Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα

KEΦΑΛΑΙΟ 6: ΣΕΟΥΛ

Γιατί: Γιατί είναι ένας από τους λίγους ενδιάμεσους σταθμούς στο δρόμο για τον πραγματικό προορισμό μου στην Ωκεανία, δηλαδή τη Μικρονησία. Έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να πάω στη Γκουάμ, και η Σεούλ αποδείχθηκε όχι απλά βολικός ενδιάμεσος σταθμός, αλλά και φθηνός, αφού χάρη στα μίλια της AirFrance η πτήση από το Τελ Αβίβ μου στοίχισε μόλις 31€. Επιπλέον, γνώρισα κι ένα συμπαθέστατο Κορεάτη στο Σουδάν, που προσφέρθηκε να με γυρίσει στην πόλη.

Πού: Ε, μόνο στη Σεούλ. Εξ’ ου και το (μίνι) κεφάλαιο δεν τιτλοφορείται “Ν.Κορέα” αλλά Σεούλ.

Πώς κινήθηκα: Με τοβολικότατο μετρό και το βράδυ με το αυτοκίνητο του JaeHo.

Τι μου άρεσε: Καταρχήν ήταν ευχάριστο να βρίσκομαι ξανά στην Ασία μετά από τόσο καιρό. Μου άρεσε η εξωτικότητα της γραφής, εξεπλάγην θετικότατα από το πόσο φτηνή είναι η πόλη για Ασιατική μεγαλούπολη πλούσιας χώρας(π.χ. δωμάτιο στην κεντρικότερη γειτονιά 28€), εξαιρετική η κουζίνααπό το λίγο που μπόρεσα να τη δοκιμάσω, ανετότατο το μετρό, πλήρης ασφάλεια, μου άρεσε το dejavu ότι βρίσκομαι στο Τόκυο, ευγενέστατοι οι Νοτιοκορεάτες, εύκολος προσανατολισμός και φυσικά μου άρεσε ο JaeHo. Εντυπωσιακό το ππώς υπάρχει κίνηση κυριολεκτικά όλο το 24ωρο, π.χ. δε κάθε σχεδόν τετράγωνο του κέντρου βρίσκεις φαγητό στις 3 το πρωί και πάρα πολλά μαγαζιά για να κάνεις τα ψώνια σου.

Τι δε μου άρεσε: Το κρύο! Που όλοι μα όλοι είναι πάνω από ένα iphone όλη την ημέρα, που η πόλη πρακτικά είναι ολοκαίνουρια και ουσιαστικά φτιάχτηκε για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι από το Α στο Β για να είναι όσο το δυνατόν πιο ακατάπαυστη η παραγωγή των μεγαλοεταιρειών που κινούν τα νήματα, δηλαδή της Samsung, της KIA κλπ, των οποίων η παρουσία είναι απίστευτα ορατή. Η έλλειψη σοβαρών αξιοθέατων.

Απρόοπτα: Η ευγένεια του JaeHo δεν ξέρω αν μπορεί να εκληφθεί ως απρόοπτο, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή. Μου είχε πει ότι τη μέρα που θα έφτανα είχε μάθημα μέχρι τις 10 το βράδυ (καθηγητής πανεπιστημίου είναι στη βιομηχανική μηχανολογία είναι) και ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε κατά τις 11.30 το βράδυ. Τελικώς με πήρε τηλέφωνο στις 12.30, ήρθε και με πήρε στις 1 το πρωί, κάναμε ένα Seoulbynight μέχρι τις 5.30 το πρωί, όπου και πήγαμε να φάμε και μου ζήτησε συγγνώμη γιατί έπρεπε να πάει στο αεροδρόμιο για να πάρει πτήση να πάει στην άλλη πόλη όπου δίδασκε. Είχε έρθει πετώντας από κει μόνο και μόνο για να μου κάνει τουρ και ξαναπετόύσε πίσω ξημερώματα, χωρίς να έχει κοιμηθεί καθόλου, όλα αυτά για να δω εγώ τη Σεούλ νυχτιάτικα…

Τι έκανα σωστά: Ωραία ήταν που την είδα και πρωί και βράδυ, καλά έκανα κι έμεινα στη γειτονιά που είναι όλα τα ξενοδοχειάκια

Τι έκανα λάθος: Δεν υπήρχε η δυνατότητα, λόγω αεροπορικών συνδέσεων, αλλά η πόλη σαφώς δικαιούται μια μέρα παραπάνω. Μέχρι εκεί.

Απωθημένα: Και μόνο για το φαγητό θα έμενα παραπάνω, δεν πρόλαβα να δοκιμάσω πολλά πράγματα.

Θα ξαναπάω: Βεβαίως! Καταρχήν δεν έχω επισκεφθεί τίποτε από τη χώρα, οπότε η επιστροφή είναι βέβαιη, ο JaeHo από μόνος του είναι αξιοθέατο. Αλλά γενικώς η χώρα, χωρίς να σε προδιαθέτει ότι βρύθει αξιοθέατων, φαίνεται προσιτή, οικονομική, εύκολη στο ταξίδι, χωρίς καθόλου τουρίστες και νοστιμότατη. Θα σας ξαναέρθουμε.

Αξιολόγηση: Ε δεν πρόκειται να κάνω αξιολόγηση μια χώρας επειδή επισκέφθηκα μια πόλη.

ΤΟΠ-5:

1. Ο Jae Ho

2. Το φαγητό στα υπαίθρια μαγαζάκια με το νάιλον το βράδυ

3. Οι τιμές

4. Η ευκολία: το επί χρόνια ψηφισμένο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, το μετρό, το πόσο εύκολα γυρίζεις σε μια πόλη που κατά τ΄άλλα δεν έχει και καμιά σχέση με τον τουρισμό

5. Η αίσθηση ότι τίποτε δεν έγινε για τον τουρίστα, παντελής έλλειψη τουριστικού κιτς και συνεπακόλουθα η ευγένεια των ντόπιων

Ακολουθούν ολίγες φωτό.

 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Εννοείται!!!!!!!!! Περίμενα πώς και πώς. Αλλά μην είσαι περιληπτικός σαν τη Δυτική Αφρική. Αναλυτικές αναφορές. Ειδικά από τους προορισμούς που για τους περισσότερους από μας θα μείνουν όνειρα θερινής νυχτός
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
543
Likes
969
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.329
Likes
14.176
Εννοείται να τα πείς(και αναλυτικά).

Αλλά να τελειώσει(με την άνεση σου) κάποτε.

Γιατί αυτό είναι υπερπαραγωγή μόνον από τον τίτλο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σιγά μη γράψω τίποτε... Έτσι τον έβαλα τον τίτλο να μαζέψω κανά like μπας και φτάσω τον hydronetta.

Περιληπτικά θα είναι, με ολίγες φωτό (από Σουδάν τουλάχιστον είναι καλές γιατί τις έβγαζε άλλος). Και της Δυτικής Αφρικής για περιληπτικά ξεκίνησε και βγήκε καμιά πενηνταριά σελίδες, αν πάω για αναλυτικά θα γίνει σαν την Καραϊβική που ακόμη να την τελειώσω.

Κάθε χώρα και κεφάλαιο με μια περίληψη, κανα-δυο τιπς για τα πιο εξεζητημένα (για το Λονδίνο τι τιπς να δώσω ο άνθρωπος, που έφτασα να το γνωρίσω στα τριανταφεύγα μου) και ολίγες φωτό συν μια αξιολόγηση για την κάθε χώρα, φυσικά υποκειμενική.

Νομίζω θα γράψω απόψε το σκεπτικό του itinerary, τους στόχους του ταξιδιού και τις αρχικές προσδοκίες, ώστε να γίνει και μια σύγκριση με το αποτέλεσμα: τι απογοήτευσε, τι ενθουσίασε, ποια ήταν η έκπληξη και τι θα πρότεινα.

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, είμαι όλος αυτιά. Αλλά πιο αναλυτικά δε γίνεται, λόγω χρόνου και μείωσης ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου. Όλες οι προτάσεις δεκτές.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Δεκτή η λιτότητα αλλά δώσε λίγο σε αρχαιολογία-κουλτούρα και κόψε από διαδικασίες για βίζες και τέτοια - που μπορούνε να πάνε σε άλλα thread αν χρειαστεί κανείς -προσωπική άποψη.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Ξεκινα εσυ και αμα τα πεις καλα,το γουρουνακι θα φαει τη σκονη σου....:D
υγ.μην το κανεις αναλυτικα,προκειμενου να το τελειωσεις καποια στιγμη και αν ενα μελος εχει μια απορια,τοτε ρωταει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
Σίδνεϋ δεν πήγα, αλλά πήγα στη Μελβούρνη αντ' αυτού. Μικρονησία δυστυχώς δεν έχω καλές φωτό αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ιερουσαλήμ μου άρεσε πολύ, αλλά γενικώς είχε τόσα να δεις το Ισραήλ, ειδικά από αρχαία ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
H αλήθεια είναι ότι ο καθένας εστιάζει και σε διαφορετικά μέρη. Προσωπικά θα ηθελα να διάβασω αρκετά από Σουδάν και όλα του Ειρηνικού. Γράφε εσύ και θα έχεις όσα like ποθεί η καρδούλα σου!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.329
Likes
14.176
Απλά πράγματα εσύ θα γράφεις και εμείς θα βάζουμε like.

Τώρα αν προσαρμόζεις την ιστορία ανάλογα(π.χ τελειώνει ένα μέρος και το κοινό/εμείς ζητάει περισσότερα στοιχεία-φωτογραφίες ή πιο αναλυτική περιγραφή) και ανταποκρίνεσαι άμεσα ε τότε δεν θα προλαβαίνεις να μετράς like.:p
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.546
Likes
12.340
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Ε καλά να μην εκφραστούμε δηλαδή? Και εγώ περιμένω και θα είμαι πολύ αυστηρή με τα like μου :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.074
Μηνύματα
879.692
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom