Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.762
Likes
51.052
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10: ΧΑΒΑΗ


Γιατί: Γιατί εκεί που είχα φτάσει (τέρμα Θεού, Μικρονησία) για να πάω στον επόμενο διακαή στόχο (Βιρμανία) ή θα έπρεπε να ξαναπάρω φαλάγγι όλα τα νησιά (και να ξοδέψω τα μαλλιά ή τα μίλια της κεφαλής μου) ή να πάω στη Χαβάη κι από κει Αυστραλία (με πάμφθηνη πτήση μιας lowcost), για να δω και ολίγον από Αυστραλία που δεν είχα ποτέ. Οπότε το λογικό, φτηνό και πρακτικό ήταν να περάσω από τη Χαβάη κι αυτό έκανα. Ε, είπα να κάτσω 3 μέρες να δω και τίποτε.

Πού: Γνώριζα καλά πως η Χαβάη αποτελείται από διάφορα νησιά, αλλά εγώ είχα χρόνο μόνο για ένα, οπότε έμεινα σε αυτό που προσγειώθηκα, στο Οάχου, έχοντας ως βάση το Waikiki. Τουλάχιστον μπορώ να πω ότι το γύρισα λίγο.

Πώς κινήθηκα: Βασικά με τη δημόσια συγκοινωνία που βολεύει και είναι οικονομικότατη, αλλά πήρα και μια οργανωμένη εκδρομή για το γύρο του νησιού.

Τι μου άρεσε: Τα εξαιρετικά μουσεία, το ότι έβρισκα υγιεινή τροφή παντού, το PearlHarbor, η δημόσια συγκοινωνία, η ευγένεια των πάντων, ορισμένα τοπία.

Τι δεν μου άρεσε: Πανάκριβη η διαμονή. Ο υπερβολικός στα δικά μου μάτι εκμοντερνισμός, ο εκφυλισμός, αν όχι εξαφάνιση, της τοπικής κουλτούρας, το ότι έχει τουρίστες παντού, που δεν προλάβαινα να πάω στα άλλα νησιά.

Απρόοπτα: Βλακωδώς δεν είχα ιδέα ότι περνώντας τη…γραμμή κερδίζεις μια ολόκληρη ημέρα. Ευτυχώς χάρη στον τυφώνα του Βανουάτου η κερδισμένη μέρα ισοφαρίστηκε με τη χαμένη και δε χρειάστηκε να κοστολογήσω άλλη.

Τι έκανα σωστά: Τελικά-δεδομένης της βροχής- μάλλον καλά έκανα και πήρα την οργανωμένη εκδρομή. Η χρήση του Waikiki ως βάσης μάλλον σωστή ήταν, σε σχέση με την άλλη επιλογή (Χονολουλού). Άψογη η πτήση για Αυστραλία με…200 ευρώ για τόσες ώρες.

Τι έκανα λάθος: Μπορούσα να είχα δει περισσότερα πράγματα, να είχα κάνει trekking, ίσως θα μπορούσα να έχω φύγει κατευθείαν για κάποιο άλλο νησί, αν και είδα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από ιστορικής άποψης, δε χόρτασα φύση. Αρκετές ψιλοαποτυχημένες επιλογές φαγητού, δεν είμαι σίγουρος αν διάλεξα λάθος ή αν είναι φορ δε μπαζ το φαγητό γενικώς για σχετικά χαμηλά βαλάντια.

Θα ξαναπάω: Ναι αμέ, κι ακόμη κι αν πρέπει να περάσω από το Oahu θα μείνω, έχω πολλά πράγματα να δω. Βασικά το νησί θέλει αμάξι, πρέπει κάποια στιγμή να μάθω οδήγηση, τέρμα. Πρόσφατα μου προέκυψαν και επαγγελματικές προτάσεις για το Kauai, το σκέφτομαι, έστω και για το μέλλον. Δε θεωρώ ότι είδα και πολλά από Χαβάη, οπότε ναι, θα πρέπει να ξαναπάω. Προτεραιότητα δεν είναι πάντως, ούτε εντός των πλαισίων του Ειρηνικού.

Αξιολόγηση: Δεν είναι “επίσημη” διότι δεν πρόκειται ούτε για χώρα ούτε καν μπορώ να πω ότι πήγα στη Χαβάη μόνο και μόνο με το Οάχου. Αλλά τέλος πάντων, για να πάρει κανείς μια ιδέα…

· Φύση: Ωραίο το νησί δε λέω, καλούτσικες οι παραλίες, πολύ πράσινο, αλλά δεν μουρλάθηκα κιόλας. Ξέρω γω… ας πούμε 8.

· Αρχαιολογία: Κάτι σκόρπιοι ναοί που τους πήρε η λάβα, τους διέλυσε ο χρόνος, σχεδόν τίποτε. 1

· Αρχιτεκτονική: Ένας πανέμορφος…γιαπωνέζικος ναός, κάποια ωραία εξοχικά, κατά τ’ άλλ τίποτες. 3.

· Άνθρωποι: Α, όλα κι όλα, ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ όλοι. 9. Θα παίρνανε και 10 αν είχε περισσότερο πολυνησιακό στοιχείο.

· Κόστος: Η διαμονή πανάκριβη, οι είσοδοι σχετικά λογικές, οι εκδρομές ακριβές, το φαγητό για όλα τα βαλάντια, η δημόσια συγκοινωνία πάμφθηνη. Ας πούμε 3, έχουμε δει και χειρότερα.

· Ασφάλεια:Μια χαρά είναι, 8.

· Μοναδικότητα: Ε, έχει την ιστορία του το νησί, αλλά ένα ακόμη νησί του ειρηνικού είναι, με μπόλικη αμερικάνικη επιρροή. 5 και είμαι επιεικής.

· Αυθεντικότητα: Δύο. Και πολλά λέω.

· Φαγητό: Περίμενα περισσότερα.Μου άρεσε πάντως που είχα υγιεινές επιλογές, άπειρες. 7

· Ποικιλία: Για ένα νησί, έχει πράγματα να κάνεις θα του έβαζα ας πούμε ενα 7.

ΣΥΝΟΛΟΝ: Εάν το Οάχου ήταν χώρα θα είχε σύνολο 53, θα ήταν γύρω στη θέση 70. Οι ΗΠΑ βέβαια, ως χώρα με τεράστια ποικιλία και δυνατότητες είναι στην 27η θέση με 68. Η Αυστραλία πάντως είναι στα ίδια με τη Χαβάη, για να σας κάνω spoiler.

ΤΟΠ-5

1. ToBishopMuseum. Για να χαζεύεις και να μαθαίνεις με τις ώρες.

2. Το παλάτι και όλη η –θλιβερή- ιστορία για το πώς οι κάτοικοι της Χαβάης έχασαν την ανεξαρησία τους από ένα κράτος φαταούλα, αδηφάγο, αυτοκρατορικό.

3. Οι πολύ ευγενείς ντόπιοι.

4. Ωραία, καταπράσινα τοπία, ανοίγει το μάτι σου.

5. Το Περλ Χάρμπορ.

Ακολουθούν φωτό, σύντομες αυτή τη φορά, δεν είναι ότι τρελάθηκα κιόλας με το Οάχου.

 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.154
Likes
14.461
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Εννοείται!!!!!!!!! Περίμενα πώς και πώς. Αλλά μην είσαι περιληπτικός σαν τη Δυτική Αφρική. Αναλυτικές αναφορές. Ειδικά από τους προορισμούς που για τους περισσότερους από μας θα μείνουν όνειρα θερινής νυχτός
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
549
Likes
1.023
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.478
Likes
14.495
Εννοείται να τα πείς(και αναλυτικά).

Αλλά να τελειώσει(με την άνεση σου) κάποτε.

Γιατί αυτό είναι υπερπαραγωγή μόνον από τον τίτλο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.762
Likes
51.052
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σιγά μη γράψω τίποτε... Έτσι τον έβαλα τον τίτλο να μαζέψω κανά like μπας και φτάσω τον hydronetta.

Περιληπτικά θα είναι, με ολίγες φωτό (από Σουδάν τουλάχιστον είναι καλές γιατί τις έβγαζε άλλος). Και της Δυτικής Αφρικής για περιληπτικά ξεκίνησε και βγήκε καμιά πενηνταριά σελίδες, αν πάω για αναλυτικά θα γίνει σαν την Καραϊβική που ακόμη να την τελειώσω.

Κάθε χώρα και κεφάλαιο με μια περίληψη, κανα-δυο τιπς για τα πιο εξεζητημένα (για το Λονδίνο τι τιπς να δώσω ο άνθρωπος, που έφτασα να το γνωρίσω στα τριανταφεύγα μου) και ολίγες φωτό συν μια αξιολόγηση για την κάθε χώρα, φυσικά υποκειμενική.

Νομίζω θα γράψω απόψε το σκεπτικό του itinerary, τους στόχους του ταξιδιού και τις αρχικές προσδοκίες, ώστε να γίνει και μια σύγκριση με το αποτέλεσμα: τι απογοήτευσε, τι ενθουσίασε, ποια ήταν η έκπληξη και τι θα πρότεινα.

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, είμαι όλος αυτιά. Αλλά πιο αναλυτικά δε γίνεται, λόγω χρόνου και μείωσης ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου. Όλες οι προτάσεις δεκτές.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.199
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Δεκτή η λιτότητα αλλά δώσε λίγο σε αρχαιολογία-κουλτούρα και κόψε από διαδικασίες για βίζες και τέτοια - που μπορούνε να πάνε σε άλλα thread αν χρειαστεί κανείς -προσωπική άποψη.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Ξεκινα εσυ και αμα τα πεις καλα,το γουρουνακι θα φαει τη σκονη σου....:D
υγ.μην το κανεις αναλυτικα,προκειμενου να το τελειωσεις καποια στιγμη και αν ενα μελος εχει μια απορια,τοτε ρωταει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.762
Likes
51.052
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βρε καλώς τον. Πάντα τέτοια.
Ξεκίνα!
(Σου άρεσε το Σίδνεϋ? Ιερουσαλήμ χάσιμο?? Πολλές φωτογραφίες από Μικρονησία, παρακαλώ)
Σίδνεϋ δεν πήγα, αλλά πήγα στη Μελβούρνη αντ' αυτού. Μικρονησία δυστυχώς δεν έχω καλές φωτό αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ιερουσαλήμ μου άρεσε πολύ, αλλά γενικώς είχε τόσα να δεις το Ισραήλ, ειδικά από αρχαία ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.154
Likes
14.461
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
H αλήθεια είναι ότι ο καθένας εστιάζει και σε διαφορετικά μέρη. Προσωπικά θα ηθελα να διάβασω αρκετά από Σουδάν και όλα του Ειρηνικού. Γράφε εσύ και θα έχεις όσα like ποθεί η καρδούλα σου!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.478
Likes
14.495
Απλά πράγματα εσύ θα γράφεις και εμείς θα βάζουμε like.

Τώρα αν προσαρμόζεις την ιστορία ανάλογα(π.χ τελειώνει ένα μέρος και το κοινό/εμείς ζητάει περισσότερα στοιχεία-φωτογραφίες ή πιο αναλυτική περιγραφή) και ανταποκρίνεσαι άμεσα ε τότε δεν θα προλαβαίνεις να μετράς like.:p
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.731
Likes
12.613
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ε καλά να μην εκφραστούμε δηλαδή? Και εγώ περιμένω και θα είμαι πολύ αυστηρή με τα like μου :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.342
Μηνύματα
889.156
Μέλη
39.015
Νεότερο μέλος
Pero98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom