρε παιδιά;" κοιταχτήκαμε με τον σύντροφο "What happens in Tanzania stays in Tanzania?"

Μας πήρε λίγο χρόνο να καταλάβουμε ότι το πτώμα αναπνέει. Οπότε δεν ήτο πτώμα αλλά ένας κοιμισμένος άνθρωπος. Κακοφορμισμένος, μυστήριος και περίεργα καμωμένος, μα άνθρωπος!

"Σου θυμίζει τίποτα;" μου ψιθύρισε στο αυτί ο σύντροφος.

"Μα στο μυαλό μου είσαι! Δεν είναι ίδιος;;;"

"My precious..."

Κάπως έτσι λοιπόν γνωρίσαμε εκείνον που θα μείνει στην ιστορία μας ως "το Γκόλουμ"!

 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
κάπως έτσι στο ταξί νιώσαμε και μείς όταν από το αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης πήγαμε στο Nungwi βραδιάτικα! Πάμε λοιπόν για τη συνέχεια, ανυπομονώ να μάθω νέα για το αγαπημένο μου νησί που με σημάδεψε...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.746
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Κοιτάξτε" αναφώνησε δείχνοντας τους μια φωτογραφία στην οθόνη του κινητού του. Στην θέα της φωτογραφίας, ο απόλυτος ΤΡΟΜΟΣ κυρίευσε το ζευγάρι των Ελλήνων…....
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ δεν γινεται να μην μας πεις για το τι ειδες ....μας κρατας σε αγωνια....
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Κοιτάξτε" αναφώνησε δείχνοντας τους μια φωτογραφία στην οθόνη του κινητού του. Στην θέα της φωτογραφίας, ο απόλυτος ΤΡΟΜΟΣ κυρίευσε το ζευγάρι των Ελλήνων…....
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ δεν γινεται να μην μας πεις για το τι ειδες ....μας κρατας σε αγωνια....
Αγαπητή LULLU, υπομονή γιατί έπεται μεγάααααλη συνέχεια. Βέβαια εάν υπολογίσουμε την αγωνία που φάγαμε που δεν ακούσαμε τις συμβουλές σου στο φόρουμ για εμβολιασμό αλλά αρκεστήκαμε στα μαλαρόν νομίζω είμαστε πάτσι, μόνο που εσύ βέβαια τα έλεγες για το καλό μας! :) :) :)
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
ωχχχχχ ειχα και θεματα υγείας???????????????
Όχι, όχι, ευτυχώς, πλήν των παραδοσιακών προβλημάτων αλλαγής κλίματος και διατροφής, δεν παρουσιάστηκε κανένα άλλο πρόβλημα! Ένα άγχος φυσικά το είχαμε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας, ειδικά όταν μάθαμε ότι το νεράκι της βρύσης έχει τύφο. Βέβαια στη πορεία είδαμε ότι είχε και άλλα πράγματα μέσα, χώματα, πετρώματα, ζωντανά, δεν βαριέσαι... :)
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
κάπως έτσι στο ταξί νιώσαμε και μείς όταν από το αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης πήγαμε στο Nungwi βραδιάτικα! Πάμε λοιπόν για τη συνέχεια, ανυπομονώ να μάθω νέα για το αγαπημένο μου νησί που με σημάδεψε...
Giannoula μου ξέρω πολύ καλά τι λες!!! Κάναμε και εμείς νυχτερινή διαδρομή στην Ζανζιβάρη οπότε έχω ξεκάθαρη εικόνα για το πως νιώσατε και μάλιστα σαν πρώτη επαφή! Μπράβο σας! :)

να κοιμηθώ??? ή να περιμένω την συνέχεια???
Ευχαριστώ πολύ πολύ για όλο το ενδιαφέρον και το υπόσχομαι, θα επανέλθω σύντομα!!! :)
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.471
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom