Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα

ΤΟΠ-5 Ισραήλ (και Παλαιστίνης)
1. Η επίσκεψη στους εποίκους.
2. Το τουρ στη Χεβρώνα
3. Η ατμόσφαιρα στα Ιεροσόλυμα
4. Μασάντα, αποκάλυψη
5. Το Μουσείο του Ισραήλ

Ατάκες:

1. Μπαίνουμε στο Ισραήλ από την Ιορδανία, στην πρώτη στάση του λεωφορείου σταματάει σε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στη μέση της ξεραϊλας, ακριβά εστιατόρια, φαστφουντάδικα και λέω "καλά, σαν αποικία της Αμερικής είναι εδώ", σοκαρισμένος από τη διαφορά με την Ιορδανία. Γιαπωνέζα:" Δεν κατάλαβες, η Αμερική είναι αποικία του Ισραήλ".

2. Επισκεπτόμαστε ένα σπίτι Παλαιστινίων στη Χεβρώνα. Ο γιος του ιδιοκτήτη σε άψογα Αγγλικά με αμερικάνικη προφορά μας δείχνει τα βίντεο που έχει γυρίσει για την καθημερινή κακοποίηση από τους Εβραίους: επαγγελματική δουλειά, με πολλά λεφτά. Μια Αμερικανίδα του γκρουπ χειροκροτάει με δάκρυα στα μάτια "αχ μπράβο, είστε ήρωες... ήρωες! Μα καλά , πώς αντέχετε και δεν κάνετε αντίποινα;". Απαντάει ο τύπος "είμαστε μουσουλμάνοι... ο Προφήτης λέει να υπομένουμε και να μην είμαστε βίαιοι, θα μας δικαιώσει ο Αλλάχ" λέει και χαμηλώνει το βλέμμα σε μια επιτηδευμένη προσπάθεια ταπεινοφροσύνης, οπότε και η Αμερικανίδα ξαναξεσπάει σε χειροκροτήματα "ήρωες! ήρωες! αξιοθαύμαστοι, να έρθει το CNN να τα καταγράψει αυτά! Για Νόμπελ είστε, για Νόμπελ!!!". Δύο λεπτά αργότερα τον ρωτάω τον τύπο: "Από όλους αυτούς τους εποίκους που μένουν εδώ, κάνεις παρέα έστω με έναν; Μιλάς με έναν, μπαλα παίζετε λες καλημέρα έστω και σε έναν;". Απάντηση με μίσος στο βλέμμα: "'Οχι βέβαια, ούτε με έναν! Είναι όλοι τους αρουραίοι, σκουλήκια, ανθρώπινες κουράδες! Θα καούν στην κόλαση οι π...δες!".

3. Τελειώνουμε το τουρ με τον Μπρους και μας επιστρέφει στα Ιεροσόλυμα. Στο αμάξι μαζί μας είναι η αδερφή του, που ήρθε από την Καλιφόρνια για να "κάνει διακοπές" (στα κατεχόμενα! τρελές διακοπές). Κοιτάει έξω από το παράθυρο και μονολογεί: "ξέρω πως πολλοί από σας τους ξένους πιστεύουν πως οι έποικοι είναι τέρατα. Στην πραγματικότητα το μόνο που θέλουμε είναι ένα κομμάτι γης, να έχουμε κι εμείς το κράτος μας. Υπάρχουν κράτη για Βουδιστές, Μουσουλμάνους, Χριστιανούς, να μην έχουμε κι εμείς ένα για μας; Και λένε ότι έχουμε απαρτχάιντ. Εγώ δε βλέπω κανένα απαρτχάιντ εδώ, έχουμε... παραλελχάιντ: ζούμε παράλληλες ζωές, εμείς από εδώ, οι μουσουλμάνοι από εκεί. Πού είναι το απαρτχάιντ;".

Εγώ από τα λίγα που κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Αν η διαμάχη ήταν για το πετρέλαιο, τα εδαφικά, την πολιτική, μπορεί και να τα έβρισκαν μια μέρα. Από την ώρα που το θέμα πάει στο υπερφυσικό, στο ποιανού η Αγία Γραφή λέει ποιος είναι ο περιούσιος, που σταυρώθηκε κάποιος που περπατούσε στο νερό, πήγε σε ένα γάμο κι έκανε τα νερά κρασιά και στο τέλος αναστήθηκε, πού πάτησε ο Μωάμεθ για να γίνει η ανάληψή του, άκρη δε θα βγάλουν ποτέ. Δε γίνεται να μιλήσεις λογικά για πράγματα υπερφυσικά, που δεν έχουν καμία λογική. Και να βρεθούν δυο άνθρωποι σοβαροί να κάνουν μια συμφωνία έστω με τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, θα πεταχτούν οι εκατέρωθεν μουτζαχεντίν και θα γίνει πάλι ρόιδο, όπως έγινε με τη δολοφονία του Ράμπι ή με τον εμφύλιο Χαμάς-Φατάχ. No hope και βέβαια θα υποφέρει περισσότερο ο φτωχότερος και πιο αδύναμος από τους δύο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι άλλοι ζουν ξένοιαστοι. Εγώ τους λυπάμαι αυτούς που ζουν εκεί. Όλους. Οίκτο μου προκαλούν, ούτε συμπάθεια ούτε αντιπάθεια.

Tέλος από Ισραήλ, πετάω για Σεούλ.

 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Εννοείται!!!!!!!!! Περίμενα πώς και πώς. Αλλά μην είσαι περιληπτικός σαν τη Δυτική Αφρική. Αναλυτικές αναφορές. Ειδικά από τους προορισμούς που για τους περισσότερους από μας θα μείνουν όνειρα θερινής νυχτός
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.005
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Εννοείται να τα πείς(και αναλυτικά).

Αλλά να τελειώσει(με την άνεση σου) κάποτε.

Γιατί αυτό είναι υπερπαραγωγή μόνον από τον τίτλο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σιγά μη γράψω τίποτε... Έτσι τον έβαλα τον τίτλο να μαζέψω κανά like μπας και φτάσω τον hydronetta.

Περιληπτικά θα είναι, με ολίγες φωτό (από Σουδάν τουλάχιστον είναι καλές γιατί τις έβγαζε άλλος). Και της Δυτικής Αφρικής για περιληπτικά ξεκίνησε και βγήκε καμιά πενηνταριά σελίδες, αν πάω για αναλυτικά θα γίνει σαν την Καραϊβική που ακόμη να την τελειώσω.

Κάθε χώρα και κεφάλαιο με μια περίληψη, κανα-δυο τιπς για τα πιο εξεζητημένα (για το Λονδίνο τι τιπς να δώσω ο άνθρωπος, που έφτασα να το γνωρίσω στα τριανταφεύγα μου) και ολίγες φωτό συν μια αξιολόγηση για την κάθε χώρα, φυσικά υποκειμενική.

Νομίζω θα γράψω απόψε το σκεπτικό του itinerary, τους στόχους του ταξιδιού και τις αρχικές προσδοκίες, ώστε να γίνει και μια σύγκριση με το αποτέλεσμα: τι απογοήτευσε, τι ενθουσίασε, ποια ήταν η έκπληξη και τι θα πρότεινα.

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, είμαι όλος αυτιά. Αλλά πιο αναλυτικά δε γίνεται, λόγω χρόνου και μείωσης ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου. Όλες οι προτάσεις δεκτές.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Δεκτή η λιτότητα αλλά δώσε λίγο σε αρχαιολογία-κουλτούρα και κόψε από διαδικασίες για βίζες και τέτοια - που μπορούνε να πάνε σε άλλα thread αν χρειαστεί κανείς -προσωπική άποψη.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Ξεκινα εσυ και αμα τα πεις καλα,το γουρουνακι θα φαει τη σκονη σου....:D
υγ.μην το κανεις αναλυτικα,προκειμενου να το τελειωσεις καποια στιγμη και αν ενα μελος εχει μια απορια,τοτε ρωταει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
Σίδνεϋ δεν πήγα, αλλά πήγα στη Μελβούρνη αντ' αυτού. Μικρονησία δυστυχώς δεν έχω καλές φωτό αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ιερουσαλήμ μου άρεσε πολύ, αλλά γενικώς είχε τόσα να δεις το Ισραήλ, ειδικά από αρχαία ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
H αλήθεια είναι ότι ο καθένας εστιάζει και σε διαφορετικά μέρη. Προσωπικά θα ηθελα να διάβασω αρκετά από Σουδάν και όλα του Ειρηνικού. Γράφε εσύ και θα έχεις όσα like ποθεί η καρδούλα σου!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Απλά πράγματα εσύ θα γράφεις και εμείς θα βάζουμε like.

Τώρα αν προσαρμόζεις την ιστορία ανάλογα(π.χ τελειώνει ένα μέρος και το κοινό/εμείς ζητάει περισσότερα στοιχεία-φωτογραφίες ή πιο αναλυτική περιγραφή) και ανταποκρίνεσαι άμεσα ε τότε δεν θα προλαβαίνεις να μετράς like.:p
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Ε καλά να μην εκφραστούμε δηλαδή? Και εγώ περιμένω και θα είμαι πολύ αυστηρή με τα like μου :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.685
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom