Καμπότζη Λάος Μαλαισία Στο Λάος χάθηκαν νεφρά και στην Καμπότζη τα μυαλά

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Περίεργες πολιτικές ποτοαπαγόρευσης
  3. Run Lola Run
  4. Ηρθαμε! Φεύγουμε.....
  5. Kuala Lumbur
  6. Παναγιά μου!!! Ενα AirBus 320 έρχεται κατα πάνω μας
  7. Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις, καθαρισμούς κτηρίων και αποφράξεις αποχετεύσεων
  8. Λάος
  9. Αυτός, Αυτή και οι απάτες
  10. Για ποιόν χτυπά η εξάτμιση?
  11. Το στοίχημα του ευρω
  12. Αρχίσανε τα όργανα
  13. Στο άγνωστο με πούλμαν την ελπίδα
  14. Η Αφιξη και το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων
  15. Μια γιορτή μια μπύρα και τρια δόντια
  16. Και ο Γκιούλι ξεσπαθώνει, ξεσπαθώνει
  17. Οταν ξέρεις και ταξιδεύεις με στυλ
  18. Θελω να κατέβω απο αυτό το λεωφορείο
  19. Το αγνό παρθένο σου μαλλί
  20. Απο την Σκύλλα στην Χαρυβδη και απο τον Αννα στον Καιάφα
  21. Α ρε γλέντια
  22. Πνομ Πενχ : η Αυτοκράτειρα με τα κουρέλια
  23. Η Κάθοδος και ο δρόμος προς το κολαστήριο
  24. Η Καμπότζη και το εργοστάσιο της κρεατομηχανής
  25. Οταν η σύνεση εκδιώχνεται μετά κλοτσηδόν
  26. In the mouth of Darkness
  27. Το Ιδρυμα
  28. Κάνε ένα μπάνιο!
  29. Ψάχνωντας απελπισμένα (ένα) το Ιδρυμα
  30. Η καλή μας αγελάδα βόσκει κάτω στην λιακάδα
  31. Μια οικογένεια είμαστε όλοι

Αναλαμβάνουμε απεντομώσεις, καθαρισμούς κτηρίων και αποφράξεις αποχετεύσεων

Μετά απο το απίστευτο μπάχαλο στο αεροδρόμιο, έρχεται η στιγμή της επιβίβασης (με καθυστέρηση 4 ώρες). Οταν το αεροπλάνο κοντεύει να φτάσει Βιεντιάν, τους μοιράζουν οι αεροσυνοδοί, κάτι χαρτιά να συμπληρώσουν για το τμήμα αλλοδαπών.
Φτάνουν στο μικρό αεροδρόμιο της πόλης, -το οποίο σε τίποτα δεν θυμίζει αεροδρόμιο πρωτεύουσας κράτους- και τρέχουν κατευθείαν στο γκισέ για έκδοση βίζας. Εντύπωση τους κάνει το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι επιβάτες της πτήσης συμπλήρωναν κάτι χαρτιά.
-Καλά βρε Γκιούλιβερ, τι γράφουν αυτοί?
-Μην τους δίνεις μωρέ σημασία, τεμπέληδες είναι που βαρέθηκαν να συμπληρώσουν τα χαρτιά στο αεροπλάνο. Ενώ εμείς.. χε χε χε Πάμε μην μας φάνε την σειρά.
Και πάνε βιαστικά στο γκισέ. Και ξαναφεύγουν. Απρακτοι. Ταπεινωμένοι.
Ντροπιασμένοι. Δεν είχαν γράψει βλέπετε την αίτηση για βίζα, όπως πολύ σοφά έπρατταν όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες , ενώ αυτοί -κουτοπόνηρα- σκεπτόμενοι έτρεχαν να προλάβουν πρώτοι, αλλά το χαρτί για το τμήμα αλλοδαπών. Αποτέλεσμα? τελευταίοι στην ουρά, στο αεροδρόμιο, στο γκισέ, στα ταξί, στα πάντα. Πληρώνουν ένα προπληρωμένο ταξί και
βγαίνουν έξω. Η βροχή, της βροχής, την βροχή, ω βροχή!!! Νύχτα, κούραση, ασιτία, (είχαν να βάλουν κάτι στοι στόμα τους απο το Κάιρο), και οι ουρανοί ήταν σε μια φάση "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ή αν προτιμάτε "πνιγείτε μαζί μας".

Φτάνουν στο ξενοδοχείο γρήγορα. Η Βιεντιάν είναι μια μικρή πόλη, ήταν νύχτα χωρίς κίνηση στους δρόμους λόγω βροχής και το ξενοδοχείο που είχαν βάλει στο μάτι, κοντά.
Κατεβαίνουν απο το ταξί και βιαστικά έρχεται ένας υπάλληλος με ομπρέλα για να μην βραχούν. η Dim (φιλοτομαρίστρια όπως πάντα) του βουτάει την ομπρέλα και παρατάει τον ταξιτζή, τον υπάλληλο και τον Γκιούλιβερ κάτω απο την βροχή να της φέρουν τα πράγματα. Η ξιπασμένη!! Μπήκε φαίνεται αμέσως στο κλίμα του Γάλλου κακομαθημένου αποικιοκράτη.
Ευτυχώς το ξενοδοχείο, είχε δωμάτιο (την αντίθετη περίπτωση, ούτε που ήθελαν να την σκέφτονται) και έτσι γρήγορα τακτοποιούνται. Ρίχνουν κλήρο ποιός θα κάνει πρώτος μπάνιο και κερδίζει η Dim. Οταν μπήκε στο μπάνιο όμως, μετά απο 1 λεπτό ο Γκιούλιβερ άκουσε τις άγριες , σπαρακτικές φωνές της που σοκάραν ακόμα και βουδιστή μοναχό σε
νιρβάνα. Τι είχε γίνει? Πολύ απλά δεν υπήρχε ζεστό νερό και έκανε με κρύο.Παγωμένο. Μπούζι. Κρύσταλλο. Οι μαρτυρίες πελατών που λένε ότι κάποιον σφάζανε στο ξενοδοχείο και στο συγκεκριμένο δωμάτιο, εκείνη την νύχτα λοιπόν δεν ισχύουν. Οταν βέβαια ήρθε η σειρά του Γκιούλιβερ της φώναξε
-Τι παπαριές μας λές? Αφού το νερό καίει.
Εκείνη χτυπώντας ακόμα τα δόντια της απο το κρύο και κουλουριασμένη, σπεύδει δια επιτόπιο έλεγχο. Οντως! Το νερό ήταν ζεστό.Τότε αυτή γιατί είχε κάνει μπάνιο με γάργαρο νερό προερχόμενο απο τις πηγές του Καυκάσου?
-Καλά έχεις τρελαθεί τελείως? Γιατί δεν δοκίμαζες και τις δυο κατευθύνσεις? Απλά έχουν κάνει λάθος τις ενδείξεις. Τις έχουν βάλει ανάποδα.
-Ωραία τότε. Αφού εσύ είσαι ο ξύπνιος και εγώ η χαζή, καλά να πάθω. Πάω να συρθώ μέχρι την ντουλάπα τώρα, να βουτήξω ένα πάπλωμα να τυλιχθώ, μην πάθω υποθερμία. Και θύμισέ μου όταν επαναπατριστούμε, να τρέξω κατευθείαν στην οδοντίατρο, διότι απο το πολύ χτύπημα των δοντιών, νομίζω έσπασα 4-5.
Βέβαια ουτε λόγος για υποθερμία (μάλλον ψήσιμο) εκείνες τις 2 νύχτες. Οι λόγοι? θα εξηγηθούν.

Οταν ετοιμάστηκαν για να βγούν έξω, παρατηρούν μια "λιμνούλα" απο νερό στο πανέμορφο πάτωμα κάτω απο το κλιματιστικό. Παίρνει η Dim μια πετσέτα, πέφτει στα πατώματα και αρχίζει το σφουγγάρισμα. Ο Γκιούλιβερ σκαρφαλώνει σε ένα καναπεδάκι ισσοροπώντας επικίνδυνα και προσπαθεί να δει τι βλάβη έχει το κλιματιστικό -αφού απο αυτό έτρεχε το νερό- μπας και μπορέσει να το φτιάξει.

-Εχει κολλήσει το ρημάδι γμτ.... για πιάσε κάτι να βάλω στο σωλήνα μήπως και το
ξεβουλώσω..
-Δεν μπορώ τώρα.... σφουγγαρίζω
-Δεν έχουμε τίποτα σαν σύρμα?
-Διακοπές πάμε!! τουρίστες είμαστε, , όχι φοιτητές σε σχολή του ΟΑΕΔ "θέλω να γίνω υδραυλικός", άρα η απάντηση ειναι όχι. Ουτε σύρμα, ούτε τσιμούχα, ούτε κατσαβίδια. Δεν το ήξερα ότι στις διακοπές πρέπει να κουβαλάμε τανάλιες, μπουζόκλειδα, και κάβουρες. Διαβατήριο νόμιζα ότι ήταν το απαραίτητο αξεσουάρ. Τώρα που μου το λες όμως, την επόμενη φορά θα χώσω και μια βαρυοπούλα στην βαλίτσα σε περίπτωση που
χρειαστεί για να είμαι ήσυχη .....άσε με τώρα να καθαρίσω μήπως και γλυστρίσουμε πουθενά...
- Βρε το άτιμο κλιματιστικό... απο πότε έχουν να το καθαρίσουν?
-Περιμέναν εσένα και εμένα να κάνουμε την "βρώμικη δουλειά" κύριε Dirty Harry.
-Αν παίρναμε μια κρεμάστρα και την τεντώναμε θα μπορ..
-Αν και εγώ έπαιρνα ένα βετέξ , θα έκανα καλύτερα την δουλειά μου. Κατέβα κάτω τώρα απο το Εβερεστ που ανέβηκες, μην φας καμμιά σουπα και σπάσεις κανένα ποδάρι και γυρίσουμε πίσω κουτσοί. Εγώ τελείωσα. Λαμπίκο το έκανα. Να τους ζητήσουμε έκπτωση πρέπει κανονικά που το πήραμε αχούρι και το κάναμε παλάτι. Και ένσημα μην σου πω...
-Κάτσε βρε παιδί μου ένα λεπτό.... μπας και....
-Βρε άνθρωπε του Θεού, πρώτη ουσιαστικά ημέρα διακοπών και εγώ να κάνω την παραδουλεύτρα πεσμένη στα πατώματα και εσύ τον μαστρο-Χαράλαμπο? Ελεος!!! Αυτές είναι οι ιδανικές διακοπές? Γι αυτό ξεκινήσαμε απο την Ελλάδα να έρθουμε στο Λάος? να τους κάνουμε τον Μπόμπ τον μάστορα? Αυτό ονειρευονται οι τουρίστες? Φασίνες και μαστοριλίκια? Πες μου, αν μας έβλεπε κάποιος τι γνώμη θα σχημάτιζε? Οτι είμαστε σοβαροί πελάτες του ξενοδοχείου ή ότι δουλεύουμε στην εταιρεία "Οικοκαθαριστική ΑΕ Καθαρισμοί κτιρίων. Ολοκληρωμένα προγράμματα συντήρησης , απολυμάνσεις, απεντομώσεις, αποφράξεις αποχετεύσεων, με ένα τηλεφώνημα στον χώρο σου. Τώρα και στην Βιεντιάν. Τιμαι λογικαι. Εργασία εγγυημένη"?
-Εχεις δίκιο. Αν μας έβλεπε κάποιος έτσι, αυτό θα νόμιζε. Βρε μήπως μας ανοίγονται κανούργιοι επαγγελματικοί ορίζοντες? ΙΕΚ hotelkhamvongsa.com
-Μήπως ζουρλάθηκες?
-Γιατί? Για σκέψου λογικά. Θα έχουμε και προυπηρεσία στο εξωτερικό, χα χα χα . Το master θα το αποκτήσουμε στην Καμπότζη χα χα χα .
-Κατέβα κάτω χριστιανέ μου και πάμε στην ρεσεψιόν να τους το πούμε για να μην κοιμηθούμε σήμερα στην Βιεντιάν και ξυπνήσουμε αύριο στην Βενετία. Δεν είναι να τους δίνεις και θάρρος, γιατι αυτοί σε λίγο θα βάλουν εσένα να τους καθαρίσεις το βόθρο και εμένα θα με χώσουν για λάντζα στην κουζίνα.
- Και εμείς αδελφάκι μου, τόσα δωμάτια το ξενοδοχείο και πέσαμε στο προβληματικό. Μωρέ μπράβο τύχη!!

Και έτσι κατεβαίνουν κάτω στην ρεσεψιόν, αγνοώντας το προφανές, δηλαδή, ποιός να φτιάξει το κλιματιστικό νυχτιάτικα και με την καταιγίδα να μαίνεται ? Η απάντηση που τους δόθηκε από τον υπάλληλο ήταν φυσικά "......σήμερα να μην ανάψετε το κλιματιστικό, πρώτη φορά συμβαίνει, αυριο θα το φτιάξουμε, τώρα είναι αργά , δεν έχουμε άλλο δωμάτιο μπλα μπλά μπλά......". Και έτσι οι φίλοι μας το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να πάνε μια βόλτα τρέχοντας , να βρούν βιαστικά κάτι να φάνε, (σχεδόν τα πάντα κλείνουν στις 11 το βράδυ) και μετά να γυρίσουν στον κλίβανο για ύπνο. Αυριο ξημέρωνε μια ακόμη καινούργια ημέρα ευχάριστων και ανέμελων διακοπών .....

 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τελεια! Στρωθηκα και περιμενω! Ιδιαιτερως ενδιαφερουσα η εισαγωγη!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Εικόνες και ιστορίες από Λάος- Καμπότζη και ας είναι και της ταλαιπωρίας!

 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
πως να συγκεντρωθώ να γράψω εγώ τώρα???απ΄τη μια εσύ,απ΄την άλλη η Ιωάννα,ένα Θιβέτ που μου καρφώθηκε και ο πόνος για τον τραγικό Γκιούλι,αθώο θύμα της dim-mata,με αποσυντονίσατε πάλι...:shock:
για λέγε,να δούμε τι άλλο θα του κάνεις του άγιου Γκιούλι...:bleh::bleh:
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βρε φιλενάδα...σαν πιο φιλοσοφημένη σε βρίσκω, πιο συγκροτημένη :roll: ή απείρως πιο βασανισμένη :bleh: να πω...
Πολύ μου άρεσε η εισαγωγή...μοιάζει απολογητική για όλα τα δεινά, που θα ακολουθήσουν...:shock:
Καθησύχασέ με πρώτα : ο ήρωας Γκιούλι μας, είναι καλά ? επανήλθε ? κοιμάται τα βράδια ή έχει εφιάλτες ? :D
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Βρε φιλενάδα...σαν πιο φιλοσοφημένη σε βρίσκω, πιο συγκροτημένη :roll: ή απείρως πιο βασανισμένη :bleh: να πω...
Πολύ μου άρεσε η εισαγωγή...μοιάζει απολογητική για όλα τα δεινά, που θα ακολουθήσουν...:shock:
Καθησύχασέ με πρώτα : ο ήρωας Γκιούλι μας, είναι καλά ? επανήλθε ? κοιμάται τα βράδια ή έχει εφιάλτες ? :D
Αφού ευχαριστήσω όλες σας για την υποδοχή, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο Γκιούλιβερ έχει μεταβεί στον ορθοπεδικό για διόρθωση. Μετά έχει ραντεβού με έναν χειροπρακτικό και τέλος (για σήμερα), με ένα μασέρ (αφού η Ιωάννα δεν καταδέχεται) μπας και ισιώσει λίγο. Το πρωί φεύγοντας μου είπε τελεσίδικα ότι δεν θα με ακολουθήσει ξανά ποτέ σε κανένα ταξίδι. Γιατί άραγε???? Δεν καταλαβαίνω......:roll:. Μήπως η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός του ότι το βράδυ πετάγεται και φωνάζει "Οχι άλλο λεωφορείο " έντρομος? Πολύ με κουράζει αυτός ο άνθρωπος.......
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Πολύ με κουράζει αυτός ο άνθρωπος.......

είδες τι αχάριστοι άνθρωποι υπάρχουν???:bleh:
εσύ λιώνεις για να του προσφέρεις τόσες εμπειρίες,τον έχεις κάνει διάσημο στο πανελλήνιο,σας αναγνωρίζουν σχεδόν σ' όλα τα ασιατικά αεροδρόμια,σχεδόν τον ανακηρύξαμε σύσσωμες Αγιο,έστω οσιομάρτυρα,του έδωσες την ευκαιρία για κοινωνικές σχέσεις με τον ιατρικό κλάδο:haha::haha:
και αυτός πως στα ανταποδίδει όλα αυτά?????
ε,πως???άκου να λέει πως δεν ξαναταξιδεύει μαζί σου....σε πλήγωσε πολύ πουλάκι μου,ε???ο αχάριστος!!!:D
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
είδες τι αχάριστοι άνθρωποι υπάρχουν???:bleh:
εσύ λιώνεις για να του προσφέρεις τόσες εμπειρίες,τον έχεις κάνει διάσημο στο πανελλήνιο,σας αναγνωρίζουν σχεδόν σ' όλα τα ασιατικά αεροδρόμια,σχεδόν τον ανακηρύξαμε σύσσωμες Αγιο,έστω οσιομάρτυρα,του έδωσες την ευκαιρία για κοινωνικές σχέσεις με τον ιατρικό κλάδο:haha::haha:
και αυτός πως στα ανταποδίδει όλα αυτά?????
ε,πως???άκου να λέει πως δεν ξαναταξιδεύει μαζί σου....σε πλήγωσε πολύ πουλάκι μου,ε???ο αχάριστος!!!:D
Πες τα ντε!!!! Πές τα!!!! Και εγώ ψάχνω το νεφρό μου, αλλά δεν το κάνω και θέμα , ούτε πιάνω την μέση μου, τριγυρνώ μέσα στο σπίτι και βογγάω λέγοντας Αχχχχχ τα νεφρά μου, Αχχχχχ η σπλήνα μου, Αχχχχχ η μέση μου!!! Εχω και μια αξιοπρέπεια! Τι τα θες? Αντρες!!!!!
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
χρειαζεται να πω οτι εισαι ο leader ?(οχι tour ,απ΄το αλλο..)
χρειαζεται να πω οτι ειδες το δημητρη και σκασαν να ηφαιστεια στην ινδονησια .. ?

η ασια ρε γμτ μου θελει χρονο ...μποοολικο
πιστευω οτι ακομα και τα διημερα ξεκουρασης ...ειναι παγιδα
δυστυχως ομως θα πας 15-20 μερες και καλη τυχη μαγκες ...που λεει και ενα λαικο ασμα
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Αυτό κι αν είναι αχαριστία:D
δεν φτάνει που πήγε διακοπές σε χώρες μακρινές
χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του ,
που του κανόνησες και το ρεκτιφιέ του για να μπορέσει
να ξεχειμωνιάσει,αυθαδιάζει κι από πάνω κάνοντας δηλώσεις
ποτέ ξανά και άλλα όμορφα.
Kyr dim μου ότι και να πεις εγώ είμαι μαζί σου:clap:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Οταν μου είπε ότι δεν θέλει να με ακολουθήσει σε άλλα ταξίδια, άναψα ένα τσιγάρο, άφησα 1 λεπτό να κυλήσει χωρίς να μιλώ (για να δημιουργήσω ατμόσφαιρα) και μετά του λέω " μωρέ τι μας λές? Πάω και μόνη μου. Μόνο που'σαι, δώσε καμμιά πιστωτική για τα πρώτα έξοδα...".
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom