Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: Λονδινο ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΑ (BATH, STONEHENGE, WINDSOR)

Γιατί: Η ιδέα ήταν να περάσω λίγο χρόνο με το φίλο μου το Χ, που μας πούλησε και τελευταία στιγμή απέκλεισε τη συμμετοχή του από τη Βιρμανία. Ιδανικά θα ήθελα να τελειώσω το ταξίδι σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό όπου θα μπορούσα να πάω μαζί του και, ακόμη πιο ιδανικά, μια μεγαλούπολη που να γνωρίζει καλά κανείς από τους δύο. Η επιλογή του Λονδίνου έγινε ευκολότερη με το one-way εισιτήριο των 250 ευρώ από το Χονγκ Κονγκ και από την ευκαιρία να επικσεφθούμε το Stonehenge, που αποτελούσε υγρό μου όνειρο εδώ και πολλά χρόνια.

Πού: Μείναμε όλες τις μέρες στο Λονδίνο, παίρνοντας μια ημερήσια εκδρομή για Windsor Castle-Bath-Stonehenge. Αρχικά είχα πολλούς ενδοιασμούς για το κάτα πόσο η συγκεκριμένη δε θα ήταν κάτι παραπάνω από ένα πασάλειμμα where they whizz you past everything before you can fart properly, αλλά τελικώς ήταν καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα.

Πώς κινήθηκα: Στο Λονδίνο με συγκοινωνίες,η ημερήσια με οργανωμένη εκδρομή, λεωφορειακώς.

Τι μου άρεσε: Μου άρεσε ο καιρός που ήταν μια χαρά για Λονδίνο, περιέργως ενθουσιάστηκα με την αγορά του Κάμντεν που δεν είχα πάει ποτέ, συγκινήθηκα στο Stonehenge σε βαθμό δακρύων, συγκλονίστηκα στο Βρετανικό Μουσείο, μου άρεσε πολύ το φαγητό, η πολυπολιτισμικότητα, ο πολιτισμός που αποπνέει αυτό το κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου (για το κομμάτι που σπούδασα δεν μπορώ να πω τα ίδια, το’ χω διαγράψει από τη μνήμη μου ως ποιότητα ζωής με τα γκέτο, τα μαχαίρια, τους πυροβολισμούς κλπ), αλλά πιο πολύ μου άρεσε που πέρασα χρόνο με το φίλο μου το Χ, που μεγαλώσαμε μαζί και τον βλέπω πια μια φορά το χρόνο.

Τι δεν μου άρεσε: Ε καλά, δεν ξετρελάθηκα κιόλας με τις τιμές, αν και δεν τις βρήκα τόοοοσο χάλι όσο λένε μερικοί. Μεγάλη απογοήτευση το Westminster Abbey και μικρή απογοήτευση το Tower of London, στα οποία πήγαινα για πρώτη φορά, που ήταν και πανάκριβα. Δεν μπορώ να πω πως υπήρχε κάτι άλλο που με απογοήτευσε, χωρίς να πω ότι έφυγα θεωρώντας το Λονδίνο μια από τις τοπ-10 αγαπημένες μου πόλεις. Σε καμία περίπτωση δε θα το βάλω στην ίδια κατηγορία με το Βερολίνο, τηΡώμη, το Μέξικο Σίτυ, την Αβάνα ή το Κούσκο. Αλλά ναι, έχει χίλια πράγματα να δεις και να κάνεις και δικαιολογεί πολλές επισκέψεις. Πιστεύω πάντως πως είναι μάλλον πόλη για να τη ζήσεις και λιγότερο να την επισκεφθείς.

Απρόοπτα: Μπα, όλα νορμάλ. Γενικώς η Ευρώπη είναι uneventful, δεν είναι;

Τι έκανα σωστά: Νομίζω κατανείμαμε τις μέρες μας σωστά, με βάση τα ενδιαφέροντά μας. Η επιλογή του καταλύματος (ενοικίαση διαμερίσματος απέναντι σχεδόν από σταθμό μετρό) αποδείχθηκε σωστότατη, με τις κάρτες των συγκοινωνιών τα πήγαμε μια χαρά, σωστοί και οι χρόνοι των μουσείων, γενικώς μια χαρά, δεν μου έμεινε κάποιο απωθημένο.

Τι έκανα λάθος: Δεν ξέρω αν θα ήμασταν καλύτερα έχοντας βγάλει κάποια από τις κάρτες που δίνουν προτεραιότητα σε κάποια αξιοθέατα συνδυάζοντας τα μεταφορικά, δεν τα κοίταξα καν αυτά πριν πάω, αλλά είναι λεπτομέρεια. Αν υπήρχε η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου για την ημερήσια σε Stonehenge θα ήταν ενδιαφέρον, όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή οι εικόνες της εξοχής ήταν πραγματικά φανταστικές σε πολλά σημεία και άξιζαν στάσεις. Θα’ πρεπε να χω περισσότερες μέρες για να δω φίλους και γνωστούς, με τόσες λίγες δεν είχε νόημα να δω κάποιους για μια ώρα.

Θα ξαναπάω; Δύσκολο να μην ξαναπάς στο Λονδίνο, το κέντρο του κόσμου είναι, όλο και κάποιο stopover, συνέδριο, δουλειά, κοινωνικό γεγονός θα σε φέρει από κει. Για το Ηνωμένο Βασίλειο γενικότερα ασφαλώς, δεν το συζητάω, θέλει τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο ταξίδι 1-2 μηνών για να δω πολλά από αυτά που μου λείπουν, το έχω επισκεφθεί μόνο αποσπασματικά.


Αξιολόγηση: Να σημειωθεί πως βαθμολογώ γενικώς το Ηνωμένο Βασίλειο κι όχι ό,τι είδα σε αυτό το μεμονωμένο ταξίδι)

· Φύση: 7. Έχει φανταστικά τοπία η χώρα, από τα παραβλεπόμενα από πολλούς Midlands, μέχρι τη Σκωτία.

· Αρχαιολογία: 5. Μπορεί να μην είναι άπειρα, αλλά αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η χώρα, από το Stonehenge μέχρι το τείχος του Αδριανού (πολύ υποτιμημένο κατά τη γνώμη μου).

· Αρχιτεκτονική: 9 Πανέμορφες πόλεις και άπειρες, εξαιρετικά χωριά, φοβερά κτίρια ακόμη και σε αρχιτεκτονικά αδιάφορους οικισμούς.

· Άνθρωποι: 6. Ευγενείς και σνομπ, σοβαροί και μεθύστακες, απ’ όλα έχει ο μπαξές.
Δε θα πήγαινα στην Αγγλία για να γνωρίσω τον πληθυσμό της πάντως.

· Κόστος: 3 Ακριβά, πολύ ακριβά και δε μιλάω για την πρωτεύουσα μόνο, αλλά γενικώς η χώρα είναι ελαφρώς φαρμακείο. Όχι “αμάν, θα ξεμείνω και θα κάνω ωτοστόπ”, αλλά ακριβή, ναι.

· Ασφάλεια: 7 Από αυτά που έζησα ως φοιτητής έπρεπε να της βάλω 2, αλλά δεν είναι όλη η χώρα τόσο χάλι. Για τον τουρίστα ένα 7 το παίρνει.

· Μοναδικότητα: 10. Πολύ ιδιαίτερη χώρα με μια μοναδική κουλτούρα που εξαπλώθηκε ανά τον κόσμο. Χωρίς να είναι η αγαπημένη μου κουλτούρα, η μοναδικότητά της είναι αδιαμφησβήτητη.

· Αυθεντικότητα: 6, αρκετά μοντέρνα ζωή με τον παραδοσιακό τρόπο να υποχωρεί, ενώ τα τουριστικά πλήθη είναι πανταχού παρόντα.

· Φαγητό: 7. Θα έπαιρνε και ψηλότερο βαθμό αν στην επαρχία δεν ήταν τόσο fish n’ chips τα πράγματα. Αλλά γενικώς με τόσο διαφορετικές κουζίνες διαθέσιμες και σοβαρή προσπάθεια στα gastrobars (νομίζω ότι τα λένε έτσι επειδή γκαστρώνεις με τη μία εκεί), δεν μπορείς να βάλεις κακό βαθμό, θα ήταν εμπάθεια.

· Ποικιλία: 7. Με τέτοιο μέγεθος θα μπορούσε να έχει και περισσότερα κλίματα, κουλτούρες, θρησκείες, είδη αξιοθεάτων και δραστηριοτήτων. Δεν είναι κακό και το 7 πάντως.

· ΣΥΝΟΛΟΝ: Έλαβον 68 και ισοβαθμεί στην 25η θέση με ένα μάτσο χώρες. Κι όταν τη γυρίσω παραπάνω ίσως να πάει και πολύ πιο ψηλά. Θα περιμένει…


Δεν πρόκειται να κάτσω να επισυνάψω άπειρες φωτό από το Λονδίνο, που έχουν πάει φαντάζομαι σχεδόν όλοι. Ολίγες φωτό εν είδει εξιστόρησης του τι πήγαμε και είδαμε και φτάνει.


Μετά θα ακολουθήσει μια γενική αποτίμηση του ταξιδιού, όχι μόνο ως προορισμών, αλλά ως τρόπος ταξιδιού: είχα γράψει και στην εισαγωγή πως δεν είχα ξανακάνει Round The World, δεν γνώριζα εκ των προτέρων τα + και – του να ταξιδεύεις στο ίδιο ταξίδι σε διαφορετικές ηπέιρους και τόσο διαφορετικές χώρες. Επιπλέον, ένα τοπ-10 όοοολου του ταξιδιού, μερικές παρατηρήσεις και… σχέδια για το επόμενο RTW. Πάμε για φωτό από UK (μέτριες είναι, δε “δημιούργησα” κιόλας…)

 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Εννοείται!!!!!!!!! Περίμενα πώς και πώς. Αλλά μην είσαι περιληπτικός σαν τη Δυτική Αφρική. Αναλυτικές αναφορές. Ειδικά από τους προορισμούς που για τους περισσότερους από μας θα μείνουν όνειρα θερινής νυχτός
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
543
Likes
969
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.329
Likes
14.175
Εννοείται να τα πείς(και αναλυτικά).

Αλλά να τελειώσει(με την άνεση σου) κάποτε.

Γιατί αυτό είναι υπερπαραγωγή μόνον από τον τίτλο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σιγά μη γράψω τίποτε... Έτσι τον έβαλα τον τίτλο να μαζέψω κανά like μπας και φτάσω τον hydronetta.

Περιληπτικά θα είναι, με ολίγες φωτό (από Σουδάν τουλάχιστον είναι καλές γιατί τις έβγαζε άλλος). Και της Δυτικής Αφρικής για περιληπτικά ξεκίνησε και βγήκε καμιά πενηνταριά σελίδες, αν πάω για αναλυτικά θα γίνει σαν την Καραϊβική που ακόμη να την τελειώσω.

Κάθε χώρα και κεφάλαιο με μια περίληψη, κανα-δυο τιπς για τα πιο εξεζητημένα (για το Λονδίνο τι τιπς να δώσω ο άνθρωπος, που έφτασα να το γνωρίσω στα τριανταφεύγα μου) και ολίγες φωτό συν μια αξιολόγηση για την κάθε χώρα, φυσικά υποκειμενική.

Νομίζω θα γράψω απόψε το σκεπτικό του itinerary, τους στόχους του ταξιδιού και τις αρχικές προσδοκίες, ώστε να γίνει και μια σύγκριση με το αποτέλεσμα: τι απογοήτευσε, τι ενθουσίασε, ποια ήταν η έκπληξη και τι θα πρότεινα.

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, είμαι όλος αυτιά. Αλλά πιο αναλυτικά δε γίνεται, λόγω χρόνου και μείωσης ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου. Όλες οι προτάσεις δεκτές.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Δεκτή η λιτότητα αλλά δώσε λίγο σε αρχαιολογία-κουλτούρα και κόψε από διαδικασίες για βίζες και τέτοια - που μπορούνε να πάνε σε άλλα thread αν χρειαστεί κανείς -προσωπική άποψη.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Ξεκινα εσυ και αμα τα πεις καλα,το γουρουνακι θα φαει τη σκονη σου....:D
υγ.μην το κανεις αναλυτικα,προκειμενου να το τελειωσεις καποια στιγμη και αν ενα μελος εχει μια απορια,τοτε ρωταει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
Σίδνεϋ δεν πήγα, αλλά πήγα στη Μελβούρνη αντ' αυτού. Μικρονησία δυστυχώς δεν έχω καλές φωτό αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ιερουσαλήμ μου άρεσε πολύ, αλλά γενικώς είχε τόσα να δεις το Ισραήλ, ειδικά από αρχαία ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
H αλήθεια είναι ότι ο καθένας εστιάζει και σε διαφορετικά μέρη. Προσωπικά θα ηθελα να διάβασω αρκετά από Σουδάν και όλα του Ειρηνικού. Γράφε εσύ και θα έχεις όσα like ποθεί η καρδούλα σου!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.329
Likes
14.175
Απλά πράγματα εσύ θα γράφεις και εμείς θα βάζουμε like.

Τώρα αν προσαρμόζεις την ιστορία ανάλογα(π.χ τελειώνει ένα μέρος και το κοινό/εμείς ζητάει περισσότερα στοιχεία-φωτογραφίες ή πιο αναλυτική περιγραφή) και ανταποκρίνεσαι άμεσα ε τότε δεν θα προλαβαίνεις να μετράς like.:p
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.546
Likes
12.340
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Ε καλά να μην εκφραστούμε δηλαδή? Και εγώ περιμένω και θα είμαι πολύ αυστηρή με τα like μου :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.074
Μηνύματα
879.684
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom