jmar
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Overlanding Africa
- Ταξίδι-Όνειρο
- World
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Δρομολόγιο
- Πριν το ταξίδι
- Τα Παμίρ!
- Πληροφορίες
- Προετοιμασία Μηχανών
- Προετοιμασία Οδηγών
- Στο Καράβι
- Στην Αθήνα
- (Day 1) Cesme - Manisa
- Cesme - Manisa II
- Manisa
- (Day 2) Manisa - Amasya
- Amasya
- Amasya II
- Amasya III
- (Day 3) Amasya - Παναγία Σουμελά - Uzungol
- Παναγία Σουμελά - Uzungol II
- Παναγία Σουμελά
- Λίμνη Uzungol
- Λίμνη Uzungol ΙΙ
- (Day 4) Uzungol - Τιφλίδα
- Uzungol - Τιφλίδα II
- Τιφλίδα
- Τιφλίδα II
- (Day 5) Τιφλίδα - Grozny
- Τιφλίδα - Grozny II
- Τιφλίδα - Grozny III
- Εκκλησία Gergeti Trinity
- Τιφλίδα - Grozny IV
- Grozny
- (Day 6) Grozny - Αστραχάν
- Grozny - Αστραχάν ΙΙ
- Astrakhan
- Astrakhan ΙΙ
- (Day 7) Αστραχάν - Ατιράου
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙ
- Αστραχάν - Ατιράου ΙΙΙ
- Atyrau
- (Day 8) Atyrau - Beyneu
- Atyrau - Beyneu II
- Beyneu
- (Day 9) Beyneu - Muynak
- Beyneu - Muynak II
- Λίμνη Αράλη
- Λίμνη Αράλη ΙΙ
- (Day 10) Muynak - Χίβα
- Χίβα
- Χίβα II
- Χίβα III
- Χίβα IV
- (Day 11) Χίβα - Μπουχάρα
- Μπουχάρα
- Μπουχάρα ΙΙ
- Μπουχάρα ΙΙΙ
- (Day 12) Μπουχάρα - Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη
- Σαμαρκάνδη ΙΙ
- (Day 13) Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε II
- Σαμαρκάνδη - Ντουσάνμπε III
- (Day 14) Dushanbe - Khalaikum
- Dushanbe - Khalaikum II
- Dushanbe - Khalaikum III
- Dushanbe - Khalaikum IV
- Dushanbe - Khalaikum V
- (Day 15) Khalaikum - Khorog
- Khalaikum - Khorog II
- Khalaikum - Khorog III
- Khorog
- (Day 16) Khorog - Bibi Fatima springs
- Khorog - Bibi Fatima II
- Khorog - Bibi Fatima III
- Bibi Fatima Springs
- (Day 17) Bibi Fatima - Murghab
- Kharghush Pass
- Kharghush Pass ΙΙ
- Λίμνη Yashikul
- Λίμνη Yashikul ΙΙ
- Murghab
- (Day 18) Murghab - Sary Tash
- Murghab - Sary Tash II
- Λίμνη KaraKul
- Kyzylart Pass
- Sary-Tash
- (Day 19) Sary Tash - Kazarman
- Sary Tash - Kazarman II
- Pereval Kaldama Pass
- Kazarman
- (Day 20) Kazarman - Song Kul
- Ak-Tal Pass
- Moldo Asuu Pass
- Λίμνη Song Kul
- Λίμνη Song Kul II
- Λίμνη Song Kul III
- (Day 21) Song Kul - Bishkek
- Song Kul - Bishkek II
- Too Ashuu Pass
- Bishkek
- Bishkek II
- (Day 22) Bishkek - Issyk Kul
- Issyk Kul
- (Day 23) Issyk Kul - Almaty
- Sharyn Canyon
- Almaty
- Almaty II
- (Day 24) Almaty - Balkash
- Balkash
- (Day 25) Balkash - Astana
- Astana
- Astana II
- Astana III
- (Day 26) Astana - Kostanay
- (Day 27) Kostanay - Ufa
- Ufa
- Ufa II
- Ufa III
- (Day 28) Ufa - Nizhny Novgorod
- Νίζνι Νόβγκοροντ
- Νίζνι Νόβγκοροντ II
- (Day 29) Nizhny - Moscow
- Moscow
- Moscow II
- Moscow III
- Moscow IV
- (Day 30) Moscow Sightseeing
- Moscow V
- Moscow VI
- Moscow VII
- Moscow VIII
- (Day 31) Moscow - St. Petersburg
- Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη ΙΙ
- (Day 32) Αγία Πετρούπολη
- Αγία Πετρούπολη III
- Αγία Πετρούπολη IV
- (Day 33) Saint Petersburg - Kaluga
- (Day 34) Kaluga - Kiev
- Κίεβο
- Κίεβο ΙΙ
- Κίεβο ΙΙΙ
- (Day 35) Chernobyl
- Chernobyl II
- Pripyat
- Pripyat II
- (Day 36) Kiev - Cotârgași
- Προς Cotârgași
- Cotârgași
- (Day 37) Cotârgași - Novaci
- Φαράγγι Bicaz
- Προς Medias
- Transalpina
- Transalpina II
- Transalpina III
- Rânca
- (Day 38) Novaci - Θεσσαλονίκη
- Επίλογος
Βγαίνοντας απ το φαράγγι πετύχαμε αρκετές αμμοπαγίδες, που έκαναν τις χοντρές κυρίες μας να ''χωρεύουν'', κι εμάς να παλεύουμε να κρατηθούμε όρθιοι! 
Κάποια κομμάτια ήθελαν αρκετή προσοχή γιατί....
Υπήρχε ο κίνδυνος να ξαπλάρεις
Ευτυχώς η πτώση του Κώστα ήταν ανώδυνη με πολύ λίγα χλμ (κάτω από 10) , γι αυτό κιόλας έπεσε. Έπρεπε να κρατάς κάπως σταθερό γκάζι περνώντας απ την άμμο γιατί αν το έκλεινες το πιθανότερο ήταν να έπεφτες! Καθώς εγώ προπορευόμουν, στην συγκεκριμένη περίπτωση τον Κώστα τον βοήθησε να σηκώσει την μηχανή άμεσα ένα όχημα απ την αντίθετη κατεύθυνση (σε αυτό τον δρόμο υπήρχε αρκετή κίνηση από φορτηγά)
Απέναντι φαίνεται το φορτηγό που σταμάτησε και βοήθησε τον Κώστα αμέσως μετά την πτώση! Αν δεν ερχόταν κάποιος, σιγά σιγά θα έβγαζε βαλίτσες σάκο κλπ και θα την σήκωνε μόνος του.
Με το που βγήκαμε απ τα κομμάτια άμμου κάναμε μια στάση για ανασυγκρότηση στο πρώτο χωριό αφού πιάσαμε λίγη άσφαλτο. Εκεί μαζεύτηκε μια οικογένεια απ τα τριγύρω σπίτια όπου φυσικά ήθελαν να βγάλουμε μια αναμνηστική φώτο μαζί
Φατσάρα! Νεράκι απ την πηγή του χωριού (τα σπίτια δεν έχουν ξεχωριστή παροχή για πόσιμο νερό)
Τα μικράκια έπαιζαν στους δρόμους και η μεγαλύτερη απλώς παρατηρούσε τους ''παράξενους'' ταξιδιώτες με τις μεγάλες μηχανές
Μετά το χωριό βρήκαμε επιτέλους βενζινάδικο για να φουλάραμε, δεν είχαμε πετύχει άλλο από προχτές.
Ξαναπήραμε χωμάτινους δρόμους περνώντας πάλι από ένα φαράγγι, με συντροφιά ενός ποταμιού αυτή τη φορά!
Για άλλη μια φορά τα χρώματα στο χώμα εναλλάσσονταν, προσφέροντας μοναδικές εικόνες
Κάποια στιγμή καθώς ανεβαίναμε πετύχαμε 2 νεαρούς αναβάτες πάνω σε 2 άλογα και 2-3 σκυλιά που είχαν μαζί τους. Καθώς προχωρούσα, βλέπω από μακριά τα σκυλια να ''πλαγιάζουν'' γαβγίζοντας ένα αυτοκίνητο που ερχόταν στο αντίθετο ρεύμα, όπως σχεδόν πάντα κάνουν κυνηγόσκυλα στα βουνά.
Κόβω λίγο ταχύτητα και πάω δεξιά δεξιά να τα περάσω, εκεί ξαφνικά αφήνουν το αμάξι και έρχονται πάνω μου! Λέω ψυχραιμία, μπότες ψηλές φοράω δεν με φτάνουν να με δαγκώσουν! Το ένα όμως χαζόσκυλο καθώς ήρθε τρέχοντας έπεσε πάνω στον μπόξερ και άρχισε να κλαίει για λίγο (δεν έπαθε κάτι άλλο). Τότε οι πιτσιρικάδες με τα άλογα που βρισκόντουσαν πιο πίσω, έρχονται, μας κλείνουν τον δρόμο και μας φωνάζουν ότι και καλά τους σκοτώσαμε τον σκύλο! Του εξηγώ ότι αυτά άλλαξαν πορεία και ήρθαν καταπάνω μας και επίσης το σκυλί δεν έπαθε κάτι! Συνέχιζε και φώναζε κουνώντας με επιμονή το μαστίγιο του αλόγου, κλείνοντας μας το δρόμο! Αφού συνεχίστηκαν οι έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ μας, κάποια φάση μου λέει την μαγική λέξη! dolars??? Όπα λέω έξυπνο το πιτσιρικι μπήκε στο ψητό...ήθελε λεφτά! Του λέω σε άπταιστα ελληνικα δεν παίρνεις μια !
No dollars απαντάω! Only card 
Αφού συνέχιζε να μου κουνάει το μαστίγιο απειλητικά , έβγαλα κι εγώ το κράνος, και κρατώντας το στο χέρι του το κουνούσα επιδεικτικά και του φώναζα κι εγώ! (ο Κώστας ήταν λίγο πιο πίσω στην μηχανή) Στη συνέχεια αφού κατάλαβε ότι λεφτά δεν θα έπαιρνε, μας φώναζε police come come. Και καλά να πάμε σε κάποια αστυνομία? Που, στο βουνό στο πουθενά!!??
Άρχισαν να πηγαίνουν με τα άλογα μπροστά και να μας κλείνουν τον δρόμο σαν συνοδεία! Το ζήσαμε κι αυτό λέω από μέσα μου...
Είπα του Κώστα όταν θά έχουμε χώρο να παίξουμε την γκαζιά και να φύγουμε, άλλωστε ο σκύλος ήταν μια χαρά και τους ακολουθούσε! Πράγματι κάποια στιγμή πάω απ το πλάι, περνάω γρήγορα και σταματάω πιο κάτω μέχρι να περάσει κι ο Κώστας. Μετά από λίγο ήρθε κι αυτός και φύγαμε!
Ήταν το πρώτο περιστατικό που συναντήσαμε σε όλο το ταξίδι, απλά πέσαμε σε χαζά νεαρά παιδιά που ήθελαν κάτι να κερδίσουν! Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ζυγίζεις τα πράγματα, στην προκειμένη περίπτωση ήμασταν 2 μεγαλύτεροι άνδρες που φυσικά δεν μπορούσαν 2 νεαροί σε άλογα να μας τρομοκρατήσουν! Θέλει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, συνεχίσαμε να ανεβαίνουμε το φαράγγι
Τίποτα πλέον δεν μπορούσε να μας χαλάσει την διάθεση...
Παλιές γέφυρες που δε νομίζω να τολμούσα να περάσω με την μηχανή!
Αφήνοντας για λίγο το χωματόδρομο περνάμε από κάποια χωριά...
Με τις απαραίτητες χαιρετούρες φυσικά!
(Δεν βαρέθηκα ποτέ, ίσα ίσα πολύ το γούσταρα!)
Ξανά αυτά τα #$^$%& σαμαράκια που συντονίζουν όλη τη μηχανή
Τσα!
Μετά από αρκετά χλμ φτάσαμε στην διασταύρωση για τον ασφάλτινο δρόμο προς το Μπισκέκ
Μικρή στάση για ανασυγκρότηση και φώτο
Ο Κώστας εδώ αναφωνεί ''επιτέλους χώμα τέλος''!
Εγώ πάλι θα ήθελα να είχε κι άλλο! 

Κάποια κομμάτια ήθελαν αρκετή προσοχή γιατί....

Υπήρχε ο κίνδυνος να ξαπλάρεις

Απέναντι φαίνεται το φορτηγό που σταμάτησε και βοήθησε τον Κώστα αμέσως μετά την πτώση! Αν δεν ερχόταν κάποιος, σιγά σιγά θα έβγαζε βαλίτσες σάκο κλπ και θα την σήκωνε μόνος του.

Με το που βγήκαμε απ τα κομμάτια άμμου κάναμε μια στάση για ανασυγκρότηση στο πρώτο χωριό αφού πιάσαμε λίγη άσφαλτο. Εκεί μαζεύτηκε μια οικογένεια απ τα τριγύρω σπίτια όπου φυσικά ήθελαν να βγάλουμε μια αναμνηστική φώτο μαζί

Φατσάρα! Νεράκι απ την πηγή του χωριού (τα σπίτια δεν έχουν ξεχωριστή παροχή για πόσιμο νερό)

Τα μικράκια έπαιζαν στους δρόμους και η μεγαλύτερη απλώς παρατηρούσε τους ''παράξενους'' ταξιδιώτες με τις μεγάλες μηχανές

Μετά το χωριό βρήκαμε επιτέλους βενζινάδικο για να φουλάραμε, δεν είχαμε πετύχει άλλο από προχτές.
Ξαναπήραμε χωμάτινους δρόμους περνώντας πάλι από ένα φαράγγι, με συντροφιά ενός ποταμιού αυτή τη φορά!

Για άλλη μια φορά τα χρώματα στο χώμα εναλλάσσονταν, προσφέροντας μοναδικές εικόνες

Κάποια στιγμή καθώς ανεβαίναμε πετύχαμε 2 νεαρούς αναβάτες πάνω σε 2 άλογα και 2-3 σκυλιά που είχαν μαζί τους. Καθώς προχωρούσα, βλέπω από μακριά τα σκυλια να ''πλαγιάζουν'' γαβγίζοντας ένα αυτοκίνητο που ερχόταν στο αντίθετο ρεύμα, όπως σχεδόν πάντα κάνουν κυνηγόσκυλα στα βουνά.
Κόβω λίγο ταχύτητα και πάω δεξιά δεξιά να τα περάσω, εκεί ξαφνικά αφήνουν το αμάξι και έρχονται πάνω μου! Λέω ψυχραιμία, μπότες ψηλές φοράω δεν με φτάνουν να με δαγκώσουν! Το ένα όμως χαζόσκυλο καθώς ήρθε τρέχοντας έπεσε πάνω στον μπόξερ και άρχισε να κλαίει για λίγο (δεν έπαθε κάτι άλλο). Τότε οι πιτσιρικάδες με τα άλογα που βρισκόντουσαν πιο πίσω, έρχονται, μας κλείνουν τον δρόμο και μας φωνάζουν ότι και καλά τους σκοτώσαμε τον σκύλο! Του εξηγώ ότι αυτά άλλαξαν πορεία και ήρθαν καταπάνω μας και επίσης το σκυλί δεν έπαθε κάτι! Συνέχιζε και φώναζε κουνώντας με επιμονή το μαστίγιο του αλόγου, κλείνοντας μας το δρόμο! Αφού συνεχίστηκαν οι έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ μας, κάποια φάση μου λέει την μαγική λέξη! dolars??? Όπα λέω έξυπνο το πιτσιρικι μπήκε στο ψητό...ήθελε λεφτά! Του λέω σε άπταιστα ελληνικα δεν παίρνεις μια !

Αφού συνέχιζε να μου κουνάει το μαστίγιο απειλητικά , έβγαλα κι εγώ το κράνος, και κρατώντας το στο χέρι του το κουνούσα επιδεικτικά και του φώναζα κι εγώ! (ο Κώστας ήταν λίγο πιο πίσω στην μηχανή) Στη συνέχεια αφού κατάλαβε ότι λεφτά δεν θα έπαιρνε, μας φώναζε police come come. Και καλά να πάμε σε κάποια αστυνομία? Που, στο βουνό στο πουθενά!!??
Είπα του Κώστα όταν θά έχουμε χώρο να παίξουμε την γκαζιά και να φύγουμε, άλλωστε ο σκύλος ήταν μια χαρά και τους ακολουθούσε! Πράγματι κάποια στιγμή πάω απ το πλάι, περνάω γρήγορα και σταματάω πιο κάτω μέχρι να περάσει κι ο Κώστας. Μετά από λίγο ήρθε κι αυτός και φύγαμε!
Ήταν το πρώτο περιστατικό που συναντήσαμε σε όλο το ταξίδι, απλά πέσαμε σε χαζά νεαρά παιδιά που ήθελαν κάτι να κερδίσουν! Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ζυγίζεις τα πράγματα, στην προκειμένη περίπτωση ήμασταν 2 μεγαλύτεροι άνδρες που φυσικά δεν μπορούσαν 2 νεαροί σε άλογα να μας τρομοκρατήσουν! Θέλει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, συνεχίσαμε να ανεβαίνουμε το φαράγγι

Τίποτα πλέον δεν μπορούσε να μας χαλάσει την διάθεση...

Παλιές γέφυρες που δε νομίζω να τολμούσα να περάσω με την μηχανή!

Αφήνοντας για λίγο το χωματόδρομο περνάμε από κάποια χωριά...

Με τις απαραίτητες χαιρετούρες φυσικά!

Ξανά αυτά τα #$^$%& σαμαράκια που συντονίζουν όλη τη μηχανή

Τσα!

Μετά από αρκετά χλμ φτάσαμε στην διασταύρωση για τον ασφάλτινο δρόμο προς το Μπισκέκ

Μικρή στάση για ανασυγκρότηση και φώτο

Ο Κώστας εδώ αναφωνεί ''επιτέλους χώμα τέλος''!

Last edited by a moderator: