jmar
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Overlanding Africa
- Ταξίδι-Όνειρο
- World
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Δρομολόγιο
- Πριν το ταξίδι
- Τα Παμίρ!
- Πληροφορίες
- Προετοιμασία Μηχανών
- Προετοιμασία Οδηγών
- Στο Καράβι
- Στην Αθήνα
- (Day 1) Cesme - Manisa
- Cesme - Manisa II
- Manisa
- (Day 2) Manisa - Amasya
- Amasya
- Amasya II
- Amasya III
- (Day 3) Amasya - Παναγία Σουμελά - Uzungol
- Παναγία Σουμελά - Uzungol II
- Παναγία Σουμελά
- Λίμνη Uzungol
- Λίμνη Uzungol ΙΙ
- (Day 4) Uzungol - Τιφλίδα
- Uzungol - Τιφλίδα II
- Τιφλίδα
- Τιφλίδα II
- (Day 5) Τιφλίδα - Grozny
- Τιφλίδα - Grozny II
- Τιφλίδα - Grozny III
- Εκκλησία Gergeti Trinity
- Τιφλίδα - Grozny IV
- Grozny
- (Day 6) Grozny - Αστραχάν
- Grozny - Αστραχάν ΙΙ
- Astrakhan
- Astrakhan ΙΙ
- (Day 7) Αστραχάν - Ατιράου
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙ
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙΙ
- Atyrau
- (Day 8) Atyrau - Beyneu
- Atyrau - Beyneu II
- Beyneu
- (Day 9) Beyneu - Muynak
- Beyneu - Muynak II
- Λίμνη Αράλη
- Λίμνη Αράλη ΙΙ
- (Day 10) Muynak - Χίβα
- Χίβα
- Χίβα II
- Χίβα III
- Χίβα IV
- (Day 11) Χίβα - Μπουχάρα
- Μπουχάρα
- Μπουχάρα ΙΙ
- Μπουχάρα ΙΙΙ
- (Day 12) Μπουχάρα - Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη ΙΙ
- (Day 13) Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε II
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε III
- (Day 14) Dushanbe - Khalaikum
- Dushanbe - Khalaikum II
- Dushanbe - Khalaikum III
- Dushanbe - Khalaikum IV
- Dushanbe - Khalaikum V
- (Day 15) Khalaikum - Khorog
- Khalaikum - Khorog II
- Khalaikum - Khorog III
- Khorog
- (Day 16) Khorog - Bibi Fatima springs
- Khorog - Bibi Fatima II
- Khorog - Bibi Fatima III
- Bibi Fatima Springs
- (Day 17) Bibi Fatima - Murghab
- Kharghush Pass
- Kharghush Pass ΙΙ
- Λίμνη Yashikul
- Λίμνη Yashikul ΙΙ
- Murghab
- (Day 18) Murghab - Sary Tash
- Murghab - Sary Tash II
- Λίμνη KaraKul
- Kyzylart Pass
- Sary-Tash
- (Day 19) Sary Tash - Kazarman
- Sary Tash - Kazarman II
- Pereval Kaldama Pass
- Kazarman
- (Day 20) Kazarman - Song Kul
- Ak-Tal Pass
- Moldo Asuu Pass
- Λίμνη Song Kul
- Λίμνη Song Kul II
- Λίμνη Song Kul III
- (Day 21) Song Kul - Bishkek
- Song Kul - Bishkek II
- Too Ashuu Pass
- Bishkek
- Bishkek II
- (Day 22) Bishkek - Issyk Kul
- Issyk Kul
- (Day 23) Issyk Kul - Almaty
- Sharyn Canyon
- Almaty
- Almaty II
- (Day 24) Almaty - Balkash
- Balkash
- (Day 25) Balkash - Astana
- Astana
- Astana II
- Astana III
- (Day 26) Astana - Kostanay
- (Day 27) Kostanay - Ufa
- Ufa
- Ufa II
- Ufa III
- (Day 28) Ufa - Nizhny Novgorod
- Νίζνι Νόβγκοροντ
- Νίζνι Νόβγκοροντ II
- (Day 29) Nizhny - Moscow
- Moscow
- Moscow II
- Moscow III
- Moscow IV
- (Day 30) Moscow Sightseeing
- Moscow V
- Moscow VI
- Moscow VII
- Moscow VIII
- (Day 31) Moscow - St. Petersburg
- Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη ΙΙ
- (Day 32) Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη III
- Αγία Πετρούπολη IV
- (Day 33) Saint Petersburg - Kaluga
- (Day 34) Kaluga - Kiev
- Κίεβο
- Κίεβο ΙΙ
- Κίεβο ΙΙΙ
- (Day 35) Chernobyl
- Chernobyl II
- Pripyat
- Pripyat II
- (Day 36) Kiev - Cotârgași
- Προς Cotârgași
- Cotârgași
- (Day 37) Cotârgași - Novaci
- Φαράγγι Bicaz
- Προς Medias
- Transalpina
- Transalpina II
- Transalpina III
- Rânca
- (Day 38) Novaci - Θεσσαλονίκη
- Επίλογος
ΗΜΕΡΑ 29η, 31 Αυγούστου 2018
Nizhny - Moscow
Χλμ ημέρας 420
Ξύπνημα αρκετά πρωί και σήμερα έτσι ώστε να είμαι όσο νωρίτερα μπορώ στην Μόσχα. Θα έμενα 2 βράδια, όχι φυσικά για να ξεκουραστώ, αλλά να δω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ! Ετοιμάζομαι, φορτώνω για ακόμα μία συνεχόμενη φορά (Ήταν η 29η σερί μέρα χωρίς δεύτερη διανυκτέρευση) και ξεκινάω! Δεν με πείραζε, είχα μάθει πλέον και το φόρτωμα ξεφόρτωμα γινόταν στο άψε σβήσε
Βγαίνοντας από Νίζνι στο ρεύμα εισόδου της πόλης γινόταν χαμός, τεράστια ουρά! Δεν μας πειράζει όμως, εγώ βγαίνω
Περνώντας για άλλη μια φορά πάνω απ τον μεγάλο και ιστορικό Βόλγα ποταμό
Η τεράστια ουρά για την είσοδο στην πόλη εκτεινόταν για αρκετά χιλιόμετρα !
Και ξανά μπαίνουμε στον βαρετό αυτοκινητόδρομο!
Καθώς περνούσαν τα χλιόμετρα, άρχισα σιγά σιγά να κοιτάω για βενζινάδικο, αλλά βενζινάδικο πουθενά! Έβαζα στο garmin αναζήτηση, μου έδειχνε ότι είχε στην πορεία μου αλλά εγώ δεν έβλεπα τπτ!
Μέχρι που στο τέλος κατάλαβα! Επειδή ο δρόμος ήταν καινούργιος (λόγω παγκοσμίου Κυπέλλου) δεν είχαν προλάβει να φτιαχτούν κανονικά βενζινάδικα! Σε ορισμένα Rest areas πλατώματα λοιπόν είχε κάτι κοντέινερ, όπου εκεί μέσα είχε αντλίες με αυτόματους πωλητές! Λίγο έλειψε να μείνω από βενζίνη για να το καταλάβω, καθώς είχα προσπεράσει ήδη 2 τέτοια και δεν είχε και συχνά!
Πάω λοιπόν στο μηχάνημα να βάλω την κάρτα μου, έλα όμως που ο αυτόματος πωλητής ήταν μόνο στα Ρώσικα! Άντε τώρα να καταλάβεις!
Λέω περίμενε λίγο, όλο και κάποιος θα σταματήσει! Όντως μετά από λίγο σταματάει ένας νεαρός και ευτυχώς μιλούσε αγγλικά και με βοηθάει! Μάλιστα έβαλε αυτός την κάρτα του και του έδωσα τα χρήματα cash έτσι ώστε να μην χρεωθώ και την τραπεζική προμήθεια σε ξένο νόμισμα 
Έτοιμος λοιπόν, γκάζι καρίδι και.... φύγαμε!
Μετά από κάποια χλμ αρχίζω και προσεγγίζω την Μόσχα
3 λωρίδες ανά κατεύθυνση που όμως δεν φτάνουν μετά από κάποια στιγμή!
Κατά την είσοδο μου στην πόλη, συνάντησα όλων των ειδών τα οχήματα
Με τον συγκεκριμένο μηχανόβιο τα είπαμε λίγο σε ένα φανάρι και συμπορευτήκαμε μέχρι κάποιο σημείο. Τρελάθηκε που ήμουν από Ελλάδα, orthodox brothers αναφωνεί!
Όσο πλησίαζα στο κέντρο γινόταν ο κακός χαμός (μεσημεράκι έφτασα) . Με γρήγορες κινήσεις και σβελτάδα το ξεπέρασα, αλλιώς ακόμα εκεί θα ήμουν!
Κατευθύνθηκα προς την μεγάλη κόκκινη πλατεία
Έφτασα!
Ήθελα να βγάλω μια αναμνηστική φώτο με την αγαπημένη μου μπέμπα στην κόκκινη πλατεία. Μου την χάλασε ολίγον ένα φεστιβάλ που υπήρχε εκεί διότι η πλατεία ήταν γεμάτι ήταν γεμάτη από κιόσκια
Κάτι κατάφερα όμως
From Moscow with love!
Σιγά σιγά ήρθε η ώρα να βρω το Χόστελ που είχα κλείσει
Περνώντας μέσα απ την όμορφη μεγαλούπολη
Κι εδώ έκανα 2 κύκλους το τετράγωνο για να βρώ την εσωτερική αυλή απ τα τεράστια μπλόκ των κατοικιών. Άφησα για λίγο την μηχανή έξω απ την εξωτερική ηλεκτρική καγκελόπορτα και μπήκα στην εσωτερική αυλή, έλα όμως που δεν έβρισκα το Χοστελ! Υπήρχαν πολλές πολυκατοικίες (σύνηθες φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις) Αφού ρώτησα δεξιά αριστερά (ακόμα και σε ένα διπλανό χόστελ) τελικά το βρήκα! Ουσιαστικά ήταν το σπίτι (οροφοδιαμέρισμα) ενός Κουβανού ο οποίος το είχε κάνει Χοστελ ! Είχε εξαιρετικές κριτικές και εσωτερική αυλή πάρκινγκ! Hostel en Moscu "Cubita" (έδωσα 7 δολάρια την μέρα). Πολύ λίγα για την μετέπειτα φιλοξενία που θα εισέπραττα!
Αυτές οι δύο μέρες θα ήταν οι καλύτερες μου από άποψη διαμονής. Σίγουρα αν είχα κι άλλες μέρες διαθέσιμες στην βίζα μου, θα τις περνούσα για χαλάρωμα στον νέο Κουβανό φίλο μου! Αυτή την χώρα, χωρίς καν να έχω πάει, την έχω μέσα στην καρδιά μου! Δεν ξέρω γιατί, ίσως είναι το έντονο ταμπεραμέντο της, ο επαναστατικός λαός της και η κουλτούρα της... ''Φασαριόζικος'' λαός ταιριάζει θεωρώ με μας τους Μεσογειακούς, χορός τραγούδι και έξω καρδιά οι άνθρωποι της Κούβας. Τελικά δεν έπεσα έξω! Ίσα ίσα μου ενίσχυσε την επιθυμία κάποια στιγμή να βρεθώ εκεί!
Ο Oscar μου έδωσε ένα 4κλινο δωμάτιο στο οποίο ήμουν μόνος ,συν ότι μου άφησε και το κλειδί! Παρότι δεν ήξερε αγγλικά, με το φωνητικό google translate αλλά και την ''άπταιστη''
νοηματική που είχα αναπτύξει σε όλο το ταξίδι, κάναμε άπειρες ''συζητήσεις'' και πλάκες!
Με το που έφτασα μου έβαλε κουβανέζικο καφέ (απίστευτα δυνατός και ωραίος) και με κέρασε αλλαντικά αλλά και φρούτα στη συνέχεια! Έβαλε ένα Cd με κουβανέζικη μουσική και η κοπέλα που δούλευε εκεί καθώς και μια φίλη της άρχισαν να χορεύουν , δείχνοντας μου ποια είναι η γνήσια Κουβα και οι άνθρωποι της...
Απερίγραπτο συναίσθημα!
Nizhny - Moscow
Χλμ ημέρας 420

Ξύπνημα αρκετά πρωί και σήμερα έτσι ώστε να είμαι όσο νωρίτερα μπορώ στην Μόσχα. Θα έμενα 2 βράδια, όχι φυσικά για να ξεκουραστώ, αλλά να δω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ! Ετοιμάζομαι, φορτώνω για ακόμα μία συνεχόμενη φορά (Ήταν η 29η σερί μέρα χωρίς δεύτερη διανυκτέρευση) και ξεκινάω! Δεν με πείραζε, είχα μάθει πλέον και το φόρτωμα ξεφόρτωμα γινόταν στο άψε σβήσε
Βγαίνοντας από Νίζνι στο ρεύμα εισόδου της πόλης γινόταν χαμός, τεράστια ουρά! Δεν μας πειράζει όμως, εγώ βγαίνω

Περνώντας για άλλη μια φορά πάνω απ τον μεγάλο και ιστορικό Βόλγα ποταμό

Η τεράστια ουρά για την είσοδο στην πόλη εκτεινόταν για αρκετά χιλιόμετρα !

Και ξανά μπαίνουμε στον βαρετό αυτοκινητόδρομο!

Καθώς περνούσαν τα χλιόμετρα, άρχισα σιγά σιγά να κοιτάω για βενζινάδικο, αλλά βενζινάδικο πουθενά! Έβαζα στο garmin αναζήτηση, μου έδειχνε ότι είχε στην πορεία μου αλλά εγώ δεν έβλεπα τπτ!

Έτοιμος λοιπόν, γκάζι καρίδι και.... φύγαμε!

Μετά από κάποια χλμ αρχίζω και προσεγγίζω την Μόσχα

3 λωρίδες ανά κατεύθυνση που όμως δεν φτάνουν μετά από κάποια στιγμή!

Κατά την είσοδο μου στην πόλη, συνάντησα όλων των ειδών τα οχήματα

Με τον συγκεκριμένο μηχανόβιο τα είπαμε λίγο σε ένα φανάρι και συμπορευτήκαμε μέχρι κάποιο σημείο. Τρελάθηκε που ήμουν από Ελλάδα, orthodox brothers αναφωνεί!

Όσο πλησίαζα στο κέντρο γινόταν ο κακός χαμός (μεσημεράκι έφτασα) . Με γρήγορες κινήσεις και σβελτάδα το ξεπέρασα, αλλιώς ακόμα εκεί θα ήμουν!

Κατευθύνθηκα προς την μεγάλη κόκκινη πλατεία

Έφτασα!

Ήθελα να βγάλω μια αναμνηστική φώτο με την αγαπημένη μου μπέμπα στην κόκκινη πλατεία. Μου την χάλασε ολίγον ένα φεστιβάλ που υπήρχε εκεί διότι η πλατεία ήταν γεμάτι ήταν γεμάτη από κιόσκια

Κάτι κατάφερα όμως

From Moscow with love!

Σιγά σιγά ήρθε η ώρα να βρω το Χόστελ που είχα κλείσει

Περνώντας μέσα απ την όμορφη μεγαλούπολη

Κι εδώ έκανα 2 κύκλους το τετράγωνο για να βρώ την εσωτερική αυλή απ τα τεράστια μπλόκ των κατοικιών. Άφησα για λίγο την μηχανή έξω απ την εξωτερική ηλεκτρική καγκελόπορτα και μπήκα στην εσωτερική αυλή, έλα όμως που δεν έβρισκα το Χοστελ! Υπήρχαν πολλές πολυκατοικίες (σύνηθες φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις) Αφού ρώτησα δεξιά αριστερά (ακόμα και σε ένα διπλανό χόστελ) τελικά το βρήκα! Ουσιαστικά ήταν το σπίτι (οροφοδιαμέρισμα) ενός Κουβανού ο οποίος το είχε κάνει Χοστελ ! Είχε εξαιρετικές κριτικές και εσωτερική αυλή πάρκινγκ! Hostel en Moscu "Cubita" (έδωσα 7 δολάρια την μέρα). Πολύ λίγα για την μετέπειτα φιλοξενία που θα εισέπραττα!

Αυτές οι δύο μέρες θα ήταν οι καλύτερες μου από άποψη διαμονής. Σίγουρα αν είχα κι άλλες μέρες διαθέσιμες στην βίζα μου, θα τις περνούσα για χαλάρωμα στον νέο Κουβανό φίλο μου! Αυτή την χώρα, χωρίς καν να έχω πάει, την έχω μέσα στην καρδιά μου! Δεν ξέρω γιατί, ίσως είναι το έντονο ταμπεραμέντο της, ο επαναστατικός λαός της και η κουλτούρα της... ''Φασαριόζικος'' λαός ταιριάζει θεωρώ με μας τους Μεσογειακούς, χορός τραγούδι και έξω καρδιά οι άνθρωποι της Κούβας. Τελικά δεν έπεσα έξω! Ίσα ίσα μου ενίσχυσε την επιθυμία κάποια στιγμή να βρεθώ εκεί!
Ο Oscar μου έδωσε ένα 4κλινο δωμάτιο στο οποίο ήμουν μόνος ,συν ότι μου άφησε και το κλειδί! Παρότι δεν ήξερε αγγλικά, με το φωνητικό google translate αλλά και την ''άπταιστη''
Με το που έφτασα μου έβαλε κουβανέζικο καφέ (απίστευτα δυνατός και ωραίος) και με κέρασε αλλαντικά αλλά και φρούτα στη συνέχεια! Έβαλε ένα Cd με κουβανέζικη μουσική και η κοπέλα που δούλευε εκεί καθώς και μια φίλη της άρχισαν να χορεύουν , δείχνοντας μου ποια είναι η γνήσια Κουβα και οι άνθρωποι της...

Last edited by a moderator: