Ταϊλάνδη Ταϋλάνδη σε 10 μέρες? Τρέχουμε τώρα...

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. 2ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας. Going to the airport.
  3. 3ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η χαρά της πολύωρης πτήσης, τα παιδικά συναισθήματα, η δυνατή Κλαίρη.
  4. 11ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το full moon party, το φθηνό μασάζ & η χαμογελαστή βιοπαλαίστρια μασέρ.
  5. 12ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τα νευράκια, το Νational Μarine Park, το kayaking, το Mae Koh & η Talay Nai.
  6. 13ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το Wua Talap, η Bua Boke cave, οι περιπετειώδεις τάσεις & η καταιγίδα.
  7. 14ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο αποκλεισμός, οι Ρώσοι, οι περίφημες σαγιονάρες & ολίγον από Άρλεκιν.
  8. 15ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η αγωνία της αδερφής, ο αρχηγός-Ποσειδώνας & η ηρεμία μετά την μπόρα.
  9. 16ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τα long tails, ο παραλίγο τσακωμός & ο μίνι απολογισμός της εκδρομής.
  10. 17ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το παζάρι στην Chaweng, η multiethnic παρέα & ο Ιβάν το κελεπούρι.
  11. 18ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ H συγκίνηση της απόλυσης, η ανεμελιά στην παραλία, η Κούβα μου.
  12. 19ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ρακή, το Moo Ka Ta, η Όι, το reggae bar κι οι ευγενείς Γάλλοι.
  13. 20ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το βάρβαρο ξύπνημα, ο παράδεισος Koh Nang Yuan, ο κλαψιάρης ουρανός.
  14. 21ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ To Koh Tao, οι καρχαρίες, το snorkeling. Σχετικές αναλύσεις και «αν».
  15. 22ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Οι απολυμένοι, το swing bar, η Lamai, τα μπουρδέλα & τα τάπας στο Barrio Latino.
  16. 23ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Οι τελευταίες τσάρκες στο νησί, ο Τσε & ο βασιλιάς, η Που η ταξιτζού.
  17. 24ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η άφιξη στην Μπανγκόκ, ο πανικός περί βαλίτσας & η ηλίθια Ελληνίδα υπάλληλος.
  18. 25ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τουκ τουκ, Patpong, sex shows. Ο γλοιώδης πορνόγερος & ο πιτσιρικάς break dancer.
  19. 26ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το Μεγάλο Παλάτι, οι αμέτρητοι Βούδες, τα basic αξιοθέατα, η Siam & η Pratunam.
  20. 27ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το street food, η άθλια πορνεία, το salsa spot La Rueda, ο χορός-το βάλσαμο μου.
  21. 28ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το μετρό, ο Chao Phraya, η China Town, ο σεισμός της Japan & ο γυρισμός.
  22. 29ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σκέψεις, συναισθήματα και γενικός απολογισμός.

Χτυπάνε τα ξυπνητήρια απανωτά και ειλικρινά τα μισώ. Τα μισώ, τα μισώ, τα μισώ. Είναι απαλό το κρεβάτι αφήστε με να κοιμηθώ! Στα όνειρα μου βλέπω ένα κόσμο χωρίς ξυπνητήρια, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Έτσι νιώθω, σαν στρουμφογκρινιάρης. Κοιτάζω με “αντιπάθεια” την αδερφή μου που δυσκολεύεται πιο πολύ κι από μένα να σηκωθεί. Μου θελες ποτάκια χτες το βράδυ, μουρμουρίζω, όχι γιατί με νοιάζει αν με ακούσει, απλά δεν βγαίνει η φωνή μου. Έχουμε κοιμηθεί ούτε τρεις ώρες. Οι κινήσεις μας είναι εντελώς μηχανικές και στις 6.30 είμαστε έτοιμες. Έτοιμες εννοώ ντυμένες, γιατί και ψυχολογικά αλλά και σωματικά, είμαστε ακριβώς το αντίθετο. Το βανάκι έχει έρθει στην ώρα του για να μας παραλάβει. Και πάλι οι Ταϋλανδοί είναι συνεπείς σαν Άγγλοι. Μπαίνουμε μέσα και μας παίρνει ο ύπνος, ίσα που προλαβαίνουμε να πούμε goodmorning.

Φτάνουμε στην αποβάθρα Lomprayah. Αν και είναι σχεδόν ξημερώματα, κάνει ήδη απίστευτη ζέστη, ενώ η υγρασία μας τιμά για τα καλά. Σε ένα στέγαστρο βρίσκεται ο χώρος αναμονής, όπου σερβίρεται ένα υποτυπώδες πρωινό. Μόνο κρουασάν, τσάι και καφέ έχει. Τι σόι πρωινό είναι αυτό! Πολύ λιτοδίαιτο μας έχει βγει κάθε πρωί! Περιμένουμε στην ουρά ελέγχου των συμμετεχόντων και για ακόμα μια φορά δεν έχουμε vouchers. Μόνο που τώρα υπάρχει πρόβλημα, δεν γίνεται χωρίς αυτά. Το πρακτορείο είναι κλειστό –λογικό, ώρα που είναι- ευτυχώς όμως λέμε έχουμε το κινητό του Χρήστου. Τι ευτυχώς, εμείς το έχουμε, όμως αυτός δεν απαντά. Μας στέλνουν δίπλα στα γραφεία για να δουν τι θα μας κάνουν. Αναλαμβάνει η αδερφή μου και μπαίνει μέσα γιατί εγώ, σαν να μην επικοινωνώ. Για όλο αυτό το ταξίδι έχει αναλάβει τα πάντα η ίδια και σκέφτομαι πως η υπομονή της για την αχρηστία μου στην συνδιοργάνωση του, πηγάζει από καθαρή αγάπη. Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάθομαι σε μια γωνιά μαζεμένη και πρέπει να έχω πολύ κακόμοιρη εικόνα. Περνάει αρκετή ώρα και σκέφτομαι πως τσάμπα ξυπνήσαμε τόσο νωρίς, το πλοίο δεν ξεκινάει ακόμα για την εκδρομή. Αν ερχόμασταν με δικό μας μεταφορικό μέσο ή ταξί, θα είχαμε κερδίσει τουλάχιστον μία ώρα ύπνου, για να μην πω δύο.

Βγαίνει η αδερφή μου έξω και μου λέει πως δεν μπορούν να βρουν τον Χρήστο ακόμα και να πάω εγώ να περιμένω μέσα. Θέλει να ξεχαρμανιάσει. Εμένα πάλι το στομάχι μου από τον λίγο ύπνο και τους χτεσινούς συνδυασμούς αλκοόλ είναι χάλια και μόνο να καπνίσω δεν μπορώ. Κάθομαι στο γραφείο του ευγενικού υπαλλήλου, ο οποίος πνίγεται στην δουλειά (όπως και όλοι εκεί μέσα) αλλά παράλληλα τηλεφωνεί πολλάκις στον Χρήστο που εξακολουθεί να μην το σηκώνει. Παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου και τους βλέπω να κυκλοφορούν ξυπόλητοι. Τότε θυμάμαι πως μπαίνοντας στο γραφείο είδα πολλά παπούτσια απ’ έξω. Ωχ, βλακεία, δεν σκέφτηκα να τα βγάλω. Είναι ασέβεια να μπαίνεις σε εσωτερικό χώρο με τα παπούτσια σου. Αλλά που να στροφάρω έτσι ζόμπι όπως είμαι. Ευελπιστώ να περάσω απαρατήρητη. Με τα πολλά, επιτέλους βρίσκουμε ανταπόκριση στο κινητό του Χρήστου. Είναι η Όι και μετά από συνεννόηση με τον υπάλληλο καταφέρνουμε να πάρουμε τα κίτρινα φωσφοριζέ κορδόνια-βραχιολάκια ως τα πολυπόθητα εισιτήρια μας. Μαζί με δυο μάσκες και δυο αναπνευστήρες που θα μας χρησιμεύσουν αργότερα για σνόρκελινγκ. Σκέφτομαι ακόμα τσαντισμένα πως έχουμε παραξυπνήσει νωρίς και τρώω δύο κρουασάν μπας και ηρεμήσω. Το πράσινο τσάι που επιλέγω παραείναι ζεστό για να το ευχαριστηθώ και μετά από δυο γουλιές το παρατάω. Και εγώ και η αδερφή μου, είμαστε η ταλαιπώρια προσωποποιημένες.

Πλησιάζοντας το καταμαράν, ένας Ταϋλανδός βγάζει φωτογραφίες τον κόσμο σε ανύποπτο χρόνο. Μμμμ, μεγάλη επιτυχία θα είναι η δικιά μας.. Μες στην δροσάδα ένα πράμα. Μπαίνουμε μέσα και χυνόμαστε στα αεροπορικά καθίσματα. Έχουμε την επιλογή ενός δωρεάν νερού ή αναψυκτικού αλλά κάτω από την δροσιά του air condition –μαντέψτε- ξανακοιμόμαστε. Έχουμε δυο ώρες περίπου μέχρι να φτάσουμε. Χάνουμε την ευκαιρία να δούμε έστω κι από μακριά το Κο Πανγκάν, όπου και γίνεται η πρώτη στάση για να κατέβουν κάποιοι τουρίστες. Ενώ ξυπνάω προς στιγμήν, δεν έχω το κουράγιο να σηκωθώ.

Φτάνουμε στον προορισμό μας. Είναι το ιδιωτικό παραδεισένιο νησί Koh Nang Yuan. Στην ουσία δεν είναι ένα, αλλά τρία νησάκια ενωμένα με μια λεπτή λωρίδα λευκής άμμου. Αντικρίζουμε μεγάλες βάρκες γεμάτες με εξοπλισμό κατάδυσης.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6024_5926122423_34a13ffaef_b.jpg


Μια ξύλινη περιγραφή μας καλοσωρίζει στο νησί κι αρχίζουμε να περπατάμε σε μια επίσης ξύλινη γεφυρούλα.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6147_5926681658_e7ed9c6864_b.jpg


Προχωράμε ανάμεσα από μεγάλους ωραίους φυσικά διαμορφωμένους βράχους και όλα αυτά που βλέπουν τα νυσταγμένα ματάκια μου είναι ότι πιο ωραίο έχουν δει στην Ταϋλάνδη. Χαλάλι η τόση νύστα!

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6150_5926121493_cbce00f300_b.jpg


Όλο το μέρος είναι γραφικά όμορφο και περιποιημένο, τόσο αψεγάδιαστο που σου ‘ρχεται να το κρατήσεις μυστικό! Σε ξύλινες επιγραφές αναφέρει ότι απαγορεύεται αυστηρά στον οποιοδήποτε να μεταφέρει το οτιδήποτε πλαστικό. Κάθε λίγο έχει μια γούβα με νερό όπου βουτάς τα πόδια σου καθαρίζοντας τα, έτσι ώστε να μην μεταφέρεις άμμους και βρωμιές στον όποιο χώρο εκτός παραλίας. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά και φαίνεται να φέρονται με απόλυτο σεβασμό στην φυσική ομορφιά του νησιού και στο περιβάλλον. Ότι έχουν φτιάξει, δένει αρμονικά μαζί του. Σου ζητάνε να το σεβαστείς, αλλά πρέπει να είσαι πολύ ζώο για να μην το κάνεις από μόνος σου.

Περνάμε μπροστά από το εστιατόριο και από όμορφα μικρά μπανγκαλόους όπου ξύλινες ταμπέλες επισημαίνουν ότι είναι ιδιωτικός χώρος. Το ξύλο και η πέτρα κυριαρχεί. Καταλήγουμε σε ένα γραφικό μπαράκι. Εκεί οι αρχηγοί μας πληροφορούν για τις δραστηριότητες της σημερινής εκδρομής και μας συστήνουν τον φωτογράφο που έχουν μαζί τους. Είναι ένας ξανθός γαλανομάτης Αυστραλός ο οποίος εξηγεί πως θα βγάζει φωτογραφίες με την υποβρύχια κάμερα του, τις οποίες μπορούμε να αγοράσουμε μετά. Όλα αυτά με αρκετή δόση χιούμορ, το οποίο ασφαλώς και έχει, αλλά δεν ξεκαρδίζεσαι και με τα δέκα αστεία που λέει ανά πρόταση. Μας λέει πως τα νερά είναι φανταστικά εδώ και προσφέρονται για υπέροχο σνόρκελινγκ. Μας ζητάει να σεβαστούμε τον βυθό σε περίπτωση κατάδυσης και να μην πειράξουμε κοράλλια ή κοχύλια. Δεν είναι σουβενίρ αυτά, ανήκουν στον ωκεανό. Σωστά τα λέει.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6016_5926122813_5886a9211e_b.jpg


Δίπλα από το μπαρ, βρίσκονται αραχτοί και λάιτ τρεις Ταϋλανδοί υπεύθυνοι καταδύσεων, έχοντας μπροστά τους μπουκάλες οξυγόνου και στολές κατάδυσης. Οι ίδιοι τις φοράνε ήδη. Ο ένας νεαρός το παίζει μούρη και είναι όντως φάτσα. Δεν είναι όμορφος αλλά έχει κάτι. Πρέπει να είναι από τους ωραίους Ταϋλανδούς. Αδύνατος αλλά γυμνασμένος, με μαλλί σε κοτσιδούλα και με μπόλικο αέρα αυτοπεποίθησης τραβάει τα βλέμματα των πιτσιρίκων σαν μαγνήτης. Αν και άσχετη, έχω την εντύπωση πως οι φανς θα ευχαριστηθούν την κατάδυση εδώ.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6029_5926123309_9f8299ae73_b.jpg


Πάμε προς την παραλία, η οποία είναι χωρισμένη από τον υπόλοιπο χώρο με κάτι σαν φράκτη και μπορείς να μπεις μόνο από μια είσοδο. Άλλη μια γούβα με νερό σε κάνει να ξεπλύνεις τα πόδια σου όπως φεύγεις για να προστατεύσει τον εκτός παραλίας χώρο.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6130_5926685186_c4c1b0b7d6_b.jpg


Η θάλασσα περιβάλλεται από παχιά λευκή άμμο και υπάρχουν μίνι ξαπλώστρες με ομπρέλες. Είναι λίγες οπότε πρέπει να βιαστείς αν θέλεις να τις προλάβεις. Καθόμαστε σε κάποιες έναντι λίγων μπατ.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6145_5926685930_fbc4f13b59_b.jpg


Η περιοχή γύρω από την παραλία είναι γεμάτη πράσινο και μικρά γραφικά μπανγκαλόους είναι αραιά διασκορπισμένα στις άκρες.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6008_5926124999_67dd4dff31_b.jpg


Αντιλαμβάνομαι πόσο φτωχή είναι η φωτογραφική μου μηχανή και πόσο δεν μπορεί να αποτυπώσει τις ομορφιές που βλέπω γύρω μου. Βλέπουμε μια γάτα να παίζει στην άμμο και θυμάμαι την κατάρα του νησιού που αφορά τους σκύλους. Δεν επιτρέπονται σκυλιά εδώ λένε γιατί κανένα δεν την βγάζει καθαρή, όλα πεθαίνουν!

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6016_5926683496_fafe7f5466_b.jpg


Ο καιρός για ακόμα μια φορά δεν μας κάνει το χατίρι και είναι μουντός. Λες και δεν μας συμπαθεί ένα πράγμα. Είπαμε να βρέξει αλλά όχι και ΚΑΘΕ φορά που πάμε για μπάνιο. Μάρτης μήνας είναι, η ιδανική εποχή για Ταϋλάνδη. Που να ερχόμασταν στην περίοδο των βροχών. Πάνω που μένουμε με τα μαγιώ μας και ίσα που πλησιάζουμε την θάλασσα, αρχίζει να ψιχαλίζει. Άντε πάλι. Same old story. Story of my Thailand.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6023_5926124193_3f1416fcc9_b.jpg


Μαζεύουμε τα πράγματα μας, ξαναντυνόμαστε και επιστρέφουμε στο ψάθινο μπαράκι. Παραγγέλνω ένα γιαουρτοποτό με φρέσκο ανανά κι η Κλαίρη ένα νερουλό καφέ με μόκα. Και το ψιχαλητό γίνεται καρέκλες. Σε λίγο σταματά, πάει μπουρίνι ήτανε λέμε, ωστόσο ο ουρανός εξακολουθεί να είναι κατσούφης. Δεν με πειράζει που δεν κάνω μπάνιο, η ομορφιά γύρω μου γαληνεύει την ψυχή μου. Μα έχει τόση ηρεμία… Όπως και στο Koh Wua Talap, μοιάζουμε ως οι μοναδικοί επισκέπτες του νησιού. Πηγαίνω στην τουαλέτα περνώντας από ένα γραφικό μονοπάτι και διαπιστώνω πως χαρτί έχει μόνο στους νιπτήρες έξω. Άντε να σε πιάσει κόψιμο! Θέλω να πλύνω τα χέρια μου και σαπούνι ουδέν. Ωραία. Επιστρέφω στο μπαράκι και ζητάω από τον συμπαθητικό νεαρό λίγο σαπούνι. Βρε τι στα αγγλικά προσπαθώ να του εξηγήσω, τι προσπαθώ να του δείξω, σε τι παντομίμα επιδίδομαι, αυτός, αν και πρόθυμος, δεν καταλαβαίνει. Με τίποτα! Σκύβω τόσο πολύ που σχεδόν είμαι έτοιμη να βουτήξω μέσα στο μπαρ και πιάνω ένα μπολ με σαπουνάδα όπου μέσα πλένουν τα ποτήρια. Έλα, σαν να κατάλαβε. Μου δίνει απορρυπαντικό για τα πιάτα και μετά από κάνα τέταρτο προσπάθειας καταφέρνω επιτέλους να πλύνω τα χέρια μου. Μα θα πάμε να φάμε σε λίγο, βρώμικα να είναι?

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6146_5926684420_66a80b741f_b.jpg


Πηγαίνουμε στον χώρο φαγητού, ήρθε η ώρα για μάσα. Υπάρχουν πολλά ξύλινα τραπέζια και κάποια από αυτά βρίσκονται στις άκρες, σε ανοιχτό χώρο, χαρίζοντας υπέροχη θέα. Δεν προλαβαίνουμε όμως και καθόμαστε κάτω από το σκέπαστρο. Τα τραπέζια είναι αρκετά μεγάλα για να κάθονται μόνο δύο, έτσι μοιραζόμαστε το τραπέζι μας με ένα ζευγάρι κινέζων. Ο μπουφές αποτελείται από μπόλικες σαλάτες, κάτι σαν πατατάκια με γεύση γαρίδας, κάτι πικάντικο -μάλλον κοτόπουλο- που δεν μου βγαίνει να δοκιμάσω με τέτοιο στομάχι, μπουρέκια τηγανιτά γεμιστά με μανιτάρια, ρύζι ofcourse, ψητά λαχανικά και ως επιδόρπιο έχει όπως πάντα καρπούζι και ανανά αλλά και κέικ μπανάνα. Φτιάχνω ένα γεμάτο πιάτο με φαγητό συν ακόμα ένα με φρούτα και κέικ και πεινασμένη αρχίζω να τα αδειάζω με την σειρά. Το ρύζι και τα ψητά λαχανικά έχουν γίνει τα αγαπημένα μου εδέσματα όλες αυτές τις μέρες. Ο κινέζος δίπλα μου έχοντας σαβουριάσει ήδη το δεύτερο (τεράστιο) πιάτο, τώρα επιτίθεται και στο πιάτο της συντρόφου του που ίσα που τσιμπά το φαγητό της. Ένα ακόμα σχεδόν ξεχειλισμένο πιάτο με φρούτα και κέικ περιμένει την επόμενη του επίθεση. Ω ρε πείνα! Δίπλα από τον μπουφέ είναι απλωμένες οι λίγες φωτογραφίες που πρόλαβε να βγάλει ο Αυστραλός πριν ο κόσμος αρχίσει να τρέχει για να προφυλαχτεί από την βροχή. Εμείς δεν τον συναντήσαμε καν στην παραλία αλλά έχει βγάλει πολύ ωραίες φωτογραφίες, είναι από τις λίγες φορές που μπορεί και να αγόραζα.

Ξαφνικά αρχίζει να ξαναβρέχει και ακόμα πιο ξαφνικά αρχίζει να γίνεται κατακλυσμός! Οι ακριανές θέσεις έχουν πάψει πλέον να είναι πλεονεκτικές και οι δόλιες παρέες όπως όπως μαζεύουν τα φαγητά τους και ψάχνουν να βρουν που θα καθίσουν. Δεν έχει πολλές θέσεις, οπότε στριμωχνόμαστε για να μπορέσουμε να χωρέσουμε όλοι. Η δυνατή ροή της μπόρας καταφέρνει να βρέξει ακόμα κι εμάς που καθόμαστε πιο μέσα. Μια μεσήλικη παρέα 6-7 ατόμων που αναγκάστηκε να σηκωθεί, αναγκάζεται να ξανασηκωθεί όταν η υποτυπώδης ψάθινη στέγη, σπάει από την δυνατή βροχή και ένα νέο κύμα νερών μουσκεύει και πάλι τα φαγητά τους. Βλέπω έναν κακομοίρη κυριούλη να στέκεται όρθιος δίπλα από το τραπέζι μας να σουρώνει το φαγητό του (!) από την βροχή και να προσπαθεί να φάει επιτέλους.


Εμείς πάλι, το διασκεδάζουμε. Είναι τόσο ωραία που παρά την καταιγίδα, τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την τόση ομορφιά. Θα προτιμούσα βέβαια να είχε άλλον καιρό και να κατάφερνα να βουτήξω και στην θάλασσα αλλά τι να κάνουμε, έχω αρχίσει να γίνομαι ολιγαρκής σ’ αυτό το ταξίδι. Ή μήπως όχι? Ότι και να κάνεις πάντως δεν μπορείς να τα βάλεις με την φύση, οπότε καλύτερα να πας με τα νερά της. Και μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6140_5926685570_b4aa8a11a5_b.jpg


Αν και μέχρι σήμερα δεν θα πρότεινα την Ταϋλάνδη για honeymoon, αυτό το μέρος είναι ότι πιο ειδυλλιακό και ρομαντικό έχω δει. Αν είσαι από τους τυχερούς και εξακολουθείς να είσαι στα μέλια με τον σύντροφο της ζωής σου, το να είστε αγκαλιά και να χαζεύετε μαζί το ηλιοβασίλεμα είναι από τα απλά πράγματα που μοιάζουν με δώρα ζωής. Αν πάλι είστε πολλά χρόνια μαζί και ναι μεν αγαπιέστε αλλά ο ρομαντισμός έχει κρυφτεί για τα καλά πια στα συρτάρια της νοσταλγίας, ε λίγη βαρεμάρα μπορεί και να την αποκτήσεις μετά από λίγες μέρες. Όταν χορτάσει το μάτι σου από την άσπιλη ομορφιά κι οι καταδύσεις δεν είναι το φόρτε σου, δεν έχει κάτι άλλο να κάνεις. Εκτός κι αν είσαι συγγραφέας, τότε είναι ότι πρέπει για να ηρεμήσει το κεφάλι σου και να απελευθερωθούν οι σκέψεις σου. Ή ζωγράφος και ψάχνεις να βρεις έμπνευση για να ζωγραφίσεις τον παράδεισο. Για την θάλασσα δεν ξέρω να πω, ο καιρός δεν με άφησε να έχω γνώμη. Τώρα που φεύγουμε αποφασίζει να ηρεμήσει και να βγάλει τον ήλιο από την κρυψώνα του.

Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6129_5926127007_88f460d492_b.jpg


Η κούραση καλά κρατεί, όμως μπαίνουμε στο καραβάκι ήρεμες και χαμογελαστές. Έτοιμες για την συνέχεια της εκδρομής.


Αυτή η εικόνα έχει σμικρυνθεί. Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγάλη εικόνα.
afarm7.static.flickr.com_6025_5926126519_1b951f3ce2_b.jpg


 

Attachments

Last edited by a moderator:
Μηνύματα
36
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
έχω κολλήσει στην οθόνη του υπολογιστή..και περιμένω για την συνέχεια της ιστορίας σου με αγωνία. Η πραγματική ζωή πλέκει τα πιο ευφάνταστα σενάρια so dont worry.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πέφτουμε για ύπνο για να αντικρίσει αύριο την πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής της. Όπως κι εγώ όπως και όλοι μας όπως και όλος ο κόσμος. Είναι στενάχωρα όλα αυτά αλλά είμαστε υγιείς. Κι έχουμε κι ένα ταξίδι να μας περιμένει που μπορεί όλες αυτές τις μέρες των ξαφνικών εξελίξεων να μην το θέλω καθόλου αλλά τώρα μου φαίνεται σαν το καλύτερο γιατρικό.
Μπράβο, βρε κορίτσια! Συμφωνώ ότι κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις αναποδιές που μας τυχαίνουν στη ζωή. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα, φυσικά, και από κει και πέρα ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή... Ας είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι ότι το αύριο θα μας φέρει κάτι καλύτερο:lol:

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα στο ταξίδι σας!!!
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Ο πρόλογος σου Μαράκι μας, δεν ήταν καθόλου κουραστικός !

Οντως σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ένα ταξίδι λειτουργεί αγχολυτικά :roll::lol:

Αναμένουμε τη περαιτέρω εξιστόρηση των ταυλανδέζικων περιπετειών σας :clap::lol:
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
αχ συγκινηθηκα παρα πολυ...:(καθως και εγω μια απολυμενη ειμαι...απο μια δουλεια που αγαπησα τοσο αλλα τελικα δεν αντεξε...:(

ανυπομονω και εγω για τη συνεχεια...
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Μπράβο, βρε κορίτσια! Συμφωνώ ότι κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις αναποδιές που μας τυχαίνουν στη ζωή. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα, φυσικά, και από κει και πέρα ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή... Ας είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι ότι το αύριο θα μας φέρει κάτι καλύτερο:lol:

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα στο ταξίδι σας!!!
bahari μου η αισιοδοξία είναι σημαία μου γιατί αλλιώς δεν την παλεύεις, να κοίτα κάπως έτσι την βγάζω κάθε μέρα :p
malysaki όρεξη να χεις να διαβάσεις γιατί αν αρχίσω ξεχνιέμαι και γράφω γράφω γράφω.... κι οι περιπέτειες πολλαπλασιάζονται!
canf δεν έχω νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα καθώς κάθε φορά που άλλαξα δουλειά ήταν δική μου απόφαση και για να πάω κάπου καλύτερα. Πρέπει να είναι πολύ άσχημο συναίσθημα όμως ειδικά αν αγαπάς την δουλειά σου και ειδικότερα αν είσαι έντιμος ως προς αυτήν. Σου εύχομαι να βρεις κάτι αντάξιο σου και να μην στεναχωριέσαι!!
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
έχω κολλήσει στην οθόνη του υπολογιστή..και περιμένω για την συνέχεια της ιστορίας σου με αγωνία. Η πραγματική ζωή πλέκει τα πιο ευφάνταστα σενάρια so dont worry.
indeed!!!!!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Το χειρότερο κομμάτι είναι αυτό της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Όποια κι αν είναι η έκφανση μιας κατάστασης, μπορεί κανείς να την αποδεχτεί και να ξαναμπεί στο παιχνίδι της αναζήτησης του "καλύτερου". Αυτό το καλύτερο εύχομαι στην αδερφή σου και ανυπομονώ πραγματικά να "ταξιδέψω" μαζί σας στην Ταϋλάνδη!
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
canf δεν έχω νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα καθώς κάθε φορά που άλλαξα δουλειά ήταν δική μου απόφαση και για να πάω κάπου καλύτερα. Πρέπει να είναι πολύ άσχημο συναίσθημα όμως ειδικά αν αγαπάς την δουλειά σου και ειδικότερα αν είσαι έντιμος ως προς αυτήν. Σου εύχομαι να βρεις κάτι αντάξιο σου και να μην στεναχωριέσαι!!
an και δεν χρειαζεται να μπω σε λεπτομερειες, η αληθεια ειναι πως δεν απολυθηκα κανονικα..απλα αναγκαστηκε να "κλεισει" η δουλεια μου...:(αρα δεν ειναι οτι μου φερθηκαν αδικα..απλα καταλαβα ποσο αληθεια ειναι χαλια η κατασταση αυτης της χωρας...

σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!

ελπιζω και εγω να περασατε σουπερ σε αυτο το ταξιδακι που ξεκινησες να αφηγεισαι:clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Zmaria εφυγες απο την Ελλαδα της μιζεριας και των απολυσεων
και ανυπομονω να μας περιγραψεις τις διακοπες σου στην Ταιλανδη των γλυκων αναμνησεων.

Μαρια επειδη τον τελευταιο καιρο πασχω απο στερητικο ταιλανδοσυνδρομο:thailand01: περιμενω πως και πως τη συνεχεια της ιστοριας σου.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.144
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κατι τετοιες ωρες ειναι που λες: "Δεν τη χεζω την Ελλαδα να μεινω μονιμα στην Ταυλανδη;"
Η Κλαιρη παντως απεδειξε πως ξερει να αφηνει και ξεναπερνα γρηγορα τα δυσκολα. Να δωσεις ενα Μπραβο στην αδερφη σου απο μενα. Και καλη τυχη σ' οτι κι αν κανει απο δω και περα.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να σου χαλά,ένα κακό γεγονός,την ψυχολογία ενός ταξιδιού που επίκειται.Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για απόλυση.Περιμένω να δω με ποιό τρόπο επηρέασε το ταξίδι σας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.901
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom