Μια μεγάλη "κρουαζιέρα"

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.320
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ

Μετά από τριάντα ώρες παραμονή στη Σιγκαπούρη ταξιδεύαμε ξανά στα στενά της Μαλαισίας. Σήμερα αυτή η περιοχή είναι επίφοβη για πειρατεία, αλλά τότε δεν είχαν ακόμη τα σύγχρονα μέσα και την οργάνωση για να καταλάβουν πλοίο. Μπήκαμε ξανά στο φιλόξενο Ινδικό. Θάλασσες ήρεμες ζέστη πολύ. Η πορεία μας ήταν για τη Βικτώρια την πρωτεύουσα των Σεϋχελών. Σε αυτά τα νησάκια του Ινδικού είναι πολύ σπάνιο να τύχη ταξίδι για τα φορτηγά, γιατί ήταν μικρά, λίγοι οι κάτοικοι και γι’ αυτό εμπορική τους κίνηση ήταν ελάχιστη. Να όμως που βρέθηκε ναύλος για μας. Θα ξεφορτώναμε μια μικρή ποσότητα ρύζι και θα φορτώναμε κανέλα. Το μόνο που γνωρίζαμε για τα νησιά αυτά ήταν ότι εξόρισαν εδώ το Μακάριο, και ότι σύμφωνα με τα γραφόμενα στις εφημερίδες ήταν νησιά παραδεισένια.
Τώρα ταξιδεύαμε με δύο άτομα στο πλήρωμα επιπλέον. Από το Κολόμπο πήραμε ένα Ινδό ηλικίας περίπου εξήντα ετών για λαδά στο μηχανοστάσιο. Η ιστορία του ήταν ότι τον καταζητούσε η αστυνομία στις Ινδίες και αυτός κοιμόταν στα παγκάκια της αστυνομίας! Από τη Μπανγκόκ πήραμε ένα Ελβετό γύρω στα εικοσιπέντε ετών, απόφοιτο πανεπιστημίου που μας ζήτησε να το ναυτολογήσουμε για επιστρέψει στη χώρα του. Στη Μπαγκόκ πήγε με άλλο πλοίο, και ξεμπάρκαρε εκεί για να μελετήσει τη χώρα και τους ανθρώπους της. Συχνά νέοι από την Ευρώπη μπάρκαραν τζόβενα, ξεμπάρκαραν στο πρώτο λιμάνι της αρέσκειας τους, και μετά από πολύχρονη παραμονή επέστρεφαν ναυτολογημένοι σε άλλο.. Έτσι είχαν το μισθό τους, το φαγητό τους και δωρεάν ταξίδι. Τον Ελβετό δεν το θέλαμε γιατί δεν χρειαζόμασταν προσωπικό. Δέχθηκε, τότε να δουλεύει αμισθί αρκεί να επιστρέψει στην Ευρώπη που ήταν ο προορισμός μας και να πάει σπίτι του. Μετά από δεκαπέντε μέρες το ελληνικό φιλότιμο δεν μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο και μια που ήταν εργατικός, του κανονίσαμε μισθό. Ήταν ψηλός, με ξανθά σγουρά μαλλιά, αθλητικός, και ευγενικός. Τον ελεύθερο χρόνο του έφτιανε τόξα και βέλη.
Το κουτσομπολιό τις ζεστές νύχτες στο κατάστρωμα, τα πειράγματα, και τα καλαμπούρια σχετικά με την Μπανγκόκ ήταν στις δόξες τους. Έβγαιναν όλα τα «άπλυτα» καθενός στην φόρα.
Μια σκοτεινή νύχτα μετά από έντεκα μέρες ταξίδι, αγκυροβολήσαμε μπροστά σε ένα μαύρο όγκο, που το ύψος του έφτανε μέχρι τον ουρανό. Δίπλα μας υπήρχαν άλλοι μικρότεροι μαύροι όγκοι, που ήταν νησάκια. Στο βάθος βλέπαμε ελάχιστα φώτα αναμμένα. Ήταν η Βικτώρια η πρωτεύουσα των Σεϋχελών, που βρίσκεται στο νησί Μαχέ, το μεγαλύτερο του αρχιπελάγους.
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
soudiane keep going ...
τέτοιες ιστορίες λείπουν απο το forum μας..με ευχαρίστηση μπαίνω στο καράβι σου!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το όνομα του πλοίου “Simba”, που σήμαινε λιοντάρι σε μια αφρικάνικη διάλεκτο. Δεξιά και αριστερά στην τσιμινιέρα ήταν στερεωμένα δύο κίτρινα λιοντάρια φτιαγμένα από λαμαρίνα.
Τέλεια αρχή, το κοινό σου περιμένει τη συνέχεια...αυτό ήταν?
κίτρινα λιοντάρια?ενδιαφέρον...
 

Attachments

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Για λεγε καπετανιε, αρχισες πολυ ωραια
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
samion αυτό είναι κούκλα. θα με βάλεις σε μπελάδες να ξαναπάρω των αματιών μου..
μάλλον πρέπει να πας και σε δύσκολα μέρη να το πάρεις. κάπου στην Πολυνησία πρέπει να περιφέρεται ως Kalia...
είμαστε όλο αυτιά καπτεν..
 

Attachments

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
εντυπωσιακο ξεκινημα ...
καπετανιε περιμενω και εγω τη συνεχεια ....
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τρυφερό το ξεκίνημα, καπετάνιε μου !

Σε ακολουθώ...:D
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Καπετανιο εχω σαλπαρει μαζι σου παμε.....μπρος ολοταχως.:pirate1:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.328
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom