Μια μεγάλη "κρουαζιέρα"

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.319
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ

Ταξιδεύαμε κατά μήκος των δυτικών ακτών της Πορτογαλίας και Ισπανίας. Περάσαμε κοντά από το γνωστό... Πόρτο που είναι λιμάνι των μεγάλων αλιευτικών στόλων, και με ψαροταβέρνες με πολλούς και φτηνούς αστακούς και άλλα οστρακοειδή. Αμέσως μετά έιναι το Βίγκο της Ισπανίας , πόλη αμφιθεατρικά κτισμένη με όμορφα κάστρα
Ακρωτήριο Φινιστέρο στην άκρη της Ισπανίας και αμέσως μετά μπήκαμε στο Βισκαϊκό κόλπο. Δεξιά μας στις βόρειες ακτές της είναι η Γκιζόν, και το Μπιλμπάο με μεγάλη βιομηχανία και ναυπηγεία.

Περάσαμε τον Μπέϊ χωρίς προβλήματα παρόλο που ήταν χειμώνας. Είχαμε μόνο ένα swell γύρα στα επτά μποφόρ. Στρίψαμε από το δυτικότερο άκρο της Γαλλίας και μπήκαμε στο English Channel. Είναι ίσως το σημείο με τη μεγαλύτερη κίνηση πλοίων στον κόσμο. Ομίχλη, βροχή, άνεμοι εφτά με οκτώ, το ραντάρ να δουλεύει συνεχώς και η βάρδια στη γέφυρα είναι σε επιφυλακή. Δεκάδες πλοία βρίσκονται γύρω μας. Όταν βλέπεις ένα πλοίο από πολύ μακριά και είναι νύχτα, το μόνο που διακρίνεις είναι τα φώτα πορείας του. Από αυτά καταλαβαίνεις που πηγαίνει.. Τα φώτα πορείας είναι ένα κόκκινο στην αριστερά τους πλευρά, κι΄ ένα πράσινο στην δεξιά. Επίσης έχουν και δύο λευκά, ένα χαμηλό στην πλώρη και ένα ψηλά στο άλμπουρο.

Κι’ εδώ ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες ναυσιπλοΐας του καναλιού. Αφήσαμε δεξιά μας τη Χάβρη που μου θυμίζει ομίχλη, υγρασία και κανάλια. Περάσαμε το στενότερο σημείο της θάλασσας της Μάγχης, έχοντας αριστερά μας το Ντόβερ στην Αγγλία, και δεξιά το Καλαί στη Γαλλία. Αφήσαμε έτσι το Ατλαντικό ωκεανό και μπήκαμε στην Βόρειο Θάλασσα. Πιο πέρα δεξιά μας το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης η Αμβέρσα με ένα σπουδαίο ζωολογικό κήπο. Φτάσαμε στο λιμάνι Brake της Δ. Γερμανίας. Το χιόνι έφθανε μέχρι τη θάλασσα. Ξεφορτώσαμε εδώ ένα μέρος του φορτίου, και το υπόλοιπο το επήγαμε στο Ρότερνταμ. Αυτό είναι το λιμάνι με τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση στην Ευρώπη. Θα το επισκεφθώ και αργότερα μέχρι δέκα φορές. Πόλη καθαρή, όμορφη, άνετη, πολλά κανάλια, ζωολογικός κήπος και το Άμστερνταμ να είναι πολύ κοντά. Η Ολλανδία, μια χώρα με τους ευγενικούς, πολιτισμένους και εξυπηρετικούς κατοίκους.

Επί τέλους, μετά 45 μέρες ταξίδι από την Ταϊλάνδη, αρχίσαμε να ξεφορτώνουμε το ρύζι που πήραμε από εκεί. Ήταν ένα κυκλικό ταξίδι. Ευρώπη-Ασία-Ευρώπη, το οποίο κράτησε έξη μήνες. Tο πρώτο μου μεγάλο, που με γέμισε με όμορφα χρώματα, εμπειρία, αναμνήσεις, γνώσεις, και μου έδινε κουράγιο και όρεξη για νέες περιπέτειες.


Από αυτό το φιλικό και εξυπηρετικό λιμάνι, άλλοι θα ξεμπαρκάρουν και άλλοι θα ετοιμαστούν για το επόμενο ταξίδι όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κι άλλες χώρες κι΄ άλλους ανθρώπους. Το δικό μας όμως ταξίδι: η ιστορία «Μιας Μεγάλης Κρουαζιέρας» πήρε τέλος.-
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
soudiane keep going ...
τέτοιες ιστορίες λείπουν απο το forum μας..με ευχαρίστηση μπαίνω στο καράβι σου!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το όνομα του πλοίου “Simba”, που σήμαινε λιοντάρι σε μια αφρικάνικη διάλεκτο. Δεξιά και αριστερά στην τσιμινιέρα ήταν στερεωμένα δύο κίτρινα λιοντάρια φτιαγμένα από λαμαρίνα.
Τέλεια αρχή, το κοινό σου περιμένει τη συνέχεια...αυτό ήταν?
κίτρινα λιοντάρια?ενδιαφέρον...
 

Attachments

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Για λεγε καπετανιε, αρχισες πολυ ωραια
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
samion αυτό είναι κούκλα. θα με βάλεις σε μπελάδες να ξαναπάρω των αματιών μου..
μάλλον πρέπει να πας και σε δύσκολα μέρη να το πάρεις. κάπου στην Πολυνησία πρέπει να περιφέρεται ως Kalia...
είμαστε όλο αυτιά καπτεν..
 

Attachments

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
εντυπωσιακο ξεκινημα ...
καπετανιε περιμενω και εγω τη συνεχεια ....
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τρυφερό το ξεκίνημα, καπετάνιε μου !

Σε ακολουθώ...:D
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Καπετανιο εχω σαλπαρει μαζι σου παμε.....μπρος ολοταχως.:pirate1:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.244
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom