taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2: Πηγαίνοντας στο Ιράν
- Κεφάλαιο 3: Πρώτη γνωριμία με την Τεχεράνη
- Κεφάλαιο 3 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 4: Μοιάζεις με Ιρανό, το ξέρεις;
- Κεφάλαιο 5: Αρχαίες ιστορίες
- Κεφάλαιο 5 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 5 (συνέχεια II)
- Κεφάλαιο 6: Θρυλική πτήση
- Κεφάλαιο 7: Οι άγιοι και ο αντιβασιλέας
- Κεφάλαιο 7 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 8: Οι ποιητές
- Κεφάλαιο 9: Αρχαία στην έρημο
- Κεφάλαιο 9 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 10: Ζωή στην απομόνωση
- Κεφάλαιο 10 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 10 (συνέχεια II)
- Κεφάλαιο 11: Ο μισός κόσμος...
- Κεφάλαιο 12: Μια βραδιά στο Ισφαχάν
- Κεφάλαιο 13: Η κληρονομιά των Σαφαβίδων
- Κεφάλαιο 13 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 14: Πυρετός το Πεμπτόβραδο
- Κεφάλαιο 15: Παρασκευή, κοντή γιορτή
- Κεφάλαιο 15 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 16: Πετάει-πετάει το αεροπλανάκι…
- Κεφάλαιο 17: Θρησκευτικός τουρισμός
- Κεφάλαιο 17 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 17 (συνέχεια II)
- Κεφάλαιο 18: Πίσω στη μεγάλη πόλη
- Κεφάλαιο 18 (συνέχεια)
- Κεφάλαιο 19: Έξοδος
Κεφάλαιο 19: Έξοδος
Το ξενοδοχείο μου είχε κλείσει μεταφορά για το αεροδρόμιο. Συννενοήθηκα για τις 02:00 π.μ. Και πράγματι, έκανα τσεκάουτ στην ώρα μου, ο οδηγός ήρθε, φορτώσαμε τα πράγματα στο αμάξι, και ξεκινήσαμε για το διεθνές αεροδρόμιο. Ε, όσο δεν είχα φοβηθεί σε όλο το ταξίδι, φοβήθηκα τώρα. Ο τύπος μετά βίας μόλις και κρατούσε τα μάτια του ανοικτά. Και ντάξει, τα Αγγλικά του δεν ήταν και της προκοπής, αλλά δε φταίει μόνο αυτό που δε μπορούσαμε να μιλήσουμε.
«Από πού είσαι;»
«Από την Ελλάδα».
«Είστε μουσουλμάνοι εκεί;»
«Όχι, Χριστιανοί»
«Εμείς εδώ διαβάζουμε το κοράνι. Εσείς τι διαβάζετε;»
….
Επικοινωνία με ανθρώπους που θεωρούν ότι αυτό που τους προσδιορίζει πρωτίστως είναι η θρησκεία τους, και μάλιστα σε λογική τυφλή και οπαδική, δύσκολα μπορεί κάποιος να έχει. Κι όμως, σ’ αυτούς τους απλούς ανθρώπους βρίσκουν ακροατήριο οι φονταμενταλιστές. Και γι’ αυτό, με φοβίζουν.
Ο τύπος κάποια στιγμή έχασε και την έξοδο σε μια εθνική οδό. Ε δεν πειράζει. Έκανε 50 μέτρα με την όπισθεν, και τη βρήκε…
Με τα χίλια ζόρια, φτάσαμε στο αεροδρόμιο 15 λεπτά πριν κλείσει το check-in. Και για να φτάσω σ’ αυτό, υπήρχε ένας έλεγχος ασφαλείας με απίστευτη ουρά…. Αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Όλες οι πτήσεις (άντε, με μια συνήθη εξαίρεση) έφευγαν στην ώρα τους σήμερα.

Σπάνια βλέπανε επιβάτη με χρυσή κάρτα της aegean στο αεροδρόμιο αυτό. Και για τους σπάνιους πελάτες, έχουν ειδική μεταχείριση. Ο υπάλληλος από το checkin παρέλαβε την αποσκευή μου, και μετά με συνόδεψε ως το priority lane, όπου πέρασα πριβέ έλεγχο διαβατηρίων και ασφαλείας. Ξόδεψα τα τελευταία μου Ιρανικά μετρητά σε ιρανικά Gaz στα duty free, και κατευθύνθηκα στο lounge, το οποίο είχε αξιοπρεπές φαγητό (δυτικό snack) και αναψυκτικά.
Τα πρώτα Ελληνικά που άκουσα στο ταξίδι ήταν από τις αεροσυνοδούς της aegean. Απογειωθήκαμε για Αθήνα. Αν και άγρια χαράματα, ζήτησα ένα κρασάκι. Για το γαμώτο, 10 μέρες τώρα…
Το ξενοδοχείο μου είχε κλείσει μεταφορά για το αεροδρόμιο. Συννενοήθηκα για τις 02:00 π.μ. Και πράγματι, έκανα τσεκάουτ στην ώρα μου, ο οδηγός ήρθε, φορτώσαμε τα πράγματα στο αμάξι, και ξεκινήσαμε για το διεθνές αεροδρόμιο. Ε, όσο δεν είχα φοβηθεί σε όλο το ταξίδι, φοβήθηκα τώρα. Ο τύπος μετά βίας μόλις και κρατούσε τα μάτια του ανοικτά. Και ντάξει, τα Αγγλικά του δεν ήταν και της προκοπής, αλλά δε φταίει μόνο αυτό που δε μπορούσαμε να μιλήσουμε.
«Από πού είσαι;»
«Από την Ελλάδα».
«Είστε μουσουλμάνοι εκεί;»
«Όχι, Χριστιανοί»
«Εμείς εδώ διαβάζουμε το κοράνι. Εσείς τι διαβάζετε;»
….
Επικοινωνία με ανθρώπους που θεωρούν ότι αυτό που τους προσδιορίζει πρωτίστως είναι η θρησκεία τους, και μάλιστα σε λογική τυφλή και οπαδική, δύσκολα μπορεί κάποιος να έχει. Κι όμως, σ’ αυτούς τους απλούς ανθρώπους βρίσκουν ακροατήριο οι φονταμενταλιστές. Και γι’ αυτό, με φοβίζουν.
Ο τύπος κάποια στιγμή έχασε και την έξοδο σε μια εθνική οδό. Ε δεν πειράζει. Έκανε 50 μέτρα με την όπισθεν, και τη βρήκε…
Με τα χίλια ζόρια, φτάσαμε στο αεροδρόμιο 15 λεπτά πριν κλείσει το check-in. Και για να φτάσω σ’ αυτό, υπήρχε ένας έλεγχος ασφαλείας με απίστευτη ουρά…. Αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Όλες οι πτήσεις (άντε, με μια συνήθη εξαίρεση) έφευγαν στην ώρα τους σήμερα.

Code:
Aegean Airlines A3949 ΙΚΑ-ΑΤΗ 7/11/2016 04:15 – 06:40 A320 SX-DVQ
Τα πρώτα Ελληνικά που άκουσα στο ταξίδι ήταν από τις αεροσυνοδούς της aegean. Απογειωθήκαμε για Αθήνα. Αν και άγρια χαράματα, ζήτησα ένα κρασάκι. Για το γαμώτο, 10 μέρες τώρα…
Last edited: