Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Αίγυπτος
- Photos Αίγυπτος
- Σουδάν
- Photos Σουδάν
- Ιορδανία
- Photos Ιορδανία
- Ισραήλ κ Παλαιστίνη
- Photos Ισραήλ
- Top 5 Ισραήλ-Παλαιστίνης
- Σεούλ
- Photos Σεούλ
- Γκουάμ
- Photos Γκουάμ
- Παλάου
- Photos Παλάου
- Μικρονησία
- Photos Μικρονησία
- Top 5 Μικρονησίας
- Χαβάη
- Photos Χαβάη
- Αυστραλία
- Photos Αυστραλία
- Top 5 Αυστραλίας
- Βιρμανία
- Photos Βιρμανία
- Top 5 Βιρμανίας
- Χονγκ Κονγκ & Μακάο
- Photos Χονγκ Κονγκ & Μακάο
- Top 5 Hong Kong
- Λονδίνο κ περίχωρα
- Photos Λονδίνο
- Επίλογος & Αποτίμηση
- TOP-20 ταξιδιού, συνολικά.
Αν είχατε καμιά απορία για το πώς είναι ένα δωμάτιο των 65$ στο Παλάου. Και όχι, φτηνότερα δεν παίζουν. Οι δε Γιαπωνέζοι μου είπαν πως του χρόνου δε θα πηγαίνουν τουρίστες διότι οι Κινέζοι έχουν προκλείσει ΟΛΑ τα δωμάτια. Ναι, όλα. Και θα χτίσουν και 4 ξενοδοχεία ακόμη διότι δεν υπάρχει χωρητικότητα. Φέτος ξεκίνησαν να πηγαίνουν-πιλοτικά- ξετρελάθηκαν και θα γίνει χαμός του χρόνου.
Ε άμα πας να σηκώσεις λεφτά (δολάρια έχουν στο Παλάου) και το ΑΤΜ σου λέει "Αλόχα", ξεκινάει καλά το πράγμα. Στη Χαβάη δε μου έλεγαν Αλόχα τα ΑΤΜ πάντως.
Οι δύο συνοδοί της εκδρομής. Ο αριστερά τροφαντούλης μασούσε όλη τη μέρα betelnut, με αποτέλεσμα να μην έχει σχεδόν κανένα δόντι, ενώ ο δεξιά είναι δευτεραθλητής "μικρονησιακών αγώνων" στην άρση βαρών. Τέσσερα κρατίδια συμμετέχουν όλα κι όλα, αν είχατε απορία. Εξαιρετικά παιδιά και οι δύο.
Φεύγοντας από το λιμάνι εκκίνησης.
Λίγο να βγει ο ήλιος, αλλάζει το χρώμα στο νερό.
Το οποίον σε κάποιο σημείο αλλάζει επειδή φτάνεις στο Milky Way, ο βυθός του οποίου έχει μια περίεργη λευκή ουσία με την οποία πασαλοίβονται όλοι.
Ο εκπληκτικά ευγενής Γιαπωνέζος ξεναγός.
Ντάξει, όλοι πασαλοίβονται, αλλά το χάιλάιτ είναι τα νερά.
Μετά διαλέγεις σε ποιο νησάκι θέλεις να αράξεις...
Πρωινό δεν πρόλαβα να φάω, αλλά αγαπάμε bento boxes για μεσημεριανό.
Πριν το ξεχάσω, βουαλά και το σάιτ των ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΩΝ ανθρώπων που μου έστειλαν καμιά δεκαριά προτάσεις με το πού να ψάξω για εκδρομή παρότι γνώριζαν ότι δε θα αγόραζα από αυτούς:
http://www.samstours.com/palau-tours/rock-island-tours
Και μερικές φωτό από το ίντερνετ (άντε ρε Αντώνη, ακόμη; ) που δείχνουν τα δύο πραγματικά χάιλάιτς από τα οποία δεν έχω καμία φωτογραφία: τη Λίμνη με τις μέδουσες και τα Rock Islands.
H πρώτη είναι μια λίμνη...με μέδουσες (γουάου, ανέλπιστο). Οι οποίες μέδουσες επειδή στη λίμνη δεν υπάρχει είδος που να τις απειλεί, δεν έχουν δηλητήριο και μπορείς να τις ακουμπήσεις, να τις τρυπήσεις, να τις βάλεις στη μούρη σου, αλλά βασικά είναι φοβερό το θέαμα του να κάνεις snorkelling σε τέτοιο τοπίο και να βλέπεις χιλιάδες μέδουσες από κάτω σου, από πάνω σου και.. πάνω σου.
Για το snorkelling δεν έχω λόγια. Ίσως να έχει φωτό ο κύριος Αντώνης. Πολύ απλά όσοι έχετε πάει σε Ερυθρές Θάλασσες, Ινδονησίες, Τανζανίες, Παναμάδες και Καραϊβικές ξεχάστε ό,τι έχετε δει. Εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να κάνω σύγκριση.
Αυτό εκεί δεξιά από το νησί είναι ένα sandbar.
Στο οποίο πήγαμε.
Ο καπετάνιος εξακολουθούσε να μασάει και να φτύνει betelnut. Απίστευτο πράγμα, νέοι άνθρωποι και να μην έχουν δόντια από αυτή την αηδία. Το δοκίμασα στη Μικρονησία (όπου είναι ακόμη χειρότερη η κατάσταση), απαράδεκτη γεύση.
Η τεχνητή "λεωφόρος" στη θάλασσα ονομάζεται "γερμανικό τούνελ" και αποτελεί κληροδότημα των Γερμανών από το Β'Παγκόσμιο όπου στον Ειρηνικό έγινε ένας μικρός χαμός.
Έχει και ωραία σπιτάκια στο Παλάου.
"Δεμένα" καβούρια, διαλέγεις όποιο θες και στο μαγειρεύουν.
Άμα θες τρως και νυχτερίδα.
Ψαράκι, τσαγάκι με πάγο και ρυζάκι με καρύδα. Γιατί στην Κούβα δε βάζει κανείς καρύδα στο ρύζι, δε θα το καταλάβω ποτέ.
Ε άμα πας να σηκώσεις λεφτά (δολάρια έχουν στο Παλάου) και το ΑΤΜ σου λέει "Αλόχα", ξεκινάει καλά το πράγμα. Στη Χαβάη δε μου έλεγαν Αλόχα τα ΑΤΜ πάντως.
Οι δύο συνοδοί της εκδρομής. Ο αριστερά τροφαντούλης μασούσε όλη τη μέρα betelnut, με αποτέλεσμα να μην έχει σχεδόν κανένα δόντι, ενώ ο δεξιά είναι δευτεραθλητής "μικρονησιακών αγώνων" στην άρση βαρών. Τέσσερα κρατίδια συμμετέχουν όλα κι όλα, αν είχατε απορία. Εξαιρετικά παιδιά και οι δύο.
Φεύγοντας από το λιμάνι εκκίνησης.
Λίγο να βγει ο ήλιος, αλλάζει το χρώμα στο νερό.
Το οποίον σε κάποιο σημείο αλλάζει επειδή φτάνεις στο Milky Way, ο βυθός του οποίου έχει μια περίεργη λευκή ουσία με την οποία πασαλοίβονται όλοι.
Ο εκπληκτικά ευγενής Γιαπωνέζος ξεναγός.
Ντάξει, όλοι πασαλοίβονται, αλλά το χάιλάιτ είναι τα νερά.
Μετά διαλέγεις σε ποιο νησάκι θέλεις να αράξεις...
Πρωινό δεν πρόλαβα να φάω, αλλά αγαπάμε bento boxes για μεσημεριανό.
Πριν το ξεχάσω, βουαλά και το σάιτ των ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΩΝ ανθρώπων που μου έστειλαν καμιά δεκαριά προτάσεις με το πού να ψάξω για εκδρομή παρότι γνώριζαν ότι δε θα αγόραζα από αυτούς:
http://www.samstours.com/palau-tours/rock-island-tours
Και μερικές φωτό από το ίντερνετ (άντε ρε Αντώνη, ακόμη; ) που δείχνουν τα δύο πραγματικά χάιλάιτς από τα οποία δεν έχω καμία φωτογραφία: τη Λίμνη με τις μέδουσες και τα Rock Islands.
H πρώτη είναι μια λίμνη...με μέδουσες (γουάου, ανέλπιστο). Οι οποίες μέδουσες επειδή στη λίμνη δεν υπάρχει είδος που να τις απειλεί, δεν έχουν δηλητήριο και μπορείς να τις ακουμπήσεις, να τις τρυπήσεις, να τις βάλεις στη μούρη σου, αλλά βασικά είναι φοβερό το θέαμα του να κάνεις snorkelling σε τέτοιο τοπίο και να βλέπεις χιλιάδες μέδουσες από κάτω σου, από πάνω σου και.. πάνω σου.
Για το snorkelling δεν έχω λόγια. Ίσως να έχει φωτό ο κύριος Αντώνης. Πολύ απλά όσοι έχετε πάει σε Ερυθρές Θάλασσες, Ινδονησίες, Τανζανίες, Παναμάδες και Καραϊβικές ξεχάστε ό,τι έχετε δει. Εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να κάνω σύγκριση.

Αυτό εκεί δεξιά από το νησί είναι ένα sandbar.
Στο οποίο πήγαμε.
Ο καπετάνιος εξακολουθούσε να μασάει και να φτύνει betelnut. Απίστευτο πράγμα, νέοι άνθρωποι και να μην έχουν δόντια από αυτή την αηδία. Το δοκίμασα στη Μικρονησία (όπου είναι ακόμη χειρότερη η κατάσταση), απαράδεκτη γεύση.
Η τεχνητή "λεωφόρος" στη θάλασσα ονομάζεται "γερμανικό τούνελ" και αποτελεί κληροδότημα των Γερμανών από το Β'Παγκόσμιο όπου στον Ειρηνικό έγινε ένας μικρός χαμός.
Έχει και ωραία σπιτάκια στο Παλάου.
"Δεμένα" καβούρια, διαλέγεις όποιο θες και στο μαγειρεύουν.
Άμα θες τρως και νυχτερίδα.
Ψαράκι, τσαγάκι με πάγο και ρυζάκι με καρύδα. Γιατί στην Κούβα δε βάζει κανείς καρύδα στο ρύζι, δε θα το καταλάβω ποτέ.