jmar
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Overlanding Africa
- Ταξίδι-Όνειρο
- World
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Δρομολόγιο
- Πριν το ταξίδι
- Τα Παμίρ!
- Πληροφορίες
- Προετοιμασία Μηχανών
- Προετοιμασία Οδηγών
- Στο Καράβι
- Στην Αθήνα
- (Day 1) Cesme - Manisa
- Cesme - Manisa II
- Manisa
- (Day 2) Manisa - Amasya
- Amasya
- Amasya II
- Amasya III
- (Day 3) Amasya - Παναγία Σουμελά - Uzungol
- Παναγία Σουμελά - Uzungol II
- Παναγία Σουμελά
- Λίμνη Uzungol
- Λίμνη Uzungol ΙΙ
- (Day 4) Uzungol - Τιφλίδα
- Uzungol - Τιφλίδα II
- Τιφλίδα
- Τιφλίδα II
- (Day 5) Τιφλίδα - Grozny
- Τιφλίδα - Grozny II
- Τιφλίδα - Grozny III
- Εκκλησία Gergeti Trinity
- Τιφλίδα - Grozny IV
- Grozny
- (Day 6) Grozny - Αστραχάν
- Grozny - Αστραχάν ΙΙ
- Astrakhan
- Astrakhan ΙΙ
- (Day 7) Αστραχάν - Ατιράου
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙ
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙΙ
- Atyrau
- (Day 8) Atyrau - Beyneu
- Atyrau - Beyneu II
- Beyneu
- (Day 9) Beyneu - Muynak
- Beyneu - Muynak II
- Λίμνη Αράλη
- Λίμνη Αράλη ΙΙ
- (Day 10) Muynak - Χίβα
- Χίβα
- Χίβα II
- Χίβα III
- Χίβα IV
- (Day 11) Χίβα - Μπουχάρα
- Μπουχάρα
- Μπουχάρα ΙΙ
- Μπουχάρα ΙΙΙ
- (Day 12) Μπουχάρα - Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη ΙΙ
- (Day 13) Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε II
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε III
- (Day 14) Dushanbe - Khalaikum
- Dushanbe - Khalaikum II
- Dushanbe - Khalaikum III
- Dushanbe - Khalaikum IV
- Dushanbe - Khalaikum V
- (Day 15) Khalaikum - Khorog
- Khalaikum - Khorog II
- Khalaikum - Khorog III
- Khorog
- (Day 16) Khorog - Bibi Fatima springs
- Khorog - Bibi Fatima II
- Khorog - Bibi Fatima III
- Bibi Fatima Springs
- (Day 17) Bibi Fatima - Murghab
- Kharghush Pass
- Kharghush Pass ΙΙ
- Λίμνη Yashikul
- Λίμνη Yashikul ΙΙ
- Murghab
- (Day 18) Murghab - Sary Tash
- Murghab - Sary Tash II
- Λίμνη KaraKul
- Kyzylart Pass
- Sary-Tash
- (Day 19) Sary Tash - Kazarman
- Sary Tash - Kazarman II
- Pereval Kaldama Pass
- Kazarman
- (Day 20) Kazarman - Song Kul
- Ak-Tal Pass
- Moldo Asuu Pass
- Λίμνη Song Kul
- Λίμνη Song Kul II
- Λίμνη Song Kul III
- (Day 21) Song Kul - Bishkek
- Song Kul - Bishkek II
- Too Ashuu Pass
- Bishkek
- Bishkek II
- (Day 22) Bishkek - Issyk Kul
- Issyk Kul
- (Day 23) Issyk Kul - Almaty
- Sharyn Canyon
- Almaty
- Almaty II
- (Day 24) Almaty - Balkash
- Balkash
- (Day 25) Balkash - Astana
- Astana
- Astana II
- Astana III
- (Day 26) Astana - Kostanay
- (Day 27) Kostanay - Ufa
- Ufa
- Ufa II
- Ufa III
- (Day 28) Ufa - Nizhny Novgorod
- Νίζνι Νόβγκοροντ
- Νίζνι Νόβγκοροντ II
- (Day 29) Nizhny - Moscow
- Moscow
- Moscow II
- Moscow III
- Moscow IV
- (Day 30) Moscow Sightseeing
- Moscow V
- Moscow VI
- Moscow VII
- Moscow VIII
- (Day 31) Moscow - St. Petersburg
- Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη ΙΙ
- (Day 32) Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη III
- Αγία Πετρούπολη IV
- (Day 33) Saint Petersburg - Kaluga
- (Day 34) Kaluga - Kiev
- Κίεβο
- Κίεβο ΙΙ
- Κίεβο ΙΙΙ
- (Day 35) Chernobyl
- Chernobyl II
- Pripyat
- Pripyat II
- (Day 36) Kiev - Cotârgași
- Προς Cotârgași
- Cotârgași
- (Day 37) Cotârgași - Novaci
- Φαράγγι Bicaz
- Προς Medias
- Transalpina
- Transalpina II
- Transalpina III
- Rânca
- (Day 38) Novaci - Θεσσαλονίκη
- Επίλογος
H Rânca είναι ένα πρόσφατα ανεπτυγμένοo Ρουμάνικο θέρετρο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μ, στους πρόποδες της κορυφής Păpuşa στα Όρη Parâng. Βρίσκεται 18 χιλιόμετρα από το Novaci, στην κομητεία του Gorj, αφού περάσεις τη διασταύρωση Transalpina (DN67C) μέσω των ορέων Parâng. Έχει θέα στην κορυφή Parângu Mare και όταν ο καιρός είναι καθαρός, μπορεί κανείς να δει την κορυφή Πελέαγα των ορέων Retezat. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχουν περισσότερες από πέντε πίστες σκι ανοιχτές από χαμηλής έως αυξημένης δυσκολίας.
Υπάρχουν όλα τα είδη καταλυμάτων, από ξενοδοχεία έως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα καταστήματα που βρίσκονται στη Rânca μπορούν να παρέχουν εδέσματα για φαγητό και μερικές άλλες ανάγκες για backpackers και ποδηλάτες. Κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο δρόμο Trasalpina μεταξύ Novaci και Rânca, πραγματοποιείται το ράλλυ Rânca του εθνικού πρωταθλήματος ράλλυ Hill Climb
Φωτογραφικός οργασμός
Ξεκίνησα σιγά σιγά για Novaci, ο ήλιος άρχισε να πέφτει χαρίζοντας μου ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα κατά την κάθοδο!
Είχα ''χαθεί'' οδηγώντας και στρίβοντας...
Φτάνω σιγά σιγά στο Novaci
Μπαίνοντας στο χωριό έψαξα για κατάλυμα, σταμάτησα να κοιτάξω στο κινητό γι αυτά που είχα βρει ψάχνωντας το πρωί πριν ξεκινήσω. Ξαφνικά βγαίνει από το απέναντι σπίτι ένας ηλικιωμένος κύριος φωνάζοντας... Οτελ Οτελ! Του λεω γιες Χοτελ! Γιου Χαβ, τον ερωτώ?
Μου λέει, come come, τότε τον ξαναρωτάω με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού, πόσα φράγκα??
Αφού φέρνει ένα κομπιουτεράκι και με το απαραίτητο παζαράκι με βάση και τις τιμές που είχα κοιτάξει στο booking. Moυ δίνει στην σοφίτα ένα μικρό δωμάτιο προς 8 ευρώ με κοινόχρηστο μπάνιο (το οποίο ήταν πεντακάθαρο όπως και όλος ο μικρός ξενώνας). Στην αυλή του είδα και 2 άλλες μηχανές, οπότε λέω ωραία όμορφα θα περάσουμε! Καλύτερα απ τους άλλους ξενώνες που είχα βρει οι οποίοι ήταν μεγαλύτεροι και πιο τουριστικοί...ο συγκεκριμένος ήταν 2 σπίτια που στο ένα έμενε ο οικοδεσπότης με την οικογένεια (στο παλιότερο) και το άλλο το καινούργιο, το είχαν κάνει μερικά δωμάτια
Αφού κάνω μπανάκι, τον ρωτάω αν μπορεί να μου φτιάξει κάτι, δεν την πάλευα να βγω ούτε ως απέναντι μετά από τοσο στρίψιμο!
Είχα γράψει 550 χλμ απ το πρωί, όλα σφιχτά επαρχιακά! Αφού το σκέφτηκε με ρώτησε τι θα ήθελα. Είχα πεθυμήσει φρέσκα τηγανητά αυγά όλο αυτόν το καιρό, έχεις???? Αμέ !!
Ωραία, τηγάνισέ μου 3, δώσε μου και μπόλικο ψωμάκι κι ότι άλλο πρόχειρο έχεις!!
Πάει μέσα και έρχεται με τα παρακάτω!
Τριών ειδών σαλάμια, τυρί και φρέσκια ντοματούλα απ τον κήπο, με αποκορύφωμα μια μισόλιτρη παγωμένη ρουμάνικη μπύρα! (4 ευρώ όλο το τραπέζι, έμεινε κι έφτιαξα και σαντουιτσάκι για το πρωίνο
)
Αφού έφαγα, έκατσα έξω στην αυλή σε ένα κιόσκι να συνεχίσω έξω στην δροσούλα την μπύρα μου. Μετά από λίγο ήρθαν και τα παιδιά με τα μηχανάκια (ένα vstrom 650 και ένα z750)
Οταν τους είπα από που έρχομαι, γούρλωσαν τα μάτια! Τα είπαμε λίγο για ταξίδια, μηχανάκια και όλες τις παρεμφερείς συζητήσεις μεταξύ μηχανόβιων!
Άλλη μια υπεργεμάτη μέρα πέρασε γρήγορα και πολύ ευχάριστα στην αγαπημένη Ρουμανία!
Σιγά σιγά αποκαμωμένος απ την κούραση, χαιρέτησα τα παιδιά ευχόμενος τους καλά ταξίδια και αποσύρθηκα στο μικρό, ζεστό, ξύλινο δωματιάκι μου...ο ύπνος με πήρε στο άψε σβήσε! Την επόμενη ημέρα θα έμπαινα πατρίδα!
ΤΕΛΟΣ 37ης ΗΜΕΡΑΣ
Υπάρχουν όλα τα είδη καταλυμάτων, από ξενοδοχεία έως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα καταστήματα που βρίσκονται στη Rânca μπορούν να παρέχουν εδέσματα για φαγητό και μερικές άλλες ανάγκες για backpackers και ποδηλάτες. Κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο δρόμο Trasalpina μεταξύ Novaci και Rânca, πραγματοποιείται το ράλλυ Rânca του εθνικού πρωταθλήματος ράλλυ Hill Climb

Φωτογραφικός οργασμός

Ξεκίνησα σιγά σιγά για Novaci, ο ήλιος άρχισε να πέφτει χαρίζοντας μου ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα κατά την κάθοδο!

Είχα ''χαθεί'' οδηγώντας και στρίβοντας...

Φτάνω σιγά σιγά στο Novaci

Μπαίνοντας στο χωριό έψαξα για κατάλυμα, σταμάτησα να κοιτάξω στο κινητό γι αυτά που είχα βρει ψάχνωντας το πρωί πριν ξεκινήσω. Ξαφνικά βγαίνει από το απέναντι σπίτι ένας ηλικιωμένος κύριος φωνάζοντας... Οτελ Οτελ! Του λεω γιες Χοτελ! Γιου Χαβ, τον ερωτώ?

Αφού κάνω μπανάκι, τον ρωτάω αν μπορεί να μου φτιάξει κάτι, δεν την πάλευα να βγω ούτε ως απέναντι μετά από τοσο στρίψιμο!

Αφού έφαγα, έκατσα έξω στην αυλή σε ένα κιόσκι να συνεχίσω έξω στην δροσούλα την μπύρα μου. Μετά από λίγο ήρθαν και τα παιδιά με τα μηχανάκια (ένα vstrom 650 και ένα z750)
Οταν τους είπα από που έρχομαι, γούρλωσαν τα μάτια! Τα είπαμε λίγο για ταξίδια, μηχανάκια και όλες τις παρεμφερείς συζητήσεις μεταξύ μηχανόβιων!
Σιγά σιγά αποκαμωμένος απ την κούραση, χαιρέτησα τα παιδιά ευχόμενος τους καλά ταξίδια και αποσύρθηκα στο μικρό, ζεστό, ξύλινο δωματιάκι μου...ο ύπνος με πήρε στο άψε σβήσε! Την επόμενη ημέρα θα έμπαινα πατρίδα!

ΤΕΛΟΣ 37ης ΗΜΕΡΑΣ
Last edited by a moderator: