Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Γιατί: Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν είχα καμία τεράστια καούρα να πάω στην Αυστραλία. Ας πούμε, η γειτονική Νέα Ζηλανδία ανέκαθεν μου φαινόταν πολύ πιο ελκυστικός προορισμός. Από την ώρα όμως που έπρεπε να κάνω “μεταβολή” για να επιστρέψω στην Ασία και τη Βιρμανία, η Αυστραλία ήταν μια φτηνή επιλογή (από Χαβάη για Αυστραλία το oneway ήταν πάνφθηνο δεδομένης της απόστασης) με το έξτρα κίνητρο ότι δεν είχα πάει ποτέ.

Πού: Με μόλις δύο εβδομάδες στα χέρια μου και χωρίς τη δυνατότητα οδήγησης αυτοκινήτου, ήθελα να δω μια μεγάλη πόλη (επιλέχθηκε η Μελβούρνη ατί του Σίδνεϋ και λόγω Δευκαλίωνα), μια μικρότερη (Darwin διότι ήταν κοντά σε εθνικά πάρκα και βόλευε για τη φτηνή πτήση για Βιρμανία), οπωσδήποτε το RedCenter (ως σημείο ενδιαφέροντος για τους Αβορίγινες και με ιδιαίτερη φύση) και τα εθνικά πάρκα του Βορρά (ως “άγρια φύση”).

Πώς κινήθηκα: Στη Μελβούρνη έφτασα αεροπορικώς, πήρα εσωτερική πτήση για το RedCenter, από κει λεωφορείο για Darwin, το οποίο και χρησιμοποίησα ως βάση για την επίσκεψη με οργανωμένη εκδρομή στα βόρεια εθνικά πάρκα. Στη Μελβούρνη έμεινα σε hostel λόγω κόστους, στο RedCenter μέναμε σε σκηνές ή sleepingbag, ομοίως και στα εθνικά πάρκα, ενώ στο Darwin έμεινα σε ένα ξενοδοχειάκι.

Τι μου άρεσε: Το πόσο πολιτισμένο κράτος είναι η Αυστραλία, η οργάνωσή τους, ο σεβασμός στη φύση, στο διαφορετικό, η ευγένειά τους και ταυτόχρονα το πόσο straightforward είναι όλα, η ποικιλία στο φαγητό και η πολυπολιτισμικότητα.

Τι δεν μου άρεσε: Το απίστευτο κόστος (σοκ και δέος), η τραγική κατάσταση των σύγχρονων Αβορίγινων, με απογοήτευσε η φύση, μηδέν ατμόσφαιρα για μένα το Uluru, ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση το Kakadu και τα λοιπά, δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα οι ξένοι τουρίστες της Αυστραλίας, ενω και οι δύο ξεναγοί στις δυο οργανωμένες εκδρομές θα μπορούσαν να είναι αισθητά καλύτεροι. Το κλίμα του Darwin επιεικώς απαράδεκτο.

Απρόοπτα: Δεν μπορώ να πω πως συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο.

Τι έκανα σωστά: Έψαξα να δω αν οι επιλογές μου για τους προορισμούς ήταν λάθος, αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσε να με εντυπωσιάσει περισσότερο στη χώρα και νομίζω πως όχι. Συγκριτικά με το πόσο ακριβή είναι η χώρα, οι ολιγοήμερες οργανωμένες εκδρομές που πήρα ήταν καλές.

Τι έκανα λάθος: Δεν ξέρω αν έκανα λάθος, τα μέρη που είδα ήταν αυτά που ήθελα, απλά νομίζω πως η χώρα δεν έχει και τόσα πολλά να παρουσιάσει. Νομίζω είναι μια εξαιρετική χώρα για να ζει κανείς, αλλά μάλλον μέτρια για να επισκεφθεί κανείς.

Θα ξαναπάω; Ε ναι, είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έχω δει, νομίζω όποτε πάω στη Νέα Ζηλανδία θα περάσω ξανά από την Αυστραλία, να δω το Σίδνεϋ, άκουσα ωραία πράγματα για το kangarooisland, μια περιέργεια για την Τασμανία (όχι Τανζανία, πήγαμε!) την έχω... Αλλά ενθουσιασμένος με αυτά που είδα, δεν είμαι.

Αξιολόγηση:



· Φύση: 5 Την πιάνει τη βάση, αλλά περίμενα κάτι πολύ παραπάνω. Τοπία μη μοναδικά και ακόμη και στην “κατηγορία τους” δεν ξεχωρίζουν σε σχέση με αυτά άλλων χωρών, τεράστιο κομμάτι αχανούς ερήμου πάει “χαμένο”, γενικώς δεν τρελάθηκα.

· Αρχαιολογία: 2 Εντάξει, δεν περίμενα να δω ούτε το Μεξικό ούτε την Ελλάδα, αλλά όχι κι έτσι. 50.000 χρόνια πολιτισμού αποτυπώνονται απλά σε μερικές σπηλαιογραφίες της κακιάς ώρας. Πολύ κάτω από τη βάση.

· Αρχιτεκτονική: 3 Κάποια κτίρια είναι όμορφα, αλλά μια τόσο νέα χώρα δύσκολα θα είχε εξαιρετική αρχιτεκτονική κληρονομιά.

· Άνθρωποι: 9 Πάρα πολύ ωραίοι, ακομπλεξάριστοι, ευγενέστατοι αλλά και χωρίς πολλά φρου-φρου οι Αυστραλοί. Ειλικρινά εντυπωσίαστηκα.

· Κόστος: 1 Ε, πανάκριβα. Ρε λεβέντες, 30 ευρώ για να κοιμηθώ σε κοιτώνα hostel; Το φαγητό πολύ πιο λογικό, αλλά τα υπεραστικά λεωφορεία τραζίκ και γενικώς μιλάμε για χώρα-φαρμακείο (οι τιμές του μεφιαλωμένου νερού επιεικώς απαράδεκτες).

· Ασφάλεια: 9 Πολύ ασφαλής η χώρα, σε όλα τα επίδεδα.

· Μοναδικότητα: 6 Λίγο οι Αβορίγινες, λίγο κάποια ιδιαίτερη φύση ή το “φυλακισμένο” παρελθόν της χώρας, μια σχετική διαφορετικότητα την έχει.

· Αυθεντικότητα:5 Δεν είναι ότι είναι υπερτουριστικοποιημένη η χώρα, αλλά της λείπει “ψυχή”, παράδοση, κληρονομιά.

· Φαγητό: 7 Ωραία πράγματα τρώει κανείς και οι επιλογές κουζίνας είναι άπειρες. Επιπλέον είναι πανεύκολο να βρει κανείς υγιεινές τροφές σε μια χώρα όπου η υγεία αποτελεί βασική προτεραιοτητα, είναι μουρλοί οι Αυστραλοί με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

· Ποικιλία: 5 Πράγματα έχει να κάνει δεις, αλλά λίγη η αρχαιολογία, απογοητευτική η φύση και κάποια από αυτά που προσφέρει (ποτό, πάρτυ, παραλίες σερφ) δεν με πολυενδιαφέρουν.

ΣΥΝΟΛΟΝ: Έλαβον 52, δηλαδή πάτωσε, ισοβαθμώντας στην 72η θέση. Δεν μειώνει σε κάτι τα θετικά που είδα και δε θα με πείραζε καθόλου να την επισκεφθώ ξανά , αλλά δε βρήκα και κάτι που να με έκανε να πω γουάου.

 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Εννοείται!!!!!!!!! Περίμενα πώς και πώς. Αλλά μην είσαι περιληπτικός σαν τη Δυτική Αφρική. Αναλυτικές αναφορές. Ειδικά από τους προορισμούς που για τους περισσότερους από μας θα μείνουν όνειρα θερινής νυχτός
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
543
Likes
969
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.327
Likes
14.173
Εννοείται να τα πείς(και αναλυτικά).

Αλλά να τελειώσει(με την άνεση σου) κάποτε.

Γιατί αυτό είναι υπερπαραγωγή μόνον από τον τίτλο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σιγά μη γράψω τίποτε... Έτσι τον έβαλα τον τίτλο να μαζέψω κανά like μπας και φτάσω τον hydronetta.

Περιληπτικά θα είναι, με ολίγες φωτό (από Σουδάν τουλάχιστον είναι καλές γιατί τις έβγαζε άλλος). Και της Δυτικής Αφρικής για περιληπτικά ξεκίνησε και βγήκε καμιά πενηνταριά σελίδες, αν πάω για αναλυτικά θα γίνει σαν την Καραϊβική που ακόμη να την τελειώσω.

Κάθε χώρα και κεφάλαιο με μια περίληψη, κανα-δυο τιπς για τα πιο εξεζητημένα (για το Λονδίνο τι τιπς να δώσω ο άνθρωπος, που έφτασα να το γνωρίσω στα τριανταφεύγα μου) και ολίγες φωτό συν μια αξιολόγηση για την κάθε χώρα, φυσικά υποκειμενική.

Νομίζω θα γράψω απόψε το σκεπτικό του itinerary, τους στόχους του ταξιδιού και τις αρχικές προσδοκίες, ώστε να γίνει και μια σύγκριση με το αποτέλεσμα: τι απογοήτευσε, τι ενθουσίασε, ποια ήταν η έκπληξη και τι θα πρότεινα.

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, είμαι όλος αυτιά. Αλλά πιο αναλυτικά δε γίνεται, λόγω χρόνου και μείωσης ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου. Όλες οι προτάσεις δεκτές.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Δεκτή η λιτότητα αλλά δώσε λίγο σε αρχαιολογία-κουλτούρα και κόψε από διαδικασίες για βίζες και τέτοια - που μπορούνε να πάνε σε άλλα thread αν χρειαστεί κανείς -προσωπική άποψη.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Ξεκινα εσυ και αμα τα πεις καλα,το γουρουνακι θα φαει τη σκονη σου....:D
υγ.μην το κανεις αναλυτικα,προκειμενου να το τελειωσεις καποια στιγμη και αν ενα μελος εχει μια απορια,τοτε ρωταει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
Σίδνεϋ δεν πήγα, αλλά πήγα στη Μελβούρνη αντ' αυτού. Μικρονησία δυστυχώς δεν έχω καλές φωτό αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ιερουσαλήμ μου άρεσε πολύ, αλλά γενικώς είχε τόσα να δεις το Ισραήλ, ειδικά από αρχαία ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
H αλήθεια είναι ότι ο καθένας εστιάζει και σε διαφορετικά μέρη. Προσωπικά θα ηθελα να διάβασω αρκετά από Σουδάν και όλα του Ειρηνικού. Γράφε εσύ και θα έχεις όσα like ποθεί η καρδούλα σου!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.327
Likes
14.173
Απλά πράγματα εσύ θα γράφεις και εμείς θα βάζουμε like.

Τώρα αν προσαρμόζεις την ιστορία ανάλογα(π.χ τελειώνει ένα μέρος και το κοινό/εμείς ζητάει περισσότερα στοιχεία-φωτογραφίες ή πιο αναλυτική περιγραφή) και ανταποκρίνεσαι άμεσα ε τότε δεν θα προλαβαίνεις να μετράς like.:p
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.542
Likes
12.340
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Ε καλά να μην εκφραστούμε δηλαδή? Και εγώ περιμένω και θα είμαι πολύ αυστηρή με τα like μου :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.675
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom