gelf
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Ταξίδι του πηγαιμού
- Ποντγκόριτσα
- Ποντγκόριτσα - Μόσταρ
- Μόσταρ - Νυχτερινή περιπλάνηση
- Μόσταρ - Ημερήσια περιπλάνηση
- Μόσταρ - Ζάνταρ
- Ζάνταρ
- Ζάνταρ - Ζάγκρεμπ
- Ζάγκρεμπ - Νυχτερινή περιπλάνηση
- Ζάγκρεμπ - Πρωινή περιπλάνηση
- Ζάγκρεμπ - Μεσημεριανή περιπλάνηση
- Ζάγκρεμπ - Απογευματινή βόλτα
- Ζάγκρεμπ - Κυριακάτικη βόλτα
- Rijeka
- Χερσόνησος Ίστριας
- Opatija
- Επιστροφή Ζάγκρεμπ
- Ζάγκρεμπ - Τρογκίρ
- Τρογκίρ
- Σπλίτ - 1η νύχτα
- Σπλίτ - Ημερήσια βόλτα
- Σπλίτ - Ημερήσια βόλτα ΙΙ
- Σπλίτ - 2η νύχτα
- Omiš - Επιτέλους μπάνιο
- Σπλίτ - Λόφος Μάριαν
- Σπλίτ - Τελευταία νύχτα
- Σπλίτ - Makarska
- Makarska - Ντουμπρόβνικ
- Ντουμπρόβνικ
- Ντουμπρόβνικ - Κότορ
- Πρώτη βόλτα στο Κότορ
- Πρωινό Κότορ
- Κότορ Seprentine
- Φωτιά στο Λοβτσέν National Park
- Cetinje
- Cetinje - Κότορ
- Κότορ - Ανάβαση κ θέα της πόλης
- Κότορ - Τελευταία νύχτα
- Στάση Μπούντβα
- Τέλος Διαδρομής
- Επίλογος
Κεφάλαιο 38. Kotor. Η ανάβαση και η θέα της πόλης.
Μόλις φτάσαμε στο διαμέρισμά μας, έκανα ένα σύντομο ντους πήρα το αυτοκίνητο κι έφυγα. Θα συναντιόμουν με τους άλλους στο κέντρο του Κότορ, αργότερα. Αυτοί θα ετοιμάζονταν χαλαρά και θα κατέβαιναν προς το κέντρο με τα πόδια. Εγώ πήρα το αυτοκίνητο και πάρκαρα στο γνωστό μου, πλέον, parking λίγο έξω από τα τείχη. Βγήκα από το αυτοκίνητο και προχώρησα προς την παλιά πόλη. Μπήκα πάλι από την πύλη της θάλασσας. Ο πύργος του ρολογιού έδειχνε ώρα προχωρημένη για αυτό που ήθελα να κάνω. Η ώρα ήταν 20.15.
Κι εγώ ήθελα να ανέβω στο βουνό Σαν Τζιοβάνι, όπου και το ομώνυμο κάστρο του Κότορ. Γνώριζα ότι απαιτείτο η ανάβαση 1350 σκαλοπατιών. Όμως λόγω θερμοκρασιακών συνθηκών, η ανάβαση δεν γινόταν να αρχίσει νωρίτερα. Ή μάλλον αρκετά νωρίτερα. Μπορούσε να αρχίσει μισή ώρα πριν, αν δεν είχα τη φαεινή ιδέα να παραγγείλω τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος στο Τσέτινιε, οι οποίες αποδείχτηκαν πολύ λιπαρές (παχυντικές).
Προχώρησα στην πλατεία των όπλων
προς τη βορεινή πλευρά της παλιάς πόλης και άρχισα να ανεβαίνω.
Συνέχιζα να ανεβαίνω. Δεν ήμουν μόνος. Άλλοι κατέβαιναν.
Όσο ανέβαινα η θέα άρχισε να γίνεται πανοραμικότερη.
Όμως η ώρα περνούσε. Άρχισε να σκοτεινιάζει. Ήταν όμορφη η θέα του φωτισμένου Κότορ.
Έφτασα σε μια καθολική εκκλησία. Την Church of Our Lady of Remedy.
Εκεί είχε ένα μικρό πλάτωμα και κάθισα να απολαύσω τη θέα του φωτισμένου Κότορ.
Όμως τα σκαλοπάτια δεν ήταν φωτισμένα. Η ανάβαση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη. Σκέφτηκα πως η κατάβαση θα είναι περισσότερο επικίνδυνη. Συνάντησα και μια Γαλλίδα που κατεβαίνοντας, μου το επιβεβαίωσε αυτό. Αρχίσαμε να κατεβαίνουμε μαζί, βοηθούμενοι από το φακό του κινητού της τηλεφώνου. Εγώ σταματούσα και για καμιά φωτογραφία.
Ευτυχώς κατεβήκαμε χωρίς απρόοπτα. Εκεί χωρίσαμε, προκειμένου να βρει ο κάθε ένας από μας την παρέα του.
Δεν είχα καταφέρει να φτάσω στην κορυφή, αλλά και ως την εκκλησία που είχα φτάσει, λίγο πάνω από το μέσο της διαδρομής, η θέα προς την παλιά πόλη του Κότορ ήταν εξαιρετική.
Προχώρησα προς το ραντεβού που είχαμε δώσει στο jazz club Evergreen.
Μόλις φτάσαμε στο διαμέρισμά μας, έκανα ένα σύντομο ντους πήρα το αυτοκίνητο κι έφυγα. Θα συναντιόμουν με τους άλλους στο κέντρο του Κότορ, αργότερα. Αυτοί θα ετοιμάζονταν χαλαρά και θα κατέβαιναν προς το κέντρο με τα πόδια. Εγώ πήρα το αυτοκίνητο και πάρκαρα στο γνωστό μου, πλέον, parking λίγο έξω από τα τείχη. Βγήκα από το αυτοκίνητο και προχώρησα προς την παλιά πόλη. Μπήκα πάλι από την πύλη της θάλασσας. Ο πύργος του ρολογιού έδειχνε ώρα προχωρημένη για αυτό που ήθελα να κάνω. Η ώρα ήταν 20.15.
Κι εγώ ήθελα να ανέβω στο βουνό Σαν Τζιοβάνι, όπου και το ομώνυμο κάστρο του Κότορ. Γνώριζα ότι απαιτείτο η ανάβαση 1350 σκαλοπατιών. Όμως λόγω θερμοκρασιακών συνθηκών, η ανάβαση δεν γινόταν να αρχίσει νωρίτερα. Ή μάλλον αρκετά νωρίτερα. Μπορούσε να αρχίσει μισή ώρα πριν, αν δεν είχα τη φαεινή ιδέα να παραγγείλω τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος στο Τσέτινιε, οι οποίες αποδείχτηκαν πολύ λιπαρές (παχυντικές).
Προχώρησα στην πλατεία των όπλων
προς τη βορεινή πλευρά της παλιάς πόλης και άρχισα να ανεβαίνω.
Συνέχιζα να ανεβαίνω. Δεν ήμουν μόνος. Άλλοι κατέβαιναν.
Όσο ανέβαινα η θέα άρχισε να γίνεται πανοραμικότερη.
Όμως η ώρα περνούσε. Άρχισε να σκοτεινιάζει. Ήταν όμορφη η θέα του φωτισμένου Κότορ.
Έφτασα σε μια καθολική εκκλησία. Την Church of Our Lady of Remedy.
Εκεί είχε ένα μικρό πλάτωμα και κάθισα να απολαύσω τη θέα του φωτισμένου Κότορ.
Όμως τα σκαλοπάτια δεν ήταν φωτισμένα. Η ανάβαση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη. Σκέφτηκα πως η κατάβαση θα είναι περισσότερο επικίνδυνη. Συνάντησα και μια Γαλλίδα που κατεβαίνοντας, μου το επιβεβαίωσε αυτό. Αρχίσαμε να κατεβαίνουμε μαζί, βοηθούμενοι από το φακό του κινητού της τηλεφώνου. Εγώ σταματούσα και για καμιά φωτογραφία.
Ευτυχώς κατεβήκαμε χωρίς απρόοπτα. Εκεί χωρίσαμε, προκειμένου να βρει ο κάθε ένας από μας την παρέα του.
Δεν είχα καταφέρει να φτάσω στην κορυφή, αλλά και ως την εκκλησία που είχα φτάσει, λίγο πάνω από το μέσο της διαδρομής, η θέα προς την παλιά πόλη του Κότορ ήταν εξαιρετική.
Προχώρησα προς το ραντεβού που είχαμε δώσει στο jazz club Evergreen.
Last edited: