jmar
Member
- Μηνύματα
- 333
- Likes
- 5.229
- Επόμενο Ταξίδι
- Overlanding Africa
- Ταξίδι-Όνειρο
- World
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Δρομολόγιο
- Πριν το ταξίδι
- Τα Παμίρ!
- Πληροφορίες
- Προετοιμασία Μηχανών
- Προετοιμασία Οδηγών
- Στο Καράβι
- Στην Αθήνα
- (Day 1) Cesme - Manisa
- Cesme - Manisa II
- Manisa
- (Day 2) Manisa - Amasya
- Amasya
- Amasya II
- Amasya III
- (Day 3) Amasya - Παναγία Σουμελά - Uzungol
- Παναγία Σουμελά - Uzungol II
- Παναγία Σουμελά
- Λίμνη Uzungol
- Λίμνη Uzungol ΙΙ
- (Day 4) Uzungol - Τιφλίδα
- Uzungol - Τιφλίδα II
- Τιφλίδα
- Τιφλίδα II
- (Day 5) Τιφλίδα - Grozny
- Τιφλίδα - Grozny II
- Τιφλίδα - Grozny III
- Εκκλησία Gergeti Trinity
- Τιφλίδα - Grozny IV
- Grozny
- (Day 6) Grozny - Αστραχάν
- Grozny - Αστραχάν ΙΙ
- Astrakhan
- Astrakhan ΙΙ
- (Day 7) Αστραχάν - Ατιράου
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙ
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙΙ
- Atyrau
- (Day 8) Atyrau - Beyneu
- Atyrau - Beyneu II
- Beyneu
- (Day 9) Beyneu - Muynak
- Beyneu - Muynak II
- Λίμνη Αράλη
- Λίμνη Αράλη ΙΙ
- (Day 10) Muynak - Χίβα
- Χίβα
- Χίβα II
- Χίβα III
- Χίβα IV
- (Day 11) Χίβα - Μπουχάρα
- Μπουχάρα
- Μπουχάρα ΙΙ
- Μπουχάρα ΙΙΙ
- (Day 12) Μπουχάρα - Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη ΙΙ
- (Day 13) Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε II
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε III
- (Day 14) Dushanbe - Khalaikum
- Dushanbe - Khalaikum II
- Dushanbe - Khalaikum III
- Dushanbe - Khalaikum IV
- Dushanbe - Khalaikum V
- (Day 15) Khalaikum - Khorog
- Khalaikum - Khorog II
- Khalaikum - Khorog III
- Khorog
- (Day 16) Khorog - Bibi Fatima springs
- Khorog - Bibi Fatima II
- Khorog - Bibi Fatima III
- Bibi Fatima Springs
- (Day 17) Bibi Fatima - Murghab
- Kharghush Pass
- Kharghush Pass ΙΙ
- Λίμνη Yashikul
- Λίμνη Yashikul ΙΙ
- Murghab
- (Day 18) Murghab - Sary Tash
- Murghab - Sary Tash II
- Λίμνη KaraKul
- Kyzylart Pass
- Sary-Tash
- (Day 19) Sary Tash - Kazarman
- Sary Tash - Kazarman II
- Pereval Kaldama Pass
- Kazarman
- (Day 20) Kazarman - Song Kul
- Ak-Tal Pass
- Moldo Asuu Pass
- Λίμνη Song Kul
- Λίμνη Song Kul II
- Λίμνη Song Kul III
- (Day 21) Song Kul - Bishkek
- Song Kul - Bishkek II
- Too Ashuu Pass
- Bishkek
- Bishkek II
- (Day 22) Bishkek - Issyk Kul
- Issyk Kul
- (Day 23) Issyk Kul - Almaty
- Sharyn Canyon
- Almaty
- Almaty II
- (Day 24) Almaty - Balkash
- Balkash
- (Day 25) Balkash - Astana
- Astana
- Astana II
- Astana III
- (Day 26) Astana - Kostanay
- (Day 27) Kostanay - Ufa
- Ufa
- Ufa II
- Ufa III
- (Day 28) Ufa - Nizhny Novgorod
- Νίζνι Νόβγκοροντ
- Νίζνι Νόβγκοροντ II
- (Day 29) Nizhny - Moscow
- Moscow
- Moscow II
- Moscow III
- Moscow IV
- (Day 30) Moscow Sightseeing
- Moscow V
- Moscow VI
- Moscow VII
- Moscow VIII
- (Day 31) Moscow - St. Petersburg
- Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη ΙΙ
- (Day 32) Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη III
- Αγία Πετρούπολη IV
- (Day 33) Saint Petersburg - Kaluga
- (Day 34) Kaluga - Kiev
- Κίεβο
- Κίεβο ΙΙ
- Κίεβο ΙΙΙ
- (Day 35) Chernobyl
- Chernobyl II
- Pripyat
- Pripyat II
- (Day 36) Kiev - Cotârgași
- Προς Cotârgași
- Cotârgași
- (Day 37) Cotârgași - Novaci
- Φαράγγι Bicaz
- Προς Medias
- Transalpina
- Transalpina II
- Transalpina III
- Rânca
- (Day 38) Novaci - Θεσσαλονίκη
- Επίλογος
ΗΜΕΡΑ 30η, 1 Σεπτεμβρίου 2018
Moscow Sightseeing
Χλμ ημέρας 15 (με τα πόδια
)
Καλό φθινόπωρο και επίσημα, μόνο που στη Μόσχα ήταν σαν ντάλα καλοκαίρι, θερμοκρασία 25 βαθμούς και καθόλου κρύο την νύχτα! Γενικότερα πέτυχα ένα απ τα πιο θερμά καλοκαίρια για την βόρεια Ευρώπη! 38 ημέρες ταξίδι, 1 μισάωρη ελαφριά βροχή στο Καζακσταν και μια 2ωρη αργότερα βγαίνοντας από Ουκρανία.
Ήταν η πρώτη φορά μετά από 30 ημέρες που δεν ξυπνάω με ξυπνητήρι να φτιάξω πράγματα! Απίστευτο πραγματικά! Όχι όμως ότι θα ήταν εύκολη η μέρα, διότι θα είχε πολύ περπάτημα.
Τουλάχιστον ξύπνησα χαλαρός και πήρα το πρωινό μου με τον Κουβανό φίλο μου! Για άλλη μια φορά μου έφτιαξε πάλι την Κουβανέζικη δυνατή καφεδάρα, πλέον είχαμε πάρει το κολάι και συνεννοούμασταν άμεσα! Με προσκάλεσε στην Κούβα, αν ποτέ πάω προς τα κει, να τον ενημερώσω έτσι ώστε να κανονίσει να μείνω με την φαμίλια του (δωρεάν εκεί) και να μου δώσει κι ένα δίχρονο μοτοσακό να κινούμαι! Με είχε αφήσει άφωνο κυριολεκτικά! Αφού τα είπαμε και τον ρώτησα και κάποιες πληροφορίες, ήρθε η ώρα να ξεκινήσω για Moscow sightseeing! 
Ξανά προς την κόκκινη πλατεία λοιπόν, για να μπω στο εσωτερικό της αυτή τη φορά!
Resurrection (Voskresenskyie) Gates with Iverskaya Chapel
Ο κόσμος φυσικά και το πρωί ήταν πάρα πολύς!
Revolution Square (Ploshchad Revolutsii)
Μπαίνοντας στην κόκκινη πλατεία με τα κιόσκια αλλά και τα διάφορα χάπενιγκς
Η Κόκκινη Πλατεία
Η πλατεία χωρίζει το Κρεμλίνο, την πρώην βασιλική ακρόπολη και τη σημερινή επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας, από μια ιστορική συνοικία γνωστή ως Κιτάι Γκόροντ (ρωσ. Китай-город). Καθώς οι κύριες οδοί της Μόσχας ξεκινούν από εδώ προς όλες τις κατευθύνσεις, οι οποίες μετά γίνονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έξω από την πόλη, η Κόκκινη Πλατεία θεωρείται συχνά ως η κεντρική πλατεία της Μόσχας και όλης της Ρωσίας.
Η πλούσια ιστορία της Κόκκινης Πλατείας αντανακλάται σε πολλά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πινάκων του Βασίλι Σούρικοφ, Κονσταντίν Γιουόν και άλλων. Η πλατεία αποσκοπούσε στο να λειτουργεί ως η κύρια αγορά της Μόσχας. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δημόσιες τελετές και διακηρύξεις και περιστασιακά ως ο χώρος της στέψης των Ρώσων Τσάρων. Η πλατεία σιγά σιγά γέμισε από κτίρια από τότε και χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές από όλες τις Ρωσικές κυβερνήσεις από τότε που ιδρύθηκε.
Το όνομα Κόκκινη Πλατεία δεν προέρχεται ούτε από το χρώμα των τούβλων γύρω της (που στην πραγματικότητα ήταν ασπρισμένοι σε κάποια σημεία της ιστορίας) ούτε από την σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Μάλλον, το όνομα προήλθε από το Ρωσικό επίθετο красный, θηλ. краснaяπου είχε τη σημασία «όμορφος, ωραίος» (σημασία αρχαϊκή, прекрасная, prekrasnaya) . Στα σύγχρονα ρωσικά η λέξη απέκτησε τη σημασία «κόκκινος». Αυτή η λέξη, με τη σημασία «όμορφος» αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τονΚαθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και ακολούθως ο όρος μεταφέρθηκε για την κοντινή πλατεία. Πιστεύεται ότι η πλατεία απόκτησε το πρόσφατο όνομα (αντικαθιστώντας το παλαιότερο Пожар, ή «πυρκαγιά») τον 17ο αιώνα. Πολλές αρχαίες Ρωσικές πόλεις όπως το Σούζνταλ, το Γιέλετς, και το Περεσλάβλ Ζαλέσκι, έχουν την κύρια πλατεία τους με το όνομα Κрасная площадь.
Πολλά τα κιόσκια με τουριστικά είδη και τοπικά προιόντα
Το εμπορικό κέντρο GYM απ την μεριά της κόκκινης πλατείας
Να μην ξέρεις που να πρωτομπείς
Σιγά σιγά έφτασα στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου. Η ουρά για να μπεις έφτανε μέχρι κάτω!
Λέω άστο, θα φάω πάνω από ώρα, θα βγάλω μερικές φώτο και θα φύγω!
Minin & Pozharsky Monument Το μνημείο Minin & Pozharsky βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία, μπροστά στον Καθεδρικό Ναό του Βασίλειου, είναι αφιερωμένο σε αυτά τα δύο πρόσωπα, ο πρώτος ήταν έμπορος και ο δεύτερος πρίγκιπας, οι οποίοι βοήθησαν την Ρωσία να κερδίσει τον πολωνικό και σουηδικό στρατό τον 17ο αιώνα. Στη βάση του γλυπτού, είναι η επιγραφή "" Για τον πολίτη Μινίν και τον πρίγκιπα Ποστάρσκυ, από μια ευγνώμονα Ρωσία. "Ο Μίνιν και ο Ντμίρτι συγκέντρωσαν πάνω από 10, 000 άνδρες (περισσότεροι από 2, 500 ήταν δεξιοί) από το Νίζνι Νόβγκοροντ στο Κρεμλίνο για να απομακρύνουν τα πολωνικά στρατεύματα που είχαν πάρει το θρόνο, είχαν επιτυχία στη μάχη και οδήγησαν τους Πολωνούς έξω από τη Μόσχα.
Η θέα από το ναό
Hop On Hop Off. Aπ ότι είδα τον χάρτη δεν πολυάξιζε τα 25 ευρώ
, αφού τα περισσότερα σημεία τα γύρισα με τα πόδια
Στη συνέχεια φεύγοντας απ την κόκκινη πλατεία ξαναμπήκα στο θεόρατο πολυκατάστημα GYM, ώστε για να βγω απ την άλλη πλευρά του κτιρίου
Ανέβηκα μέχρι πάνω αυτή τη φορά
Παίζοντας για άλλη μια φορά με τα ''θολώματα''
Στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς το Κρεμλίνο
Kremlin Walls and Towers
Εδώ τα πράγματα ήταν καλύτερα από πλευράς ουράς, μπήκα πολύ γρήγορα
Κρεμλίνο της Μόσχας
Ο χώρος εσωτερικά, τεράστιος! Πανέμορφες και ιστορικές ορθόδοξες εκκλησίες
Φωτοκόντρα με το κορίτσι για το καλύτερο ''κάδρο''
Αλλά και υπέροχοι κήποι εσωτερικά
Cathedral Square
Φυσικά Αστυνομία υπήρχε παντού!
Μέσα στο Κρεμλίνο υπήρχαν πολλές διαβάσεις, τις οποίες έπρεπε να τηρείς ευλαβικά. Αν για οποιοδήποτε λόγο παρέκλεινες της πορείας σου και οι αστυνομικοί σε έβλεπαν, σου σφύριζαν μανιωδώς για να επιστρέψεις στην σωστή πορεία!
Το Tsar Bell βρίσκεται μεταξύ του Πύργου Bell του Μεγάλου Μνημείου και του Τείχους του Κρεμλίνου. Κατασκευασμένο από χαλκό, καμπάνα έσπασε κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς μετά την ολοκλήρωσή της και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε. Έίναι η μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο, ζυγίζει 201.924 κιλά , με ύψος 6,14 μέτρα και διάμετρο 6,6 μέτρων , και πάχος έως 61 εκατοστά . Το σπασμένο κομμάτι ζυγίζει 11.500 κιλά!
Moscow Sightseeing
Χλμ ημέρας 15 (με τα πόδια
Καλό φθινόπωρο και επίσημα, μόνο που στη Μόσχα ήταν σαν ντάλα καλοκαίρι, θερμοκρασία 25 βαθμούς και καθόλου κρύο την νύχτα! Γενικότερα πέτυχα ένα απ τα πιο θερμά καλοκαίρια για την βόρεια Ευρώπη! 38 ημέρες ταξίδι, 1 μισάωρη ελαφριά βροχή στο Καζακσταν και μια 2ωρη αργότερα βγαίνοντας από Ουκρανία.
Ήταν η πρώτη φορά μετά από 30 ημέρες που δεν ξυπνάω με ξυπνητήρι να φτιάξω πράγματα! Απίστευτο πραγματικά! Όχι όμως ότι θα ήταν εύκολη η μέρα, διότι θα είχε πολύ περπάτημα.
Ξανά προς την κόκκινη πλατεία λοιπόν, για να μπω στο εσωτερικό της αυτή τη φορά!

Resurrection (Voskresenskyie) Gates with Iverskaya Chapel

Ο κόσμος φυσικά και το πρωί ήταν πάρα πολύς!
Revolution Square (Ploshchad Revolutsii)

Μπαίνοντας στην κόκκινη πλατεία με τα κιόσκια αλλά και τα διάφορα χάπενιγκς

Η Κόκκινη Πλατεία
Η πλατεία χωρίζει το Κρεμλίνο, την πρώην βασιλική ακρόπολη και τη σημερινή επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας, από μια ιστορική συνοικία γνωστή ως Κιτάι Γκόροντ (ρωσ. Китай-город). Καθώς οι κύριες οδοί της Μόσχας ξεκινούν από εδώ προς όλες τις κατευθύνσεις, οι οποίες μετά γίνονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έξω από την πόλη, η Κόκκινη Πλατεία θεωρείται συχνά ως η κεντρική πλατεία της Μόσχας και όλης της Ρωσίας.
Η πλούσια ιστορία της Κόκκινης Πλατείας αντανακλάται σε πολλά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πινάκων του Βασίλι Σούρικοφ, Κονσταντίν Γιουόν και άλλων. Η πλατεία αποσκοπούσε στο να λειτουργεί ως η κύρια αγορά της Μόσχας. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δημόσιες τελετές και διακηρύξεις και περιστασιακά ως ο χώρος της στέψης των Ρώσων Τσάρων. Η πλατεία σιγά σιγά γέμισε από κτίρια από τότε και χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές από όλες τις Ρωσικές κυβερνήσεις από τότε που ιδρύθηκε.
Το όνομα Κόκκινη Πλατεία δεν προέρχεται ούτε από το χρώμα των τούβλων γύρω της (που στην πραγματικότητα ήταν ασπρισμένοι σε κάποια σημεία της ιστορίας) ούτε από την σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Μάλλον, το όνομα προήλθε από το Ρωσικό επίθετο красный, θηλ. краснaяπου είχε τη σημασία «όμορφος, ωραίος» (σημασία αρχαϊκή, прекрасная, prekrasnaya) . Στα σύγχρονα ρωσικά η λέξη απέκτησε τη σημασία «κόκκινος». Αυτή η λέξη, με τη σημασία «όμορφος» αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τονΚαθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και ακολούθως ο όρος μεταφέρθηκε για την κοντινή πλατεία. Πιστεύεται ότι η πλατεία απόκτησε το πρόσφατο όνομα (αντικαθιστώντας το παλαιότερο Пожар, ή «πυρκαγιά») τον 17ο αιώνα. Πολλές αρχαίες Ρωσικές πόλεις όπως το Σούζνταλ, το Γιέλετς, και το Περεσλάβλ Ζαλέσκι, έχουν την κύρια πλατεία τους με το όνομα Κрасная площадь.

Πολλά τα κιόσκια με τουριστικά είδη και τοπικά προιόντα

Το εμπορικό κέντρο GYM απ την μεριά της κόκκινης πλατείας

Να μην ξέρεις που να πρωτομπείς


Σιγά σιγά έφτασα στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου. Η ουρά για να μπεις έφτανε μέχρι κάτω!

Minin & Pozharsky Monument Το μνημείο Minin & Pozharsky βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία, μπροστά στον Καθεδρικό Ναό του Βασίλειου, είναι αφιερωμένο σε αυτά τα δύο πρόσωπα, ο πρώτος ήταν έμπορος και ο δεύτερος πρίγκιπας, οι οποίοι βοήθησαν την Ρωσία να κερδίσει τον πολωνικό και σουηδικό στρατό τον 17ο αιώνα. Στη βάση του γλυπτού, είναι η επιγραφή "" Για τον πολίτη Μινίν και τον πρίγκιπα Ποστάρσκυ, από μια ευγνώμονα Ρωσία. "Ο Μίνιν και ο Ντμίρτι συγκέντρωσαν πάνω από 10, 000 άνδρες (περισσότεροι από 2, 500 ήταν δεξιοί) από το Νίζνι Νόβγκοροντ στο Κρεμλίνο για να απομακρύνουν τα πολωνικά στρατεύματα που είχαν πάρει το θρόνο, είχαν επιτυχία στη μάχη και οδήγησαν τους Πολωνούς έξω από τη Μόσχα.


Η θέα από το ναό


Hop On Hop Off. Aπ ότι είδα τον χάρτη δεν πολυάξιζε τα 25 ευρώ

Στη συνέχεια φεύγοντας απ την κόκκινη πλατεία ξαναμπήκα στο θεόρατο πολυκατάστημα GYM, ώστε για να βγω απ την άλλη πλευρά του κτιρίου

Ανέβηκα μέχρι πάνω αυτή τη φορά


Παίζοντας για άλλη μια φορά με τα ''θολώματα''



Στη συνέχεια κατευθύνθηκα προς το Κρεμλίνο
Kremlin Walls and Towers

Εδώ τα πράγματα ήταν καλύτερα από πλευράς ουράς, μπήκα πολύ γρήγορα
Κρεμλίνο της Μόσχας


Ο χώρος εσωτερικά, τεράστιος! Πανέμορφες και ιστορικές ορθόδοξες εκκλησίες

Φωτοκόντρα με το κορίτσι για το καλύτερο ''κάδρο''



Αλλά και υπέροχοι κήποι εσωτερικά

Cathedral Square

Φυσικά Αστυνομία υπήρχε παντού!


Μέσα στο Κρεμλίνο υπήρχαν πολλές διαβάσεις, τις οποίες έπρεπε να τηρείς ευλαβικά. Αν για οποιοδήποτε λόγο παρέκλεινες της πορείας σου και οι αστυνομικοί σε έβλεπαν, σου σφύριζαν μανιωδώς για να επιστρέψεις στην σωστή πορεία!


Το Tsar Bell βρίσκεται μεταξύ του Πύργου Bell του Μεγάλου Μνημείου και του Τείχους του Κρεμλίνου. Κατασκευασμένο από χαλκό, καμπάνα έσπασε κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς μετά την ολοκλήρωσή της και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε. Έίναι η μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο, ζυγίζει 201.924 κιλά , με ύψος 6,14 μέτρα και διάμετρο 6,6 μέτρων , και πάχος έως 61 εκατοστά . Το σπασμένο κομμάτι ζυγίζει 11.500 κιλά!

Last edited by a moderator: