Μια μεγάλη "κρουαζιέρα"

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.320
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ

O πλοηγός ανέβηκε αμέσως στο καράβι και μας οδήγησε προς το ποτάμι. Αυτός θα δίνει εντολές μέχρι να φτάσουμε. Είναι ένα φαρδύ ποτάμι, και τα νερά του είναι κόκκινα από τα χώματα που κατεβάσει διασχίζοντας ολόκληρη τη χώρα. Δεξιά και αριστερά απλώνονται τεράστιες εκτάσεις μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα από καρύδες και χουρμαδιές. Να και ένα χρώμα διαφορετικό από το συνεχή γαλάζιο της θάλασσας. Είναι όμορφο ένα τέτοιο ταξίδι. Γνωρίζεις τη χώρα, αναπνέεις οξυγόνο, οι εικόνες εναλλάσσονται. Σαν ταξίδι αναψυχής. Για μένα δεν ήταν το πρώτο ποτάμι. Είχε προηγηθεί ο Τίγρης που με πήγε στην Βασόρα, αργότερα,ο Μισσισσιπής, Rio de la Plata, ο Τίβερης, κ.α. Τόσα εκατομμύρια κυβικά νερού να χύνονται αιωνίως στην θάλασσα, όταν κάπου αλλού πεθαίνουν από την έλλειψη του.
Το ταξίδι μέσα στο ποτάμι διήρκησε δέκα ώρες. Όσο πλησιάζαμε τόσο μεγάλωνε η κίνηση από πλεούμενα. Μαούνες, φορτηγίδες, μικρά επιβατηγά, ψαράδικα, βαρκάκια, καΐκια μανάβικα, καΐκια εστιατόρια. Λίγο πριν αγκυροβολήσουμε ένα σκάφος ταξίδευε παράλληλα με μας, και μέσα βλέπαμε μικρά κορίτσια και μας χαιρετούσαν. Φαινόταν σαν να ήταν σχολείο που πήγαιναν εκδρομή. Αγκυροβολήσαμε, κι ‘εδώ στο αγκυροβόλιο ξανά θα γίνει η φόρτωση ρυζιού σε τσουβάλια, που τελικός προορισμός του θα είναι η Ολλανδία. Όπως έχω ξαναγράψει, οι πρώτοι που έρχονται στο πλοίο όταν φτάνει σε λιμάνι, είναι το λιμεναρχείο και το τελωνείο. Μετά από τις τυπικές διαδικασίες, μπορούν να ανέβουν και οι υπόλοιποι. Πράκτορες του φορτίου, αρχιεργάτες για την φόρτωση ή εκφόρτωση, τροφοδότες, νερουλάδες, άλλοι για καύσιμα, έμποροι μαζί με το εμπόρευμα τους, αν φυσικά το επιτρέπουν οι αρχές του λιμανιού, και διάφοροι άλλοι «απατεώνες». Ρίξαμε την άγκυρα, φτάσαμε. Πριν ακόμα τακτοποιήσουμε το σφίξιμο της καδένας της άγκυρας, πριν ακόμα μείνει ακίνητο το πλοίο, το σκάφος που είχε μέσα τα κορίτσια που τα νομίζαμε για μαθήτριες, πλησίασε στη σκάλα του πλοίου και άρχισαν να ανεβαίνουν. -Τι γίνεται κύριε πλοηγέ; Αααα εδώ στην Βανγκόκ αυτές έχουν τον πρώτο λόγο και μετά είναι οι αρχές.- Και τι έρχονται να κάνουν; -Να σας υποδεχτούνε και να παντρευτούνε. Την βλέπεται εκείνη την ηλικιωμένη; Αυτή είναι η διευθύντρια τους. Αν έχετε παράπονο να απευθυνθείτε σ΄ αυτή. Είναι όμως όλα ελεγχόμενα και εγγυημένα δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Τέτοιες ομάδες υπάρχουν πολλές. Σε σας έτυχε αυτή. Ήταν σα να έκαναν κατάληψη στο πλοίο. Ήταν ηλικίας από 17 μέχρι 22 χρονών. Αιφνιδιαστήκαμε μ’ αυτό το αναπάντεχο. Το πλήρωμα εξαφανίστηκε. Πήγαν να διαλέξουν την καλύτερη. -Παιδιά έχουμε και δουλειές να τους λέω, δεν διαλέγετε αργότερα; -Κορίτσια θα φύγετε; -Εμεις; Που να πάμε, όλες τις μέρες εδώ θα είμαστε. Θα φύγουμε τελευταίες!! Μερικές είχαν στο λαιμό περασμένα δυο στεφάνια από ψεύτικα λουλούδια. Μόλις έβρισκαν «γαμπρό», το ένα στεφάνι του το περνούσανε στο λαιμό.
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
soudiane keep going ...
τέτοιες ιστορίες λείπουν απο το forum μας..με ευχαρίστηση μπαίνω στο καράβι σου!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το όνομα του πλοίου “Simba”, που σήμαινε λιοντάρι σε μια αφρικάνικη διάλεκτο. Δεξιά και αριστερά στην τσιμινιέρα ήταν στερεωμένα δύο κίτρινα λιοντάρια φτιαγμένα από λαμαρίνα.
Τέλεια αρχή, το κοινό σου περιμένει τη συνέχεια...αυτό ήταν?
κίτρινα λιοντάρια?ενδιαφέρον...
 

Attachments

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Για λεγε καπετανιε, αρχισες πολυ ωραια
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
samion αυτό είναι κούκλα. θα με βάλεις σε μπελάδες να ξαναπάρω των αματιών μου..
μάλλον πρέπει να πας και σε δύσκολα μέρη να το πάρεις. κάπου στην Πολυνησία πρέπει να περιφέρεται ως Kalia...
είμαστε όλο αυτιά καπτεν..
 

Attachments

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
εντυπωσιακο ξεκινημα ...
καπετανιε περιμενω και εγω τη συνεχεια ....
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τρυφερό το ξεκίνημα, καπετάνιε μου !

Σε ακολουθώ...:D
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Καπετανιο εχω σαλπαρει μαζι σου παμε.....μπρος ολοταχως.:pirate1:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.339
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom