Ταϊλάνδη Ταϋλάνδη σε 10 μέρες? Τρέχουμε τώρα...

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. 2ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας. Going to the airport.
  3. 3ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η χαρά της πολύωρης πτήσης, τα παιδικά συναισθήματα, η δυνατή Κλαίρη.
  4. 11ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το full moon party, το φθηνό μασάζ & η χαμογελαστή βιοπαλαίστρια μασέρ.
  5. 12ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τα νευράκια, το Νational Μarine Park, το kayaking, το Mae Koh & η Talay Nai.
  6. 13ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το Wua Talap, η Bua Boke cave, οι περιπετειώδεις τάσεις & η καταιγίδα.
  7. 14ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο αποκλεισμός, οι Ρώσοι, οι περίφημες σαγιονάρες & ολίγον από Άρλεκιν.
  8. 15ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η αγωνία της αδερφής, ο αρχηγός-Ποσειδώνας & η ηρεμία μετά την μπόρα.
  9. 16ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τα long tails, ο παραλίγο τσακωμός & ο μίνι απολογισμός της εκδρομής.
  10. 17ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το παζάρι στην Chaweng, η multiethnic παρέα & ο Ιβάν το κελεπούρι.
  11. 18ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ H συγκίνηση της απόλυσης, η ανεμελιά στην παραλία, η Κούβα μου.
  12. 19ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ρακή, το Moo Ka Ta, η Όι, το reggae bar κι οι ευγενείς Γάλλοι.
  13. 20ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το βάρβαρο ξύπνημα, ο παράδεισος Koh Nang Yuan, ο κλαψιάρης ουρανός.
  14. 21ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ To Koh Tao, οι καρχαρίες, το snorkeling. Σχετικές αναλύσεις και «αν».
  15. 22ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Οι απολυμένοι, το swing bar, η Lamai, τα μπουρδέλα & τα τάπας στο Barrio Latino.
  16. 23ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Οι τελευταίες τσάρκες στο νησί, ο Τσε & ο βασιλιάς, η Που η ταξιτζού.
  17. 24ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η άφιξη στην Μπανγκόκ, ο πανικός περί βαλίτσας & η ηλίθια Ελληνίδα υπάλληλος.
  18. 25ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τουκ τουκ, Patpong, sex shows. Ο γλοιώδης πορνόγερος & ο πιτσιρικάς break dancer.
  19. 26ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το Μεγάλο Παλάτι, οι αμέτρητοι Βούδες, τα basic αξιοθέατα, η Siam & η Pratunam.
  20. 27ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το street food, η άθλια πορνεία, το salsa spot La Rueda, ο χορός-το βάλσαμο μου.
  21. 28ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το μετρό, ο Chao Phraya, η China Town, ο σεισμός της Japan & ο γυρισμός.
  22. 29ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σκέψεις, συναισθήματα και γενικός απολογισμός.

Κάνουμε μια τελευταία βόλτα. Γελάμε στις τραβεστί που μας κάνουν τα γλυκά μάτια για να πάμε στο σόου τους. Είναι Σάββατο και τα νυχτερινά μαγαζιά έχουν περισσότερη κίνηση σήμερα. Όμως εμείς, ξυπνάμε νωρίς αύριο και δεν είμαστε για πολλά ξενύχτια. Έτσι κι αλλιώς, από όσο τουλάχιστον έχουμε δει μέχρι τώρα, δεν μας αρέσει η νυχτερινή διασκέδαση στο νησί. Αποφασίζουμε να γυρίσουμε στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο μας, να βρούμε ένα μασατζίδικο και να κάνουμε μασάζ στα ταλαιπωρημένα εώς και κακοποιημένα πόδια μας. Τα μασατζίδικα είναι αναρίθμητα, υπάρχουν παντού και κάθε λίγα μέτρα. Παίρνουμε ακόμα ένα songtheaw και παρόλο που ξέρουμε πια τις τιμές, επιχειρούμε να κάνουμε παζάρι για να μετακινηθούμε φθηνότερα. Για χαβαλέ πιο πολύ. Ο σοβαρός και μεγάλης ηλικίας οδηγός εκνευρίζεται με τις σπαστικές τουρίστριες και μας δείχνει τον επίσημο τιμοκατάλογο. Κάπου εδώ τελειώνει και η καριέρα μας με τα παζάρια στα songtheaws. Πόσο μου αρέσει η βόλτα στην καρότσα τους!

Από μπροστά μας περνάει ακόμα ένα αμάξι που με ντουντούκες διαφημίζει το full moon party. Είναι απίστευτο το αλαλούμ που γίνεται γύρω από αυτό το πάρτι! Αμάξια καλυμμένα με σχετικές φωτογραφίες, αφίσες κολλημένες παντού κι αμέτρητα φυλλάδια μοιράζονται όπου κι αν βρεθείς. Είναι μέγα γεγονός στην Ταϋλάνδη, λαμβάνει χώρο στο κοντινό νησί Κο Πανγκάν και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο. Είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται την χώρα μόνο και μόνο για να ζήσουν αυτήν την τρέλα. Λέγεται ότι ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 από μια μικρή παρέα backpackers, η οποία αποφάσισε πως το Κο Πανγκάν είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να βιώσει κανείς την μαγεία της πανσέληνου. Ξεκίνησαν λοιπόν να κάνουν στενού κύκλου πάρτι κάθε μήνα, σε κάθε πανσέληνο, έχοντας μόνο ακουστικές κιθάρες και ταμπούρλα. Ωραίο δεν ακούγεται? Με τα χρόνια όμως η μικρή παρέα αποτελείται πια από χιλιάδες party animals, πολλαπλά ηχητικά συστήματα και καταξιωμένους Dj’ s από όλο τον κόσμο, της «αγαπημένη» μου ηλεκτρονικής μουσικής. Όποιος θέλει να παρευρεθεί, καλό θα ήταν να έχει προβλέψει να κλείσει από νωρίς διαμονή στο Κο Πανγκάν, γιατί διαφορετικά θα δυσκολευτεί πολύ να βρει κατάλυμα την τελευταία στιγμή. Όπως επίσης να έχει φροντίσει για τις μεταφορές του από και προς τον κύριο τόπο διαμονής του, γιατί παρόλο που σκάφη και πλοιάρια πηγαινοέρχονται συνέχεια για την εξυπηρέτηση του κόσμου, οι συμμετέχοντες είναι πάρα πολλοί και μπορεί να ταλαιπωρηθείς αν δεν έχεις λειτουργήσει ως των φρονίμων το παιδί. Αν και δεν ξέρω πόσο «φρόνιμος» είναι κάποιος που συμμετέχει σε ένα τέτοιο πάρτι. Ή πόσο εύκολο είναι να παραμείνει. Οπότε το νου σας. Τα ποτά ρέουν άφθονα με τα μεθύσια μέχρι τελικής πτώσεως ως φυσικά επακόλουθα, ενώ τα ναρκωτικά καταναλώνονται μανιωδώς. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι σε βαποράκια, σε περιμένουν να πέσεις στην παγίδα της μετεφηβικής σου εκτόνωσης. Μπορεί τα drugsνα είναι αναπόσπαστα συνοδευτικά αυτών των πάρτι, δεν παύουν όμως να είναι παράνομα. Δεν λέω ότι όσοι πάνε προσδοκούν να γίνουν χώμα καθώς πέρα από όλα αυτά, η μουσική που παίζεται είναι πολύ καλή για τους λάτρεις του είδους. Δεν έχουμε καν προσέξει την ημερομηνία που γίνεται το πάρτι γιατί πολύ απλά, αποκλείεται να πηγαίναμε σε ένα τέτοιο happening. Ούτε η συγκεκριμένη μουσική, ούτε η αποπνικτική πολυκοσμία, ούτε τα ναρκωτικά μας κάνουν κλικ. Όσα λέω προέρχονται από πληροφορίες στο ίντερνετ και από λίγα λόγια που μας είπε σχετικά ο Χρήστος, δεν έχω πάει για live ανταποκρίση. Αλλά για κάποιον λόγο δεν μου φαίνονται υπερβολικά. Θυμάμαι πολύ καλά τι γινόταν με τα rave parties στα εφηβικά μου χρόνια. Φαντάζομαι λοιπόν τι μπορεί να γίνεται στα full moon parties που είναι κάτι σαν ο υπερθετικός τους βαθμός.

Βρίσκουμε ένα μασατζίδικο πολύ κοντά στο ξενοδοχείο, ώστε να περπατήσουμε όσο λιγότερο γίνεται μετά την χαλαρωτική περιποίηση. Το μασάζ θα διαρκέσει μία ώρα και μας κοστίζει μόλις 200 μπατ έκαστη. 5 ευρώ μόλις δηλαδή για να σου κάνουν μασάζ στα πόδια για μια ολόκληρη ώρα!! Μια χαρά το βρίσκω! Το μαγαζί είναι γεμάτο από κόσμο και μυρίζει υπέροχα. Οι κοπέλες είναι πάρα πολύ ευγενικές και φέρονται σχεδόν σαν σκλάβες. Αρχικά μας πλένουν τα πόδια και μετά μας βάζουν να ξαπλώσουμε στις χαλαρωτικές πολυθρόνες, όπου και ξεκινούν το μασάζ. Η κοπέλα που έχει αναλάβει εμένα είναι λίγο αλλήθωρη αλλά δεν παύει να είναι γλυκύτατη! Μόνο που μπερδεύομαι και δεν ξέρω πότε μιλάει σε μένα! Φαίνεται πιο έμπειρη από αυτήν της αδερφής μου, η οποία μοιάζει καινούρια στην δουλειά και δεν μιλάει γρι αγγλικά. Σε κάθε της κίνηση, κοιτάζει την συνάδελφό της για επιβεβαίωση. Χαμογελούν συνεχώς. Μου προτείνει η δικιά μου να μου κάνει πεντικιούρ, το χρειάζομαι απαραιτήτως λέει! Δεν έχει άδικο. Κανονικά πρέπει να δεχτώ, οι κάλοι στα πόδια μου από τον χορό και μετά από τόσο περπάτημα έχουν σκληρύνει τραγικά πάλι, αλλά φοβάμαι τυχόν μόλυνση και δεν το επιχειρώ. Δεν είμαι σίγουρη για το πόσο σωστά αποστειρώνουν τα εργαλεία τους εδώ και τα μέχρι τώρα γεγονότα στην Ταϋλάνδη, δεν με κάνουν να νιώθω και πολύ τυχερή. Η συνάδελφος της με κάτι σαν νοηματική το προτείνει κι αυτή στην αδερφή μου, αλλά η Κλαίρη δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τις έχουν μάθει να λένε σε όλες ότι το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως αν το χρειάζονται ή όχι. Συμπληρωματική πώληση. Μανικιούρ-πεντικιούρ και λοιπές γυναικείες περιποίησεις για όποια κυρία έχει καλλωπιστικές διαθέσεις, είναι επίσης πάμφθηνες.

Πιάνω φιλική κουβέντα στην μασέρ μου γιατί δεν μου αρέσει καθόλου που είναι αναγκασμένη να φέρεται σαν δουλικό.Το χαμόγελο δεν φεύγει στιγμή από τα χείλη της και συνεχώς με ρωτάει αν μου αρέσει το μασάζ που μου κάνει, θέλει να είμαι απολύτως ικανοποιημένη. Την ρωτάω πόσες ώρες δουλεύει εδώ και μου λέει από το πρωί στις 10.00 μέχρι και τις 1.00 το βράδυ! Ρεπό? Ποιο ρεπό?? Δεν έχει, άντε να καταφέρει ένα τον μήνα! ΕΣΥ της λέω έχεις ανάγκη από μασάζ. Όχι εμείς που διακοπάρουμε. 15 ώρες εργασία και μάλιστα καθημερινά χωρίς ρεπό? Και μετά τολμάμε εμείς να λέμε πως κουραζόμαστε. Χαμογελάει πάλι, δεν θλίβεται. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Μάλλον είναι φυσιολογικό για αυτήν ο τρόπος που ζει. Την ρωτάω αν έχει δικιά της οικογένεια και μου λέει πως έχει έναν γιο, τον οποίο περιγράφει με λατρεία. Καλά της λέω, και πότε σε βλέπει έτσι όπως δουλεύεις όλη μέρα? «Α, δεν με βλέπει» λέει. «Μένει με την αδερφή μου μακριά από μένα (στην Μπανγκόκ νομίζω μου είπε) και τον βλέπω σπάνια. Εγώ δουλεύω και της στέλνω χρήματα για να τον μεγαλώσει.» Ακόμα και αυτό το λέει χαμογελαστά και σαν να είναι επίσης το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Φουντώνω μέσα μου για την άδικη μοίρα των Ταϋλανδών γυναικών, που για τις περισσότερες είναι είτε να δουλεύουνε σαν ζώα, είτε να γίνονται πόρνες. Κλείνω τα μάτια μου και προσπαθώ να χαλαρώσω λιγάκι, αφήνοντας τα χέρια της κακόμοιρης κοπέλας να καταπραϋνουν τα ταλαιπωρημένα μου πόδια. Είναι άδικη πολύ η ζωή για κάποιους κι όσο πιο νωρίς το πάρουμε χαμπάρι όλοι εμείς οι χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε προνομιούχοι, εμείς που δεν πεινάμε ή που δεν έχουμε σχέση με κάποιον πόλεμο, τότε μόνο θα καταφέρουμε να ζήσουμε σωστά. Πότε όμως θα σταματήσει ο άνθρωπος να είναι αχάριστος και πότε να μιζεριάζει? Λίγοι είναι οι «τυχεροί» που ζουν χωρίς σκιές στο μυαλό τους. Σαν να έχω μελαγχολήσει λίγο με την κοπέλα.

Στις παραδίπλα πολυθρόνες κάθεται ένα όμορφο ζευγάρι. Επιτέλους βλέπουμε έναν ωραίο αρσενικό, έστω και καπαρωμένο, ανάμεσα στο πλήθος των ωραίων γυναικών που κυκλοφορούν στο νησί. Ίσως για αυτό να είναι και τόσο αγαπητός αντρικός προορισμός. Τι ίσως.. Όμως έχω διαβάσει πως το 40% του τουρισμού είναι γυναικείας φύσεως. Αυτό απαντούσα σε κάποιους φίλους και γνωστούς που πριν φύγουμε για το ταξίδι μας, αναρωτιόντουσαν τι πάμε να κάνουμε 2 κοπέλες μόνες στην Ταϋλάνδη. Αυτός λέγανε είναι αντρικός προορισμός, για την ακρίβεια είναι μόνο για σεξοτουρισμό. Άκου να δεις έλλειψη ταξιδιωτικής παιδείας!!! Δεν τους κατηγορώ, θέλει κόπο να ανοίξεις το μυαλό σου! Αλλά ποτέ δεν είναι αργά και είμαι κάθετη σ’ αυτό. Σεξοτουρισμός εδώ πάντως υπάρχει κάργα, ισχύει, πόρνες κυκλοφορούν παντού και δεν χρειάζεται να ψάξεις να τις βρεις, είναι ήδη δίπλα σου. Δεν χρειάζεται να πας σε μπουρδέλα, βρίσκονται στον δρόμο, στα καφέ, στα εστιατόρια, βρίσκονται παντού. Και δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνουν κρα ότι είναι πόρνες, δεν έχουν πάντα το κλασσικό θεοξέκωλο ντύσιμο, μπορεί να είναι απλά σέξι ντυμένες όπως μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε γυναίκα που νιώθει άνετα με την θηλυκότητα της. Εν ολίγης (αν και με έχει πιάσει πολυλογία τώρα) αν είσαι άντρας και έχεις πάει διακοπές στην Ταϋλάνδη, δεν είσαι στην φάση για αγοραίο έρωτα (λεεεεέμε τώρα) και γουστάρεις μια κοπελίτσα και σου κάτσει να καταλήξετε μαζί στο κρεβάτι (τυχεροοοούλη), πρέπει με κάποιον τρόπο να μάθεις ότι μετά το τέλος της βραδιάς δεν θα απλώσει το χέρι να σου ζητήσει χρήματα. Ξενέρωμα δεν θα ήταν? Κατά τα άλλα ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που θεωρώ εγώ άθλιο, είναι για τους περισσότερους άντρες ο παράδεισος.

Τι έλεγα? Α ναι, για το όμορφο ζευγάρι. Βολεύονται δίπλα δίπλα στις πολυθρόνες κι η κοπέλα πέρα από μασάζ, χαίρει και την περιποίηση των νυχιών της. Ένα σωρό υπάλληλοι έχουν μαζευτεί γύρω της να την περιποιούνται και να χαίρονται την συζήτηση μαζί της. Παρόλο που είναι όμορφη σαν μοντέλο μοιάζει πολύ προσιτή, γελάει συνέχεια και είναι πολύ φιλική με τις κοπέλες. Αναρωτιόμαστε από πού μπορεί να είναι το μελαχρινό όμορφο ζευγάρι. «Κρυφακούμε» το κουτσομπολιό της μικρής παρέας και μαθαίνουμε πως είναι από το Ισραήλ, επισκέπτεται συχνά την Ταϋλάνδη και κάθε φορά κάνει μασάζ καθημερινά. Οι Ισραηλινοί αποτελούν μεγάλο κομμάτι τουρισμού στην Ταϋλάνδη και είναι όμορφος λαός. Τουλάχιστον αυτός που κυκλοφορεί εδώ. Δεν μου ακούγεται καθόλου κακή ιδέα το καθημερινό μασάζ. Έχω κι εγώ στο νου μου να κάνω συχνά όσο κρατήσει το ταξίδι κι όσο μπορώ να κλέψω χρόνο από λοιπές δραστηριότητες (κούνια που με κούναγε). Σήμερα κάναμε στα πόδια γιατί αυτά το είχαν περισσότερη ανάγκη, αλλά για τις επόμενες μέρες με φαντάζομαι ξαπλωμένη, να χαίρω μασάζ με αρωματικά έλαια σε ολόκληρο το σώμα. Κοστίζει 300 μπατ μόνο και διαρκεί κι αυτό μια ώρα. Ωστόσο να πω πως το μασάζ εδώ, τουλάχιστον σε αυτό το μαγαζί αλλά φαντάζομαι και σε όλα αυτά της σειράς, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Οι περισσότερες κοπέλες είναι άπειρες μάλλον και είναι πάρα πολλές για να είναι όλες εξειδικευμένες. Όπως και να χει όμως, και ιδέα να μην έχει κάποιος από μασάζ, και μόνο να μου πειράζουν την πλάτη ή τα πόδια για 5-7 ευρώ την ώρα, δεν με χαλάει καθόλου. Αν είσαι όμως λάτρης του σπορ, μπορείς να βρεις και σπουδαίο μασάζ στην Ταϋλάνδη, είναι πιο ακριβό από 200-300 μπατ, φτηνότερο ωστόσο από οπουδήποτε στην Ελλάδα. Λίγο ψάξιμο θέλει μόνο. Υπάρχει ακόμα η επιλογή του fish spa, ένα μασάζ εναλλακτικού τύπου, όπου ψαράκια κάνουν επιδρομή στα πόδια σου. Όχι, κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει. Τελειώνοντας με το μασάζ στα πόδια μας, μας κάνουν για λίγα λεπτά στην πλάτη. Τραβολογάνε τους ώμους μας κάπως απότομα. Έχει να κάνει με την ταϋλανδέζικη τεχνική αυτό που κάνουν (φαντάζομαι ως άσχετη, δεν μου χαρίζω συχνά τέτοιες πολυτέλειες) αλλά άμα δεν ξέρουν να το κάνουν σωστά εύκολα νομίζω ότι μπορούν να σου προκαλέσουν κανένα τραβηγματάκι. Χα, αυτό μας έλειπε.

Τελειώνουμε και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Τα πόδια μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Έχω ξαφνικά μια έντονη επιθυμία να πιω φρέσκο χυμό καρύδας και να χαζέψω με αυτόν στο ίντερνετ για λίγο, κάνοντας το τελευταίο τσιγάρο της ημέρας. Πρέπει να κοιμηθώ νωρίς αλλά δεν με βλέπω να με παίρνει ο ύπνος. Έχω υπερένταση. Μισώ την ιδέα να νυστάζω πάλι το πρωί, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο, τέτοια ώρα που θα σηκωθούμε. Η Κλαίρη φεύγει σούμπιτο για το δωμάτιο, δεν θέλει να κάνει βήμα παραπάνω τώρα που τα πόδια της είναι λίγο πιο ξεκούραστα. Πάω σε ένα μαγαζάκι λίγα μέτρα πιο κάτω ,που είχα σταμπάρει νωρίτερα να πουλάει φρέσκους χυμούς,. Τελικά έχει από όλους τους χυμούς εκτός από αυτόν που θέλω εγώ. Τελείωσε! Πφφφ, απογοήτευση. Ούτε έγκυος να ήμουν τέτοια λαχτάρα! Αρνούμαι όμως να περπατήσω άλλο για σήμερα, οπότε βολεύομαι με ένα γιαουρτοποτό φράουλας που παίρνω από το σουπερμάρκετ. Τα σουπερμάρκετ είναι επίσης πολύ οικονομικά. Βασικά, δεν υπάρχει κάτι που να είναι ακριβό, παρά μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια που θα σε φέρουν ως εδώ. Κόσμος πολύς τριγυρνά στους δρόμους, έτοιμος για νυχτερινή διασκέδαση κι από καμάκι άλλο τίποτα. Οι άντρες τουρίστες μοιάζουν ξελιγωμένοι για γυναικεία συντροφιά και sorry guys, αλλά κάποιοι είναι το λιγότερο αστείοι. Καπνίζω ένα τσιγάρο όσο χαζεύω λίγο στο ίντερνετ, στέλνω ένα γλυκό μήνυμα σ’ αυτόν που πετάει στην λατρεμένη μου Κούβα αύριο και απλώνω το κουρασμένο μου κορμί στην κρεβατάρα μας. Δεν με παίρνει ο ύπνος παρόλο που κοντεύει 2.00 πια και αναρωτιέμαι πως γίνεται αυτό με τόση κούραση κι έχοντας πιει μόνο έναν καφέ όλη μέρα. Σκέψεις πολλές πλημμυρίζουν το μυαλό μου κι ανάκατες εικόνες από όλα αυτά που είδα σήμερα, τους ανθρώπους που γνώρισα, τα πάθη τους, τα πάθη μου, τα λάθη μου, την Κούβα μου, το αύριο. Άντε, κοιμήσου τώρα, μου λένε όλα.

 

Attachments

Last edited by a moderator:
Μηνύματα
36
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
έχω κολλήσει στην οθόνη του υπολογιστή..και περιμένω για την συνέχεια της ιστορίας σου με αγωνία. Η πραγματική ζωή πλέκει τα πιο ευφάνταστα σενάρια so dont worry.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πέφτουμε για ύπνο για να αντικρίσει αύριο την πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής της. Όπως κι εγώ όπως και όλοι μας όπως και όλος ο κόσμος. Είναι στενάχωρα όλα αυτά αλλά είμαστε υγιείς. Κι έχουμε κι ένα ταξίδι να μας περιμένει που μπορεί όλες αυτές τις μέρες των ξαφνικών εξελίξεων να μην το θέλω καθόλου αλλά τώρα μου φαίνεται σαν το καλύτερο γιατρικό.
Μπράβο, βρε κορίτσια! Συμφωνώ ότι κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις αναποδιές που μας τυχαίνουν στη ζωή. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα, φυσικά, και από κει και πέρα ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή... Ας είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι ότι το αύριο θα μας φέρει κάτι καλύτερο:lol:

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα στο ταξίδι σας!!!
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Ο πρόλογος σου Μαράκι μας, δεν ήταν καθόλου κουραστικός !

Οντως σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ένα ταξίδι λειτουργεί αγχολυτικά :roll::lol:

Αναμένουμε τη περαιτέρω εξιστόρηση των ταυλανδέζικων περιπετειών σας :clap::lol:
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
αχ συγκινηθηκα παρα πολυ...:(καθως και εγω μια απολυμενη ειμαι...απο μια δουλεια που αγαπησα τοσο αλλα τελικα δεν αντεξε...:(

ανυπομονω και εγω για τη συνεχεια...
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Μπράβο, βρε κορίτσια! Συμφωνώ ότι κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις αναποδιές που μας τυχαίνουν στη ζωή. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα, φυσικά, και από κει και πέρα ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή... Ας είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι ότι το αύριο θα μας φέρει κάτι καλύτερο:lol:

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα στο ταξίδι σας!!!
bahari μου η αισιοδοξία είναι σημαία μου γιατί αλλιώς δεν την παλεύεις, να κοίτα κάπως έτσι την βγάζω κάθε μέρα :p
malysaki όρεξη να χεις να διαβάσεις γιατί αν αρχίσω ξεχνιέμαι και γράφω γράφω γράφω.... κι οι περιπέτειες πολλαπλασιάζονται!
canf δεν έχω νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα καθώς κάθε φορά που άλλαξα δουλειά ήταν δική μου απόφαση και για να πάω κάπου καλύτερα. Πρέπει να είναι πολύ άσχημο συναίσθημα όμως ειδικά αν αγαπάς την δουλειά σου και ειδικότερα αν είσαι έντιμος ως προς αυτήν. Σου εύχομαι να βρεις κάτι αντάξιο σου και να μην στεναχωριέσαι!!
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
έχω κολλήσει στην οθόνη του υπολογιστή..και περιμένω για την συνέχεια της ιστορίας σου με αγωνία. Η πραγματική ζωή πλέκει τα πιο ευφάνταστα σενάρια so dont worry.
indeed!!!!!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Το χειρότερο κομμάτι είναι αυτό της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Όποια κι αν είναι η έκφανση μιας κατάστασης, μπορεί κανείς να την αποδεχτεί και να ξαναμπεί στο παιχνίδι της αναζήτησης του "καλύτερου". Αυτό το καλύτερο εύχομαι στην αδερφή σου και ανυπομονώ πραγματικά να "ταξιδέψω" μαζί σας στην Ταϋλάνδη!
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
canf δεν έχω νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα καθώς κάθε φορά που άλλαξα δουλειά ήταν δική μου απόφαση και για να πάω κάπου καλύτερα. Πρέπει να είναι πολύ άσχημο συναίσθημα όμως ειδικά αν αγαπάς την δουλειά σου και ειδικότερα αν είσαι έντιμος ως προς αυτήν. Σου εύχομαι να βρεις κάτι αντάξιο σου και να μην στεναχωριέσαι!!
an και δεν χρειαζεται να μπω σε λεπτομερειες, η αληθεια ειναι πως δεν απολυθηκα κανονικα..απλα αναγκαστηκε να "κλεισει" η δουλεια μου...:(αρα δεν ειναι οτι μου φερθηκαν αδικα..απλα καταλαβα ποσο αληθεια ειναι χαλια η κατασταση αυτης της χωρας...

σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!

ελπιζω και εγω να περασατε σουπερ σε αυτο το ταξιδακι που ξεκινησες να αφηγεισαι:clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Zmaria εφυγες απο την Ελλαδα της μιζεριας και των απολυσεων
και ανυπομονω να μας περιγραψεις τις διακοπες σου στην Ταιλανδη των γλυκων αναμνησεων.

Μαρια επειδη τον τελευταιο καιρο πασχω απο στερητικο ταιλανδοσυνδρομο:thailand01: περιμενω πως και πως τη συνεχεια της ιστοριας σου.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.144
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κατι τετοιες ωρες ειναι που λες: "Δεν τη χεζω την Ελλαδα να μεινω μονιμα στην Ταυλανδη;"
Η Κλαιρη παντως απεδειξε πως ξερει να αφηνει και ξεναπερνα γρηγορα τα δυσκολα. Να δωσεις ενα Μπραβο στην αδερφη σου απο μενα. Και καλη τυχη σ' οτι κι αν κανει απο δω και περα.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να σου χαλά,ένα κακό γεγονός,την ψυχολογία ενός ταξιδιού που επίκειται.Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για απόλυση.Περιμένω να δω με ποιό τρόπο επηρέασε το ταξίδι σας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom