Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.790
Likes
51.207
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

TOP-20 ταξιδιού, συνολικά.

Τι μου έμεινε από αυτό το ταξίδι; Ουφ άπειρες εικόνες, αλλά αν προσπαθήσω να κάνω ένα τοπ-20 εμπειριών, χωρίς να το πολυσκεφτώ (έτσι βγαίνουν τα καλύτερα τοπ…) θα ήταν κάπως έτσι:

- 20. Bishop Museum, Χαβάη: Σπάνια βλέπεις μουσείο που να σε κάνει να πας σε μέρη που δεν είχες σκεφτεί ποτέ. Ή αλλιώς… σπάνια βρίσκω μέρη που να μην είχα σκεφτεί να επισκεφθώ.

- 19. Οι Ιορδανοί, Ιορδανία: φανταστικοί άνθρωποι πραγματικά και ανακούφιση μετά την Αίγυπτο

- 18. Το φαγητό στο Χονγκ Κονγκ: απόλαυση, λόγος από μόνος του για να επισκεφθεί κανείς τη χώρα

- 17. Κολυμπώντας με τα σαλάχια στη Υap, Μικρονησία: Tεράστια εμπειρία

- 16. Snorkelling στο Παλάου: Όχι ότι είμαι κανένας ειδικός, αλλά εύκολα ο καλύτερος βυθός που έχω δει ποτε.

- 15. Το Nan Madol στην Pohnpei, Μικρονησία: Ενδιαφέροντας αρχαιολογικός χώρος στη μέση του πουθενά, η όλη εμπειρία αλλά και οι άνθρωποι με την οποία τη μοιράστηκα ήταν μοναδική

- 14. H όλη εμπειρία του MraukU στη Βιρμανία, από τον τρόπο άφιξης μέχρι τις απίστευτες αγορές και τα αρχαία. Δε νομίζω ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμη έτσι… Τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;

- 13 RockyIslands, Παλάου. Απίστευτη φυσική ομορφιά, χωρίς λόγια.

- 12 Αιγυπτιακό μουσείο στο Κάιρο, Αίγυπτος.

- 11 Η Πέτρα το βράδυ, Ιορδανία: εντελώς διαφορετική εμπειρία από την πρωινή, ιδανικά θα έπρεπε να είναι η πρώτη γνωριμία με το μνημείο, φοβερό συναίσθημα

- 10 Οι πυραμίδες του Μερόε στο Σουδάν, με όλο το χαβαλέ για να φτάσεις εκεί, συν την αίσθηση ότι είσαι εντελώς μόνος

- 9 Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο: να’ χε η μέρα 30 ώρες…

- 8 Η εμπειρία του Ισραήλ-Παλαιστίνη, ειδικά η Χεβρώνα αλλά και οι οικισμοί των εποίκων… η αντιδιαστολή ανάμεσα στις δύο εκδοχές της ίδιας θλιβερής ιστορίας, μάθημα ζωής και θανάτου. Μαθαίνεις ότι η ιστορία έχει πάντα δυο πλευρές.

- 7 Stonehenge, Αγγλία: πώς μου είχε διαφύγει τόσον καιρό, it’samysterytome

- 6 Η βόλτα στο ισλαμικό Κάιρο, Αίγυπτος: Φαίνεταο πολύ ψηλά στη λίστα, ίσως και να υπερβάλλω, αλλά είχα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ έτσι με περιήγηση σε μια πόλη

- 5 Edfu και KomOmbo, Αίγυπτος: Πώς γίνεται μνημεία τέτοιου διαμετρήματος να μην έχουν τουρισμό, δεν έχω ιδέα. Ειδικά το Edfu είναι από τα ατσμοσφαιρικότερα μνημεία που έχω δει ποτέ

- 4 Πέτρα και γύρω αρχαιολογικοί χώροι, Ιορδανία: Λίγες φορές μπορεί ένας τόσο χιλιοφωτογραφημένος χώρος να εντυπωσιάσει τόσο. Ο συνδυασμός με το τρεκ και την πληθώρα αρχαίων είναι μοναδικός. Ξεπέρασε τις προσδοκίες και ήταν και πολλές.

- 3 JellyfishLake, Παλάου: Δεν είναι μόνο η μοναδικότητα του φυσικού τοπίου και φαινομένου, αλλά και η έκπληξη του ότι δεν ήξερα τι θα βρω μπροστά μου. Άξιζε όλο τον κόπο, την κούραση, τα λεφτά, για κάτι τέτοια ταξιδεύουμε.

- 2 Γέρασα, Ιορδανία: Ναι, πιο πάνω κι από την Πέτρα. Μόνοι μας σε μια ολόκληρη ρωμαϊκή πόλη, σε άψογη σχεδόν κατάσταση, απίστευτο ότι υπάρχουν ακόμη τέτοιοι αρχαιολογικοί χώροι στον πλανήτη.

- 1 Βηθλέεμ, Ισραήλ-Παλαιστίνη: Να βλέπω την άθεη μαμά μου, που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο να προσεύχεται και να συγκινείται (και να γίνεται καλά και να το αποδίδει εν μέρει και σε αυτό). Γιατί μερικά πράγματα στη ζωή είναι πιο σημαντικά κι από τα ταξίδια. Όπως ας πούμε η ίδια η ζωή.

ΤΕΛΟΣ
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.155
Likes
14.470
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Εννοείται!!!!!!!!! Περίμενα πώς και πώς. Αλλά μην είσαι περιληπτικός σαν τη Δυτική Αφρική. Αναλυτικές αναφορές. Ειδικά από τους προορισμούς που για τους περισσότερους από μας θα μείνουν όνειρα θερινής νυχτός
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
577
Likes
1.069
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.519
Likes
14.596
Εννοείται να τα πείς(και αναλυτικά).

Αλλά να τελειώσει(με την άνεση σου) κάποτε.

Γιατί αυτό είναι υπερπαραγωγή μόνον από τον τίτλο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.790
Likes
51.207
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σιγά μη γράψω τίποτε... Έτσι τον έβαλα τον τίτλο να μαζέψω κανά like μπας και φτάσω τον hydronetta.

Περιληπτικά θα είναι, με ολίγες φωτό (από Σουδάν τουλάχιστον είναι καλές γιατί τις έβγαζε άλλος). Και της Δυτικής Αφρικής για περιληπτικά ξεκίνησε και βγήκε καμιά πενηνταριά σελίδες, αν πάω για αναλυτικά θα γίνει σαν την Καραϊβική που ακόμη να την τελειώσω.

Κάθε χώρα και κεφάλαιο με μια περίληψη, κανα-δυο τιπς για τα πιο εξεζητημένα (για το Λονδίνο τι τιπς να δώσω ο άνθρωπος, που έφτασα να το γνωρίσω στα τριανταφεύγα μου) και ολίγες φωτό συν μια αξιολόγηση για την κάθε χώρα, φυσικά υποκειμενική.

Νομίζω θα γράψω απόψε το σκεπτικό του itinerary, τους στόχους του ταξιδιού και τις αρχικές προσδοκίες, ώστε να γίνει και μια σύγκριση με το αποτέλεσμα: τι απογοήτευσε, τι ενθουσίασε, ποια ήταν η έκπληξη και τι θα πρότεινα.

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, είμαι όλος αυτιά. Αλλά πιο αναλυτικά δε γίνεται, λόγω χρόνου και μείωσης ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου. Όλες οι προτάσεις δεκτές.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Δεκτή η λιτότητα αλλά δώσε λίγο σε αρχαιολογία-κουλτούρα και κόψε από διαδικασίες για βίζες και τέτοια - που μπορούνε να πάνε σε άλλα thread αν χρειαστεί κανείς -προσωπική άποψη.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.037
Ξεκινα εσυ και αμα τα πεις καλα,το γουρουνακι θα φαει τη σκονη σου....:D
υγ.μην το κανεις αναλυτικα,προκειμενου να το τελειωσεις καποια στιγμη και αν ενα μελος εχει μια απορια,τοτε ρωταει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.790
Likes
51.207
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
Σίδνεϋ δεν πήγα, αλλά πήγα στη Μελβούρνη αντ' αυτού. Μικρονησία δυστυχώς δεν έχω καλές φωτό αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ιερουσαλήμ μου άρεσε πολύ, αλλά γενικώς είχε τόσα να δεις το Ισραήλ, ειδικά από αρχαία ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.155
Likes
14.470
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
H αλήθεια είναι ότι ο καθένας εστιάζει και σε διαφορετικά μέρη. Προσωπικά θα ηθελα να διάβασω αρκετά από Σουδάν και όλα του Ειρηνικού. Γράφε εσύ και θα έχεις όσα like ποθεί η καρδούλα σου!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.519
Likes
14.596
Απλά πράγματα εσύ θα γράφεις και εμείς θα βάζουμε like.

Τώρα αν προσαρμόζεις την ιστορία ανάλογα(π.χ τελειώνει ένα μέρος και το κοινό/εμείς ζητάει περισσότερα στοιχεία-φωτογραφίες ή πιο αναλυτική περιγραφή) και ανταποκρίνεσαι άμεσα ε τότε δεν θα προλαβαίνεις να μετράς like.:p
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.795
Likes
12.647
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ε καλά να μην εκφραστούμε δηλαδή? Και εγώ περιμένω και θα είμαι πολύ αυστηρή με τα like μου :D
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.437
Μηνύματα
891.950
Μέλη
39.080
Νεότερο μέλος
itsmylife24

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom